מבולבל מתמיד..

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אוקי, אז אני מבולבל באופן מיוחד כעת :מבולבל: , ואעריך מחשבות בנושא.

כזכור בוודאי, שני הרמקולים העיקריים שלי הם קליפש רצפתיים גדולים (מאוד). עברתי דירה, כפי שסיפרתי בשרשור אחר, ונתקלתי בבעיות אקוסטיות קשות של סלון צר מידי שהפכו את האימג'ינג לכמעט לא קיים (למעט סנטר אימג'). הרמקולים היו או צמודים לקירות או קרובים מידי אחד לשני. כמה חברים כאן וגם מומחה כלשהו נתנו לי להבין שזו לא האקוסטיקה, אלא פשוט ממאפייניו של הרמקול (שכן הוא פשוט גרוע) ובמיוחד של השופר שבו, ושלעולם לא יהיה אימג'ינג סביר, תכונה שחסרה לי מאוד. אז פרסמתי אותם למכירה, בשאיפה לשדרג למדפיי טריאנגל (חשבתי גם על פרואק) או משהו דומה באופי צליליו רק שייתן אימג' נורמלי.
אז כדי להנות בינתיים העברתי את זוג הסליישן מחדר השינה (רצפתיים קטנים וצרים) לסלון, ואת הקליפש השארתי צמודים לגמרי לפינות, מאחורי הסליישן, מחוברים רק לרסיבר ק"ב.
ואז בא לי רעיון.
העברתי את הקליפש אחורה במקום האחוריים (פולק אודיו ישנים וטובים) שעברו כלאחר כבוד לחדר השינה (אני משחק ברמקולים מוזיקליים :) , תרתי משמע), אבל חיברתי אותם כזוג שני להאזנה, בסטריאו, לא כאחוריים לק"ב בינתיים.
התוצאה היא, שיש לי כרגע את הזוג הקידמי (הסליישן) להאזנה מהספה, ואת הזוג האחורי (הקליפש) שמצוי משני צידי הספה (אך מופנה קדימה ולא כלפי היושבים בה), שכדי להאזין לו אני יושב על השטיח, מול הספה, כאשר הטלוויזיה מאחוריי.
ומה אתם חושבים קרה?
מאחור, הסלון מתרחב גם למבואת כניסה, למטבח ולמרפסת. לכן, כעת, מסביב לקליפש אין בתצורה זו שום קירות במרחק של מטרים. והתוצאה המוזיקלית?
יוסטון- ווי האב אימג'ינג! ההבדל בהשוואה למה שהלך מקדימה הוא אדיר. הצלילים בוקעים מהספה ולא מהרמקולים. אפשר להצביע על מה בא מאיפה. הסנטר אימג' גם התחדד מאוד. לא מושלם, כמובן, אבל הרבה יותר טוב.
נזכרתי שוב אילו רמקולים טובים אלו. הסליישן בהשוואה פשוט אנמיים ושטוחים ("מאוזנים..?"). אין להם לא את הנפח הצלילי האדיר שהקליפש מגיעים אליו, לא את הבאס הנמוך ולא את הצלילות (מה שאחרים אולי קוראים לו בהירות או חריפות). אבל כמובן, האימג'ינג, במיקומם הנוכחי, טוב בהרבה מזה של הקליפש באותו מיקום, אך לא מאיך שהוא במיקומם הנוכחי.
אז אני במצב מבלבל. יש לי עכשיו שני סטים של האזנה, אבל באופן טבעי, הזמין והראשי יותר הוא זה שלפניי ולא מאחוריי, כאשר כדי להאזין לקליפש אני צריך לשבת על השטיח ואותם אני דווקא מעדיף.
כמו כן, בק"ב, הסנטר הוא של קליפש ולא של סליישן (הרבה פחות מטריד אותי דווקא), וכן הסליישן, גם בק"ב, לא מגיעים לבאסים והנפח שהקליפש נתנו (ואני לא מתכוון להוציא כסף על סאב. וזה כן מטריד אותי).
אז מה עושים? משאירים הכל ככה, מאזינים פעם לזה ופעם לזה ומתפשרים בק"ב? מוכרים את הקליפש ושוכחים מהם? או מוכרים את הסליישן, מביאים במקומם רמקולים מדפיים ברמה גבוהה עם צליל יותר "מרגש" ומשאירים את הקליפש מאחור, ככה, למדי פעם?

ברור שאין תשובות חד משמעיות, אבל אעריך מחשבות בנושא. האינסטינקט שלי כעת, אחרי כל זה, הוא לקנות זוג מדפיים ממש טובים (יותר "מרגשים" ואולי גם עם יותר באס) תוך שאני נותן את הסליישן בטרייד אין, את הסנטר של קליפש לשמור (גיליתי שהתאמת הסנטר ממש לא מטרידה אותי, כל עוד הסנטר טוב), ואת הקליפש הענקיים לשמור מאחוריי גם כאחוריים וגם כסט להאזנה כשבא לי לשבת על השטיח.. אבל אני ממש לא סגור על זה.
מישהו? :מבולבל:

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

תנסה לחשוב בכיוון של זוג רמקולי סטריאו טובים
בתוספת סאב .

האומנם אני קצת קיצוני בנושא ק"ב אבל רמקולים מדפיים וסאב יתנו תוצאה טובה (וזאת בתנאי שהכל יותאם כמו שצריך ).
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה אייל, אבל אין כסף לסאב. בכל אופן, ק"ב אצלי זו אופציה משנית למוזיקה, אז כל סכום שיתפנה לי (אם יתפנה) לסאב, אני כבר מעדיף להשקיע ברמקולים. סאב לא יהיה בקרוב.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

logankungfu, אני בכלל הייתי משאיר את הקליפש מקדימה וסובל. רק בשביל שיהיה לחברה מה להגיד :) (f)
HiFiMusic IL

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #5 

קרה לי משהו דומה לפני שנים.
היו לי B&W 603 S2 שנהנתי מהם, עברנו דירה ובסלון החדש הם הפכו לבלתי נסבלים: הבס בלט מאוד לרעה והאפיל על כל שאר התדרים.
מה לא ניסיתי? ספוגים, מעמדים והגבהת הרמקולים, שינוי הגברה, מיקום ועוד ועוד ועוד...
התייאשתי, מכרתי והחלפתי לזוג מוניטורים ובא לציון גואל.
ליאור

עדוא
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 344

שליחה #6 

logankungfu כתב:.......נתנו לי להבין שזו לא האקוסטיקה, אלא פשוט ממאפייניו של הרמקול (שכן הוא פשוט גרוע) ובמיוחד של השופר שבו, ושלעולם לא יהיה אימג'ינג סביר, ....:[/quote]

אני לא מבין: אם היה לך בדירה הקודמת אימג'ינג טוב/מספק, אז למה שפתאום זה יהיה בלתי אפשרי לרמקול לעשות זאת? (שזה באמת מה ששוב נוכחת בו עכשיו, שזה אפשרי, כן?)
אני פספסתי את השרשור הקודם שלך, אבל, אני ממליץ שתשים פה תמונות/צילומים מפורטים ותרשים עם מידות של החדר + סטאפ. אולי יהיה מה להגיד.
GOOD LUCK
...
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

בדירה הקודמת האימג'ינג היה כנראה יותר טוב מבזו, אבל גם לא משהו. העניין הוא, ששם הייתי גם פחות מודע לזה וקשה לי מאוד להשוות. גם בדירה ההיא היתה קירבה יתרה לקירות, אם כי קצת פחות. כמו כן, התיקרה היתה הרבה יותר גבוהה.
כעת זו הפעם הראשונה ששתי התפלצות מצויות ממש רחוק מקירות ואני יכול להשוות מצב פינתי למצב מרווח.

רדנקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 741

שליחה #8 

למה לא לשנות את הריהוט בחדר כך שתשב על הספה מול הקליפש?

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

זה אומר להפוך את הסלון, וזה יצא מאוד לא יפה. מי שיכנס הביתה יראה את גב המערכת, עם כל החוטים, מה גם שבהיעדר קירות באזור זה גם אין נקודות חשמל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

ואם תשים את המערכת בצד, ליד איזה קיר ולא בין הרמקולים ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

web
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 586
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

היי רוי

לפי דעתי הקליפשים הם גדולים מדי על הסלון הנוכחי שלך (והוכחת את זה חלקית עם הבדיקה שלך).
הכל תלוי בתכניות שלך לעתיד, אני חושב שעדיף בשלב זה זוג מדפים טובים (TRIANGLE, VSA VR1, VA HAYDN) שיתנו לך באס סביר ובעיקר במה טובה יותר ופירוט (דבר שדי מפריע לך עכשיו, בתולה לא? :P )
תשמע אותם אצלך עם סטנד טוב, בשלב זה, זאת תהיה התמורה הטובה ביותר לכסף בתחום הרמקולים.
סיפרתי לך שאצלי בסלון גדול יותר המדפיים של B&W נתנו לי במה ופירוט מצויינים.

reuveney
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1830
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #12 

LiorC כתב:קרה לי משהו דומה לפני שנים.
היו לי B&W 603 S2 שנהנתי מהם, עברנו דירה ובסלון החדש הם הפכו לבלתי נסבלים: הבס בלט מאוד לרעה והאפיל על כל שאר התדרים.
מה לא ניסיתי? ספוגים, מעמדים והגבהת הרמקולים, שינוי הגברה, מיקום ועוד ועוד ועוד...
התייאשתי, מכרתי והחלפתי לזוג מוניטורים ובא לציון גואל.
...
גם אצלי אותו סיפור עם הרמקול הזה :?

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

הי מרטין,

עדיין יהיה הגב של הטלוויזיה באמצע של הכל שיסתום את החלל המועט ממילא, וכן אין דרך קלה לפתור את היעדר נקודות החשמל. פירוש הדבר יהיה להיכנס לסלון ולראות מייד את גב הטלוויזיה והרמקולים הקידמיים, אפילו אם ארונית המערכת בצד. כיום, מהכניסה רואים את גב הספה (בעלת משענת נמוכה) ואת כל המערכת בעומק הסלון, בקיר הרחוק. הרבה יותר מרחב.
אבל אני אשתעשע ברעיון.

גבריאל, כן, זה גם האינסטינקט שלי. רק שנראה לי שהמועמדים להחלפה יהיו דווקא הסליישן ולא הקליפש. מהקליפש אני נהנה ממש. מהסליישן פחות (אפילו אם הם יותר "אודיופיליים"), ובהתחשב בגילם הלא רב, נראה לי שיהיה הרבה יותר קל לקבל עליהם טרייד אין.
התעניינתי כבר, בלי לבדוק יותר מידי לעומק, בטריאנגל (כמובן), ב SA (שמעתי בעבר ולא אהבתי כל כך, אבל אולי טעמי השתנה בינתיים), פרואק, VSA VR-1 ודיינאודיו. כולם יש ביד שניה במחירים סבירים (הכוונה למדפיים בלבד כמובן).

המלך
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6273
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #14 

אולי גם בגלל זה אני לא אהבתי קליפש.
כי גם הסלון שלי הוא צר וארוך והם היו קרובים לקיר וקרובים לדלת זכוכית.

web
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 586
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #15 

(Y)

שים לב שלא כתבתי "למכור" את הקליפשים אלה שהם לא מתאימים לסלון שלך :wink: . אני יודע כמה אתה אוהב אותם.
כמו שאתה גם כותב יהיה יותר קל עם המכירה של הסליישן.

בהצלחה עם הבחירה ושהעיסקה תתבצע במהרה.

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

תודה גבי! (Y) (f)

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אוקיי, התפתחויות, מחשבתיות בעיקר.

ישבתי אתמול עם ה"הנהלה" לראות איזה DVD. כזכור, הקליפש הועברו אחורה והסליישן קדימה משום האקוסטיקה העדיפה בהרבה מאחור, משני צידי הספה.
התוצאה- מפח נפש. הייתי כה מורגל בנפח הצליל הגדול של הקליפש, והוא היה חסר לי עד מאוד. הרגשתי כאילו אני רואה סרט עם רמקולים של טלוויזיה, אף שלסליישן צליל מכובד בהחלט. בק"ב, עם זאת, זה היה פשוט דל.
אח"כ ישבתי על השטיח לשמוע מוזיקה מהקליפש שמאחור, וחשבתי לעצמי- מה, אז אני חייב להתפשר בק"ב? ואחרי שהתפשרתי עוד לשבת על השטיח? ובכן, *לא ולא!* נפל לי האסימון סוף סוף. הגעתי למסקנות הבאות:

1. ק"ב עם הסליישן היה מאכזב מאוד. גם אם אחליף אותם במדפיים ברמה גבוהה שאני מחפש, הנפח הגדול, ה"בהירות", הבאס והצליל המרשים שהתרגלתי אליהם לא יהיו שם. בהכרח תהיה ירידה ברמת הק"ב (ושוב, סאב אינו אופציה).

2. כל רמקול חדש שאביא מקדימה לא יתאים לסנטר, שממנו ומהסינרגיה שלו עם הקיימים אני מרוצה. כלומר זו תהיה עוד ירידה ברמת הק"ב, או הוצאה ניכרת נוספת על סנטר, שאין ביכולתי לבצע ממילא (סתם לדוגמה- הסנטר הבסיסי של פרו-אק, רמקולים שאני מביא בחשבון כאפשרות, עולה יותר ממה שיש לי להשקיע במדפיים. בטריאנגל המצב קצת יותר טוב, אבל עדיין זה הרבה כסף). מלבד זאת,
If it ain't broken, don't fix it !

3. האקוסטיקה מאחור, משני צידי הספה, עליונה לאין ערוך על זו מקדימה. מקדימה, אפילו המדפי הקטן ביותר יהיה דחוק בין קירות, 50 ס"מ במקרה הטוב מכל צד ומאחור. מאחור- הקיר האחורי הוא בעצם ארונות המטבח והכניסה, הרחק מאחור; והקירות הצידיים- אחד רחוק מהצד (2 מטר) של חדר השינה, והשני- לא קיים, זה פתח למרפסת. גם למדפי יהיה עדיף שם בהרבה.

המסקנה הסופית: להשאיר את הקליפש עם הסנטר שלהם מקדימה. ולהמשיך להנות מהם עד מאוד בק"ב, ואת רמקולי ההאזנה הקריטית- למקם מאחור !! אוכל לקבל איזה טרייד אין סביר על הסליישן, להביא זוג מדפיים מעולים על סטנדים, ולהאזין למוזיקה מפוף על השטיח. מגבר הסטריאו יחובר אליהם, ובק"ב, הוא ישורשר לרסיבר ק"ב והם ישמשו כאחוריים. מי אמר שתמיד הקידמיים חייבים להיות רמקולי ההאזנה למוזיקה??
כמו כן, להביא איזה פוף כדי שלא אצטרך לשבת על השטיח.
זהו בינתיים לגבי ה Brainstorming.
רעיונות ותגובות יתקבלו בברכה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #18 

רעיון לא רע, בהנחה שוב, שבק"ב אתה לא חש בבעיות האקוסטיות של הקליפש מקדימה (מה שלא כ"כ מסתדר לי).
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

תודה מרטין.

אין לי שום בעיות אקוסטיות עם הקליפש מקדימה. הם כמעט לא נדרשים לנושא האימג'ינג מבחינתי בהתקיים סנטר אפקטיבי.
קירבתם לקירות יוצרת כמובן אובר באס; בסרטים- אין לי עם זה בעיה, מה גם שהוא ממש לא היסטרי, וניתן גם להשתמש בשיטה הישנה והטובה של גרביים בפורטים (אחרי כביסה, כן?).

ההאזנה שלי לסרטים שונה מאוד בדרישותיה מאשר ההאזנה למוזיקה.

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

תיקון- אין לי איתם שום בעיות אקוסטיות כל עוד מדובר בק"ב כמובן.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”