כזכור בוודאי, שני הרמקולים העיקריים שלי הם קליפש רצפתיים גדולים (מאוד). עברתי דירה, כפי שסיפרתי בשרשור אחר, ונתקלתי בבעיות אקוסטיות קשות של סלון צר מידי שהפכו את האימג'ינג לכמעט לא קיים (למעט סנטר אימג'). הרמקולים היו או צמודים לקירות או קרובים מידי אחד לשני. כמה חברים כאן וגם מומחה כלשהו נתנו לי להבין שזו לא האקוסטיקה, אלא פשוט ממאפייניו של הרמקול (שכן הוא פשוט גרוע) ובמיוחד של השופר שבו, ושלעולם לא יהיה אימג'ינג סביר, תכונה שחסרה לי מאוד. אז פרסמתי אותם למכירה, בשאיפה לשדרג למדפיי טריאנגל (חשבתי גם על פרואק) או משהו דומה באופי צליליו רק שייתן אימג' נורמלי.
אז כדי להנות בינתיים העברתי את זוג הסליישן מחדר השינה (רצפתיים קטנים וצרים) לסלון, ואת הקליפש השארתי צמודים לגמרי לפינות, מאחורי הסליישן, מחוברים רק לרסיבר ק"ב.
ואז בא לי רעיון.
העברתי את הקליפש אחורה במקום האחוריים (פולק אודיו ישנים וטובים) שעברו כלאחר כבוד לחדר השינה (אני משחק ברמקולים מוזיקליים
התוצאה היא, שיש לי כרגע את הזוג הקידמי (הסליישן) להאזנה מהספה, ואת הזוג האחורי (הקליפש) שמצוי משני צידי הספה (אך מופנה קדימה ולא כלפי היושבים בה), שכדי להאזין לו אני יושב על השטיח, מול הספה, כאשר הטלוויזיה מאחוריי.
ומה אתם חושבים קרה?
מאחור, הסלון מתרחב גם למבואת כניסה, למטבח ולמרפסת. לכן, כעת, מסביב לקליפש אין בתצורה זו שום קירות במרחק של מטרים. והתוצאה המוזיקלית?
יוסטון- ווי האב אימג'ינג! ההבדל בהשוואה למה שהלך מקדימה הוא אדיר. הצלילים בוקעים מהספה ולא מהרמקולים. אפשר להצביע על מה בא מאיפה. הסנטר אימג' גם התחדד מאוד. לא מושלם, כמובן, אבל הרבה יותר טוב.
נזכרתי שוב אילו רמקולים טובים אלו. הסליישן בהשוואה פשוט אנמיים ושטוחים ("מאוזנים..?"). אין להם לא את הנפח הצלילי האדיר שהקליפש מגיעים אליו, לא את הבאס הנמוך ולא את הצלילות (מה שאחרים אולי קוראים לו בהירות או חריפות). אבל כמובן, האימג'ינג, במיקומם הנוכחי, טוב בהרבה מזה של הקליפש באותו מיקום, אך לא מאיך שהוא במיקומם הנוכחי.
אז אני במצב מבלבל. יש לי עכשיו שני סטים של האזנה, אבל באופן טבעי, הזמין והראשי יותר הוא זה שלפניי ולא מאחוריי, כאשר כדי להאזין לקליפש אני צריך לשבת על השטיח ואותם אני דווקא מעדיף.
כמו כן, בק"ב, הסנטר הוא של קליפש ולא של סליישן (הרבה פחות מטריד אותי דווקא), וכן הסליישן, גם בק"ב, לא מגיעים לבאסים והנפח שהקליפש נתנו (ואני לא מתכוון להוציא כסף על סאב. וזה כן מטריד אותי).
אז מה עושים? משאירים הכל ככה, מאזינים פעם לזה ופעם לזה ומתפשרים בק"ב? מוכרים את הקליפש ושוכחים מהם? או מוכרים את הסליישן, מביאים במקומם רמקולים מדפיים ברמה גבוהה עם צליל יותר "מרגש" ומשאירים את הקליפש מאחור, ככה, למדי פעם?
ברור שאין תשובות חד משמעיות, אבל אעריך מחשבות בנושא. האינסטינקט שלי כעת, אחרי כל זה, הוא לקנות זוג מדפיים ממש טובים (יותר "מרגשים" ואולי גם עם יותר באס) תוך שאני נותן את הסליישן בטרייד אין, את הסנטר של קליפש לשמור (גיליתי שהתאמת הסנטר ממש לא מטרידה אותי, כל עוד הסנטר טוב), ואת הקליפש הענקיים לשמור מאחוריי גם כאחוריים וגם כסט להאזנה כשבא לי לשבת על השטיח.. אבל אני ממש לא סגור על זה.
מישהו?