רזולוציית מסך פוגיקום

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
imok פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
לפני כחודשיים רכשתי מסך LED פוג'יקום מדגם FJ-46-ZX9. רזולוציית המסך בנתונים הטכניים מופיעה כ 100Hz.

הצבעים של המסך מצויינים אך התמונה מקרטעת ואינה חלקה. לפני יומים שמתי לב כי כאשר אני מדליק את המסך מופיע לי לפני תחילת השידור סטריפ ירוק עליו כתוב:
HDMI 1 p1080@50HZ

אשמח לדעת מה המשמעות של ה 50Hz? האם ייתכן שאיתו התמונה הירודה קשורה לזה?

רק כדי להשלים את התמונה, ממיר הHD של הוט מחובר בכבל HDMI למגבר HD של סוני והמגבר מחובר בכבל HDMI למסך

אנא עצתכם

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

1. ה-100hz לא קשורים לרזולוציה אלא לקצב הצגת הפריימים.
2. שידורי ה-hd בישראל הם 1080i50 כלומר, ב-50hz ולכן מה שהמסך מציג לך הוא תקין ונכון.
3. אני לא יודע למה אתה קורא ״מקרטע״. יכול להיות שאתה קצת רגיש או שיש לך תקלה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

imok פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התשובה.
רק כדי להבין, את אומר שבכל טלוויזיה (ולא חשוב כמה HZ היא) השידור שיתקבל ממיר HD של הוא הוא של 50HZ כלומר יראו אותה איכות במסך של 100הרץ ובכזה של 400 הרץ?

בקשר לקרטוע, כאשר אני רואה סרט בערוצי הHD של הוט התמונה ואינה זורמת חלק והיא מעט מקרטעת. בנוסף, כאשר יש תזוזה של גוף או אדם על המסך יש מסביבו כמו הילה מטושטשת כזו.
מהיכן להבנתך עלולה להיות תקלה אם בכלל (או שסתם רכשתי טלוויזיה לא איכותית....)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

זה לא מה שהוא אמר. הוא אמר רק שהשידור בארץ הוא ב 50Hz ולכן זו האות שהמסך רושם לך שהוא אכן מקבל.
ישנן מדינות שמשדרות ב 50Hz ויש מדינות שמשדרות ב 60Hz. דברים שמתבססים על תקנים של לפני עשרות שנים..
מספרי ה Hz שיש על מסכים מודרניים של היום הם קצת שיקריים. בגדול הם מנגנוני החלקת תנועה או השלמת פריימים מלאכותיים. יש מגוון מנגנונים כאלו, חלקם עושים עבודה טובה וחלקם עושים עבודה טובה פחות ואף גרועה, זה לא שחור ולבן. אני מאד סקפטי לגבי טיב המנגנון 100Hz הקיים במסך שלך. לא הייתי מצפה ממנו ליותר מידי. פעולה טובה (לטעמי) של מנגנונים כאלו אפשר לראות בסדרות היותר גבוהות של החברות המוכרות, כמו מנגנוני ה 400Hz (ומעלה) שיש במסכי סמסונג וכו'. ב 50ES5600 שלי גם יש מנגנון 100Hz והוא פשוט בדיחה, אי אפשר לעבוד איתו, הוא פשוט גרוע ולא שימושי.
לגבי הקרטוע וההילה שיש מסביב לגופים וכו' - נסה לשחק עם כיבוי והדלקת מנגנון ההחלקה ותראה איזה מצב אתה מעדיף יותר כשבנוסף - נסה להוריד את פרמרטר ה "חדות" למינימום, הוא נוטה להוסיף קו תוחם לבן מסביב לעצמים וגם מוסיף הרבה רעש וארטיפקטים לא רצויים לתמונה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

imok פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה על התשובה

imok פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

יכול להיות שהמגבר במקשר בין המסך לממיר "מנחית" את איכות השידור שמגיע לטלוויזיה?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”