מה קורה לי ב PV80 - תופעה מוזרה (מעדכן...)
שלום חברים,
ב- 2008 במסגרת אירוע השקה של יורוקום עם HT , רכשתי מסך פנסוניק 50 אינץ פלזמה PV80.
כאמור רק מילים טובות, מסך מצויין שעושה את העבודה במגוון של תכנים ומעולם לא הזדקקתי לשירות של יורוקום.
לפני כמה שבועות התחילה לי תופעה מוזרה וקצת מדאיגה, כשפתוחים את הטלוויזיה מופיע שלג אדום/כחול על המסך (בעיקר בחלקים העליונים והתחתונים) - רואים את זה בברור על רקע שחור, כאשר מעבירים לערוץ זה נבלע כחלק מהצבעים אך עדיין ניתן להבחין בשלג אם מסתכלים טוב ומקרוב. לרוב אחרי רבע שעה זה נעלם אך לעיתים זה מלווה את המסך גם יותר. צירפתי תמונה כקובץ.
כמו כן לאחרונה שמתי לב ל"צבעים עייפים" - יש תכנים שאני משתמש בהם באופן קבוע ולפני כמה ימים ראיתי הבדל ברור בבהירות וחוסר רוויה בצבעים (כמובן ששים לזה לב בעיקר בצבעים שצריכים להיות "עזים" ועמוקים כמו אדום, צהוב, כחול) - קצת קשה להראות דוגמא כי על פניו זה נראה בסדר, רק מי שיש לו יכולת השוואה יוכל להבדיל.
השאלה היא אם מישהו מכיר את התופעה מניסיון או שמע עליה - מה זה אומר ? שאני צריך לחשוב על מסך חדש בקרוב ?
לפי הרישומים שלי יש 5 שנות אחריות על המסך (מופיע בחשבונית), אך הנציגה ביורוקום טוענת שזה כבר לא במסגרת האחריות והיה על זה רק שנתיים - העברתי לה את החומר לבדיקה.
תודה !
ב- 2008 במסגרת אירוע השקה של יורוקום עם HT , רכשתי מסך פנסוניק 50 אינץ פלזמה PV80.
כאמור רק מילים טובות, מסך מצויין שעושה את העבודה במגוון של תכנים ומעולם לא הזדקקתי לשירות של יורוקום.
לפני כמה שבועות התחילה לי תופעה מוזרה וקצת מדאיגה, כשפתוחים את הטלוויזיה מופיע שלג אדום/כחול על המסך (בעיקר בחלקים העליונים והתחתונים) - רואים את זה בברור על רקע שחור, כאשר מעבירים לערוץ זה נבלע כחלק מהצבעים אך עדיין ניתן להבחין בשלג אם מסתכלים טוב ומקרוב. לרוב אחרי רבע שעה זה נעלם אך לעיתים זה מלווה את המסך גם יותר. צירפתי תמונה כקובץ.
כמו כן לאחרונה שמתי לב ל"צבעים עייפים" - יש תכנים שאני משתמש בהם באופן קבוע ולפני כמה ימים ראיתי הבדל ברור בבהירות וחוסר רוויה בצבעים (כמובן ששים לזה לב בעיקר בצבעים שצריכים להיות "עזים" ועמוקים כמו אדום, צהוב, כחול) - קצת קשה להראות דוגמא כי על פניו זה נראה בסדר, רק מי שיש לו יכולת השוואה יוכל להבדיל.
השאלה היא אם מישהו מכיר את התופעה מניסיון או שמע עליה - מה זה אומר ? שאני צריך לחשוב על מסך חדש בקרוב ?
לפי הרישומים שלי יש 5 שנות אחריות על המסך (מופיע בחשבונית), אך הנציגה ביורוקום טוענת שזה כבר לא במסגרת האחריות והיה על זה רק שנתיים - העברתי לה את החומר לבדיקה.
תודה !
-
- התופעה.
נערך לאחרונה על ידי דאוס ב 04/12/2012 19:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
היי שי, תודה רבה על התגובה.
בחשבונית רשום 60 חודשי אחריות ואת תאריך תום האחריות במפורש...
במידה וזה אכן "כרטיס ראשי" ואין לי אחריות, מה מחיר תיקון של כזה דבר ? בכול זאת המסך עלה לי בזמנו קרוב ל 10,000 ש"ח.
עוד מישהו שמכיר את התופעה ?
תודה
בחשבונית רשום 60 חודשי אחריות ואת תאריך תום האחריות במפורש...
במידה וזה אכן "כרטיס ראשי" ואין לי אחריות, מה מחיר תיקון של כזה דבר ? בכול זאת המסך עלה לי בזמנו קרוב ל 10,000 ש"ח.
עוד מישהו שמכיר את התופעה ?
תודה
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
תופעה שכיחה במסכי פלזמה.קיימת והמון משלימים ומתרגלים.
לא שווה את התיקון שיעבור את ה1500-אפילו הרבה יותר.
שדרג למסך מתקדם יותר.
ה10000 של 2008 צנחו כבר לרמה אפסית ביד שניה,ככה זה במסכים,אפילו פרימיום.
לא שווה את התיקון שיעבור את ה1500-אפילו הרבה יותר.
שדרג למסך מתקדם יותר.
ה10000 של 2008 צנחו כבר לרמה אפסית ביד שניה,ככה זה במסכים,אפילו פרימיום.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- fLy
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 532 פעמים
- קיבל תודות: 272 פעמים
הי דאוס,
גם לי התקלקל עכשיו(כנראה) כרטיס ראשי בפנסוניק מיבוא מקביל(TH-50PZ81B).
הזמנתי כרטיס ראשי ב42 פאונד(280ש"ח) כולל משלוח מחנות בריטית, בטח אשלם עוד כמה מאות לטכנאי.
מה שאני רוצה לומר זה שגם אם לא תפעל האחריות, זה לא סוף העולם
מה גם שהטלוויזיה שלך היא מיבוא רישמי כך שלבטח יש להשיג חלקים שלה בקלות בארץ.
הדבר הראשון והכי חשוב שלומדים כאשר הטלוויזיה מתקלקלת זה כמה שהיא ת'כלס מיותרת...
שיהיה שבוע טוב,
דורון.
גם לי התקלקל עכשיו(כנראה) כרטיס ראשי בפנסוניק מיבוא מקביל(TH-50PZ81B).
הזמנתי כרטיס ראשי ב42 פאונד(280ש"ח) כולל משלוח מחנות בריטית, בטח אשלם עוד כמה מאות לטכנאי.
מה שאני רוצה לומר זה שגם אם לא תפעל האחריות, זה לא סוף העולם
מה גם שהטלוויזיה שלך היא מיבוא רישמי כך שלבטח יש להשיג חלקים שלה בקלות בארץ.
הדבר הראשון והכי חשוב שלומדים כאשר הטלוויזיה מתקלקלת זה כמה שהיא ת'כלס מיותרת...
שיהיה שבוע טוב,
דורון.
היי דורון, אני עדיין לא בטוח מהי מהות התקלה, מחכה לשמוע מירוקום אם הם בכלל עומדים מאחורי האחריות שנקובה בחשבונית.
עברו 4 שנים מאז הרכישה, הדגם נחשב ״מיושן״ במונחים של טכנולוגיה, מקווה שאכן יש חלפים.
מה שכן, בכול פעם שנוצרת לי תקלה במכשיר חשמלי כלשהו סמוך למועד פקיעת תוקף האחריות, מתגנבת למוחי מחשבה שזה מתוכנן. תקראו לי קונספירטור אבל אני נתקל בהרבה סיפורים על מדיחים, מדפסות, מכונות כביסה ועוד שתמיד באיזור סוף האחריות מתחילות לגמגם ולהיות שופעי תקלות - יצא אפילו סרט דוקטמנטרי בנושא שחוקר לעומק את התופעה - The Light bulb Conspiracy . תתפלאו לדעת כמה יצרנים מגבילים או מתזמנים חלקים מהמכשירים לבלאי גבוה ולתקלות יזומות - השבת מתוכננת.
עברו 4 שנים מאז הרכישה, הדגם נחשב ״מיושן״ במונחים של טכנולוגיה, מקווה שאכן יש חלפים.
מה שכן, בכול פעם שנוצרת לי תקלה במכשיר חשמלי כלשהו סמוך למועד פקיעת תוקף האחריות, מתגנבת למוחי מחשבה שזה מתוכנן. תקראו לי קונספירטור אבל אני נתקל בהרבה סיפורים על מדיחים, מדפסות, מכונות כביסה ועוד שתמיד באיזור סוף האחריות מתחילות לגמגם ולהיות שופעי תקלות - יצא אפילו סרט דוקטמנטרי בנושא שחוקר לעומק את התופעה - The Light bulb Conspiracy . תתפלאו לדעת כמה יצרנים מגבילים או מתזמנים חלקים מהמכשירים לבלאי גבוה ולתקלות יזומות - השבת מתוכננת.
- fLy
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 532 פעמים
- קיבל תודות: 272 פעמים
דאוס
גם אם ליורוקום לא יהיה את החלק אני סמוך ובטוח שניתן להשיג אותו(תקין ובזול) ברשת.
בקשר לאחריות, בהצלחה.
בלי ועם קשר, בחיפושים שלי אחרי הלוח הראשי לטלוויזיה שלי קלטתי שאני יכול לרכוש עכשיו את כל האלקטרוניקה של המסך בכ1000-1500ש"ח כולל משלוח...אני שוקל רק בשביל השקט הנפשי
בסופו של דבר, לא מעניין אותי 3D או SmartTV, בטלוויזיה שלי יש את כל מה שיש בטלוויזיות היום(ובאיכות גבוהה) מלבד ה3d-smart, לא חשבתי לרגע לזרוק אותה ברחוב.
דורון.
גם אם ליורוקום לא יהיה את החלק אני סמוך ובטוח שניתן להשיג אותו(תקין ובזול) ברשת.
בקשר לאחריות, בהצלחה.
בלי ועם קשר, בחיפושים שלי אחרי הלוח הראשי לטלוויזיה שלי קלטתי שאני יכול לרכוש עכשיו את כל האלקטרוניקה של המסך בכ1000-1500ש"ח כולל משלוח...אני שוקל רק בשביל השקט הנפשי
בסופו של דבר, לא מעניין אותי 3D או SmartTV, בטלוויזיה שלי יש את כל מה שיש בטלוויזיות היום(ובאיכות גבוהה) מלבד ה3d-smart, לא חשבתי לרגע לזרוק אותה ברחוב.
דורון.
אז לאחר חילופי טלפונים לשירות הלקוחות של יורוקום, העברת מיילים עם תמונות של התקלה, הוכחות שלפי הרישומים המסך עדיין באחריות, פתחו לי קריאה להזמנת טכנאי, אתמול התקשרה אלי מישהי מיורוקום אך לצערי לא יכולתי לדבר וביקשתי שתתקשר בעוד כמה דקות... לא התקשרה
ניסיתי להתקשר למספר על הצג אך אף אחד לא ענה.
היום אחה"צ אני מקבל טלפון "שלום, זה הטכנאי של יורוקום אני עוד רבע שעה אצלך"
במזל, עשיתי מאמצים והגעתי הביתה בזמן למרות שלא עשו תיאום בצורה מסודרת.
הגיע הטכנאי זיהה את הבעיה ואמר שהוא לוקח את הטלוויזיה למעבדה, כמה זמן זה ייקח ?! "מינימום שבוע ! "
ואני אשאר בלי טלוויזיה ראשית בסלון מינימום שבוע ?!?! לפחות תסדרו לי מסך חלופי הרי המסך במסגרת האחריות - "זאת לא החלטה שלי".
אוקיי ואיך אתה מתכוון לקחת פלאזמה 50 אינץ מלפני 4 שנים
כן, פתאום הטכנאי הבין שהוא בבעיה וגם אם הוא מאוד רוצה ואני מאוד מסכים, אין לו איך לקחת את המסך בלי עזרה.
חילופי טלפונים נוספים: הטכנאי לבוס שלו, אני לשירות לקוחות - דיברתי עם איתי מנהל שירות לקוחות יורוקום שהבטיח לי שהמסך יהיה מוכן ותקין עד יום חמישי ואם לא, אקבל מסך חלופי. גם הטכנאי קיבל אישור להגיע יותר מאוחר עם עוד בחור ולקחת את הטלוויזיה בצורה מקצועית ומסודרת- כך היה.
עוד עדכונים בהמשך ומקווה לא להתאכזב. בינתיים קבלו תמונה עצובה של המסך ארוז רגע לפני שנלקח.
היום אחה"צ אני מקבל טלפון "שלום, זה הטכנאי של יורוקום אני עוד רבע שעה אצלך"
הגיע הטכנאי זיהה את הבעיה ואמר שהוא לוקח את הטלוויזיה למעבדה, כמה זמן זה ייקח ?! "מינימום שבוע ! "
ואני אשאר בלי טלוויזיה ראשית בסלון מינימום שבוע ?!?! לפחות תסדרו לי מסך חלופי הרי המסך במסגרת האחריות - "זאת לא החלטה שלי".
אוקיי ואיך אתה מתכוון לקחת פלאזמה 50 אינץ מלפני 4 שנים
חילופי טלפונים נוספים: הטכנאי לבוס שלו, אני לשירות לקוחות - דיברתי עם איתי מנהל שירות לקוחות יורוקום שהבטיח לי שהמסך יהיה מוכן ותקין עד יום חמישי ואם לא, אקבל מסך חלופי. גם הטכנאי קיבל אישור להגיע יותר מאוחר עם עוד בחור ולקחת את הטלוויזיה בצורה מקצועית ומסודרת- כך היה.
עוד עדכונים בהמשך ומקווה לא להתאכזב. בינתיים קבלו תמונה עצובה של המסך ארוז רגע לפני שנלקח.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
שמע... אם אחרי 4 שנים יורוקום יקחו את תיקון התקלה עליהם במסגרת אחריות...
אני מוריד בפניהם את הכובע ואומר שאפו.
אני מוריד בפניהם את הכובע ואומר שאפו.
טלHD
המסך במסגרת האחריות, למה שתוריד בפניהם את הכובע על משהו בסיסי שהם מחוייבים בו?
המסך במסגרת האחריות, למה שתוריד בפניהם את הכובע על משהו בסיסי שהם מחוייבים בו?
אין ספק שאורך האחריות היא שעושה את ההבדל... בעולם טכנולוגי, היום קנית מסך ב 10,000 ש"ח ומחר הוא עולה 6,000 ש"ח - אין דיכאון יותר גדול לגלות תקלה שהתרחשה כמה ימים, שבועות, חודשים לאחר פקיעת האחריות.fLy כתב:תענוג
אני עדיין ממתין לחלק שהזמנתי מUK...מקווה שגם לי יהיה 'סוף טוב'
בכל אופן אצלי, חסרונה של הטלוויזיה לא ממש מעיק עלי...ובטוח לא על ההנהלה...
כשאני קונה מסך ומשקיע בו סכום לא מובטל, זה לכמה שנים טובות (נזהר מלהגיד עשרות שנים
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
טל,טלHD כתב:שמע... אם אחרי 4 שנים יורוקום יקחו את תיקון התקלה עליהם במסגרת אחריות...
אני מוריד בפניהם את הכובע ואומר שאפו....
זה למעשה מה שעצוב בכל המקרה הנ"ל. אנחנו בארצנו הקטנטנה פשוט רגילים לשירות תת רמה ולאי לקיחת אחריות כלשהי וכאשר מישהו מבצע את הדבר שהוא התחייב עליו (למרות שלקח להם קצת זמן להשתכנע) אנחנו שמחים וצוהלים כאילו זכינו בלוטו. בכל מדינה מערבית מתוקנת לא היו מתווכחים איתו בשום רמה שהיא - פשוט היו מגיעים שני בחורים (מראש) ואוספים את המסך לתיקון. יורוקום בסך הכל ביצעו את המוטל עליהם ולא מילימטר יותר - זה לא שהם הרחיבו לו את האחריות על חשבונם פשוט היתה לו אחריות ל-5 שנים מראש ולא לשנתיים.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
וזו אחת הסיבות שאני ממליץ לרכוש יבוא רשמי יורוקום פנאסוניק 5 שנים אחריות מלאהnils3373 כתב: יורוקום בסך הכל ביצעו את המוטל עליהם ולא מילימטר יותר - זה לא שהם הרחיבו לו את האחריות על חשבונם פשוט היתה לו אחריות ל-5 שנים מראש ולא לשנתיים....
להבדיל מיבוא פרללי שבמקרה הזה לא היה לו עם מי לדבר .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
עדכון קצרצר :
התקשרו מיורוקום ועדכנו אותי שהמסך נכנס למעבדה אך הם עדיין לא מצאו את התקלה...
הם מעוניינים להשאיר אותו כמה ימים אצלהם כדי להמשיך לבדוק אותו. הבהרתי שהבחורים שלקחו את המסך ראו את התקלה/תופעה במו עיניהם ושלחתי אפילו תמונות ברורות לשירות לקוחות - מאוד מקווה שמפאת אי מציאת התופעה, יקפלו את המסך ויחזירו לי אותו כמו שהוא.
תיאמו לי למחר מסך 32 אינץ חלופי כדי שלא אשאר בלי מסך למשך סופ"ש, זה אומנם יהיה קצת מוזר לשים מסך 32 אינץ' בסלון כזה ענק אבל אני לא מתלונן, זאת מחווה יוצאת דופן ועדיף 32 על כלום- כרגע השירות של יורוקום מוכיח את עצמו וצריך להגיד שאפו.
אגב, אני חושב שכול חברה שמייבאת מסכים ומכבדת את עצמה, צריכה לאמץ את הרעיון שמעל 48 שעות שבהם המסך בתיקון במסגרת האחריות, היא צריכה לספק מסך חלופי.
התקשרו מיורוקום ועדכנו אותי שהמסך נכנס למעבדה אך הם עדיין לא מצאו את התקלה...
הם מעוניינים להשאיר אותו כמה ימים אצלהם כדי להמשיך לבדוק אותו. הבהרתי שהבחורים שלקחו את המסך ראו את התקלה/תופעה במו עיניהם ושלחתי אפילו תמונות ברורות לשירות לקוחות - מאוד מקווה שמפאת אי מציאת התופעה, יקפלו את המסך ויחזירו לי אותו כמו שהוא.
תיאמו לי למחר מסך 32 אינץ חלופי כדי שלא אשאר בלי מסך למשך סופ"ש, זה אומנם יהיה קצת מוזר לשים מסך 32 אינץ' בסלון כזה ענק אבל אני לא מתלונן, זאת מחווה יוצאת דופן ועדיף 32 על כלום- כרגע השירות של יורוקום מוכיח את עצמו וצריך להגיד שאפו.
אגב, אני חושב שכול חברה שמייבאת מסכים ומכבדת את עצמה, צריכה לאמץ את הרעיון שמעל 48 שעות שבהם המסך בתיקון במסגרת האחריות, היא צריכה לספק מסך חלופי.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
nils3373 כתב:טל,טלHD כתב:שמע... אם אחרי 4 שנים יורוקום יקחו את תיקון התקלה עליהם במסגרת אחריות...
אני מוריד בפניהם את הכובע ואומר שאפו....
זה למעשה מה שעצוב בכל המקרה הנ"ל. אנחנו בארצנו הקטנטנה פשוט רגילים לשירות תת רמה ולאי לקיחת אחריות כלשהי וכאשר מישהו מבצע את הדבר שהוא התחייב עליו (למרות שלקח להם קצת זמן להשתכנע) אנחנו שמחים וצוהלים כאילו זכינו בלוטו. בכל מדינה מערבית מתוקנת לא היו מתווכחים איתו בשום רמה שהיא - פשוט היו מגיעים שני בחורים (מראש) ואוספים את המסך לתיקון. יורוקום בסך הכל ביצעו את המוטל עליהם ולא מילימטר יותר - זה לא שהם הרחיבו לו את האחריות על חשבונם פשוט היתה לו אחריות ל-5 שנים מראש ולא לשנתיים....
יש לי שאלה כללית בעניין השירות/אחריות:
למזלי עדיין לי היה אצלי מסך שהתקלקל, בלי עין הרע
(אולי בגלל שהחלפתי אותם בתדירות די גבוהה, יחסית)
במצב של מכשיר תקול, האם מוטלת חובת שינוע המסך למעבדה ובחזרה על החברה ?
האם הם חייבים לספק מסך חלופי, במקרים של תיקון ממושך, או שזה חל רק לגבי מוצרי פרמיום, ואולי בכלל לא?
לפותח השרשור, דאוס:
מאחל לך שהמסך יתוקן במהרה, ושתמשיך ליהנות ממנו במשך זמן רב...