גובה התקנת מסך
היי,
בחיפושים בפורום מצאתי שרוב ההמלצות לגובה תליה של מסך הם 1200 ממ מרכז המסך מהרצפה.
או כ 800-900 ממ מתחתית המסך.
אני מכין נישה עבור מסך עתידי - מתוכנן להיות 55.
צפוי לשבת במרחק 3.5 מטר.
כאשר בדקתי את גובה הישיבה מצאתי שהוא בסביבות 950-900 ממ, אם יושבים זקוף אז אפילו מעט יותר.
בגלל אילוצים שלי( מזנון תלוי, סנטר וכו') אני מוצא שמרכז המסך שלי יצא ב 1300 ממ,
גובה מסך 55 כ 770-740 ממ
יוצא מזה שהמסך יהיה בגובה 910 ממ מהרצפה.
האם זה בסדר למסך בגודל כזה ?
חשוב לי לשמוע את דעתכם,
כיום יש ברשותי מסך 37 אשר מותקן בגובה 900 ממ אך למסך יש 100 ממ תחתונים עבור הרמקולים,
כך שלמעשה המסך הנצפה מתחיל מגובה מטה.
תודה
בחיפושים בפורום מצאתי שרוב ההמלצות לגובה תליה של מסך הם 1200 ממ מרכז המסך מהרצפה.
או כ 800-900 ממ מתחתית המסך.
אני מכין נישה עבור מסך עתידי - מתוכנן להיות 55.
צפוי לשבת במרחק 3.5 מטר.
כאשר בדקתי את גובה הישיבה מצאתי שהוא בסביבות 950-900 ממ, אם יושבים זקוף אז אפילו מעט יותר.
בגלל אילוצים שלי( מזנון תלוי, סנטר וכו') אני מוצא שמרכז המסך שלי יצא ב 1300 ממ,
גובה מסך 55 כ 770-740 ממ
יוצא מזה שהמסך יהיה בגובה 910 ממ מהרצפה.
האם זה בסדר למסך בגודל כזה ?
חשוב לי לשמוע את דעתכם,
כיום יש ברשותי מסך 37 אשר מותקן בגובה 900 ממ אך למסך יש 100 ממ תחתונים עבור הרמקולים,
כך שלמעשה המסך הנצפה מתחיל מגובה מטה.
תודה
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
עזוב אותך מכל מיני המלצות כלליות במספרים, זה הרבה יותר פשוט - מרכז המסך מול העיניים. (אפשר טיפונת כמה ס"מ גבוה יותר..)
גם תקבל את התמונה הטובה ביותר מהמסך וגם לא יעייף לך את הצוואר/עיניים..
גם תקבל את התמונה הטובה ביותר מהמסך וגם לא יעייף לך את הצוואר/עיניים..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
היי,jacko-il כתב:עזוב אותך מכל מיני המלצות כלליות במספרים, זה הרבה יותר פשוט - מרכז המסך מול העיניים. (אפשר טיפונת כמה ס"מ גבוה יותר..)
גם תקבל את התמונה הטובה ביותר מהמסך וגם לא יעייף לך את הצוואר/עיניים.....
המספרים עוזרים לתכנון ולבניה של הגבס שמבוצע ע"י צד שלישי, במיוחד כאשר הדירה עדיין אינה מאוכלסת.
אם הבנתי נכון את עצתך,
אם היה לי מסך 65 שגובהו נאמר כמעט 900 ממ, יהיה נכון למקם אותו בגובה של 500-600 ממ מהרצפה ??
זה לא נמוך מידי ?
באופן זה ככל שהמסך גדול יותר המסך יתקרב יותר לרצפה מכוון שגובה הישיבה אינו משתנה ( לדוגמא: גובה מסך 84' עולה על מטר ועשרה )
האם הכלל לא צריך להתיחס גם למידות המסך ?
למרחק ממנו אני יושב ?
תודה
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
המרחק לא רלוונטי כי זוות הצפיה היא תמיד אופקית.
מיקום המסך המקובל הוא שליש תחתון מול העניים.
גם מרכז מסך זה בסדר אבל יוצא נמוך מידי ובעייתי עיצובית.
מיקום המסך המקובל הוא שליש תחתון מול העניים.
גם מרכז מסך זה בסדר אבל יוצא נמוך מידי ובעייתי עיצובית.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
בגלל זה רשמתי גם שאפשר כמה ס"מ גבוה יותר.
ברור שאם יש לך מסך "84 אז הסיפור יהיה מעט שונה, אך זה לא המקרה שבו אנו עוסקים כעת.
חוץ מזה, תמיד אפשר להפעיל הגיון בריא ולשחק עם המספרים במידה והגובה שיוצא לך פשוט נראה לך נמוך/גבוה מידי. הקו שצריך להנחות אותך הוא פשוט - לא להתקין נמוך או גבוה מידי. להשתדל שמרכז המסך/שליש תחתון שלו יהיו מול העיניים - הסייגים היחידים שיכולים להיות לזה הם רק מבחינה עיצובית של החדר וכו'. המסך שלי (לד "50) נמצא בגובה של 55 ס"מ מהרצפה ומרכז המסך נמצא בכ- 90 ס"מ מהרצפה. זה נמוך מעט, אך זה כי עדיין לא קניתי לו מתלה לקיר. כשאקנה אתקין אותו כ 25 ס"מ גבוה יותר מהמיקום הנוכחי..
ברור שאם יש לך מסך "84 אז הסיפור יהיה מעט שונה, אך זה לא המקרה שבו אנו עוסקים כעת.
חוץ מזה, תמיד אפשר להפעיל הגיון בריא ולשחק עם המספרים במידה והגובה שיוצא לך פשוט נראה לך נמוך/גבוה מידי. הקו שצריך להנחות אותך הוא פשוט - לא להתקין נמוך או גבוה מידי. להשתדל שמרכז המסך/שליש תחתון שלו יהיו מול העיניים - הסייגים היחידים שיכולים להיות לזה הם רק מבחינה עיצובית של החדר וכו'. המסך שלי (לד "50) נמצא בגובה של 55 ס"מ מהרצפה ומרכז המסך נמצא בכ- 90 ס"מ מהרצפה. זה נמוך מעט, אך זה כי עדיין לא קניתי לו מתלה לקיר. כשאקנה אתקין אותו כ 25 ס"מ גבוה יותר מהמיקום הנוכחי..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
אל תתלה פחות מ-70 ס"מ מהרצפה.
אני אוהב שהמסך מותקן יחסית בגובה העין. ולכן תליתי 47 אינץ במרחק של 65 ס"מ מהרצפה.
אבלללל המזנון אצלי יחסית נמוך. ויש גם סנטר.
המזנון גבס הולך להתחיל מהרצפה? אם התשובה היא לא אז גם כך לא תוכל לתלות נמוך. כי ביחד עם גובה המזנון והסנטר כבר תגיע לפחות ל60 ס"מ.
קיצר אם זה מתאפשר מבחינת תכנון המזנון הייתי מכוון לאזור ה-70 ומנסה לא לעבור בהרבה.
אני אוהב שהמסך מותקן יחסית בגובה העין. ולכן תליתי 47 אינץ במרחק של 65 ס"מ מהרצפה.
אבלללל המזנון אצלי יחסית נמוך. ויש גם סנטר.
המזנון גבס הולך להתחיל מהרצפה? אם התשובה היא לא אז גם כך לא תוכל לתלות נמוך. כי ביחד עם גובה המזנון והסנטר כבר תגיע לפחות ל60 ס"מ.
קיצר אם זה מתאפשר מבחינת תכנון המזנון הייתי מכוון לאזור ה-70 ומנסה לא לעבור בהרבה.