ענן וטביעת אצבע
-
kalinium
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1315
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
שאלה לאלה שמבינים ממש,
אם אני כותב בשירות ענן כלשהו כמו גוגל דוקס או דומיו, האם נשארת טביעת אצבע של הקובץ על ההרד דיסק אחרי הניתוק מהאתר?
האם בחיפוש מקצועי ממש יוכלו לזהות שרידים של הקובץ אצלי, או שכל העיבוד והשמירות נעשות ישירות בענן, ללא קבצים זמניים כלשהם?
האם בעצם מהצד שלי יש רק "הקלדות מקש"?
תודה.
אם אני כותב בשירות ענן כלשהו כמו גוגל דוקס או דומיו, האם נשארת טביעת אצבע של הקובץ על ההרד דיסק אחרי הניתוק מהאתר?
האם בחיפוש מקצועי ממש יוכלו לזהות שרידים של הקובץ אצלי, או שכל העיבוד והשמירות נעשות ישירות בענן, ללא קבצים זמניים כלשהם?
האם בעצם מהצד שלי יש רק "הקלדות מקש"?
תודה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
זה תלוי.
גם ל- Google Drive וגם ל-Dropbox יש אפליקציות שדואגות לסנכרן את החומר עם עותק על הכונן המקומי.
אני מניח שאתה לא משתמש בתוכנות כאלה אלא שואל על עריכה ב-WEB.
אם כך, יכול בהחלט להיות שריד דוגמאת קבצים זמניים של הדפדפן ולכן, אם אתה רוצה להעלים, וודא כי אתה מוחק את כל ההיסטוריה, קבצים זמניים וקוקיס מהדפדפן דרכו ערכת את המסמך.
גם ל- Google Drive וגם ל-Dropbox יש אפליקציות שדואגות לסנכרן את החומר עם עותק על הכונן המקומי.
אני מניח שאתה לא משתמש בתוכנות כאלה אלא שואל על עריכה ב-WEB.
אם כך, יכול בהחלט להיות שריד דוגמאת קבצים זמניים של הדפדפן ולכן, אם אתה רוצה להעלים, וודא כי אתה מוחק את כל ההיסטוריה, קבצים זמניים וקוקיס מהדפדפן דרכו ערכת את המסמך.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78914
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
נתחיל בזה שכאשר נמצאים במחשב משותף, כדאי מאוד להשתמש ב-incognito.
יש דפדפנים כמו FF שמאפשרים למחוק בכמה לחיצות כפתור את כל מה שנשמר על המכשיר (כולל היסטוריה) בשעה או ביום או בשבוע האחרון (למשל).
כמובן שחובה למחוק COOKIES וגם כדאי לוודא שכשאתה נכנס לחשבון אתה מסמן לא לשמור את ה-CREDENTIALS שלך.
google docs (כמו גם פייסבוק, GMAIL וכל השירותים של מיקרוסופט) משתמשים ב-SSL. כלומר ב-HTTPS://
זה יכול להרגיע אותך במובן הזה שזה אומר שמעט מאוד (אם בכלל) מהמידע נשמר על המחשב. דפדפנים יודעים שהם לא אמורים לשמור מידע שהוא ב-HTTPS, זו הסיבה שלוקח כל כך הרבה זמן לטעון אתרי בנקים, פייסבוק, GMAIL ו-PAYPAL...
חוץ מזה כמובן שבמחשבים תמיד יכול להיות מותקן KEYLOGGER, ואז שום דבר לא מוגן.
יש דפדפנים כמו FF שמאפשרים למחוק בכמה לחיצות כפתור את כל מה שנשמר על המכשיר (כולל היסטוריה) בשעה או ביום או בשבוע האחרון (למשל).
כמובן שחובה למחוק COOKIES וגם כדאי לוודא שכשאתה נכנס לחשבון אתה מסמן לא לשמור את ה-CREDENTIALS שלך.
google docs (כמו גם פייסבוק, GMAIL וכל השירותים של מיקרוסופט) משתמשים ב-SSL. כלומר ב-HTTPS://
זה יכול להרגיע אותך במובן הזה שזה אומר שמעט מאוד (אם בכלל) מהמידע נשמר על המחשב. דפדפנים יודעים שהם לא אמורים לשמור מידע שהוא ב-HTTPS, זו הסיבה שלוקח כל כך הרבה זמן לטעון אתרי בנקים, פייסבוק, GMAIL ו-PAYPAL...
חוץ מזה כמובן שבמחשבים תמיד יכול להיות מותקן KEYLOGGER, ואז שום דבר לא מוגן.
לא לגמרי מדויק. מחיקה של קבצים לא באמת מוחקת את המידע, עדיין אפשר לשחזר קבצים שנמחקו. וזה תלוי ברמת הפרנויה שלך - אל תשכח את pagvefile.sys: זה הקובץ אליו מערכת ההפעלה מעתיקה בלוקים מהזיכרון כאשר הזכרון מתמלא וצריך לפנות חלק ממנו (מה שנקרה swap out). בתאוריה, הקובץ הזה יכול להכיל חלקים מהתוכן של הזכרון.kalinium כתב:אז אני מבין שמחיקת ההיסטוריה כולל קוקיז, מנקה את העסק.
תודה!...
ושלא נשכח מה קורה כשאתה עושה hibernate למחשב, כן?
בקיצור, אם אתה מוטרד מהבעיות האלה, יש דיסקים מוצפנים (בחומרה).
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...