אוקי תודה רבה על התשובהmoco כתב:לאgil900 כתב: אבל האם חשוב ללמוד אלגברה לינארית לפני שמתחילים אלגברה בוליאנית?......
אז אני צריך לחפש הרצאות על אלגברה בוליאנית
איני יודע מה הביקוש היחסי היום למקצועות הנ"ל אבל הלוגיקה הנ"ל שלך מוטעית.gil900 כתב:
שלום, אתה מדבר בדיוק כמו זה שהמליץ לי על מערכות מידע.
ושאלתי אותו את השאלה הזאת:
אם מדובר במקצוע שבו אני אחראי על תפקוד של מערכת מידע ואני לרוב לא בונה את הפונקציות שצריכות להיות אלה רק נותן עצות לארגונים לגבי איזה פונקציות מתאימות ושימושיות לחברה ספציפית(לא מתכנת אותם) ונותן גם תמיכה(הבנתי נכון?) אז זה אומר שאני בעצם לא עושה הרבה עבודה ואת העבודות הקשות אני נותן לאחרים שמין הסתם ברמה התאורתית אמורים להיות כמה עובדים בדרך כלל שיפתחו את מה שאני מציע. שזה אומר אומר:
א. לא צריכים הרבה כמוני (ההיגיון הפשוט שלא צריך הרבה מנהלים[אחראיים])
ב. על כל עובד כמוני יש יותר מתכנתים שיעשו את ההצעות שאני מציע...

יוסיסופר כתב:בכל ארגון יש מנהל מערכות מידע שתפקידו לתחזק את המערכת, וכמובן לעקוב אחר שינויים ושדרוגים שקיימים כל הזמן.
בחברות שמוכרות את השרות הזה (SAP פריוריטי ודומים להם), יש את אנשי השטח שמאפיינים את המערכת (יחד עם אנשי הארגון), ומחליטים איך היא תעבוד.
אבל בכל פרוייקט כזה יש מנהל מערכות מידע שהוא מנקז אליו את כל המידע שזורם במערכת (והא גדול מאוד) ובודק האם כל מה שעשו קודמיו זה ישים, ומעבר לכך הוא האחראי על כל מיני התאמות אישיות לארגון הספציפי (כל שינוי במערכת מידע גוררת אחריה שינויים רבים שרק בעל הבנה נרחב בנושא יכול לבצע את ההתאמה).
יש היום באוניברסיטת חיפה חוג לתואר ראשון (3 שנים-וגם תארים מתקדמים בנושא) שנותן תואר ראשון בסוף הלימודים (דו-חוגי).
גילוי נאות אשתי מרצה באוניברסיטת חיפה בתחום מערכות מידע ניהוליות-גם בתחום המחקרי....
עדיין לא הבנתי איך זה משנה את מה שאמרתי.moco כתב:איני יודע מה הביקוש היחסי היום למקצועות הנ"ל אבל הלוגיקה הנ"ל שלך מוטעית.gil900 כתב:
שלום, אתה מדבר בדיוק כמו זה שהמליץ לי על מערכות מידע.
ושאלתי אותו את השאלה הזאת:
אם מדובר במקצוע שבו אני אחראי על תפקוד של מערכת מידע ואני לרוב לא בונה את הפונקציות שצריכות להיות אלה רק נותן עצות לארגונים לגבי איזה פונקציות מתאימות ושימושיות לחברה ספציפית(לא מתכנת אותם) ונותן גם תמיכה(הבנתי נכון?) אז זה אומר שאני בעצם לא עושה הרבה עבודה ואת העבודות הקשות אני נותן לאחרים שמין הסתם ברמה התאורתית אמורים להיות כמה עובדים בדרך כלל שיפתחו את מה שאני מציע. שזה אומר אומר:
א. לא צריכים הרבה כמוני (ההיגיון הפשוט שלא צריך הרבה מנהלים[אחראיים])
ב. על כל עובד כמוני יש יותר מתכנתים שיעשו את ההצעות שאני מציע...
רוב הארגונים לא מייצרים את התוכנה שהם משתמשים בה.
כל ארגון מגודל מסוים, סביר שיצטרך מישהו שאחראי על מערכות המידע, אבל הרבה ארגונים כאלה ירכשו את אותה תוכנה מאותו יצרן תוכנה.
יש הרבה יותר ארגונים שרכשו תוכנת סאפ (ומישהו בארגונים הללו אחראי על הנושא) מאשר מתכנתים בחברת סאפ.
אחראי על מערכות מידע, לרוב לא מנהל מתכנתים ולרוב אין לו בכלל מתכנתים בארגון....
תודה.shlomiassaf כתב:בתור מבקר ויועץ מרכות מידע באחת מ-4 הפירמות הגדולות לראיית חשבון אני יכול להגיד לך שהתחום מאוד מפותח ומתפתח.
אני מייעץ להרבה חברות גדולות במשק והמחלקות שלהם בתחום מערכות המידע הן ענקיות...
אבל צריך להחליט על התחום הנקודתי שאתה רוצה להתמקצע בו, מערכות מידע זה תחום מאוד גדול ויש הרבה תת תחומים... אפילו כאלה שאפשר לשלב עם תכנות.. הנה כמה:
אבטחת מערכות מידע
ניהול מערכות מידע
DBA
מתכנת (SQL)
מיישם (בעיקר בתחום ה-ERP)
לכל אחת מהנ"ל יש תת תחומים... ככה שזה מאוד מורכב.
למשל, אולי תרצה להתמקצע בתחום ה-BI שהוא בתנופה משמעותית היום.
לבחירה יש כמה שיקולים וצריך להתחשב בגיל שלך, במה שאתה אוהב, בשכר שאתה שואף אליו ובסביבה שאתה מעוניין לעבוד בה. (מול אנשים, בקיוב וכדומה)
אם הזמן הוא לא מגבלה מהותית אני ממליץ לך ללמוד קודם כל את היסודות, לבדוק אם יש מסלול המשלב תוכנה עם מערכות מידע (ויש כזה)
בד"כ באוניברסיטאות מדעי המחשב יהיה קל יותר מהנדסת תוכנה.
ניתן לשלב מדעי המחשב דו חוגי עם חוג קל יותר ואז התואר זורם או לחלופין לשלב מדעי המחשב עם מערכות מידע.
בכל אופן שיהיה בהצלחה....
אני מדבר פה מאוד בהכללה, אבל סביר שארגון ממצוע (לא ענק) צריך אדם אחד או כמה שעוסקים בניהול מערכות מידע, אך אפס מתכנתים.הנקודה השנייה שאמרת -"כל ארגון מגודל מסוים, סביר שיצטרך מישהו שאחראי על מערכות המידע" - על זה אני מדבר פה! כל ארגון צריך "אחראי" אחד או הרבה אחראיים?
כי על זה בדיוק דיברתי שאמרת שהלוגיקה שלי מוטעית..
כי אם בדרך כלל צריך רק אחראי אחד אז איך יש בזה הרבה עבודה? כמה ארגונים כבר יש?...

+1wallalon כתב:אני סטודנט להנדסת חשמל ואלק' ולא בתחום התוכנה, אבל מה שאני כן יכול להגיד לך שאם תגיע לאוניברסיטה (ללמוד למהנדס תוכנה) אחרי שכבר יש לך ביד תואר הנדסאי, הפטורים הם מעטים ולא הולמים את ה-3 שנים שהשקעת בהנדסאי...אז שווה ישר לקפוץ לתואר ראשון....

זאת בדיוק הסיבה שאני פונה לפהshlomiassaf כתב:moco תמצת לך את נושא הניהול בצורה נהדרת...
ניהול מערכות מידע לא אומר שאתה מנהל אנשים.
זה שם לתחום שאחראי על מערכות המידע, תחזוקה שוטפת, התקנות, שדרוגים, טיפול בתקלות, תמיכה ורכש...
יש שם מנהל מן הסתם, אבל לא כולם מנהלים
לגבי SQL זה תכנות ויש לזה דרישה אבל אתה שואל את השאלות הלא נכונות ומכוון למקום לא נכון.
מנסיון שלי, 85% מהאנשים שלומדים לתואר לא יודעים לקראת מה הם הולכים.
הם שומעים סיפורים מאנשים שמכניסים פנימה את סיפור חייהם, דברים שקרו להם, העדפות אישיות וכו ומזה מסיקים וזה לא נכון בעליל.
אם אתה בחור צעיר אחרי צבא אני לא ממליץ לך לנעול את עצמך על מקצוע אלא ללמוד תחום.
תלמד תוכנה ותוכל להיות מתכנת SQL, .NET, JAVA או XCODE ...
בגדול אני מממליץ בחום על הנדסת תוכנה, זה מקצוע מאוד רחב שבסופו אתה יוצא עם ידע כללי שיעזור לך להתברג בשוק.
לא, לא יוצאים מתכנתים מהנדסת תוכנה. תכנות לומדים מנסיון בשטח אבל זה נכון כמעט לכל תואר.
חבל שתסגור דלתות לפני שהתחלת....
אבל אני אוהב את זה וזה סתם יכול לתת לי הבנה לגבי היכולת שלי אז לא אכפת לי כלכך אם יקח שנה שנתיים או יותר..dhead2009 כתב: ותעשה לעצמך טובה, אל תתחיל ללמוד עצמאית שום דבר, לא אלגברה בוליאנית ולא לינארית, זה בזבוז מוחלט של זמן, מה שתלמד עכשיו במשך שנה יקח לך שבועיים ללמוד במהלך התואר ועוד חודש-חודשיים לשכוח, ולא, אני לא מגזים.
תצא, תבלה, תשתכר, תטייל ותעבוד וכשתיהיה סגור על עצמך תלך ותלמד משהו רציני 3-4 שנים....
אתה יכול לקחת אלגברה ליניארית בפתוחה, ולראות איך אתה מרגיש עם זה.shlomiassaf כתב: אני יודע שאני קצת אולי לא בסדר שאני ממשיך לשלול הנדסת תוכנה פשוט כרגע אין לי ברירה לשלול את זה.
אני עובד על זה שאני לא אשלול את זה על ידי תרגול ולמידה של תרגילי מתמטיקה עד רמה של 5 יחידות.....