יש לי שאלה בקשר לשתי מקצועות שאני מתלבט לגביהם

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1151
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #21 

moco כתב:
gil900 כתב: אבל האם חשוב ללמוד אלגברה לינארית לפני שמתחילים אלגברה בוליאנית?
...
לא
...
אוקי תודה רבה על התשובה :)

אז אני צריך לחפש הרצאות על אלגברה בוליאנית

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #22 

gil900 כתב:
שלום, אתה מדבר בדיוק כמו זה שהמליץ לי על מערכות מידע.
ושאלתי אותו את השאלה הזאת:

אם מדובר במקצוע שבו אני אחראי על תפקוד של מערכת מידע ואני לרוב לא בונה את הפונקציות שצריכות להיות אלה רק נותן עצות לארגונים לגבי איזה פונקציות מתאימות ושימושיות לחברה ספציפית(לא מתכנת אותם) ונותן גם תמיכה(הבנתי נכון?) אז זה אומר שאני בעצם לא עושה הרבה עבודה ואת העבודות הקשות אני נותן לאחרים שמין הסתם ברמה התאורתית אמורים להיות כמה עובדים בדרך כלל שיפתחו את מה שאני מציע. שזה אומר אומר:

א. לא צריכים הרבה כמוני (ההיגיון הפשוט שלא צריך הרבה מנהלים[אחראיים])
ב. על כל עובד כמוני יש יותר מתכנתים שיעשו את ההצעות שאני מציע
...
איני יודע מה הביקוש היחסי היום למקצועות הנ"ל אבל הלוגיקה הנ"ל שלך מוטעית.

רוב הארגונים לא מייצרים את התוכנה שהם משתמשים בה.
כל ארגון מגודל מסוים, סביר שיצטרך מישהו שאחראי על מערכות המידע, אבל הרבה ארגונים כאלה ירכשו את אותה תוכנה מאותו יצרן תוכנה.
יש הרבה יותר ארגונים שרכשו תוכנת סאפ (ומישהו בארגונים הללו אחראי על הנושא) מאשר מתכנתים בחברת סאפ.

אחראי על מערכות מידע, לרוב לא מנהל מתכנתים ולרוב אין לו בכלל מתכנתים בארגון.
משה

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #23 

בכל ארגון יש מנהל מערכות מידע שתפקידו לתחזק את המערכת, וכמובן לעקוב אחר שינויים ושדרוגים שקיימים כל הזמן.

בחברות שמוכרות את השרות הזה (SAP פריוריטי ודומים להם), יש את אנשי השטח שמאפיינים את המערכת (יחד עם אנשי הארגון), ומחליטים איך היא תעבוד.

אבל בכל פרוייקט כזה יש מנהל מערכות מידע שהוא מנקז אליו את כל המידע שזורם במערכת (והא גדול מאוד) ובודק האם כל מה שעשו קודמיו זה ישים, ומעבר לכך הוא האחראי על כל מיני התאמות אישיות לארגון הספציפי (כל שינוי במערכת מידע גוררת אחריה שינויים רבים שרק בעל הבנה נרחב בנושא יכול לבצע את ההתאמה).

יש היום באוניברסיטת חיפה חוג לתואר ראשון (3 שנים-וגם תארים מתקדמים בנושא) שנותן תואר ראשון בסוף הלימודים (דו-חוגי).

גילוי נאות אשתי מרצה באוניברסיטת חיפה בתחום מערכות מידע ניהוליות-גם בתחום המחקרי.

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #24 

בתור מבקר ויועץ מרכות מידע באחת מ-4 הפירמות הגדולות לראיית חשבון אני יכול להגיד לך שהתחום מאוד מפותח ומתפתח.

אני מייעץ להרבה חברות גדולות במשק והמחלקות שלהם בתחום מערכות המידע הן ענקיות...

אבל צריך להחליט על התחום הנקודתי שאתה רוצה להתמקצע בו, מערכות מידע זה תחום מאוד גדול ויש הרבה תת תחומים... אפילו כאלה שאפשר לשלב עם תכנות.. הנה כמה:

אבטחת מערכות מידע
ניהול מערכות מידע
DBA
מתכנת (SQL)
מיישם (בעיקר בתחום ה-ERP)

לכל אחת מהנ"ל יש תת תחומים... ככה שזה מאוד מורכב.
למשל, אולי תרצה להתמקצע בתחום ה-BI שהוא בתנופה משמעותית היום.

לבחירה יש כמה שיקולים וצריך להתחשב בגיל שלך, במה שאתה אוהב, בשכר שאתה שואף אליו ובסביבה שאתה מעוניין לעבוד בה. (מול אנשים, בקיוב וכדומה)

אם הזמן הוא לא מגבלה מהותית אני ממליץ לך ללמוד קודם כל את היסודות, לבדוק אם יש מסלול המשלב תוכנה עם מערכות מידע (ויש כזה)
בד"כ באוניברסיטאות מדעי המחשב יהיה קל יותר מהנדסת תוכנה.
ניתן לשלב מדעי המחשב דו חוגי עם חוג קל יותר ואז התואר זורם או לחלופין לשלב מדעי המחשב עם מערכות מידע.

בכל אופן שיהיה בהצלחה.

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

אגב, מערכות מידע זה לא מקצוע העתיד זה מקצוע ההווה.
בכל ארגון יש מערכות מידע והן מפלצתיות וצריך לתחזק אותן, התלות לא תגדל מהותית בשנים הקרובות היא תישאר פחות או יותר כמו שהיא מכיוון שכבר היום היא תלות אבסולוטית.

ארגון גדול לא יכול להסתדר ללא מערכת מידע. כאשר המערכת או הצוות המתחזק מגלה חולשה כלשהי יש לארגון בעיה מאוד גדולה.
לא פעם נתקלתי בארגונים שנתקלו בבעיות נוראיות בעקבות מערכות מידע שנבנו לא נכון.

הם משלמים על זה בכך שקשה להם להתקדם והם נאלצים להחזיק הרבה עובדים מאשר היו צריכים אם המערכת הייתה תקינה.

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #26 

אני סטודנט להנדסת חשמל ואלק' ולא בתחום התוכנה, אבל מה שאני כן יכול להגיד לך שאם תגיע לאוניברסיטה (ללמוד למהנדס תוכנה) אחרי שכבר יש לך ביד תואר הנדסאי, הפטורים הם מעטים ולא הולמים את ה-3 שנים שהשקעת בהנדסאי...אז שווה ישר לקפוץ לתואר ראשון.

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

יוסיסופר כתב:בכל ארגון יש מנהל מערכות מידע שתפקידו לתחזק את המערכת, וכמובן לעקוב אחר שינויים ושדרוגים שקיימים כל הזמן.

בחברות שמוכרות את השרות הזה (SAP פריוריטי ודומים להם), יש את אנשי השטח שמאפיינים את המערכת (יחד עם אנשי הארגון), ומחליטים איך היא תעבוד.

אבל בכל פרוייקט כזה יש מנהל מערכות מידע שהוא מנקז אליו את כל המידע שזורם במערכת (והא גדול מאוד) ובודק האם כל מה שעשו קודמיו זה ישים, ומעבר לכך הוא האחראי על כל מיני התאמות אישיות לארגון הספציפי (כל שינוי במערכת מידע גוררת אחריה שינויים רבים שרק בעל הבנה נרחב בנושא יכול לבצע את ההתאמה).

יש היום באוניברסיטת חיפה חוג לתואר ראשון (3 שנים-וגם תארים מתקדמים בנושא) שנותן תואר ראשון בסוף הלימודים (דו-חוגי).

גילוי נאות אשתי מרצה באוניברסיטת חיפה בתחום מערכות מידע ניהוליות-גם בתחום המחקרי.
...

תודה אבל לפי מה שאתה אומר פה זה תחום של מנהלים ואין לי שום דבר רע נגד מנהלים(להפך זה מצויין) פשוט מנהלים אין הרבה כך שאם זה אכן מקצוע של מנהלים אז אין בזה הרבה עבודה

moco כתב:
gil900 כתב:
שלום, אתה מדבר בדיוק כמו זה שהמליץ לי על מערכות מידע.
ושאלתי אותו את השאלה הזאת:

אם מדובר במקצוע שבו אני אחראי על תפקוד של מערכת מידע ואני לרוב לא בונה את הפונקציות שצריכות להיות אלה רק נותן עצות לארגונים לגבי איזה פונקציות מתאימות ושימושיות לחברה ספציפית(לא מתכנת אותם) ונותן גם תמיכה(הבנתי נכון?) אז זה אומר שאני בעצם לא עושה הרבה עבודה ואת העבודות הקשות אני נותן לאחרים שמין הסתם ברמה התאורתית אמורים להיות כמה עובדים בדרך כלל שיפתחו את מה שאני מציע. שזה אומר אומר:

א. לא צריכים הרבה כמוני (ההיגיון הפשוט שלא צריך הרבה מנהלים[אחראיים])
ב. על כל עובד כמוני יש יותר מתכנתים שיעשו את ההצעות שאני מציע
...
איני יודע מה הביקוש היחסי היום למקצועות הנ"ל אבל הלוגיקה הנ"ל שלך מוטעית.

רוב הארגונים לא מייצרים את התוכנה שהם משתמשים בה.
כל ארגון מגודל מסוים, סביר שיצטרך מישהו שאחראי על מערכות המידע, אבל הרבה ארגונים כאלה ירכשו את אותה תוכנה מאותו יצרן תוכנה.
יש הרבה יותר ארגונים שרכשו תוכנת סאפ (ומישהו בארגונים הללו אחראי על הנושא) מאשר מתכנתים בחברת סאפ.

אחראי על מערכות מידע, לרוב לא מנהל מתכנתים ולרוב אין לו בכלל מתכנתים בארגון.
...
עדיין לא הבנתי איך זה משנה את מה שאמרתי.

אז אמרת שרוב הארגונים לא מייצרים את התוכנה שהם משתמשים בה. - אוקי אבל לא הבנת. אז אני התכוונתי לומר שרוב הארגונים דורשים התאמות אישיות ולא בהכרח תוכנה שלמה. אבל זה עדיין לא משנה הרבה.

הנקודה השנייה שאמרת -"כל ארגון מגודל מסוים, סביר שיצטרך מישהו שאחראי על מערכות המידע" - על זה אני מדבר פה! כל ארגון צריך "אחראי" אחד או הרבה אחראיים?

כי על זה בדיוק דיברתי שאמרת שהלוגיקה שלי מוטעית..
כי אם בדרך כלל צריך רק אחראי אחד אז איך יש בזה הרבה עבודה? כמה ארגונים כבר יש?

לעומת זאת בקשר למתכנתים אני יודע שצריכים הרבה כאלה כי אני חושב שיש הרבה מקרים שחייבים קבוצות של מתכנתים שיעבדו על אותו פרוייקט.

shlomiassaf כתב:בתור מבקר ויועץ מרכות מידע באחת מ-4 הפירמות הגדולות לראיית חשבון אני יכול להגיד לך שהתחום מאוד מפותח ומתפתח.

אני מייעץ להרבה חברות גדולות במשק והמחלקות שלהם בתחום מערכות המידע הן ענקיות...

אבל צריך להחליט על התחום הנקודתי שאתה רוצה להתמקצע בו, מערכות מידע זה תחום מאוד גדול ויש הרבה תת תחומים... אפילו כאלה שאפשר לשלב עם תכנות.. הנה כמה:

אבטחת מערכות מידע
ניהול מערכות מידע
DBA
מתכנת (SQL)
מיישם (בעיקר בתחום ה-ERP)

לכל אחת מהנ"ל יש תת תחומים... ככה שזה מאוד מורכב.
למשל, אולי תרצה להתמקצע בתחום ה-BI שהוא בתנופה משמעותית היום.

לבחירה יש כמה שיקולים וצריך להתחשב בגיל שלך, במה שאתה אוהב, בשכר שאתה שואף אליו ובסביבה שאתה מעוניין לעבוד בה. (מול אנשים, בקיוב וכדומה)

אם הזמן הוא לא מגבלה מהותית אני ממליץ לך ללמוד קודם כל את היסודות, לבדוק אם יש מסלול המשלב תוכנה עם מערכות מידע (ויש כזה)
בד"כ באוניברסיטאות מדעי המחשב יהיה קל יותר מהנדסת תוכנה.
ניתן לשלב מדעי המחשב דו חוגי עם חוג קל יותר ואז התואר זורם או לחלופין לשלב מדעי המחשב עם מערכות מידע.

בכל אופן שיהיה בהצלחה.
...
תודה.
השאלה היא אם יש תת תחום בתוך התחום הזה שיש לו הרבה ביקוש בשוק העבודה?
למשל התת תחום שאמרת - מתכנת (SQL) - האם זה תחום שצריכים בדרך כלל הרבה אנשים שעובדים בתת תחום הזה?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #28 

הנקודה השנייה שאמרת -"כל ארגון מגודל מסוים, סביר שיצטרך מישהו שאחראי על מערכות המידע" - על זה אני מדבר פה! כל ארגון צריך "אחראי" אחד או הרבה אחראיים?

כי על זה בדיוק דיברתי שאמרת שהלוגיקה שלי מוטעית..
כי אם בדרך כלל צריך רק אחראי אחד אז איך יש בזה הרבה עבודה? כמה ארגונים כבר יש?
...
אני מדבר פה מאוד בהכללה, אבל סביר שארגון ממצוע (לא ענק) צריך אדם אחד או כמה שעוסקים בניהול מערכות מידע, אך אפס מתכנתים.
מתכנתים תמצא הרבה יותר בחברות הייטק .
לגבי המספר הכללי בשוק אני לא יודע כי השוק הישראלי עתיר בחברות טכנולוגיה. במדינות אחרות ברור שיש הרבה פחות מתכנתים.

אני גם חושש שאתה מתבלבל עם השורש נ.ה.ל.
בכל מקצוע יש מנהלים ויש מנוהלים, כאשר המספר של האחרון גדול יותר (פירמידה נורמלית).
זה נכון גם לתחום התוכנה וגם לתחום ניהול מערכות מידע. זה שלתחום קוראים "ניהול מערכות מידע" לא אומר שכל מי שעוסק בזה הוא מנהל. בארגון גדול יהיה לכך צוות שלם עם מנהל ומנוהלים.
בארגון גדול ייתכן שחלק מהצוות יכלול גם מתכנתים.
משה

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

moco תמצת לך את נושא הניהול בצורה נהדרת...
ניהול מערכות מידע לא אומר שאתה מנהל אנשים.
זה שם לתחום שאחראי על מערכות המידע, תחזוקה שוטפת, התקנות, שדרוגים, טיפול בתקלות, תמיכה ורכש...

יש שם מנהל מן הסתם, אבל לא כולם מנהלים :)

לגבי SQL זה תכנות ויש לזה דרישה אבל אתה שואל את השאלות הלא נכונות ומכוון למקום לא נכון.

מנסיון שלי, 85% מהאנשים שלומדים לתואר לא יודעים לקראת מה הם הולכים.
הם שומעים סיפורים מאנשים שמכניסים פנימה את סיפור חייהם, דברים שקרו להם, העדפות אישיות וכו ומזה מסיקים וזה לא נכון בעליל.

אם אתה בחור צעיר אחרי צבא אני לא ממליץ לך לנעול את עצמך על מקצוע אלא ללמוד תחום.
תלמד תוכנה ותוכל להיות מתכנת SQL, .NET, JAVA או XCODE ...

בגדול אני מממליץ בחום על הנדסת תוכנה, זה מקצוע מאוד רחב שבסופו אתה יוצא עם ידע כללי שיעזור לך להתברג בשוק.
לא, לא יוצאים מתכנתים מהנדסת תוכנה. תכנות לומדים מנסיון בשטח אבל זה נכון כמעט לכל תואר.

חבל שתסגור דלתות לפני שהתחלת.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #30 

wallalon כתב:אני סטודנט להנדסת חשמל ואלק' ולא בתחום התוכנה, אבל מה שאני כן יכול להגיד לך שאם תגיע לאוניברסיטה (ללמוד למהנדס תוכנה) אחרי שכבר יש לך ביד תואר הנדסאי, הפטורים הם מעטים ולא הולמים את ה-3 שנים שהשקעת בהנדסאי...אז שווה ישר לקפוץ לתואר ראשון.
...
+1 (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7045
נתן תודות: 1275 פעמים
קיבל תודות: 1465 פעמים

שליחה #31 

אז ככה בתור אבא להנדסאי תכנה אני יכול לומר לך שאם היית עושה את התואר לפני הצבא משמע עתודה טכנולוגית והיית צובר ניסיון בצבא היית יכול למצוא עבודה לא רעה בתחום התכנה / IT / בניית אתרים

אבל אם לא למדת לפני הצבא ואתה מתכנן למצוא עבודה כהנדסאי ללא נסיון חושבתני שנכונה לך אכזבה עם סיום הלימודים. הנדסאי ללא ניסיון זה משהו כזה באמצע חצי לעוס.אתה לא יודע מספיק כדי להתפתח לבד ואין לך ניסיון שעזר לך לפתח את עצמך.

כך שכהנדסאי ללא נסיון אין לך הרבה ערך מוסף למפעל שאליו תפנה לקבלת עבודה.

בגילך כדאי לך לנסות ללכת על מקצוע שפותח בפניך הרבה אופקים ואז תוכל להבין איזה מהם מתאים לך יותר. הנדסת תכנה נשמע טוב אם אתה אוהב לעבוד ימים מול המחשב ולדעת לעיתים רק חלק קטן מהמערכת כולה לעומת זאת הנדסת מערכות מידע מקנה לך ראייה יותר כוללת על אירגון.

ההחלטה לא קלה אבל אני חושב שאתה צריך לפסול את הנושא של הנדסאי על הסף

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #32 

אין לי נסיון להמליץ לך מה כן ללמוד ומה לעשות במצבך אבל כן ממליץ לך ללכת לימים פתוחים (ימי הכוונה) של מוסדות לימוד, רצוי אונברסיטאות גדולות שמציעות מבחר רב של מגמות, גם אם אתה לא מתכוון ללמוד באחד מהמוסדות הללו, כיוון שזה יחשוף אותך למגוון רחב יותר של מקצועות ותחומי לימוד ותעסוקה, עדיף לך להיות פתוח גם למקצועות אחרים שלא היו בתחום ההתעניינות שלך.
בימים הפתוחים תוכל גם לתפוס לשיחה זריזה גם פרופסורים ואנשי צוות זוטר שבתחומים הטכנלוגיים לרוב עובדים או עבדו בחברות טכנולוגיה ואפילו בתפקידים בכירים.
עדיף לא להיות מקובע למה שהסביבה הקרובה אליך ממליצה ומציעה, זה רק יגביל אותך, יש המון אפשרויות לימוד ותעסוקה בתחום הטכנולוגי.

כמו הקודמים שהגיבו פה מומלץ ללכת לייעוץ לימודי, ליועצים באונברסיטאות (שלא כמו מכללות) אין אינטרס שתירשם ללימודים ולרוב הייעוץ שהם נותנים חסר פניות.
ייעוץ באחד ממוסדות ההכנה למינהן גם יכול לתת לך כיוון (למרות שהם בעלי אינטרס) מה אתה צריך לעשות כדי להתקבל למוסד הלימודים שאתה רוצה להגיע אליו, מומלץ ללכת לייעוץ כזה כדי לא להחליט החלטות חפוזות, יש יועצים מאוד מנוסים בחלק מהמקומות הללו וזה יכול לחסוך לך זמן וכסף וכמובן לבטים רבים.

אם הייתי צריך להמליץ לך על תחום אז הייתי אומר לך ללכת לכיוון של פיתוח, זה יכול תוכנה (הנדסה או מדעי המחשב), חשמל (=אלקטרוניקה ומחשבים), מכונות, כימיה, אווירונאוטיקה וכו'... לא חסר אפשרויות ותחומי לימוד.
לדעתי (הלא מלומדת, אז קח עם סייג גדול) העיקר לא להגיע לתחום הsystem ותחזוקת מערכות, בתחומים האלה משחררים מהצבא כל הזמן אנשי מקצוע מנוסים.

ותעשה לעצמך טובה, אל תתחיל ללמוד עצמאית שום דבר, לא אלגברה בוליאנית ולא לינארית, זה בזבוז מוחלט של זמן, מה שתלמד עכשיו במשך שנה יקח לך שבועיים ללמוד במהלך התואר ועוד חודש-חודשיים לשכוח, ולא, אני לא מגזים.
תצא, תבלה, תשתכר, תטייל ותעבוד וכשתיהיה סגור על עצמך תלך ותלמד משהו רציני 3-4 שנים.

אל תשכח, כל אחד פה כותב מנסיונו ומהידע האישי שלו ומוסיף על זאת את דיעותיו האישיות אם נכונות ומוצדקות ואם לא, קח הכל בעירבון מוגבל אין פה אדם אחד מנוסה ככל שיהיה שיכול לתת לך הכוונה נכונה, כיוון שבסופו של דבר זו החלטה שאתה צריך לקבל בעצמך ולהיות שלם איתה במאת האחוזים כיוון שתשפיע על החיים שלך הרבה מעבר ל3-4 שנות הלימוד, אז תלך ותבדוק בעצמך תשאל הרבה שאלות ותחליט מה מתאים לך באופן אישי.
הכי חשוב שאל תגביל את עצמך ואל תפקפק ביכולות שלך,הרוב המוחלט של מי שמצליח בלימודים אקדמאים אלה לא גאונים אלא אלה שעובדים קשה ועומדים בלחץ היומיומי הבלתי נפסק של הלימודים ובסופו של דבר זה משתלם להם כיוון שנחטפים לעבודה בשוק הטכנולוגי.

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

shlomiassaf כתב:moco תמצת לך את נושא הניהול בצורה נהדרת...
ניהול מערכות מידע לא אומר שאתה מנהל אנשים.
זה שם לתחום שאחראי על מערכות המידע, תחזוקה שוטפת, התקנות, שדרוגים, טיפול בתקלות, תמיכה ורכש...

יש שם מנהל מן הסתם, אבל לא כולם מנהלים :)

לגבי SQL זה תכנות ויש לזה דרישה אבל אתה שואל את השאלות הלא נכונות ומכוון למקום לא נכון.

מנסיון שלי, 85% מהאנשים שלומדים לתואר לא יודעים לקראת מה הם הולכים.
הם שומעים סיפורים מאנשים שמכניסים פנימה את סיפור חייהם, דברים שקרו להם, העדפות אישיות וכו ומזה מסיקים וזה לא נכון בעליל.

אם אתה בחור צעיר אחרי צבא אני לא ממליץ לך לנעול את עצמך על מקצוע אלא ללמוד תחום.
תלמד תוכנה ותוכל להיות מתכנת SQL, .NET, JAVA או XCODE ...

בגדול אני מממליץ בחום על הנדסת תוכנה, זה מקצוע מאוד רחב שבסופו אתה יוצא עם ידע כללי שיעזור לך להתברג בשוק.
לא, לא יוצאים מתכנתים מהנדסת תוכנה. תכנות לומדים מנסיון בשטח אבל זה נכון כמעט לכל תואר.

חבל שתסגור דלתות לפני שהתחלת.
...
זאת בדיוק הסיבה שאני פונה לפה :)

אז לסיכום, אם הייתי מציב את האופציות הבאות:

ניהול מערכות מידע: תת מקצוע - מתכנת SQL / הנדסאי תוכנה

מה האופציה הגרועה פחות?
אני יודע שאני קצת אולי לא בסדר שאני ממשיך לשלול הנדסת תוכנה פשוט כרגע אין לי ברירה לשלול את זה.
אני עובד על זה שאני לא אשלול את זה על ידי תרגול ולמידה של תרגילי מתמטיקה עד רמה של 5 יחידות..

אפשר לומר שהאופציה השלישית שכרגע אני עושה היא לקחת את הזמן ולתרגל כל פעם בזמני הפנוי תרגילים של עד 5 יחידות מתמטיקה. פשוט יש לי פחד שיהיה שאני לא אצליח ללמוד הנדסת תוכנה מרוב שזה קשה. ואני יודע שבהנדסה זה כולל תרגילים של עד 7 יחידות.. פשוט אני אומר שאם אני מצליח ללמוד לבד או כמעת לבד 5 יחידות אז אני יוצא מנקודת הנחה שללמוד לא לבד 7 יחידות יהיה סביר.

dhead2009 כתב: ותעשה לעצמך טובה, אל תתחיל ללמוד עצמאית שום דבר, לא אלגברה בוליאנית ולא לינארית, זה בזבוז מוחלט של זמן, מה שתלמד עכשיו במשך שנה יקח לך שבועיים ללמוד במהלך התואר ועוד חודש-חודשיים לשכוח, ולא, אני לא מגזים.
תצא, תבלה, תשתכר, תטייל ותעבוד וכשתיהיה סגור על עצמך תלך ותלמד משהו רציני 3-4 שנים.
...
אבל אני אוהב את זה וזה סתם יכול לתת לי הבנה לגבי היכולת שלי אז לא אכפת לי כלכך אם יקח שנה שנתיים או יותר..
כמובן שאני לא מתכוון ללמוד את זה בצורה שאני לא אצה, אבלה, ישתכר וכל זה.. זה משהו לצד
נערך לאחרונה על ידי gil900 ב 29/11/2012 10:56, נערך 3 פעמים בסך הכל.

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #34 

אני אגלה לך משהו - בכל תחום לימודים שתבחר בלימודים גבוהים, הוא יהיה קשה הרבה יותר ממה שאתה מכיר מהבית ספר. אין בכלל מקום להשוואה בין רמת הלימודים בבתי הספר (נמוכה מאוד) להשכלה גבוהה.
הבשורות הטובות - לוקח זמן קצר מאוד להתרגל לזה ומגלים שאפשר ללמוד ולהצליח גם במקצועות שנראים לך קשים או בלתי אפשריים. הכל נבנה בהדרגה ובלי שתשים לב, תהיה כבר אחרי שנה בתואר, שוחה בחומר ויודע איך להסתדר.

אז העצה שלי היא פשוטה - אל תחשוב על זה יותר מדי, העיקר שתדע מה אתה רוצה ללמוד ולעשות באופן כללי ותיישם את מה שייעצו לך פה קודם - לך לימים פתוחים ולימי יעוץ כי זה יוסיף לך המון מידע.
אל תנעל על לימודים "קלים" יותר רק בגלל שאתה מפחד שלא תצליח, זה שיעור לחיים בכלל, תמיד תשאף גבוה יותר ואז תצליח. .אם לא תנסה כי זה נראה לך קשה, בטוח לא תצליח.
לא תאמין, אבל המון אנשים מסיימים את התואר בהצלחה, יותר חכמים ופחות חכמים, אני מבטיח לך :-)

yshalfin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 206
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #35 

shlomiassaf כתב: אני יודע שאני קצת אולי לא בסדר שאני ממשיך לשלול הנדסת תוכנה פשוט כרגע אין לי ברירה לשלול את זה.
אני עובד על זה שאני לא אשלול את זה על ידי תרגול ולמידה של תרגילי מתמטיקה עד רמה של 5 יחידות..
...
אתה יכול לקחת אלגברה ליניארית בפתוחה, ולראות איך אתה מרגיש עם זה.
רוב האוניברסיטאות יכירו לך בקורס הזה כשתתחיל ללמוד.
אתה אפילו יכול לסיים את כל שנה א' בתוכנית שנקראת אפיק מעבר בפתוחה ולקבל עליה הכרה.
http://www.openu.ac.il/afik/TAU_CS.html

רוב הקורסים ברשימה בקישור הזה משותפים להרבה תארים שונים (מדעי המחשב, הנדסת תוכנה ועוד)
ככה שאתה לא נדרש לתנאי קבלה ואתה לא חייב להחליט הכל עכשיו.
זה מה שאני עשיתי..

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

תודה רבה על העזרה :)

אני אנסה להגיע למצב שאני אלמד הנדסת תוכנה אבל בגלל שהנדסאי תוכנה זאת לא אופציה לפי מה שאומרים פה, אז חשבתי על משהו זמני ללמוד אותו עם מימון וזה המקצוע "הנהלת רשתות מחשבים".. אני מאוד אוהב את זה ואני חושב שזה יותר כללי מהמקצוע ניהול מערכות מידע.
אבל אם אתם חולקים על זה אז תגידו.
בכל מקרה אני חושב שניהול רשתות זה לא רע ואני סך הכל אוהב את זה אז עדיף ללמוד את זה עם המימון ואז אחרי תקופה מסוימת ללמוד הנדסת תוכנה(אלה אם כן יש לכם רעיונות יותר טובים)

יש עוד נקודה קטנה שלא חשבתי להסתכל עליה לגבי הנדסאי תוכנה.
דיברו פה הרבה שלהנדסאי תוכנה ללא ניסיון אין סיכוי כמעת למצוא עבודה בתחום הזה.

השאלה שלא נשאלה פה והיא האם בכל זאת להנדסאי תוכנה יש סיכוי למצוא עבודה בתחומים אחרים שהם דומים לפחות..
למשל סתם בתור דוגמה - טכנאי PC למשל או איש תמיכה בכיר או חשוב בעניין הבעיות בארגון מסוים..
אולי פשוט אם אני הנדסאי תוכנה אז בכל זאת אפשר להתברג לתחומים רופפים שלא הייתה ציפייה להתברג אליהם.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”