בתי קפה באוניברסיטה :עצוב:

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
שלח תגובה
urich פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #1 

אחרי שיטוט באוניברסיטה העברית (הר הצופים) שם יש מלא קיוסקים שמגישים משקה שנקרא על פיהם קפה, ראיתי תופעה מעניינת. יש מכונות רציניות עם שניים או שלושה ראשים, מטחנות Mazzer מסיביות וקפה טרי (בהנחה שהתחלופה גבוהה) ועדיין יוצא *** של קפה, למה זה? לטעמי העובדה טמונה שבריסטות לא מנוסים, ולא מקצועיים, אין טמפר (יש חתיכת פלסטיק ליד המחלק מנות שמחוברת למכונה ומצמידים את הידית לתוך החתיכה על מנת לדחוס את המנה אני לא מבין מה הבדיחה הזאת.
המכונות אמנם עם כמה ראשים אבל בפועל ההבריסטה משתמש רק בראש אחד, החליטה זריזה מאוד ולרוב מטביעים את הנוזל החום שיוצא עם הרבה חלב (שאין לי מושג איך הוא מוקצף כי אני שותה אספרסו), נכון לסטודנטים עייפים שצריכים מנת קופאין הדבר הזה עושה את העבודה אבל למה צריך לשלם על זה?
בקיצור אפילו מכונת נספרסו מוציאה אספרסו יותר ראוי לטעמי.
נערך לאחרונה על ידי urich ב 26/11/2012 12:12, נערך 2 פעמים בסך הכל.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לצד האפל של פולי הקפה :)

האמת שאני מבין אותך לגמרי. בסיאטל זה אפילו יותר גרוע. העיר הזו מתגאה בתואר עיר הקפה של ארה"ב. בכל פינה תמצא אספרסו בר, עם ציוד שלא יבייש אפילו את כפיר_ש ;) ויביאמות קלאסיקות, מאצרים, ויקטוריה ארדואינות, ראיתי אפילו FAEMA קלאסית שעובדת.

יש בתי קליה לרוב, קפה טרי שנקלה כל יום.

בריסטות שעושים *הכל* נכון. טחינה יפה, דחיסה יפה, הפעלה זריזה ומדוייקת. זרימה ממש לא רעה של קפה.

חוץ מלמזוג את האספרסו (30-40 מ"ל) בכוס קרטון של חצי ליטר (כי אין שם כוסות קטנות יותר) שמשאירה את האפסרסו בתחתית, הם באמת עושים הכל נכון.

אבל הקפה... אוי הקפה. משהו בלתי הגיוני ממש.

אני לא צוחק. זו בעיני באמת אניגמה. לא מבין איך אפשר להוציא קפה כ"כ רע כשמשתמשים כ"כ נכון בציוד כ"כ טוב.
הקפה עצמו, אגב, ממש מצויין. קניתי כמה פעמים קפה טרי בסופר, והשתמשתי במקינטה שהבאתי מהבית. הוא היה ממש נהדר.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #3 

מוזר לגמרי מה שאתם מתארים.
ההידוק גם אם נעשה בטמפר שמובנה במטחנה יכול לעבוד בסדר גמור אם הטחינה מתאימה (דקה מספיק). הדבר היחידי שנשאר להניח זה שאין לעובדים ידע (או את החירות) לשחק עם הפרמטרים של הטחינה וזה פקטור קריטי לתוצאה בכוס.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

בדרך כלל הראשים לא נקיים מספיק, לא עושים קולינג פלאש, אין מספיק קפה בסלסלה והקפה רץ מהר...
בריסטה אף פעם לא מסתכל על הקפה שזולג - זאת הבעיה הראשית (בהנחה שאם הוא היה מסתכל הוא היה יודע מה לתקן)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #5 

זה מתחיל מדרישת הקהל. אם היה יתרון עסקי לקפה טוב, היינו רואים קפה טוב.
בפועל, לאיכות הקפה יש השפעה זניחה על ביצועי העסק. זה נכון לגבי כל בית קפה, על אחת כמה וכמה מקומות של קהל שבוי כמו אוניברסיטה.

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #6 

נכון - זה הכי משגע אותי! הם לוחצים על הכפתור והולכים! 8O

דן-אוריאלי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 50
שם מלא: דן
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

מוטי - בארה"ב מדובר פעמים רבות על 40 מ"ל המופקים מ-18 או 20 גרם.
כמו במקרים אחרים, אנשים שמים יותר דגש על הצורה (מכונה, מטחנה, טכנולוגיות ופטנטים) מאשר על התוכן (הנוזל עצמו וטעמו)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #8 

דן-פורטו כתב:מוטי - בארה"ב מדובר פעמים רבות על 40 מ"ל המופקים מ-18 או 20 גרם.
...
נראה לי שאתה צודק (Y)
כשזה מגיע בכוס כ"כ גדולה, קשה להבין כמה קפה באמת יש שם.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

urich פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #9 

הזליגה באמת מהירה- ולכן מספיק להם להשתמש בראש אחד.
בגלל שהקפה עשוי לא משהו אז העוגיות נשברות ורטובות ולכן כשהם דופקים אותן על הנוקבוקס עדיין נשאר מלא ג'יפה בראש,
ואז ......
אותי מפתיע העניין שהקהל לא באמת שבוי מצד אחד כי יש מבחר ענק של מקומות בהר הצופים (רשתות ומפעילים שונים).
רחל, פרנק סינטרה, קפה בתלמידי חו"ל, ויטמין קפה עלית*2, MILK*2-3, מסעדה איטלקית (שקר כלשהוא לפיצריה+), עמדת קפה בשירות עצמי להכנת שחור ב2 שקל (של האגודה), מכונות "קפה" ואפילו קפה ארומה מחוץ לכותלי האוניברסיטה (הכי טוב באזור לטעמי), התחרות אמורה לייצר לא רק מחירים אטרקטיביים אלא גם שאיפה לבדל את עצמך ע"י קפה טוב.
כולם מתחרים בעיקר בגזרת המחיר אבל לא באיכות, אין קוראסון אחד ראוי באוניברסיטה (כולם קפואים מלאים בצק צמיגי.
ואין קפה ראוי, בגזרת האוכל המצב לא יותר טוב והבינוניות שולטת, העניין שקפה מצריך מעט מאוד השקעה נוספת, יש כבר קפה טרי (אני מניח מאיכות בסדר גמור), ציוד משוכלל, ומתחלופה גבוהה עם מכונה חמה לאורך כל שעות הפעילות, ההשקעה הנוספת בפרטים הנוספים- צד המפעיל תשדרג את חוויות הקפה פלאים לטעמי.
אני לא מצפה ללטה ארט שגוזל זמן (ביחוד שיש לחץ בין הפסקות בשיעורים) אבל לתשומת לב מינימלית כשאתה מכין קפה- אם העניין כולו היה לחיצת כפתור אז המכונה האוטומטית הייתה עושה את העבודה באותה איכות.

Loren
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 105
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #10 

אגב, בקשר למקומות שהזכרת בהר הצופים.
מנסיון של 5 השנים האחרונות, הכי טוב בויטמין ברוח (אפילו עושים לך לאטה ארט של "בהצלחה" לפני מבחנים)
אח"כ רחל וסינטרה, ו MILK זה לדעתי באמת ביזיון.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #11 

לרוב לבריסטה (=הסטודנט המשועמם שבדיוק יומיים נמצא שם) אין יכולת או אישור לכייל את המטחנה. ניסיתי פעם, המטחנה היתה נעולה עם בורג...מגיע טכנאי פעם בחצי שנה ומכייל ככה שזה בחיים לא ייתקע (=קריאת שירות)
אם זה היה קורה רק באוניב', ניחה. כשראיתי את זה בעיניים במסעדת מחניודה, מסעדה טובה בהחלט ויקרה מאוד, זה סיפור אחר.
what's next?

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #12 

מה שמכפיל את מידת הכעס והתיסכול - לכל משמרת שם יש גם קופסת טיפים.....

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”