הבדלי איכות ב- dvb-t usb dongle
שלום לכולם,
ברשותי 2 התקני dvb-t usb dongles של 2 חברות שונות.
1. הפשוט ביותר שנמצא באיביי (עלה 7 דולר).
2. דונגל של חברת WandTv. (עלה 11 דולר).
אני רואה הבדלי איכות בין הדונגלים, כאשר בדונגל של חברת WantTv אני חווה הרבה קטיעות, מריחות וכדומה.
מכיוון שהשידור הוא דיגיטאלי והפיענוח נעשה במחשב, לא ציפיתי לגלות הבדלי איכות בין הדונגלים.
אני מניח שההבדלים כנראה נובעים מהבדלים ברגישות של הקליטה, וכנראה שהדונגל של WantTv קולט פחות טוב.
מה דעתכם ? האם יכול להיות הבדל בין הדונגלים כאשר השידור דיגיטאלי ?
כעת התקנתי windows 8, ולצערי הדריבר של הדונגל הפשוט (ce9500, ce6230) מגיע ללא חתימה, וה-windows לא מרשה להתקין אותו (הוא מצליח להתקין כאשר אני עולה בתצורה ללא אימות חתימת דריברים, אך לאחר מכן לא מאשר להפעיל אותו בהפעלה הבאה).
האם יש לכם המלצה לדונגל "רגיש" ? (אני מפתח תקוה, וקולט עם האנטנה של הבניין).
תודה, ליאור.
ברשותי 2 התקני dvb-t usb dongles של 2 חברות שונות.
1. הפשוט ביותר שנמצא באיביי (עלה 7 דולר).
2. דונגל של חברת WandTv. (עלה 11 דולר).
אני רואה הבדלי איכות בין הדונגלים, כאשר בדונגל של חברת WantTv אני חווה הרבה קטיעות, מריחות וכדומה.
מכיוון שהשידור הוא דיגיטאלי והפיענוח נעשה במחשב, לא ציפיתי לגלות הבדלי איכות בין הדונגלים.
אני מניח שההבדלים כנראה נובעים מהבדלים ברגישות של הקליטה, וכנראה שהדונגל של WantTv קולט פחות טוב.
מה דעתכם ? האם יכול להיות הבדל בין הדונגלים כאשר השידור דיגיטאלי ?
כעת התקנתי windows 8, ולצערי הדריבר של הדונגל הפשוט (ce9500, ce6230) מגיע ללא חתימה, וה-windows לא מרשה להתקין אותו (הוא מצליח להתקין כאשר אני עולה בתצורה ללא אימות חתימת דריברים, אך לאחר מכן לא מאשר להפעיל אותו בהפעלה הבאה).
האם יש לכם המלצה לדונגל "רגיש" ? (אני מפתח תקוה, וקולט עם האנטנה של הבניין).
תודה, ליאור.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
קודם כל אתה צודק באבחנה שלך - הסיבה היחידה שדונגל מסויים ייתן ביצועים יותר טובים מרעהו הוא הרגישות להפרעות (זאת כמובן בהנחה שאתה משתמש באותה אנטנה לבדיקות).
בקשר לדרייברים כנס ללינק הזה, יש שם מספיק הצעות איך לטעון דרייברים לא חתומים ל-Windows x64 (זה מתייחס ל-Windows Vista / 7 אבל כנראה יעבוד גם ב-Windows 8 כי לא ידוע לי שמייקרוסופט שינתה משהו באזור הזה).
עוד משהו - אם אתה באזור שבו הקליטה כל-כך גבולית שיש הבדלים בין שני דונגלים למחשב, יכול להיות שכדאי שתקנה אנטנה טובה יותר. סביר להניח שאפילו שינוי קל במזג-האוויר או משהו בסגנון יגרום להפרעות גם עם הדונגל שכרגע קולט.
בקשר לדרייברים כנס ללינק הזה, יש שם מספיק הצעות איך לטעון דרייברים לא חתומים ל-Windows x64 (זה מתייחס ל-Windows Vista / 7 אבל כנראה יעבוד גם ב-Windows 8 כי לא ידוע לי שמייקרוסופט שינתה משהו באזור הזה).
עוד משהו - אם אתה באזור שבו הקליטה כל-כך גבולית שיש הבדלים בין שני דונגלים למחשב, יכול להיות שכדאי שתקנה אנטנה טובה יותר. סביר להניח שאפילו שינוי קל במזג-האוויר או משהו בסגנון יגרום להפרעות גם עם הדונגל שכרגע קולט.
יכולה להיות שונות ברגישות הקליטה בין המקלטים, אבל ייתכן שההבדלים בקליטה יושפעו גם אם מה שמחובר לממירים שונה (כבל, אנטנה, שקע אנטנה), או אם המחשבים שעליהם זה נבדק שונים, או המיקומים שבהם הם נבדקו שונים (נניח אחד מחובר בשקע USB מאחורי המחשב, והשני מקדימה).
לעוד מידע, כולל תוכנה שתספק לך פידבק תוך כדי ניסיונות, קרא כאן.
לעוד מידע, כולל תוכנה שתספק לך פידבק תוך כדי ניסיונות, קרא כאן.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

ראיתי אחת אבל משימוש בה שמתי-לב שבדומה לממירים "רגילים" איכות הקליטה היא נתון שמדווח מהכרטיס עצמו, ולכן אין שום משמעות להשוואה בין כרטיסים שונים ע"ס הנתון הזה (נראה שכל כרטיס קובע אותו באופן שרירותי ושונה).12w23e כתב:תודה על התגובה.
האם יש תוכנה שבה אני יכול לבדוק את מצב הקליטה בכדי לוודא שאכן זו הבעיה ?
תודה....
אם לדייק, עוצמת הקליטה היא זו שמדווחת מהמקלט, ולכן היא תלוית מקלט, אבל איכות הקליטה נמדדת לפי כמות השגיאות שקיימות במידע הספרתי המשודר (שגיאות שניתנות או לא ניתנות לשחזור), וזה נקבע לפי התכנה.
בכל מקרה גם כאשר עוצמת הקליטה מדווחת בייחוסים שונים, עדיין ניתן לבצע ניחוש מושכל וחישוב בהתאם (כפי שעשיתי בלינק שנתתי) שינרמל את התוצאות על סקלה אחת.
בכל מקרה גם כאשר עוצמת הקליטה מדווחת בייחוסים שונים, עדיין ניתן לבצע ניחוש מושכל וחישוב בהתאם (כפי שעשיתי בלינק שנתתי) שינרמל את התוצאות על סקלה אחת.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

איזה לינק?oreach כתב:אם לדייק, עוצמת הקליטה היא זו שמדווחת מהמקלט, ולכן היא תלוית מקלט, אבל איכות הקליטה נמדדת לפי כמות השגיאות שקיימות במידע הספרתי המשודר (שגיאות שניתנות או לא ניתנות לשחזור), וזה נקבע לפי התכנה.
בכל מקרה גם כאשר עוצמת הקליטה מדווחת בייחוסים שונים, עדיין ניתן לבצע ניחוש מושכל וחישוב בהתאם (כפי שעשיתי בלינק שנתתי) שינרמל את התוצאות על סקלה אחת....