שרשור תגובות: סוף עונת התפוחים - מדוע אפל בדרך לנפילה כואבת

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #1 

למאמר: סוף עונת התפוחים - מדוע אפל בדרך לנפילה כואבת

תמונה

איך אפל הפסידה את היתרון היחסי שלה ומדוע היא בדרך למטה? עפר לאור עונה למרטין סבג ומסביר מדוע הוא דווקא כן שוקל מעבר לאנדרויד

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1251
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #2 

אאוץ' (Y)

עופר

אומנם באיחור של כמה שנים,אבל,עדיף מאוחר מאשר לעולם לא.

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1251
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #3 

ואגב,אני ממש לא דואג לעתידה של אפל.יש לה גרעין קשה של עשרות מיליוני מעריצים שירכשו שנה אחר שנה כל מכשיר שאפל תוציא לשוק,ובכל מחיר שאפל רק תנקוב.

zviwr
סמל אישי של משתמש
עורך משנה HTmobile
עורך משנה HTmobile
תגובות: 1647
שם מלא: צבי וורובל
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #4 

מסכים עם כל מילה.
גם אני מאד מרוצה מהנוט 2.
צבי וורובל

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אתמול קיבלתי את ה NOTE2 אחרי שלוש שנים עם אייפון 3G, אני כל כך מסכים עם הרבה מהנאמר. חייב להגיד שאחרי יום שלם של קנפוגים וחפירות, ה IOS עדיין מרגישה לי הרבה יותר נקייה ונעימה (יכול להיות שזה עניין של הרגל). מרגיז שאפליקציות זהות נראות ומרגישות יותר טוב ב IOS, מקווה שזה השתפר בעתיד.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #6 

תתחדש עפר,
כאחד שעשה את המעבר הזה (די מזמן), אני יכול לומר לך שזה שווה.
אני כמובן לא פוסל את המעבר חזרה, אבל המון דברים בגישה של אפל צריכים להשתנות בשביל שזה יקרה (ואני בטוח שאפל לא תעשה את זה בשבילי :lol: ).

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #7 

כתוב מעניין. אני משוחד כי אני עם גאלאקסי 2, אבל עדיין, אחרי הרבה השוואות - מעדיף את האנדרואיד.
Vocare Ad Regnum

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #8 

מהנסיון שלי, פעמיים ניסיתי לעבור לאנדרואיד ובשני המקרים אחרי חודש פחות או יותר נשברתי.

לדעתי יהיה כאן מקרה דומה.

הם עדיין לא שם בהמון דברים שהם מבחינתי אקוטיים, שזה יציבות, תפעול, מקלדת, אפילקציות, תאימות לאחור ועוד.

יש יתרונות רבים לאנדרואיד אבל במקרה של משתמש של שנים ב iOS המעבר לא פשוט והגעגועים למשהו שפשוט "עובד".

הזמן יגיד אם גם כאן זה המקרה.
שי

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון
קיבל תודות: 93 פעמים

שליחה #9 

לאחר שסוף סוף שהנחתי את היד על ה 5 ....
כן אני "חייב" שיהיה לי מכשיר חדש של apple כל פעם שהוא יוצא
לאחר שהיה לי את ה S3 למשך כמעט חודש שבהם נלחמתי בעצמי שאני חייב "להשתדרג מחשבתית" ....

ה אייפון 5 מרגיש לי כמו מוצר כמעט מושלם עבורי ..... הוא בדיוק בגודל שהוא צריך להיות לאצבעותיי הקטנות
והוא בדיוק נותן לי א מה שאני צריך מבחינת השימוש שבו ...
אני לא בנוי להגדרות ואני לא בנוי לטכנולוגיה
כל כפתור נמצא בדיוק היכן שהוא אמור להיות ....

יש מקרים שבהם אתה אומר למה צריך כל פעם להמציא את הגלגל מחדש (מזל שלא כולם חושבים כמוני כי אז היינו בתקופת האבן)
ולמשתמש "הטיפש" ... זה מוצר מעולה

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #10 

אני חושב שהיום, החל מגרסה 4 לאנדרואיד, כל מחלות הילדות שהיו למערכת ההפעלה חלפו מן העולם. המערכת בשלה, סופר יציבה, מהירה, אינטואיטיבית וקלה. היום, למעשה כבר אין צורך בכלל להתעסק בהחלפת רומים, רוטים ושאר דברים מהסוג הזה (חוץ ממי שאוהב את ההתעסקות הזאת כמובן).

היום, אני עם הגלקסיה השלישית. יצא לי לשחק לא מעט עם הנוט 2. וחשוב לי להגיד - המכשיר, הוא יצירת אמנות. אמנות לכל דבר. מכל פינה רואים בבירור שישבו שם כמה מוחות גאוניים, לא פחות, שישבו, וחשבו, איך לעשות את החיים קלים יותר, פשוטים יותר. כל פעם שמגלים איזה פיצ'ר קטן חדש, מבינים את זה. אני אישית חושב - מי הגאון שחשב על זה...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #11 

האייפון 5 מכשיר מדהים. למזלי הייתי בארה"ב ביום ההשקה, אז לא היתה בעיה להשיג כזה. כרגע עבורי אין פלטפורמה טובה יותר, זה כמובן יכול להשתנות בכל רגע נתון. כרגע, במיוחד כמשתמש מק, שום דבר לא קרוב למה שאני מקבל מהאייפון.
מה שכן, גם בעתיד יש דברים שכנראה לעולם לא אסכים לוותר עליהם, ולא אעבור לשום פלטפורמה שלא תטמיע אותם:
1. עברית מלאה מובנית במערכת. בלי טובות של יצרניות, יבואנים או מפעילים, ובלי הבדל בין מכשיר שנמכר בארה"ב למכשיר שנמכר במזה"ת.
2. גיבוי אוטומטי מלא לכל המכשיר.
3. עדכונים מיידים בלי טובות של יצרניות, יבואנים ומפעילים.

את אלו, לעולם לא יהיה באנדרואיד, וכולי תקווה שמיקרוסופט תשכיל להטמיע אותם ב-WP8. כרגע זה רחוק מזה.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #12 

taoyossi כתב:לאחר שסוף סוף שהנחתי את היד על ה 5 ....
כן אני "חייב" שיהיה לי מכשיר חדש של apple כל פעם שהוא יוצא
לאחר שהיה לי את ה S3 למשך כמעט חודש שבהם נלחמתי בעצמי שאני חייב "להשתדרג מחשבתית" ....

ה אייפון 5 מרגיש לי כמו מוצר כמעט מושלם עבורי ..... הוא בדיוק בגודל שהוא צריך להיות לאצבעותיי הקטנות
והוא בדיוק נותן לי א מה שאני צריך מבחינת השימוש שבו ...
אני לא בנוי להגדרות ואני לא בנוי לטכנולוגיה
כל כפתור נמצא בדיוק היכן שהוא אמור להיות ....

יש מקרים שבהם אתה אומר למה צריך כל פעם להמציא את הגלגל מחדש (מזל שלא כולם חושבים כמוני כי אז היינו בתקופת האבן)
ולמשתמש "הטיפש" ... זה מוצר מעולה
...
אני מכבד את דעה שלך (לפחות בנושא הזה, עם ריאל עוד יש לי בעיה :wink: ).
אבל, מה זה אומר "כל כפתור נמצא בדיוק היכן שהוא אמור להיות..."?
מי החליט איפה הכפתור אמור להיות, מי שאמר שדווקא איפה שאפל שמו את הכפתור זה טוב? אתה פשוט התרגלת לקונספט מסויים וקצת קשה לך להסתגל למשהו אחר (שזה בסדר גמור) זה הכל.

וד"א,
גם למשתמש שהוא לא "טיפש" זה אחלה מכשיר, הכי חשוב זה שהוא נותן לך מה שאתה צריך.

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון
קיבל תודות: 93 פעמים

שליחה #13 

ביטון היקר,
כמו אוהד פארסה טיפוסי, את מתעלם מהסובייקטיביות של הדעה, :twisted:

"ה אייפון 5 מרגיש לי כמו מוצר כמעט מושלם עבורי ...."

והייתי עם S3 לצד ה 4S .... אחרי 3 שבועות ה S3 היה זרוק באחת המגירות לטובת הקטנה (בת השנתיים) שתראה סרטוני utube ותמונות.
נושא הגדרה, תצוגה של מיילים בשרת Exchange , צריך לשלם 70 ש"ח למשהו שיהיה כמעט דומה למה שאתה מקבל ב iphone (שילמתי והתאכזבתי).
כל נושא המקלדות .... כמה סוגי מקלדות צריך למצוא בשביל להגיע למקלדת שתהיה נורמאלית לשימוש ?
נושא התיקון האוטו' הזוועתי ... מילים לא קשורות ולא דומות
איכות הטאץ' במקלדת .... הרגישות לכל אות ואות ....

שוב זה סובייקטיבי לחלוטין ....
מבחינתי ה 5 הוא השידרוג של ה S3 ... צבעים חדים, מהירות עבודה מדהימה ובעיקר גודל מותאם לכף יד סטנדרטית ....וכל היתרונות שיש ל apple להציע ....

נתראה בשמינית גמר (b)

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #14 

ממש לא מתעלם, גם כתבתי שהכי חשוב שהוא נותן לך את מה שאתה צריך.
רק אמרתי שמיקום הכפתור הוא זה עניין של הרגל ולא משהו אחר.

ולא, לא ניפגש בשמינית, ראה את ההודעה שלי בשירשור השני. :)

roeeb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 290
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #15 

עופר, לגבי הקושי בהשגת אייפון 5: אפל מנסה להימנע מ-resellers שקונים כמות ומוכרים ברווח, לכן מי שלא תושב המדינה יתקשה להכנס לחנות ופשוט לרכוש מכשיר. מי שתושב במדינה בה האייפון מושק לא יתקשה לרכוש דרך החברה הסלולרית שלו (לשם מעבירים את רב המלאי). אצלנו באמצע דצמבר.

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #16 

אין ספק שאפל נמצאת בסטגנציה. העתיד לא ברור לי כפי שהיה לפני שנתיים.

עם זאת, זה תהליך די הגיוני שכחברה שפרצה את הדרך והיתה ללא מתחרים כלל בזמן 0, איבוד נתח שוק עם כניסת מתחרות הוא מציאות הגיונית לחלוטין.

אפל באמת לא ממש מחדשים לאחרונה. במחשבה על האייפון 5, אני לא ממהר לרוץ ולקנות אותו, כמו שקרה בכל דור לפניו.

ה IOS, אכן כבר לא פורצת דרך, וזאת בלשון המעטה. לא בגלל שחסר בה משהו (שונא widgets יחיה), אלא סתם בגלל שהיא כבר ותיקה וסטטית.

עם כל זאת, בכל פעם שאני משחק עם אנדרואיד, לא משנה איזה מכשיר ואיזו גרסה, העברית ב WEB נראית נורא, הגלילה וה PINCH בעמודי WEB תמיד, אבל תמיד לא חלקה מספיק. הרקע השחור במערכת ההפעלה מדכא מדי. לעומת זאת, ה IOS תמיד רספונסיבית, צפויה, סופר יציבה, חלקה כמו חמאה.

אומרים שאייפון הוא פשוט, ולכן הוא פופולרי. אומרים שהוא מתאים למשתמשים "טיפשים". אז אולי אני טיפש. אבל זה לא מתאים לפרופיל השימוש בטלפונים חכמים, כפי שעולה מכל סקר שהוא. מרבית הטראפיק ב WEB, לא מגיעה ממכשירי אנדרואיד. להיפך. דווקא ממכשירי IOS.

משתמשי ה IOS גם מניבים רווחים גבוהים משמעותית מכלל משתמשי האנדרואיד (על שלל גרסאותיו והמכשירים).

הנקודה היא, שאפל מספקים פלטפורמה שלדעתי מאפשרת לעשות יותר. בהכל. כלל הכלים, אם זה ממשק המשתמש, הספארי, הנגישות, המיידיות, היצע האפליקציות, השקיפות הבלתי מתפשרת בין כלל המכשירים (אייפון-אייפד-אפל TV- אייפוד), שירותי הענן (icloud, imatch) וכו', כל אלה מספקים סביבה (סגורה?...) שמאפשרת לך לקבל הכל, באיכות הגבוהה ביותר ובצורה האינטואיטיבית ביותר. ומה קיבלתי מהגלקסי שלי? כן, הוא חייג מצוין. וגם שלח SMSים בקלות. כבוד.

רות-סוף.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #17 

קראתי את המאמר של עופר, מסכים למסקנה, אבל סיבותי שונות לחלוטין.

כבר לפני מספר שנים, כתבתי פה בפורום שזמנה של אפל קצוב, ולדעתי היא חוזרת על הטעויות שהפכו את המקינטוש למוצר נישה.
רק מתוך עצלות, אני לא מריץ את החיפוש עכשיו ;-).

לדעתי, הבעיה של אפל לא נגזרת מהמכשירים ומ"ה שלא חידשו לאחרונה. לא זו נקודת הארכימדס.
זו ציפיה מוגזמת מכל חברה, אפילו מאפל, שהוכיחה את עצמה בהרבה פריצות דרך, לצפות שכל גרסא, כל שנה, שנתיים, תתרחש מהפיכה.

הבעיה במקום אחר לגמרי לדעתי.
גישת "הגן הסגור", והאקו סיסטם המוגבל, לא יכולה לשרוד לנצח.
תמיד יבואו המתחרים הזולים, שיציעו אותו דבר, או קצת פחות, אבל במחיר זול בהרבה.
לרוב אוכלוסיית העולם, המודעת למחיר , ולא קונה מוצרי פרימיום, זה יספיק.

אנדרואיד מצליחה, כי היא גרסת מ"ה חופשית ללא מגבלות, וכל יצרן סיני עלום יכול לנצל אותה למכירת מחשב (מעטים), ניידים, טבלטים, סטרימרים, סטיקים ועוד.

ספק יחיד, גדול ככל שיהיה, המציע מוצר פרימיום שהוא ספקו הבלעדי, תמיד בטווח הארוך יאבד אחוזי שוק ויהפוך לשחקן נישה.
אפילו אם השאר חקיינים, ומוצרם קצת פחות טוב (ואני לא נכנס לויכוחים אנדרואיד לעומת ios).

במקרה של גוגל, ואולי היום קצת מיקרוסופט, יש עוד בעיה במשוואה.
בגוגל המודל העסקי מבוסס על פרסום, והחברה יכולה להציע מ"ה בחינם, ומכשירים במחירים מצחיקים, כולל כנראה לסבסד אותם (ע"ע נקסוס).

שוב, לא סקרתי את מאזני גוגול, אבל החברה מציעה את רוב מוצריה ושירותיה בחינם, כשהפרסום הינו סבסוד צולב לשירותים אלה.
אני לא בטוח שהמודל של גוגל יעבוד לנצח. זה תלוי בשוק הפרסום, המכירות, הבורסה ועוד.
אבל כרגע אפל, לא עובדת במודל זה, ולא מסבסדת את מחירי המכשירים בתגמולים שהיא מקבלת ממכירות המוצרים הנלווים ובמיוחד ה app store.

גם למיקרוסופט כיסים עמוקים, והיא עם גבה לקיר.
היא יכולה וגם תרצה להציע מחירים זולים למ"ה החדשה, וגם לחומרה שהיא, ויצרנים שותפים מייצרים.

בנסיבות כאלה, יתרונה של אפל מצומצם. יהיו ויש הרבה אלטרנטיבות טובות יותר או פחות, אבל במחירים נמוכים בהרבה.

ה DNA של אפל, לעניות דעתי , לא מאפשר מודל חברה עם תימחור ושיווק שכזה.

אפל, אני אומר בצער, תהפוך למצור פרימיום, למי שרוצה ויכול לשלם עבר עיצוב, יתרונות טכנולוגיים אולי , ואוהב את החברה.
שולי הרווח שלה, ימשיכו להיות גבוהים משל המתחרים משמעותית.

נתח השוק שלה, ילך וירד לדעתי...

בעז
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #18 

כמובן שאדווח אחרי זמן ארוך יותר של שימוש.

כרגע אני ממש טכנית על הגדר - יש לי שני מכשירים שאני מסתובב איתם בכיס...

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #19 

oferlaor כתב:כמובן שאדווח אחרי זמן ארוך יותר של שימוש.

כרגע אני ממש טכנית על הגדר - יש לי שני מכשירים שאני מסתובב איתם בכיס...
...
ובשביל Note 2 צריך כיס רציני :wink:

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #20 

עופר, מדוע בחרת דווקא ב NOTE אם אפשר לשאול?

פשוט מסקרן אותי אם היית מרוצה גם אם היית לוקח מכשיר אנדרואיד (מוביל) אחר

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”