קראתי את המאמר של עופר, מסכים למסקנה, אבל סיבותי שונות לחלוטין.
כבר לפני מספר שנים, כתבתי פה בפורום שזמנה של אפל קצוב, ולדעתי היא חוזרת על הטעויות שהפכו את המקינטוש למוצר נישה.
רק מתוך עצלות, אני לא מריץ את החיפוש עכשיו

.
לדעתי, הבעיה של אפל לא נגזרת מהמכשירים ומ"ה שלא חידשו לאחרונה. לא זו נקודת הארכימדס.
זו ציפיה מוגזמת מכל חברה, אפילו מאפל, שהוכיחה את עצמה בהרבה פריצות דרך, לצפות שכל גרסא, כל שנה, שנתיים, תתרחש מהפיכה.
הבעיה במקום אחר לגמרי לדעתי.
גישת "הגן הסגור", והאקו סיסטם המוגבל, לא יכולה לשרוד לנצח.
תמיד יבואו המתחרים הזולים, שיציעו אותו דבר, או קצת פחות, אבל במחיר זול בהרבה.
לרוב אוכלוסיית העולם, המודעת למחיר , ולא קונה מוצרי פרימיום, זה יספיק.
אנדרואיד מצליחה, כי היא גרסת מ"ה חופשית ללא מגבלות, וכל יצרן סיני עלום יכול לנצל אותה למכירת מחשב (מעטים), ניידים, טבלטים, סטרימרים, סטיקים ועוד.
ספק יחיד, גדול ככל שיהיה, המציע מוצר פרימיום שהוא ספקו הבלעדי, תמיד בטווח הארוך יאבד אחוזי שוק ויהפוך לשחקן נישה.
אפילו אם השאר חקיינים, ומוצרם קצת פחות טוב (ואני לא נכנס לויכוחים אנדרואיד לעומת ios).
במקרה של גוגל, ואולי היום קצת מיקרוסופט, יש עוד בעיה במשוואה.
בגוגל המודל העסקי מבוסס על פרסום, והחברה יכולה להציע מ"ה בחינם, ומכשירים במחירים מצחיקים, כולל כנראה לסבסד אותם (ע"ע נקסוס).
שוב, לא סקרתי את מאזני גוגול, אבל החברה מציעה את רוב מוצריה ושירותיה בחינם, כשהפרסום הינו סבסוד צולב לשירותים אלה.
אני לא בטוח שהמודל של גוגל יעבוד לנצח. זה תלוי בשוק הפרסום, המכירות, הבורסה ועוד.
אבל כרגע אפל, לא עובדת במודל זה, ולא מסבסדת את מחירי המכשירים בתגמולים שהיא מקבלת ממכירות המוצרים הנלווים ובמיוחד ה app store.
גם למיקרוסופט כיסים עמוקים, והיא עם גבה לקיר.
היא יכולה וגם תרצה להציע מחירים זולים למ"ה החדשה, וגם לחומרה שהיא, ויצרנים שותפים מייצרים.
בנסיבות כאלה, יתרונה של אפל מצומצם. יהיו ויש הרבה אלטרנטיבות טובות יותר או פחות, אבל במחירים נמוכים בהרבה.
ה DNA של אפל, לעניות דעתי , לא מאפשר מודל חברה עם תימחור ושיווק שכזה.
אפל, אני אומר בצער, תהפוך למצור פרימיום, למי שרוצה ויכול לשלם עבר עיצוב, יתרונות טכנולוגיים אולי , ואוהב את החברה.
שולי הרווח שלה, ימשיכו להיות גבוהים משל המתחרים משמעותית.
נתח השוק שלה, ילך וירד לדעתי...
בעז