אהלן חברים,
יש לי רמקול קטן נייד AppleByte (הספק 1W) עם סוללת LI-ion. אני משתמש בו לפעמים במקום הספיקר המעאפן של הפלאפון שלי.
הרמקול מגיע עם כבל. בצד אחד יש חיבור PL "מיוחד" שנכנס לרמקול, והצד השני מתפצל לחיבור PL רגיל (המתחבר ליציאת סאונד 3.5") וחיבור USB (לטעינת הסוללה). הסוללה היא מסוג Li-ion וישנה נורה הנותנת חיווי האם הסוללה טעונה.
אגב ברגע שמחברים את הכבל לרמקול, הרמקול "בפעולה" והסוללה מתרוקנת כמובן (גם אם הצד השני של הכבל לא מחובר, כלומר ה- USB וה- PL בכלל מנותקים).
אני מעוניין להתחיל להשתמש ברמקול הזה בתור רמקול קבוע שמחובר לאחד המחשבים שלי, ופעם ביומיים-שלושה לנתק אותו ולהשתמש בו בתור רמקול נייד. ולכן, אני רוצה לחבר את הרמקול בצורה קבועה ל- USB אצלי במחשב.
השאלה היא, איך אני יכול לדעת האם הדבר יגרום לטעינת יתר ולשחיקת הסוללה, או שיש מנגנון הגנה נגד זה. ואם יש מנגנון הגנה, האם הוא 100% (כלומר כל עוד ה- USB מחובר הרכיב יוזן מקווי המתח של ה- USB ולא מהסוללה, והסוללה לא תמשיך ותיטען?).
ב- manual העלוב (שאיבדתי אותו אגב) לא היה כתוב כלום. ניסיתי לחפש באתר שלהם/בפורומים באינטרנט ולא כתוב על זה כלום. כמו כן שלחתי להם מייל (לא חזרו אלי, מזכיר לי את 012).
בקיצור, מה דעתכם, האם יש דרך לבדוק את זה (ללא ניסוי וטעייה)?
תודה,
ליאור
הרמקול: (דקה 2:13).