המרה בין פורמטי lossless
אני שואל רק כדי להיות בטוח.
בעבר מורה לאלקטרוניקה אמר לי שכל המרה פוגמת באיכות באופן מסוים.
השאלה שלי היא האם המרה מפורמט lossless אחד לרעהו תגרום לירידה באיכות למרות שזה פורמט שמוגדר כ-lossless. אני משתמש ב-foobar2000 לצורך ההמרה.
תודה רבה!
בעבר מורה לאלקטרוניקה אמר לי שכל המרה פוגמת באיכות באופן מסוים.
השאלה שלי היא האם המרה מפורמט lossless אחד לרעהו תגרום לירידה באיכות למרות שזה פורמט שמוגדר כ-lossless. אני משתמש ב-foobar2000 לצורך ההמרה.
תודה רבה!
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אותו מורה לאלקטרוניקה עשה פעם zip ו- unzip לקובץ wav, אפילו כמה פעמים?
אחר כך אותו דבר עם rar? iso ואפשר להמשיך בלי סוף.
קרה משהו לקובץ wav בסוף?
בעיקרון מבצעים בדיוק את אותו תהליך בהמרה מפורמט lossless אחד משנהו.
אחר כך אותו דבר עם rar? iso ואפשר להמשיך בלי סוף.
קרה משהו לקובץ wav בסוף?
בעיקרון מבצעים בדיוק את אותו תהליך בהמרה מפורמט lossless אחד משנהו.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
בהחלט יכול להיות.
כל פעולה שמבוצעת על אות אנאלוגי משנה אותו במידה מסויימת.
כל פעולה שמבוצעת על אות אנאלוגי משנה אותו במידה מסויימת.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
המרה לפורמט lossless לא פוגעת באיכות, היות שבהגדרה פורמט כזה מוגדר ככזה בגלל שאינו גורם לירידת איכות.
שים לב שהדרך היחידה להוכיח זאת היא ע"י המרה מפורמט WAV דרך פורמט LOSSLESS אחד או יותר (APE, FLAC , ALAC וכו') וחזרה ל- WAV.
הסיבה לכך היא שאם תצא מפורמט LOSSLESS כלשהו יתכן שתחזור לקובץ שלא יהיה זהה אך עדיין יהיה lossless ויפתח לאותו ה- WAV.
כדי להסביר למה התכוונתי, נסה לדחוס קובץ כלשהו ב-ZIP, אבל בכמה אפליקציות שונות (WINZIP, 7-ZIP וכו') ותראה שתקבל דחיסה שונה אפילו שכולן עובדות ב- ZIP וכולן ישחזרו בדיוק אותו קובץ.
שים לב שהדרך היחידה להוכיח זאת היא ע"י המרה מפורמט WAV דרך פורמט LOSSLESS אחד או יותר (APE, FLAC , ALAC וכו') וחזרה ל- WAV.
הסיבה לכך היא שאם תצא מפורמט LOSSLESS כלשהו יתכן שתחזור לקובץ שלא יהיה זהה אך עדיין יהיה lossless ויפתח לאותו ה- WAV.
כדי להסביר למה התכוונתי, נסה לדחוס קובץ כלשהו ב-ZIP, אבל בכמה אפליקציות שונות (WINZIP, 7-ZIP וכו') ותראה שתקבל דחיסה שונה אפילו שכולן עובדות ב- ZIP וכולן ישחזרו בדיוק אותו קובץ.
זה תופס גם לגבי דרגות דחיסה שונות של FLAC?
יש מ-1 עד 8 אם אני זוכר נכון...
כולן יתנו לי את אותו ה-WAV בסוף?
אם כן, מה ההבדל בין פורמטים שונים של lossless? גודל הכיווץ?
עוד עניין.
אם לוקחים קובץ hi-res מ-SACD וממירים אותו ל-flac ברוחב נתונים של 24bit ו-16bit. האם זה עדיין מוגדר lossless?
כלומר, האם בהמרה ל-wav אקבל את הקובץ בנתוניו המקסימליים?
אם כן, מה ההבדל בין פורמטים שונים של lossless? גודל הכיווץ?
עוד עניין.
אם לוקחים קובץ hi-res מ-SACD וממירים אותו ל-flac ברוחב נתונים של 24bit ו-16bit. האם זה עדיין מוגדר lossless?
כלומר, האם בהמרה ל-wav אקבל את הקובץ בנתוניו המקסימליים?
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
כל רמות הדחיסה השונות יחזירו אותו קובץ WAV בפתיחה.Jonny123 כתב:זה תופס גם לגבי דרגות דחיסה שונות של FLAC?
אם כן, מה ההבדל בין פורמטים שונים של lossless? גודל הכיווץ?...
ההבדל מתבטא ברמת הכווץ לעומת זמן הריצה. ככל שתעלה ברמת הדחיסה, זמן הריצה יגדל והקובץ יקטן.
ברמת דחיסה מסוימת זמן הריצה יגדל בהרבה אבל גודל הקובץ כמעט ולא יקטן. כל אחד יכול להחליט איפה הוא שם את הגבול שלו.