הרמתי טלפון למפעילה, חברת 'דרך ארץ' (קשה לי לחשוב על חברה ששמה הולם אותה פחות) והודעתי שהרכב שלי לא ביצע אף אחת מהנסיעות האמורות, באופן וודאי. המוקדן שם מסר לי ש-2 מאותן נסיעות כבר התבררו כשגיאות שלהם - עוד לפני הטלפון שלי - ולכן החיובים עליהן יבוטלו (הודעת ביטול אמורה להישלח אלי, טרם הגיעה) אבל על השלישית הוא מתעקש שהרכב שלי כן ביצע אותה, וגם יש לו תצלום של הרכב שצולם בעת הכניסה לכביש, כביכול.
כאשר ביקשתי לראות את התצלום, אמר לי החוצפן הקטן שבשביל זה אני צריך לנסוע עד לרעננה, כי שם נמצאת תחנת השירות הקרובה אלי ביותר (!!!). הבהרתי לו שאין סיכוי בעולם שזה קורה, אבל הוא התעקש שהם לא שולחים תמונה באי מייל, לא בפקס, לא בדואר וגם לא מציעים לי אפשרות לצפות בה ברשת בעזרת קוד אישי כלשהו. לבסוף סוכם שהם בודקים שוב את העניין ואמורים לחזור אלי בתוך 5 ימי עבודה, זאת אף שזה יהיה (כנראה) לאחר המועד לתשלום של החשבונית. היות שאין לי כל כוונה לשלם אותה, זה לא כ"כ חשוב אבל במקרה ששודדי הדרכים האלה יסרבו לבטל את החיוב, מה ניתן / כדאי לעשות?
נ.ב. זה לא הפעם הראשונה שהחברה חסרת הדרך ארץ מנסה לחייב אותי על נסיעות שלא ביצעתי, זה קרה כבר פעמיים בעבר (לפני זמן רב) על נסיעה אחת בכל פעם, ולאחר שהתקשרתי בשתי הפעמים הקודמות הם הסכימו להודות בטעות וביטלו את החיוב ללא התדיינות מיותרת. הפעם הם מנסים להקשות יותר כפי הנראה.