ה tru motion ב lg
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
דור, אתה פשוט פילוסוף.dor8 כתב:אם הוא החל לעבוד ולא ראית את ההבדל העצום במיידית אז ההסבר מיותר....
לפותח השרשור, מנגנון LOCAL DIMMING משפר בצורה משמעותית את הניגודיות הסטטית (או סמי סטטית) של המסך.
המשמעות היא שהמסך מסוגל להציג איזור מסוים בהיר ואיזור אחר כהה ע"י שינוי ההארה המקומית.
השיפור יתבטא בעיקר בתוכן מעורב, סצינות שכוללות גם איזורים כהים וגם איזורים בהירים, שם התמונה תקבל עומק ותלת מימדיות.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
או בהסבר פשוט יותר:
כאשר יש סצינה בעלת תאורה מעורבת, איזורים בהירים ואיזורים כהים, כאשר התאורה אחידה על כל המסך, האיזורים הכהים נראים בהירים מידי, ואז אין מספיק גוונים שחורים.
מנגנון local dimming מוריד את רמת התאורה באיזורים הכהים, ובכך מאפשר להם להיות יותר "אמיתיים".
יש מספר שיטות שונות לבצע זאת, חלקן פחות טובות מאחרות.
כמובן, מסכים בעלי השיטות הטובות יותר גם עולים יותר.
כאשר יש סצינה בעלת תאורה מעורבת, איזורים בהירים ואיזורים כהים, כאשר התאורה אחידה על כל המסך, האיזורים הכהים נראים בהירים מידי, ואז אין מספיק גוונים שחורים.
מנגנון local dimming מוריד את רמת התאורה באיזורים הכהים, ובכך מאפשר להם להיות יותר "אמיתיים".
יש מספר שיטות שונות לבצע זאת, חלקן פחות טובות מאחרות.
כמובן, מסכים בעלי השיטות הטובות יותר גם עולים יותר.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אגב, אם כבר בלוקאל דימינג עסקינן, מישהו יכול לזרוק לי במספר כמה אזורי שליטה שונים יש היום במסכי ההיי-אנד ?
מדברים על עשרות? מאות?
מדברים על עשרות? מאות?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

dor8, תודה על הנתונים..
עמישי - אתה יכול בבקשה לציין על איזה דגם מדובר בדיוק? כל הנושא הזה נראה לי מוזר מאד.
לא שמעתי בחיי על מסך שצריך לעבור עדכון כדי שהתאורה האחורית שלו תעבוד כמו שצריך ואם זה איכשהו כן קרה, זו פשוט פשלה מגוחכת.
עמישי - אתה יכול בבקשה לציין על איזה דגם מדובר בדיוק? כל הנושא הזה נראה לי מוזר מאד.
לא שמעתי בחיי על מסך שצריך לעבור עדכון כדי שהתאורה האחורית שלו תעבוד כמו שצריך ואם זה איכשהו כן קרה, זו פשוט פשלה מגוחכת.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

שוב נשמע לי קצת מוזר אבל שיהיה..
איזה מצבים נפתחו לך מאז העדכון בהקשר של הלוקאל דימינג? כלומר איזו שליטה יש לך על זה?
כי לי זה נראה הגיוני לקבוע שליטה נפרדת והכי קיצונית שאפשר על כמה שיותר אזורים.
לא רואה שום סיבה הגיונית לבטל את מנגנון השליטה האזורית (כלומר לקבוע שכל התאורה תאיר באופן אחיד..)
איזה מצבים נפתחו לך מאז העדכון בהקשר של הלוקאל דימינג? כלומר איזו שליטה יש לך על זה?
כי לי זה נראה הגיוני לקבוע שליטה נפרדת והכי קיצונית שאפשר על כמה שיותר אזורים.
לא רואה שום סיבה הגיונית לבטל את מנגנון השליטה האזורית (כלומר לקבוע שכל התאורה תאיר באופן אחיד..)