להנהלה יש מחשב נייד קטן אשר תכולת דיסק הקשיח בו הולכת וקטנה מיום ליום (תמונות של הקטנה).
היא כל הזמן מתלוננת שאין מקום בדיסק
הרצון שלי הוא לבצע החלפה של בדיסק לדיסק בנפח גדול יותר
ההתלבטות שלי היא האם לבצע image לדיסק הקיים לדיסק חיצוני (דוגמאת http://www.g-tech.co.il/Product.asp?Pid ... ap&lang=he) וא"כ לפתוח את המארז הנ"ל ואת הדיסק לשים במחשב או לקנות דיסק פנימי http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c- ... 297=142298 בתוספת מארז חיצוני דוגמאת http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c- ... 7%f9%e9%e7
ולבצע את העבודה
יש למשהו נסיון בנושא?
החלפת דיסק ב netbook
-
erlich01
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
ההודעה לא ממש ברורה, כמה שניסיתי לקרוא לא הבנתי.
אבל אתה לא יכול לקחת דיסק פנימי ולהפוך אותו לחיצוני ושהמערכת הפעלה תעלה ( אם זה מה שהצלחתי להבין)
אבל אתה לא יכול לקחת דיסק פנימי ולהפוך אותו לחיצוני ושהמערכת הפעלה תעלה ( אם זה מה שהצלחתי להבין)
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- ZiggyMan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2833
אתה מערבב כמה דברים לא קשורים.
לעניינך; פשוט קנה דיסק פנימי בנפח הרצוי, תוציא את הדיסק הקיים במחשב, חבר את שניהם למחשב נייח, בצע גוסט, ותחזיר את החדש למחשב.
את הישן תוכל להשאיר מחובר לנייח, או לזרוק. (או להשתמש במתאם שמציע מגרה לדיסק קשיח נוסף בנייד במקום הכונן האופטי, אבל זה באמת למיטיבי לכת).
לעניינך; פשוט קנה דיסק פנימי בנפח הרצוי, תוציא את הדיסק הקיים במחשב, חבר את שניהם למחשב נייח, בצע גוסט, ותחזיר את החדש למחשב.
את הישן תוכל להשאיר מחובר לנייח, או לזרוק. (או להשתמש במתאם שמציע מגרה לדיסק קשיח נוסף בנייד במקום הכונן האופטי, אבל זה באמת למיטיבי לכת).
..
-
erlich01
-
- חבר פעיל במיוחד

mp3II לא זו כוונתי
אני בסך הכל רוצה להחליף דיסק קשיח אחד בשני במחשב נייד מבלי להתקין מחדש מערכת הפעלה (חוקית)
בהנחה שאין סלוט פנוי במחשב רציתי לדעת איך עושים זאת - לא חשבתי על שימוש במחשב נוסף לצורך המשימה - זה בהחלט מפשט את העבודה
ZiggyMan - כאשר מחשברים את שני הדיסקים הקטנים למחשב האם השימוש בכבלי sata הוא זהה לחיבור דיסק גדול או שיש צורך במתאם?
אני בסך הכל רוצה להחליף דיסק קשיח אחד בשני במחשב נייד מבלי להתקין מחדש מערכת הפעלה (חוקית)
בהנחה שאין סלוט פנוי במחשב רציתי לדעת איך עושים זאת - לא חשבתי על שימוש במחשב נוסף לצורך המשימה - זה בהחלט מפשט את העבודה
ZiggyMan - כאשר מחשברים את שני הדיסקים הקטנים למחשב האם השימוש בכבלי sata הוא זהה לחיבור דיסק גדול או שיש צורך במתאם?
- ZiggyMan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2833
זהה.
שים לב שכשאתה קונה דיסקים פנימיים לא מגיע איתם כבל SATA, אז תדאג שיהיה לך.
שים לב שכשאתה קונה דיסקים פנימיים לא מגיע איתם כבל SATA, אז תדאג שיהיה לך.
..
-
erlich01
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה
אני אבדוק
מקסימום אני אשאיל ממחלקת IT
אני אבדוק
מקסימום אני אשאיל ממחלקת IT
- Beta
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1316
אני בטוח שכל חנות שכונתית תספר לך כבל SATA בחינם. אם לא, אתה כבר יכול לשער מה שווה השירות לקוחות שלהם...
בכל אופן, אני גם אמליץ על ביצוע גוסט/אימג' של המערכת הקיימת לדיסק גדול יותר שבסופו של דבר תתקין בלפטופ.
את הקטן תוכל לנצל כגיבוי וכו'.
אופציה נוספת שנותנת מענה הכי יבש שיש בלי "להתלכלך" היא פשוט חיבור של HDD 2.5" נייד ללפטופ. ככה אתה מוסיף נפח מאוד גדול ללפטופ בפשטות (לא פתרון אידיאלי במראה וניידות).
בכל אופן, אני גם אמליץ על ביצוע גוסט/אימג' של המערכת הקיימת לדיסק גדול יותר שבסופו של דבר תתקין בלפטופ.
את הקטן תוכל לנצל כגיבוי וכו'.
אופציה נוספת שנותנת מענה הכי יבש שיש בלי "להתלכלך" היא פשוט חיבור של HDD 2.5" נייד ללפטופ. ככה אתה מוסיף נפח מאוד גדול ללפטופ בפשטות (לא פתרון אידיאלי במראה וניידות).
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל!
תודה! **