חיבור ATV לרסיבר
שלום,
יש לי רסיבר 422 שמחובר לממיר של יס עם כבל אופטי, מה-TV מחובר כבל HDMI לממיר והכל עובד יופי.
הוספתי ATV, ואני מעוניין כמובן לשמוע את ה-ATV ברסיבר.
כיצד עליי לחבר את ה-ATV בכדי שאוכל לשמוע את ה-ATV דרך הרמקולים?.
חיברתי את ה-ATV סתם עם HDMI וכשאני מפעיל את הרסיבר אני שומע את ה-TV הרגיל.
איפה טעיתי?
יש לי רסיבר 422 שמחובר לממיר של יס עם כבל אופטי, מה-TV מחובר כבל HDMI לממיר והכל עובד יופי.
הוספתי ATV, ואני מעוניין כמובן לשמוע את ה-ATV ברסיבר.
כיצד עליי לחבר את ה-ATV בכדי שאוכל לשמוע את ה-ATV דרך הרמקולים?.
חיברתי את ה-ATV סתם עם HDMI וכשאני מפעיל את הרסיבר אני שומע את ה-TV הרגיל.
איפה טעיתי?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
כבל HDMI מהממיר יס לאחת מכניסות ה-HDMI של הרסיבר.
כבל HDMI מה-ATV לאחת מכניסות ה-HDMI של הרסיבר.
כבל HDMI מיציאת ה-HDMI של הרסיבר לכניסת HDMI ב-TV.
אין צורך בכבל אופטי.
כבל HDMI מה-ATV לאחת מכניסות ה-HDMI של הרסיבר.
כבל HDMI מיציאת ה-HDMI של הרסיבר לכניסת HDMI ב-TV.
אין צורך בכבל אופטי.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אלונסו,
פספסת את אחד הרעיונות של רסיבר - הוא לא ממתג רק אודיו, אלא גם וידאו.
כפי שהסביר epony, ברסיברים מודרניים, אתה מחבר את כל המקורות שלך אל הרסיבר בחיבורי HDMI, ומהרסיבר יוצא כבל HDMI אחד בלבד אל המסך.
כך, אתה לא צריך בכלל לגעת בשלט של הטלויזיה (חוץ מאשר להדליקה) - כל החלפת המקורות נעשית דרך הרסיבר.
יוצא מהכלל הוא מקרה בו המסך משמש כמקור (מקלט DVB-T מובנה, ניגון סרטים מחיבור USB וכו'), ואז הטלויזיה משמשת גם כמקור (לאודיו שמועבר לרסיבר).
פספסת את אחד הרעיונות של רסיבר - הוא לא ממתג רק אודיו, אלא גם וידאו.
כפי שהסביר epony, ברסיברים מודרניים, אתה מחבר את כל המקורות שלך אל הרסיבר בחיבורי HDMI, ומהרסיבר יוצא כבל HDMI אחד בלבד אל המסך.
כך, אתה לא צריך בכלל לגעת בשלט של הטלויזיה (חוץ מאשר להדליקה) - כל החלפת המקורות נעשית דרך הרסיבר.
יוצא מהכלל הוא מקרה בו המסך משמש כמקור (מקלט DVB-T מובנה, ניגון סרטים מחיבור USB וכו'), ואז הטלויזיה משמשת גם כמקור (לאודיו שמועבר לרסיבר).
יש בעיה אחת, שכשאני מחבר רק HDMI לרסיבר אני לא מצליח לשלוט בסאונד שה-TV מוציא.
אני רוצה להחליט מתי לשמוע רק ב-TV ומתי לשמוע דרך הרסיבר.
כשזה היה מחובר רק עם HDMI, הייתי מכבה את הרסיבר ואז התמונה היתה נכבת גם.
דיברתי עם פיוניר, נאמר לי שה-TV שלי לא תומך באופציה. ולכן אמרו לי להפריד ע"י חיבור כבל אופטי.
אשמח לשמוע על פתרון שכל מכשיר יחובר לרסיבר ע"י כבל HDMI בלבד והרסיבר ישמש כרכזת.
אני רוצה להחליט מתי לשמוע רק ב-TV ומתי לשמוע דרך הרסיבר.
כשזה היה מחובר רק עם HDMI, הייתי מכבה את הרסיבר ואז התמונה היתה נכבת גם.
דיברתי עם פיוניר, נאמר לי שה-TV שלי לא תומך באופציה. ולכן אמרו לי להפריד ע"י חיבור כבל אופטי.
אשמח לשמוע על פתרון שכל מכשיר יחובר לרסיבר ע"י כבל HDMI בלבד והרסיבר ישמש כרכזת.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
נאמר לך ע"י פיוניר שהטלויזיה שלך לא תומכת?
הרסיבר הוא שאמור לתמוך ב HDMI Passthrough, משמע שממשק מעביר את האודיו גם לטלויזיה (ואז כשהרסיבר מכובה, היא מקבלת את הסיגנל בכל מקרה).
אין לי את הרסיבר הזה אבל נחכה שמישהו שמכיר אותו יידע להנחות אותך כיצד להגדיר זאת (במידה והרסיבר תומך).
הרסיבר הוא שאמור לתמוך ב HDMI Passthrough, משמע שממשק מעביר את האודיו גם לטלויזיה (ואז כשהרסיבר מכובה, היא מקבלת את הסיגנל בכל מקרה).
אין לי את הרסיבר הזה אבל נחכה שמישהו שמכיר אותו יידע להנחות אותך כיצד להגדיר זאת (במידה והרסיבר תומך).
הרסיבר תומך בוודאות ה-passthrough הוא מובנה ברסיבר הזה.
נאמר לי ע"H פיוניר שגם ה-TV צריכה לתמוך ובמקרה שלי בגלל שכיבוי הרסיבר מכבה את התמונה ב-TV משמע ה-TV לא תומכת ב-PASSTHROUGH ולכן אמרו לי לחבר בעזרת כבל אופטי.
זה אכן עובד בסדר עם אופטי, העניין הוא שאני רוצה להוסיף את ה-ATV לחגיגה.
נאמר לי ע"H פיוניר שגם ה-TV צריכה לתמוך ובמקרה שלי בגלל שכיבוי הרסיבר מכבה את התמונה ב-TV משמע ה-TV לא תומכת ב-PASSTHROUGH ולכן אמרו לי לחבר בעזרת כבל אופטי.
זה אכן עובד בסדר עם אופטי, העניין הוא שאני רוצה להוסיף את ה-ATV לחגיגה.
- epony
- חבר במועדון 10K

נשמע לי קצת מוזר מה שאמרו לך בפיוניר ישראל על הקטע שה-TV צריכה לתמוך ב-PASSTHROUGH...
יש עוד פיצ'ר נפרד מה-PASSTHROUGH שהוא שליטה דרך HDMI (נקרא CEC בתקן של HDMI ולכל חברה יש את השם שלה לתכונה הזאת), ובגדול מדובר על שליטה על ה-TV עם השלט של הרסיבר, וזה מה שמכבה לך את ה-TV כשאתה מכבה את הרסיבר. אצלי עם רסיבר של אונקיו הייתי צריך לכבות את הפיצ'ר הזה אם זכרוני אינו מטעני כדי לאפשר PASSTHROUGH, אבל אולי בפיוניר זה עובד אחרת.
דרך אגב, מה קורה אם אתה מדליק את ה-TV מהשלט שלה אחרי שכיבית את הרסיבר? ה-PASSTHROUGH לא עובד? ומה קורה אם אתה מכבה את האופציה של שליטה דרך HDMI ב-TV אבל משאיר אותה ברסיבר - אולי ככה ה-PASSTHROUGH יעבוד...
יש עוד פיצ'ר נפרד מה-PASSTHROUGH שהוא שליטה דרך HDMI (נקרא CEC בתקן של HDMI ולכל חברה יש את השם שלה לתכונה הזאת), ובגדול מדובר על שליטה על ה-TV עם השלט של הרסיבר, וזה מה שמכבה לך את ה-TV כשאתה מכבה את הרסיבר. אצלי עם רסיבר של אונקיו הייתי צריך לכבות את הפיצ'ר הזה אם זכרוני אינו מטעני כדי לאפשר PASSTHROUGH, אבל אולי בפיוניר זה עובד אחרת.
דרך אגב, מה קורה אם אתה מדליק את ה-TV מהשלט שלה אחרי שכיבית את הרסיבר? ה-PASSTHROUGH לא עובד? ומה קורה אם אתה מכבה את האופציה של שליטה דרך HDMI ב-TV אבל משאיר אותה ברסיבר - אולי ככה ה-PASSTHROUGH יעבוד...
כשמכבים את הרסיבר ה-TV לא נכבת (חשמלית) רק התמונה נכבת.
ניסיתי גם לבטל את השליטה של ה-HDMI ב-TV זה לא עזר, ניסיתי גם לבטל את ה-CEC ברסיבר ולא עזר, כשזה דלוק אני באמת יכול להגביר ולהנמיך את שלט אחד אבל זה לא נותן לי לבחור שמיעה עם רסיבר או בלי.
בכל אופן דיברתי שוב עם פיוניר לגבי ה-ATV, הם אמרו לי לפצל שוב ע"י כבל HDMI מהרסיבר (למשל כניסת BD) ל-TV וכבל HDMI נוסף מה-ATV ל-TV. נשמע הגיוני מעבר לסירבול?
ניסיתי גם לבטל את השליטה של ה-HDMI ב-TV זה לא עזר, ניסיתי גם לבטל את ה-CEC ברסיבר ולא עזר, כשזה דלוק אני באמת יכול להגביר ולהנמיך את שלט אחד אבל זה לא נותן לי לבחור שמיעה עם רסיבר או בלי.
בכל אופן דיברתי שוב עם פיוניר לגבי ה-ATV, הם אמרו לי לפצל שוב ע"י כבל HDMI מהרסיבר (למשל כניסת BD) ל-TV וכבל HDMI נוסף מה-ATV ל-TV. נשמע הגיוני מעבר לסירבול?
- epony
- חבר במועדון 10K

כן.
- epony
- חבר במועדון 10K

כן. 
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
אני חייב לציין שזה נשמע לי מוזר.
הפתרון של החברה בפיוניר נכון טכנית, אבל מוזר לי שהטלויזיה שלך "מסרבת לשתף פעולה".
יש לי מסך סמסונג בן 5 בערך (LCD, R81, דגם ישן ומוצלח), שעובד מצוין בשיטה הזו מול רסיבר של ימאהה, כך שמסך מודרני יותר לא אמור להתקשות...
הפתרון של החברה בפיוניר נכון טכנית, אבל מוזר לי שהטלויזיה שלך "מסרבת לשתף פעולה".
יש לי מסך סמסונג בן 5 בערך (LCD, R81, דגם ישן ומוצלח), שעובד מצוין בשיטה הזו מול רסיבר של ימאהה, כך שמסך מודרני יותר לא אמור להתקשות...
טוב, ניסיתי לחבר את ה-ATV עם HDMI ל-TV, בנוסף, איזה כבל אני אמור לחבר לרסיבר כדי לשמוע את ה-ATV?
התברברתי...
כבל נוסף של HDMI מהרסיבר ל-TV לא עוזר לי
איך שומעים ATV מהרסיבר?
אולי לחבר כבל אופטי מה-ATV ל-TV ואז כבל HDMI מהרסיבר ל-TV?
אני מבולבל
הצילו
התברברתי...
כבל נוסף של HDMI מהרסיבר ל-TV לא עוזר לי
איך שומעים ATV מהרסיבר?
אולי לחבר כבל אופטי מה-ATV ל-TV ואז כבל HDMI מהרסיבר ל-TV?
אני מבולבל
הצילו