איזו LCD/LED הכי טובה בשידורי SD?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
dm86 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שבוע טוב אנשים..

אני אולי אוותר על הפלאזמה שרציתי (עדיין לא בטוח). כי 42 זה ממש גדול בשבילי,במיוחד לצפייה בתכני SD.שזה לדעתי ממש לא מצדיק גודל גדול. 42 מתאים למי שרואה סרטים רוב הזמן.

איזו LCD/LED 32 הכי מתאימה ואיכותית לצפייה בתכני SD ?אני מניח שקודם כל היא צריכה להיות HDR,בגלל הרזולוציה שיותר מתאימה לצפייה בSD.
דא"ג - יש לי ממיר YES STREAMER TOTAL
שיהיה לנו שבוע טוב ושקט..
נערך לאחרונה על ידי dm86 ב 18/11/2012 3:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #2 

מצער לשמוע :roll: , ואיך 42 זה גדול מידי? כיום אין מסך יש לך? כי אם מדובר במעבר ל CRT, אז תזכור שמסכים דקים הם רחבים וגובה המסך שונה ביחס למסך CRT באותו אינץ' (נמדד באלכסון הכל זאת?!), לגבי 32" אז לך על LCD של פיליפס או LG (אותו פאנל, רק פיליפס יקר יותר לרוב), אבל תחשוב טוב לפני שאתה הולך על גודל קטן, אם עד עכשיו לא הבנת, אני צופה בהרבה תוכן SD, החל מ ערוצי SD ב YES (גם לי יש MAX TOTAL), ועד ל תוכן מHTPC שלפעמים יותר גרוע ב DVDRIP, אני רואה הרבה אנימה יפני שלפעמים המקסימום שיש זה DVDRIP ולא יותר, אז זאת הסיבה העיקרית, לפחות עצלי.
לאחר כמה חודשים אם 42" אני מצטער שלא קניתי 50" כי המחיר גם ירד ..,אבל לא צפוי שדרוג כי בכל זאת אם על התמורה למחיר, עדין זה לפחות כמה אלפים למסך חדש, לחדרים הקטנים אני כננרה יקנה 32" מתי שיהיה כסף :roll: ,ואני רק שוב יזכיר, אין ואני מדגיש אין דבר כזה גדול מידי, יש פה אנשים אם מקרן שפותחים תמונה ל 90" ויותר, נכון שלא תצפה בערוצי SD ככה, אבל באמת ש 32" זה ממש לא גודל נכון לסלון, גם 37" זה גבולי, לסלון צריך 42" ויותר, הכל ביחס למרחק שלך כמובן מהמסך, אבל נגיד ומדובר ב 2 מטר, לא הייתי קונה מסך קטן מ 42" ,לגבי HDR, הכלל די נכון גם לLCD/LED, אם כי בגדלים 32" ופחות, אתה לא תראה כלכך בעיות באיכות תמונה, גם אם תקנה FHD, אבל גם תוכן 1080 לא יבדיל מ 720 :lol: ,ככה ש FHD בגודל 32 יהיה סתם בזבוז כסף, כי מן הסתם רזולוציה כפולה עולה עוד כסף.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

dm86 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

דניס תודה על התגובה.
אכן המעבר מ CRT ל - LCD.
הTV מיועדת לחדר שינה ולא לסלון. העברתי את ה 32 של אחותי אלי לחדר וראיתי שהגודל סבבה לגמרי. מה גם שרוב התכנים שאני רואה זה ערוצים רגילים ופחות תכני HD (אבל גם..).

מרחק הצפייה הוא כ 2.5 מטר. אפילו פחות, ולדעתי חדשות ותוכניות רגילות מיותר לצפות בגודל ענק. מה גם שככל שהתמונה גדולה יותר ככה רואים את השידור פחות ברור(שמתלי לב לזה בתצוגה בחנויות במיוחד) זה מתאים לדעתי למרחקים גדולים יותר. אלה אם כן בתכני HD עסקינן, שבשביל זה באמת הגודל קובע.

אני מתלבט אם לקחת LCD או LCD LED .. הבנתי שהתמונה בLED קצת מלאכותית..זו אמת?..
דניס, הצעת לי את LG ופיליפס. למה דווקא אותם?מה מייחד אותם מסמסונג,טושיבה ופנסוניק לדוגמא?..

חשוב לי מאוד איכות התמונה שתהיה כמה שיותר אמיתית וטבעית, שנגיד העור של האנשים ייראה לא בוהק מידי ומואר מידיי ולא ברור, אלה שיראו כמה שיותר חד וצבע כמה שיותר ברור ואמיתי..ניראה לי סמסונג קצת חוטאת בזה..

משהו נוסף.. האם עדיף לי HDR במיוחד בגלל הרזולוציה? שמתאימה יותר לשידורי SD? או שזה לא משנה כי ה YES TOTAL בכל מקרה יבצע המרה..?.. אני שואל כי אם תהיה לי אפשרות להשיג FHD אז עדיף לא?..

אשמח לתגובה, וגם כל מי שמבין בדגמים בגודל הזה יותר ממוזמן להציע ולעזור בבקשה..

elico1987
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 647
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #4 

שידורי SD נראים טוב יותר על מסך HDR,ראיתי מספר מסכים

dm86 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

elico1987 כתב:שידורי SD נראים טוב יותר על מסך HDR,ראיתי מספר מסכים
...
זה בטוח?גם מבחינה טכנית?
איזה דגמים טובים יש ב HDR.? סביבות ה 2000 ש"ח..יש מצב לחריגה קטנטנה..

elico1987
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 647
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #6 

מי שצופה המון בשידורי SD עדיף לרכוש מסך HDR ולא FHD ,גם מבחינת עלות וגם מבחינת איכות צפיה,כמובן שזה תלוי באיכות המסך ורצוי לבדוק 2 מסכים זהים ומאותה חברה כמו E490 מול E550

dm86 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

elico1987 כתב:מי שצופה המון בשידורי SD עדיף לרכוש מסך HDR ולא FHD ,גם מבחינת עלות וגם מבחינת איכות צפיה,כמובן שזה תלוי באיכות המסך ורצוי לבדוק 2 מסכים זהים ומאותה חברה כמו E490 מול E550
...
מה גם שהבנתי שFHD לא רלוונטי ב32 כי אי אפשר להבדיל. האם HDR עדיין מצויין גם ל 37 אינץ'?

מה עם LED ? מה עדיף תאורת LED או פלורוסנט? כמובן FULL LED ולא רק הקפי.

dm86 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אנשים בבקשה תענו לי על השאלות ששאלתי..בטוח יש לכם תשובות אתם מומחים לעניין..

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”