שרשור תגובות: אחרי 4 ימים עם Galaxy Note 1, סורי, לא שוכנעתי....

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

אחרי מספר ימים שבהם אני חי (יותר נכון מנסה לחיות) עם המכשיר הזה, התייאשתי היום וחזרתי לאייפון4.
שמעו, באמת שאני מבואס מזה שאין ממש חדשנות (innovation) באייפון5 לעומת הקודמים ובאמת שרציתי להתאהב בפלטפורמה הזו (אנדרואיד) ואם פעם אמרתי לעצמי שכיום אין לי פשוט זמן להתעסק עם מערכת הפעלה שדורשת טוויקים וקינפוגים כדי להוציא ממנה את המירב, אז השבוע אמרתי לעצמי שאני מוכן לזה.

אז לפני שכולם ייקפצו עלי ויגידו שה-NOTE2 הוא "חיה אחרת לגמרי" ושמערכת ההפעלה האחרונה 4.2, שונה לגמרי ממה שיש על המכשיר (4.04), אני רוצה להזכיר לכם שהמכשיר הזה בוא בסה"כ בן שנה ואפילו חדש יותר מהאייפון4 הקשיש לי (לא 4S) ולכן אני חושב שההשוואה היא יותר מהוגנת.

אז כמה מסקנות שלי (ואני מדגיש, שלי אישיות לגמרי):

ה-FORM FACTOR .

חשבתי שאני אוהב את ה-Form Factor הגדול הזה. אין ספק שהמסך הגדול נותן לך כלי עבודה מדהים בידיים (אני מדגיש ידיים ברבים....). ה-S PEN הוא שימושי (בעיקר להדגמות כי לא מצאתי את עצמי משתמש בזה בפועל). הפוטנציאל של לקחת מסמך או תמונה, לסמן עליו דברים ולשלוח חזרה עם הערות הוא נהדר. על הנייר (או על המסך...) אבל בפועל לא יצא לי עדיין להגיע לסיטואציה הזו.

- עבורי, שנוסע על קטנוע, הגודל הזה בעייתי. יש כמה תאי איחסון בקטנוע ובאף אחד מהם המכשיר לא נכנס. מה שלא מאפשר לי לשים אותו ולשלוף אותו ברמזור כדי להתעדכן בניווט או משהו כזה.
- לא ניסיתי להסתובב איתו עם נרתיק חגורה (מה שאני עושה עם האייפון) או עם כיסוי כלשהו (הוא היה ערום) אלא רק בתוך הכיס. הוא לא מעיק מידי כי הוא דק מאוד, אולם לגמרי מרגישים אותו שם.
- החיסרון הכי גדול שגיליתי ב-FORM FACTOR הזה הוא עד כמה זה לא נוח לתפעל אותו עם יד אחד (עם האגודל). יצא לי להיות בלא מעט סיטואציות בהן היד השניה היתה תפוסה (עגלה בסופר, עגלה של התינוקת, קבלת הודעה כשהקסדה ביד השניה וכו'). מבחינתי הבנתי שזה חיסרון מאוד משמעותי.
- הקלדה עם שני אגודלים - נוח מאוד! עם כי המקלדת שהורדתי היא פשוט זוועה (אבל אני רק מאשים את עצמי שאני פשוט לא יודע איזו מקלדת הכי טובה מבין המיליון האפשריות ב-PLAY STORE.....)
- צילום עם יד אחת, משימה כמעט בלתי אפשרית מבלי לפחד שהמכשיר יעוף לי מהיד וייתרסק. שוב, חיסרון עצום מבחינתי, למישהו שפעיל מאוד באינסטגרם ופייסבוק.

מערכת ההפעלה
שמעו, אני יודע שיש פה כמה FAN BOYS של הפתיחות הזו. אז ראשית, אני רוצה להצהיר, קבל עם ועדה, אין פה שום דבר אישי נגדיכם, אבל אני פשוט לא מצליח להבין איך אנשים שהם לא "סופר טכנלוגיים" מצליחים בכלל לעשות משהו בפלטפורמה הזו.

עוד הצהרה: אני בטוח שאין משהו שאי אפשר לעשות עם המערכת הפעלה הזו, אין אפליקציה שלא קיימת לפלטפורמה הזו או איזה ROM שמישהו בישל שעובד יותר טוב ממה שמגיע עם המכשיר, אבל רבאק, איפה בדיוק יש מדריך שמראה לי איך לגרום לזה לעבוד כמו שאני רוצה או איך מישהו שלא מעורה בפורומים הרלוונטים בכלל יש לו סיכוי לדעת מה עובד ומה לא ואיך בכלל עושים את זה.
טוב, אז נעזוב רגע בצד את כל הקיסטומים המיוחדים שרק משוגעים כמונו היו רוצים, אבל למה יש הגדרות שנמצאות ביותר ממקום אחד במערכת (למשל שינוי צליל ה-SMS) ומצד שני, ישנן הגדרות שנעלמות....נשבע לכם ביקר שלי, שהצלחתי למצוא איך משנים LAUNCHER ואח"כ ביליתי שלושה ימים מנסה לחפש איפה מוצאים את ההגדרה הזו ובסוף התייאשתי.....

מבחינת יציבות, המכשיר הזה הוא קטסטרופה. הוא קרס לי ונתקע אינסוף פעמים (The XXX stopped working....). שוב, אני מאשים רק את עצמי שכנראה התקנתי משהו מה-STORE שפשוט תקע משהו אחר (קראתי ש-CALL APP גורם לזה?) אבל למה זה שם אם זה תוקע את המכשיר או דורש רק מכשירים מגירסא מתקדמת יותר?

שמעתי לא פעם תלונות על כך שאפל כל שנה מוציאה דגם חדש, אז לא, היא מוציא כל שנתיים דגם משמעותי חדש וכל שנה שניה היא מוציא עידכון (דגם S), אבל למרות זאת, למרות שאני עם שני דורות אחורה המכשיר שלי מקבל את כל העידכונים האחרונים והנה סמסונג מוציאה דגם לגמרי שונה אחרי שנה כשהקודם כבר לא נתמך בכלל ולא יכול לקבל את העידכונים החדשים...או ששוב, זה משהו שאני ה"לא טכנולוגי מספיק" פשוט לא יודע איך עושים?

אהבתי מאוד את ה"דיבור" בין האפליקציות ומערכת ההפעלה. כך שאם למשל מותקן WAZE על המכשיר, כל כתובת ניתן לפתוח ב-WAZE ישירות לניווט מכל מקום ולא רק GOOGLE MAPS המובנה. בהחלט שימושי ויעיל ואני בטוח שיש עוד הרבה מאוד דוגמאות כאלה, אם כי במקרים מסויימים זה מעיק, למשל כשרוצים לשלוח הודעה לאיש קשר, זה נותן לי את כל האפשרויות שיש לי על המכשיר (פייסבוק מסנג'ר, סמס, WHATSAPP, VIBER וכו'..). נכון שאפשר לקבוע ברירת מחדל, אבל למה שהוא לא יחליט בשבילי מה הכי טוב באותה סיטואציה?

מסך
המסך של ה-NOTE1 הוא לא שימושי בעליל בחוץ. INDOORS הוא מסך מדהים עם שחורים מטריפים ורזולוציה נהדרת (ה-NOTE2 עוד יותר טוב), אבל בחוץ זה פשוט לא שמיש.
תוכנת המיילים משתמשת באיזה THEME שהוא כתב שחור ע"ג לבן. נשבע לכם שמתישהו ראיתי איך הופכים את זה לשחור על גבי רקע לבן, אבל לא הצלחתי למצוא את זה שוב והתייאשתי. פשוט לא יכולתי לקרוא מיילים בחוץ.

טוב, אני לא חותם את הגולל על הפלטפורמה הזו כי אולי באמת שיחקתי במשהו ענתיקה בן שנה, ואני צריך לשחק עם ה-NOTE2 או איזה NEXUS 4 (כל עוד הם צעירים). או אולי עליתי על סטארטאפ וזה לקחת מכשירי STOCK וקינפוגם למצב אולטימטיבי (להעיף את ה-ROM של היצרן כי מה הוא כבר מבין ולשים משהו שעובד מהר יותר ויציב יותר, להתקין סט של אפליקציות שחייבים ולקנפג אותם).

עוד פלטפורמה מעניינת שאני רוצה לחיות איתה כמה ימים זה WINDOWS PHONE8 ולראות את הסימביוזה עם המחשב הראשי שלי.
נערך לאחרונה על ידי MartinHSabag ב 16/11/2012 19:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #2 

תודה על השיתוף (Y)
שי

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #3 

נהנתי לקרוא
לפני שקניתי את ה S3 התלבטתי רבות לאחר הנאה מרובה מהאייפד ומערכת ההפעלה של אפל.
ואכן חששותי התגלו כמוצדקים אבל רק ליומיים הראשונים. בהתחלה באמת לא קל לעבור מאפל לאנדרואיד. הקטע הכי קשה זה אין סוף האופציות והאפשרויות להגיע מכל מקום לכל דבר. וזה עוד לפני הרומים.
אז החלטתי להפריד בין הדברים (כמו שעוברים מכונת קפסולות למכונה ידנית, אם מיד תקנה גם קולה קפה אין לך סיכוי להצליח, כל כך הרבה משתנים במכה אחת) התקנתי גרסת רום מקורית של סמסונג 4.0.4
התקנתי רק אפליקציות חיוניות - יומן איזה ויגט או שניים ו WAZE. וזהו. התחלתי להשתמש.
המכשיר מעולם לא קרס לי. הסוללה מחזיקה יומיים אם אני לא מדבר יותר מידי ויום מלא אם אני כן. חזרה לאייפד נראית כמו מעבר למכשיר של מפגרים, אין שם כלום לעשות, הכל כל כך פשוט, יותר מידי פשוט.
עתה לאט לאט הוספתי מקלת מעולה ( A.I.type Keyboard Plus v1.9.8.1) הוספתי IGO, ועוד איזה תוכנה או שניים.
אני מאד נהנה.
הבעיה המרכזית גם ב S3 זה הקושי להגיע עם האגודל מעלה מטה.
כל השאר סבבה
לאבא שלי היתי ממליץ על איפון ללא ספק

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שרשור תגובות: אחרי 4 ימים עם Galaxy Note 1, סורי, לא שוכנעתי....

שליחה #4 

למאמר: אחרי 4 ימים עם Galaxy Note 1, סורי, לא שוכנעתי....

תמונה
אחרי מספר ימים שבהם אני חי (יותר נכון מנסה לחיות) עם המכשיר הזה, התייאשתי היום וחזרתי לאייפון4.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #5 

אני כמעט שנתיים עם גלקסי 2 ועדיין מתגעגע לאייפון 3S...(שפשוט מת אחרי שנה וחצי ימח שמם...)
אי אפשר להתרגל לבלאגן של האנדרואיד, זה פשוט מכה.
היתרונות של אנדרואיד על אייפון בעיני:
1) אין צורך באייטיונז להטענת מדיה - יתרון שלא יסולא בפז ושווה את המעבר בעיני...:-)
2) זול יותר. בזמנו האייפון 4 עלה מעל 4000 שקל וה S2 עלה 2700.
3) ה S2 נוח יותר לאחיזה מהאייפון 4-5 עם הדפנות המרובעות שלו, עיצוב של טנק.
זהו. בכל השאר אייפון עדיף, שזה בעיקר עדיפות ה IOS, לאנשים שמעונינים שמכשיר שהם קנו בכמה אלפים טובים
פשוט יעבוד, ללא רומים ופורומים ואיתחולים ושאר בלאגנים.

ron5054
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 513
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #6 

מתחבר לגמרי לכתבה.
לפני יומיים מכרתי את האייפון 4 הפרוץ שלי לאחר שנים ארוכות עם iOS (היה לי עוד את האייפון הראשון)
במקומו נרכש גלקסי S3
במילה אחת המעבר הוא....קשה :?

אני בן אדם שמאוד מתחבר לגדגטים וקינפוגים למיניהם ולכן כרגע אני נותן לזה צ'אנס ולא פוסל על הסף.

האינטואיטיביות של מערכת ההפעלה לטעמי נוראית. דרוש פה ממש תהליך של למידה וזה עוד לפני החלפות רומים ושאר ירקות.

עיצוב האפליקציות לוקה בחסר והפונטיקה נוראית. כל האפלקציות היו נראות יותר טוב באייפון.

אין ספק שמסך של 4.8 מרשים הרבה יותר ממסך של אייפון אבל אין אחיזה נוחה לטעמי. יש הרבה לחיצות שנלחצות בטעות בניסיון לאחוז במכשיר עצמו ולחיצות מיותרות על מקש חזרה. והתפעול ביד אחת לטעמי מאוד מאתגר. (וכן אני יחסית בעל ידיים גדולות)

בקיצור הדשא של השכן לא כזה "ירוק"

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #7 

לדעתי אנדרואיד בבסיס אכן יותר מסובך, מעולה לנו הפריקים, אבל לרוב האנשים זה בלאגן. באמת לא חשבתי בכלל על נושא שדרוגים למערכת ההפעלה. בIOS זה יוצא ביחד לכל המכשירים התומכים. (שלא נדבר על זה שגם ה3GS - שהוא בן 3? - מקבל עדכון לגרסה 6!), באנדרואיד - שני אנשים עם אותו הטלפון יכולים לא לקבל, כי המקור של הטלפונים שונה. לכל חברה יש מספר דגמים - אני לא מבין איך מישהו שלא בפורומים יכול להחליט לקנות משהו חוץ מלקנות את המכשירים הכי מדוברים (ONE X, וS3).

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #8 

בתור משתמש של נוט 1 (בקרוב כנראה 2)
עזוב שאני "פריק" אנדרואיד שבפועל מנהל פורום באחד מהאתרים בנושא ויש לי רמת ידע גבוהה מהממוצע נגיד ככה

הכל עניין של הרגל במערכת הזאת, אני בתור משתמש כשאני מתעסק לאנשים בפלאפון אני עושה פעולה עיקרית אחת
משנה 80% מהתוכנות המובנות במכשיר למשהו אחר לגמרי שפועל בצורה הרבה יותר נוחה

אגב... אני משתמש בנוט ביד אחת... ידיים גדולות... בונוס :P

סתם שאלה, באיזה גרסה היה הנוט שלך<?

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #9 

אני חושב שזה הכל עניין של הרגל.
מי שהיה שנים באייפון מאוד יתקשה במעבר לאנדרויד וכנ"ל להיפך.
אני משתמש זה כמה שנים טובות מאז הדיזייר באנדרויד, שאני מקבל אייפון ליד אני רק מקלל אותו, בעיקר בגלל שהוא חושב בשבילי.
אני מצליח לנווט בתפריטים ובהגדרות.

דוגמא, לפני כחודש מקום עבודתי ביקש מהעובדים לשנות APN בכדי להיות ברשת הפנימית דרך הסלולר.
באנדרויד, פשוט וקל, 3 קליקים והכל תקין.
באייפון, אחרי 20 דקות חיפושים במכשיר, 10 דקות חיפוש באינטרנט הבנתי שרק עם חיבור למחשב וסיבוך.

מצד שני אני בטוח שאמצע דוגמא הפוכה (פשוט אני לא מכיר).

לסיכום, אי אפשר להגיד היום לטעמי שמערכת אחת טובה מהשניה, הם שונות וטובות ובשלות לשוק.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

gamla77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #10 

Chura כתב:אני חושב שזה הכל עניין של הרגל.
מי שהיה שנים באייפון מאוד יתקשה במעבר לאנדרויד וכנ"ל להיפך.
אני משתמש זה כמה שנים טובות מאז הדיזייר באנדרויד, שאני מקבל אייפון ליד אני רק מקלל אותו, בעיקר בגלל שהוא חושב בשבילי.
אני מצליח לנווט בתפריטים ובהגדרות.

דוגמא, לפני כחודש מקום עבודתי ביקש מהעובדים לשנות APN בכדי להיות ברשת הפנימית דרך הסלולר.
באנדרויד, פשוט וקל, 3 קליקים והכל תקין.
באייפון, אחרי 20 דקות חיפושים במכשיר, 10 דקות חיפוש באינטרנט הבנתי שרק עם חיבור למחשב וסיבוך.

מצד שני אני בטוח שאמצע דוגמא הפוכה (פשוט אני לא מכיר).

לסיכום, אי אפשר להגיד היום לטעמי שמערכת אחת טובה מהשניה, הם שונות וטובות ובשלות לשוק.
...
לא יכול להסכים יותר. זה עניין של לאיזה מערכת התרגלת , ועם מה אתה עובד בד"כ.
גם שאני עם האייפון של אישתי אני מתקשה להבין לעיתים את אופן תפעול המכשיר ואני לא רואה את IOS בהרבה יותר אינטואטיבית מאנדרואיד בעיקר בגלגוליה האחרונים.

דווקא ל HTC בעיני ממשק מאוד פשוט וידידותי עוד מימי הדזייר שבאמת מפשט את חוויות השימוש. עם ההתקדמות בגרסאות ה SENSE הממשק רק השתפר.

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #11 

אני מעט מזדהה עם המאמר, בהחלט שבימיי הראשונים באנדרואיד הרגשתי שהמכשיר משתגע לי בידיים וצריך "לאלף את החיה שבפנים" כפי שכתבה אחת פה פעם אמרה לפני שנה פלוס.
אז כן, חפרתי וחפרתי את נבכיי האנדרו' והיום אני (חושב) שאני מכיר את כמעט הכל ביכולות המכשיר ושמח לגלות יותר ויותר, אבל זה בסוף השתלם. אחריי שנה של שימוש באנדרואיד אני לא חושב שאני מתכוון לעבור לצד האפל (תרתיי משמע! :wink: ).יש יאמרו שאנרואיד בהשוואה ל-IOS זה כמו קונסולת משחקים ומחשב. האחד הוא כלי עבודה למשחקים ומוגבל, והשני פשוט פתוח ובלתי מוגבל.

אגב, מרטין- לא התלהבתי מהסקירה היבשה של כולה 4 ימים והכתיבה "החובבנית מהצ'כונה". :( אני חושב שב-4 ימים אי אפשר באמת ללמוד את המערכת ולהתרגל. זה לא אפל שתוך 2 דקות תביא לתינוק להפעיל את המכשיר והוא יהיה מומחה. אנרואיד מערכת מעט יותר מסורבלת שלוקח זמן להבין את התפעול שלה.

אגב2- אם אתה מאוהב בממשק ה-SPRING BOARD של אפל, אני ממליץ לך לתת הזדמנות אחרונה לאנדרואיד עם רום MIUI שמזכיר מאוד את ה-IOS.
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

OhadG
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1201
נתן תודות: 185 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #12 

כמי שהשתמש בעברו באייפון (החל מהדור הראשון שיצא), וכיום משתמש בגלאקסי S2, ברור לי לגמרי שהמכשיר הבא שלי יריץ IOS.
אני הולך מראש לחטוא בהשוואה, אבל האנדרואיד והצורך להחליף רומים, קרנלים, מודמים, רוט ושאר ירקות מזכיר לי את הימים הרעים של Windows Phone 6, עם "בישולים" שונים של XDA, וחוסר יציבות משווע.

כמות התקיעות, הקונפיגורציות, והבעיות שצריך להתמודד איתן, החוסר בעדכוני תוכנה (בטח כשמדובר על מכשיר של סמסונג ולא על מכשיר נקסוס) פשוט מוציאות את החשק מהמכשיר הזה.

אני לא צריך מכשיר כדי לשחק עם התקנות ורומים, אני צריך מכשיר כדי לעבוד איתו.
אנדרואיד? זה טוב למשחקים.
איזי טורס - EZ Tours - וילות ומלונות בוטיק באירופה
http://www.eztours.co.il

Ohad

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #13 

Beta,
אני מצטער שהכתיבה שלי לא עמדה בציפיות שלך. ניסיתי להיות קליל כי זה נכתב כפוסט בפורום במקור (ראה תחילתו של השירשור הזה) ורק אח״כ נתבקשתי להעביר את זה למאמר.
הוא סומן כמאמר דיעה ולא ביקורת. כי הוא באמת כזה.
כמו שאמרו וכמו שכתבתי, יכול להיות, לא, אני בטוח, שאם הייתי משקיע יותר מאמץ, ״סובל״ עוד כמה ימים, חופר בפורומים, מתקשר לכמה חובבי אנדרואיד ומבקש טיפים ועזרה הייתי ״משתלט״ על המכשיר או אפילו מתחיל להתרגל אבל זו בדיוק הנקודה שאותה ניסיתי להעביר וזה לדעתי המהות של ההבדל בין המערכות.

אני לא שופט ולא יורד על מי שאוהב אנדראיד (כמו שחובבי אנדרואיד יורדים על בעלי אייפון), פשוט הבעתי את דעתי והחוויה האישית שלי. לא צריך לתת לזה משמעויות אוניברסאליות....
About.me

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #14 

אמרו את זה לפני

הכל עניין של הרגל

לפני שקניתי את הS2 הייתי עוזר לאישתי המון עם האייפון שלה ודי הבנתי את המערכת ידעתי איך לנווט באפליקציות והבנתי את ה"ראש" של מערכת ההפעלה.

היום לאחר שנה עם הS2 אין לי את היכולת לעזור לה בתפעול האייפון ואני צריך להשקיע המון מחשבה באיך לעשות דברים די אלמנטריים באייפון... כך שאני מפנה אותה תמיד לבן שלי שיש לו אייפון והוא מסתכל עלי כמו על מפגר שאני לא יודע איך לעשות את הדברים.

אני לא מצליח להבין איך אפשר להשתמש במכשיר שאין לו את הכפתור "אחורה" :D

ודרך אגב אני משתמש בטלפון למיילים, לניווט בוויז, לצילומים, סרטים בטיסות, מוזיקה וגלישה אין לי עליו משחקים מתוחכמים או אפליקציות משוגעות עדיין לא שידרגתי לICS לא התקנתי רומים מיוחדים ואפילו לא שידרגתי את המקלדת...... ובסך הכול אני מאוד מבסוט מהמכשיר.

אז הכול עניין של הרגל אמרתי כבר??

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #15 

הייתי בעבר עם אנדרויד, עכשיו עם אייפון ואני לא מצליח להבין פה אף אחד.
גם אנדרויד וגם iOS מערכות מאוד פשוטות. אין לאף אחת תפריטים מסובכים (להפך, שתי המערכות האלה הן דוגמה למערכות מאוד פשוטות!) והמקסימום בשתיהן הוא 3-4 לחיצות תפריטים. להחליף APN זה 4 לחיצות. באייפון כפתור אחורה, אגב, יש בראש המסך - זה פשוט חלק מתפריט צג המגע (זה בעצם כל הקטע בצג מגע - כפתור שלא צריך לא מופיע, כפתור שכן - כן יופיע).
אופי השימוש לא כזה שונה ואני גם חושב שהרבה אנשים מאוד מגזימים עם ה"פתיחות" של אנדרויד. אנדרויד הייתה מערכת נוראית אם היה צריך להחליף רום כל שתי דקות, 20 פעמים ביום. כששיחקתי עם האדנרויד שלי זה היה לשעה כעדכון רום ואז להשאר עליו הרבה זמן עד שיצא עדכון. זה לא היה משחק, בעצם. זה לא היה שונה מלעדכן לגרסה רשמית של HTC או גוגל או סמסונג או אפל.
גם הסיפורים על אייפון שצריך לעשות איתו הכל דרך המחשב לא נכונים. יש להכל כמעט סינכרון אוטומטי או שירותי ענן ולמה שצריך מחשב, גם באנדרויד צריך מחשב (להעביר מוזיקה)... ובשביל החצי שעה שזה לוקח לעבוד עם אייטיונס לא הרג אף אחד.

מבחינתי ההבדל בין שתי מערכות ההפעלה פשוט מאוד - וכל פעם ששואלים אותי זאת זה מה שאני מייעץ. להחזיק סמארטפון ביד ולראות אם זה נוח (לי האייפונים עד 5 [לא ניסיתי] והאנדרוידים הישנים הקטנים היו הכי נוחים ואחת הסיבות למעבר הייתה שהאנדרוידים עם מסכי ה4+ אינץ' כבר לא היו נוחים לי לאחיזה. אני לא יודע אם זה עדיין נכון היום (דווקא עושה רושם שלא ובקרוב מה שאני אכתוב יהיה בדיוק הפוך) אבל כשעברתי גם מאוד רציתי אפליקציות שלא יצאו לאנדרויד אלא רק לאייפון (מלא משחקים, דברים כמו תשלום חניה בסלולרי למשל).
מערכת ההפעלה עצמה הייתה הדבר האחרון להתלונן עליו גם באייפון וגם באנדרויד. זה גם חלק פחות חשוב לדעתי אחרי ארגונומטריה ואפליקציות.
ומבחינת עיצוב ממשק משתמש, תהרגו אותי אני לא יודע מה זה משנה בכלל. כל הוידג'טים האלה חסרי תועלת (כמה בן אדם צריך לדעת את הטמפרטורה כבר?) וגם באנדרויד וגם באייפון זה תמיד מסודר אצלי בתיקיות או סתם אייקונים על המסך וגם סירי זה דבר מיותר.
ולהגיד שהכל זה בשביל שיהיה יפה זה מצחיק, כי אני אף פעם לא מסתכל על דפי הבית. אצלי זה מסודר כך שאני אהיה הכי פחות זמן שאפשר על דף הבית והכי הרבה באפליקציה. בשאר הזמן המסך כבוי... קשה לי להאמין שאחרים בוהים בטלפון וחושבים איזה יופי (אולי רק בהתחלה כי אפשר לעשות את זה).
הגענו למצב שהערך המוסף לא יבוא מאפל או גוגל יותר אלא ממפתחי אפליקציות ושירותים נילוים אחרים (NFC כשיהיה שימושי, למשל).

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #16 

לחלוטין אין פה שום עניין של הרגל..
ה- Flow של ה- IOS, הקלות למצוא ולהתמצא במכשיר עדיפה לאין ערוך מזו שבאנדרואיד.
אני תמיד נותן את הדוגמא של ההורים שלי, אנשים שהצד הטכני מהם והלאה.
למעט גלקסי אצל אבא שלי, לתקופה של כמה חודשים עד שנשבר לו, האייפון הראשון שלהם היה ה- 4S.
אחרי שבוע של שאלות והסברים, הם מתפעלים אותו לבדם, על שלל אפליקציות שרלוונטיות עבורם.
זה מבחינתי הסממן הכי טוב לפשטות של IOS.
...

reg11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #17 

אני משתמש מזה כשנה וחצי בגלקסי S2. חוץ מאשר פעם אחת ששידרגתי את מערכת ההפעלה מ 2.3.5 ל 4.03 לא החלפתי מעולם רום ואני על רום סטוק. אני לא מוצא שאנדרואיד מסובך או קשה להבנה, הבת שלי בת 9 שולטת בטלפון לא פחות טוב ממני ללא כל הסבר שלי. להיפך פעולות פשוטות וטרוויאליות ומתבצעות ע"י לחצן הגדרות, באייפון או אייפד לוקח לי זמן רב להבין כיצד לבצע אם בכלל אני מצליח למצוא. שתי דוגמאות מהשבוע האחרון. 1. איך להוסיף תיקייה חדשה לדרופבוקס. פעולה שבאנרואיד פשוט לוחצים על לחצן ההגדרות והוספת תיקייה, עד עכשיו לאהצלחתי לבצע באייפד של הורי. 2. הוספת קובץ (תמונה או מסמך) למייל. שוב באנדרואיד פשוט לחיצה על הגדרות והוספת קובץ לא משנה מאיזה סוג. באייפד הדרך היחידה שהצלחתי למצוא זה להתחיל בכלל מהקובץ לבחור לשתף ואז לשתף דרך המייל, דרך שלעתי יותר מסובכת ולא הגיונית לוגית, במיוחד אם את רוצה לשתף קבצים מסוגים שונים. 3. קלות הפעלה וכיבוי של ווי פיי, GPS, או בלותוט'. פשוט מורידים את הווילון ובוחרים את הפעולה, לא משנה באיזה אפליקציה אתה נמצא. אייפון אתה צריך לצאת מהאפליקציה לעבור למסך בו יש את סמל ההגדרות להיכנס להגדרות ורק אז יכול לבחור לבצע את הפעולה.
פעולות נוספות שמאוד חסרות לי באייפון הם T9 של החייגן, פשוט בוחרים את האותיות של מי שרוצים לחייג אליו ישירות מהחייגן ללא צורך בחיפוש. או יצירת חיוגים מהירים ממסך הבית לאנשים שאני מחייג אליהם הרבה, דבר שמאוד נוח כאשר רוצים לחייג בנהיגה.
הייתרון הגדול של וויידגטים שלא קיים כלל באייפון.
לכן לדעתי ההרגל לעשות דברים בצורה באחת המערכות יש לה יותר השפעה מכול דבר אחר. אי אפשר להגיד שאנדואיד היום מסובכת או לא יציבה ואם אתה לא מחפש לשחק עם רומים שונים ממש לא חייבים.
נ.ב.
אם מישהו יודע איך להוסיף תיקיה לדרופבוקס באייפון אשמח להדרכה כי אני התייאשתי

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #18 

עניין הספריה בדרופבוקס לא קשורה כלל לאייפון או iOS אלא לאפליקציה שלהם...
About.me

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #19 

לסיכום אפשר להבין רק מהשרשור הזה שיש הסכמה ש2 המערכות טובות, לכל אחת היתרונות שלה והחסרונות שלה.

לכל אלו שאמרו שהם התעסקו עם רומים והמכשיר נתקע וקרס.
ברגע שמתחילים להתעסק עם רומים, כן, עלולות להתחיל בעיות, איך שאומרים אצלי בעבודה, שחוטבים עצים עפים שבבים :)
אני לא חושב שמכשיר שבא עם רום סטוק, יעשה בעיות (בהנחה שלא הותקנו שטויות מהסוג שדופק את המכשיר, וזה נכון ל2 הפלטפורמות).
נכון עם רום מקוסטם אפשר להשיג יותר, אבל זה יכול לבוא על אי יציבות וכדומה.
חברה שלי עם עבר של 3 מכשירי אנדרויד, אף אחד מעולם לא עשה בעיות קריסה וכדומה.
היה לה בעבר Wildfire שהוא מכשיר איטי בטירוף היום, אבל עבר בירושה במשפחה והמשתמש בו מרוצה כי אין לו דרישות בשמיים, אין קריסות אין כלום והכל על רום סטוק.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #20 

אני לא מכיר תוכנות באייפון ש״תוקעות״ את המכשיר (מלבד פרוצים והתקנות לא רשמיות מסידיה). זה בדיוק היתרון של ״גן סגור״.
About.me

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”