משלוש יוצא 1 - מכונה ראשונה
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לוותר כליל על אופציה 1.
במקום אוסקר באופציה 2 ממליץ לך לשקול אקספובר פולסר מקפה רות (חסר כרגע בארץ אבל שווה לחכות).
תנסה לברר לגבי Bezzera bz7/10, גם כן אופציה מעולה.
E61 יד שניה זו בחירה מצוינת בתנאי שאתה קונה מכונה אך ורק מאדם פרטי בת שנתיים שלוש ובמצב טוב.
נקודה נוספת מאוד מומלץ להשקיע גם באזור המטחנה וללכת על קומפאק k3...
במקום אוסקר באופציה 2 ממליץ לך לשקול אקספובר פולסר מקפה רות (חסר כרגע בארץ אבל שווה לחכות).
תנסה לברר לגבי Bezzera bz7/10, גם כן אופציה מעולה.
E61 יד שניה זו בחירה מצוינת בתנאי שאתה קונה מכונה אך ורק מאדם פרטי בת שנתיים שלוש ובמצב טוב.
נקודה נוספת מאוד מומלץ להשקיע גם באזור המטחנה וללכת על קומפאק k3...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
קוואדרה אחלה מכונה - מאוד יציבה בטמפרטורה.
איזו מטחנה מציעים איתה?
איזו מטחנה מציעים איתה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אם יד שניה, רק משהו מאוד מאוד צעיר. מכונה ראשונה מיד שניה זה לדעתי לא מומלץ. גם ככה קשה בהתחלה לקבל קפה טוב ועדיף לדעת שאין בעיה בציוד. נתקלתי כבר במספר מקרים של אנשים שהלכו על דיל שנראה קורץ מיד שניה ויצאו מתוסכלים.
what's next?
לא היתי פוסל כל כך מהר יד שניה.
את המכונה שלי קניתי יד שניה והיא עבדה בלי שום תקלות כחמש שנים.
רק לפני חודש היא נשלחה לתיקון בפעם הראשונה.
מכונות e61 בנויות ממש טוב והרבה יותר אמינות ממכונות פשוטות.
זה חסכון עצום במחיר ובתנאי כמובן שהמכונה במצב טוב.
זה חסכון עצום במחיר ובתנאי כמובן שהמכונה במצב טוב.
האמת שזה ממש לא נכון. וזו גם לא היתה כוונתי.Martok כתב:לא היתי פוסל כל כך מהר יד שניה.
זה חסכון עצום במחיר ובתנאי כמובן שהמכונה במצב טוב....
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

בדוק היטב וודא בעזרת אסמכתא כלשהי שאכן המכונה והמטחנה נקנו לפני חודשיים.
וודא שהמכונה מתוחזקת היטב ושעבדה רק עם מים רכים, שאל את המוכר איזו רוטינה של ניקוי הוא מבצע (האם נוהג לבצע בקפלאש עם חומר ייעודי וכו׳).
במידה ועושה רושם שהאדם מבין ונראה שהוא תיחזק כראוי את המכונה נסה לברר את סיבת המכירה משום שזה קצת מוזר לקנות כזה ציוד ועוד ביבוא אישי ואז לרוץ למכור מיד...
תדליק את המכונה, האזן היטב וודא שאין רעשים חריגים,דליפות מים מהברזים וודא שהמכונה מגיעה ללחץ.
אחרי שהמכונה מגיעה ללחץ שחרר כמות נכבדה של קיטור (כעשרים שניות) וודא שאין נפילת לחץ מהותית בשעון וזמן ההתאוששות חזרה ללחץ מלא מהיר יחסית (כמספר שניות).
הפעל את ידית החליטה, הקשב היטב וחפש רעשים מוזרים של המשאבה וודא שהיא מזרימה מים בצורה טובה לראש ללא הפסקות או ירידה פתאומית בזרימה, כשהמכונה חמה לאחר כשלושים דקות חימום המים שיוצאים מראש אמורים להיות ממש רותחים בהתחלה ואחרי מספר שניות הם יירגעו - ככה תדע שהמכונה הגיעה לטמפרטורת עבודה טובה.
הוצא מים מראש המכונה לכוס והסתכל האם יש פירורים של מתכת, הכן מספר כוסות קפה (רצוי שתביא אתך קפה טרי שאתה מכיר) וראה כיצד המכונה מתפקדת והאם הקפה לטעמך.
הקצף גם חלב וודא שהמכונה מקציפה היטב.
בגדול אלו הדגשים, הכי חשוב לראות מי האדם שמוכר והאם הוא משדר אמינות ונראה שבאמת המכונה שייכת לו ולא מדובר באיזה דילר ממולח שהשיג מציאה ומנסה לעשות רווח מהיר.
לגבי המחיר, לדעתי וותר על המטחנה ולך רק על המכונה בסביבות 4000, אחר כך תוכל לקנות k3 ואתה מסודר.
אם אתה הולך על כל הסט רד ל 5000 ואפילו עוד קצת מטה משום שאין לך אחריות וכל תיקון יהיה על חשבונך...
בהצלחה!
וודא שהמכונה מתוחזקת היטב ושעבדה רק עם מים רכים, שאל את המוכר איזו רוטינה של ניקוי הוא מבצע (האם נוהג לבצע בקפלאש עם חומר ייעודי וכו׳).
במידה ועושה רושם שהאדם מבין ונראה שהוא תיחזק כראוי את המכונה נסה לברר את סיבת המכירה משום שזה קצת מוזר לקנות כזה ציוד ועוד ביבוא אישי ואז לרוץ למכור מיד...
תדליק את המכונה, האזן היטב וודא שאין רעשים חריגים,דליפות מים מהברזים וודא שהמכונה מגיעה ללחץ.
אחרי שהמכונה מגיעה ללחץ שחרר כמות נכבדה של קיטור (כעשרים שניות) וודא שאין נפילת לחץ מהותית בשעון וזמן ההתאוששות חזרה ללחץ מלא מהיר יחסית (כמספר שניות).
הפעל את ידית החליטה, הקשב היטב וחפש רעשים מוזרים של המשאבה וודא שהיא מזרימה מים בצורה טובה לראש ללא הפסקות או ירידה פתאומית בזרימה, כשהמכונה חמה לאחר כשלושים דקות חימום המים שיוצאים מראש אמורים להיות ממש רותחים בהתחלה ואחרי מספר שניות הם יירגעו - ככה תדע שהמכונה הגיעה לטמפרטורת עבודה טובה.
הוצא מים מראש המכונה לכוס והסתכל האם יש פירורים של מתכת, הכן מספר כוסות קפה (רצוי שתביא אתך קפה טרי שאתה מכיר) וראה כיצד המכונה מתפקדת והאם הקפה לטעמך.
הקצף גם חלב וודא שהמכונה מקציפה היטב.
בגדול אלו הדגשים, הכי חשוב לראות מי האדם שמוכר והאם הוא משדר אמינות ונראה שבאמת המכונה שייכת לו ולא מדובר באיזה דילר ממולח שהשיג מציאה ומנסה לעשות רווח מהיר.
לגבי המחיר, לדעתי וותר על המטחנה ולך רק על המכונה בסביבות 4000, אחר כך תוכל לקנות k3 ואתה מסודר.
אם אתה הולך על כל הסט רד ל 5000 ואפילו עוד קצת מטה משום שאין לך אחריות וכל תיקון יהיה על חשבונך...
בהצלחה!
כפיר לדעתי אתה צריך לפתוח שירות בדיקות מכונות יד שנייה (הייתי משלם לך על בדיקה כזאת לא קצת בשביל השקט הנפשי
) , הפוסט שלך מאוד! שימושי וראוי להדביקו לדעתי , אני כבר עכשיו חושב איך לשמור את מה שרשמת לפני קניית המכונה הבאה 
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

בקפלאש זו רוטינת ניקוי למכונה שיש לה שסתום תלת כיווני לפריקת לחץ החליטה בסיומה.aviadrub כתב:מה זה בקפלאש?...
לרוב זה שסתום שמותקן במכונות מקצועיות יותר ולמעשה הוא מנתב את שאריות המים מעל עוגית הקפה בסיום החליטה, הוא פשוט נפתח בסיום החליטה והלחץ בתוך הראש דוחף את שאריות המים החוצה למגש הניקוז או ישירות לצינור הנקוז במכונה שמחוברת ישיר.
כפי שאתה משער שאריות מים מהחליטה יחד עם שמני הקפה וקצת גרגירים שנסחפים החוצה דרך השסתום מייצרים משקעים שנדבקים ועלולים לחסום את המעבר וגם מן הסתם לייצר טעם לוואי בחליטה ולכן צריך לבצע רוטינה של ניקוי השומנים על ידי שימוש בפילטר עיוור בידית המכונה שפוקק את ראש המכונה יחד עם רבע כפית חומר ממיס שומנים ייעודי כגון קפיזה/קופיקלין.
הרוטינה בבית ממוצע צריכה להתבצע אחת למספר שבועות (אצלי פעם בחודש) והיא מבוצעת על ידי הפעלת המשאבה כשהחומר בתוך הפילטר העיוור לכמה שניות והפסקה וחזרה של 4-5 פעמים כדי לשטוף היטב את השומנים שהומסו.
אפשר גם לבצע בקפלאש ללא חומר פעם בשבוע כדי לשמור על הנקיון, אני נוהג לבצע זאת מידי פעם...
יש המון סירטונים ברשת בנושא, הנה ראה דוגמה:
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

בכיף ובחינםמזרימי כתב:כפיר, אפשר להזמין את שירותי הבדיקה שלך באיזור הצפון? מוכן לשלם, וכמובן קפה ומאפה עלי......
אני בטוח שתסתדר לבד, תקשיב לעצמך ואם משהו מריח לך לא טוב וותר ואל תרכוש מהתלהבות.
כפיר סרטון מעולה...
נראה לי שעשר שניות של בקפלאש זה קצת מוגזם עבור המכונה שלי (אלקטרה סמיאוטו'), נעשה למשך זמן נמוך יותר...
אם יש עוד סרטונים או הדרכות בסיסיות של הכנת אספרסו ותחזוקת מכונה שוטפת אשמח לקבל...
תודה רבה!!!

נראה לי שעשר שניות של בקפלאש זה קצת מוגזם עבור המכונה שלי (אלקטרה סמיאוטו'), נעשה למשך זמן נמוך יותר...
אם יש עוד סרטונים או הדרכות בסיסיות של הכנת אספרסו ותחזוקת מכונה שוטפת אשמח לקבל...
תודה רבה!!!