נספרסו- מה משמעות החוזק של קפסולה
השאלה היא כמו בכותרת, מה משמעות החוזק?
בהתחלה חשבתי שהיא מציינת את ריכוז או כמות הקפאין
אבל אז הבחנתי שיש גם רמות גבוהות עבור ה decaff
מעבר לזה, תחושת העוררות שאני חש מקפסולה, משמעותית נמוכה מקפה רגיל, אם זה קפה עלית שנהגתי להכין או קפה בבתי קפה
בהתחלה חשבתי שהיא מציינת את ריכוז או כמות הקפאין
אבל אז הבחנתי שיש גם רמות גבוהות עבור ה decaff
מעבר לזה, תחושת העוררות שאני חש מקפסולה, משמעותית נמוכה מקפה רגיל, אם זה קפה עלית שנהגתי להכין או קפה בבתי קפה
חוזק זה מושג קצת לא ברור בנספרסו, אני אנסה בכל זאת להגדיר בגדול: ככל שהקפה מוגדר כחזק יותר, תקבל אספרסו סמיך יותר ופחות טעם של קפה דליל.
מה שקורה בפועל הוא שככל שהקפסולה חזקה יותר היא מכילה יותר קפה אשר טחון יותר דק. החזקה ביותר גם מכילה אחוז קטן של רובוסטה.
מה שקורה בפועל הוא שככל שהקפסולה חזקה יותר היא מכילה יותר קפה אשר טחון יותר דק. החזקה ביותר גם מכילה אחוז קטן של רובוסטה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה לא קשור לקפאין אלא למרירות.
קפה נטול בדך כלל מרובוסטה כי היא זולה יותר.
קפה נטול בדך כלל מרובוסטה כי היא זולה יותר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
בגדול זה שילוב של סמיכות + חוזק הטעם.
אין קשר לכמות הקפאין.
מי שאוהב קפה סמיך, וטעם יותר חזק יעדיף מספרים גבוהים יותר.
המספרים הנמוכים עדינים יותר ("דלוחים" במונחים של אוהבי הקפה המקצועיים).
בגדול, זה עניין של טעם. אני למשל אוהב חלק מהטעמים החזקים, אבל גם חלק מהטעמים העדינים יותר.
אין קשר לכמות הקפאין.
מי שאוהב קפה סמיך, וטעם יותר חזק יעדיף מספרים גבוהים יותר.
המספרים הנמוכים עדינים יותר ("דלוחים" במונחים של אוהבי הקפה המקצועיים).
בגדול, זה עניין של טעם. אני למשל אוהב חלק מהטעמים החזקים, אבל גם חלק מהטעמים העדינים יותר.
טוב אחרי סיום תקופה עם ההזמנה הראשונה חייב לציין שאני מאוד מאוכזב מרמת העוררות של הקפה
הקפה עצמו טעים, המכונה עושה את העבודה
אבל אני לא מוצא שום הבדל בין רגיל לנטול קפאין, יכול לשתות שתי מנות אספרסו רגיל לפני השינה וזה לא ישפיע עלי בכלל
אולי הקפסולות של עלית יהיו יעילות יותר בכיוון הזה...
הקפה עצמו טעים, המכונה עושה את העבודה
אבל אני לא מוצא שום הבדל בין רגיל לנטול קפאין, יכול לשתות שתי מנות אספרסו רגיל לפני השינה וזה לא ישפיע עלי בכלל
אולי הקפסולות של עלית יהיו יעילות יותר בכיוון הזה...
כנראה זה מה שאעשה, כשארצה לשתות קפה פונקציונאלי (לימודים, עבודה)קרמריקה כתב:רוצה קפאין? לך על קפה נמס הכי פשוט....
וכשארצה רק להנות מהקפה, אפנה למכונה
לצערי כרגע רוב צריכת הקפה שלי היא קודם כל כדי לקבל את אפקט הקפאין
קראתי שלטראוס שמוציאים כעת קפסולות , יש קפסולה שמכילה אחוז רובוסטה גבוהה יותר. אתן לזה גם צ'אנס
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אין מצב - בהפוך יש בדיוק את אותה מנה של אספרסו - ודווקא יש הרבהה קפאין באספרסו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
באספרסו בדר"כ יש רוב מוחלט של ערביקה, והכמות קטנה מאוד. אז פר כמות מן הסתם יש בו המון קפאין, אבל נס קפה מכיל כמות הרבה יותר גדולה ומכיל הרבה יותר רובוסטה.
ובלי קשר, אם המטרה היא להתעורר, יש דרכים הרבה יותר קלות לקבל את הקפאין הדרוש בלי לשתות כמויות של קפה לא טעים.
ובלי קשר, אם המטרה היא להתעורר, יש דרכים הרבה יותר קלות לקבל את הקפאין הדרוש בלי לשתות כמויות של קפה לא טעים.
נראה לי שאפילו קפה נמס יותר בריא ויותר זול מאשר רד-בול(גם בגרסאות החיקוי שלו)קרמריקה כתב:באספרסו בדר"כ יש רוב מוחלט של ערביקה, והכמות קטנה מאוד. אז פר כמות מן הסתם יש בו המון קפאין, אבל נס קפה מכיל כמות הרבה יותר גדולה ומכיל הרבה יותר רובוסטה.
ובלי קשר, אם המטרה היא להתעורר, יש דרכים הרבה יותר קלות לקבל את הקפאין הדרוש בלי לשתות כמויות של קפה לא טעים....
גם אותי זה מצחיק (ומבאס) שאני רוצה להשוויץ במכונת הטרמובלוק החצי אוטומטית שלי ואנשים אומרים לי שהם לא שותים אחרי 4 כי אז לא יצליחו לישון בלילהarnold כתב:כבר מזמן אני לא מרגיש קופאין בכל קפה שהוא, לפני השינה אני שותה בד"כ אספרסו או איריש קופי (לא הליקר) ונרדם שתי דקות אח"כ מעולה...