נגן המדיה המושלם?
שלום רב
ברשותי מחשב נייד שהפכתי אותו לסוג של HTPC (פרמטתי, התקנתי וינדוס 8 מחדש)
עם יציאת HDMI , מעבד כפול ליבה של אינטל, 2 גיגה זיכרון, כרטיס מסך של NVIDIA 8400 GM, וכרטיס קול התומך ב-HD.
בעצת אחד ממדריכי האתר, התקנתי אך ורק את נגן המדיה HTP-HC ללא מקודדים נוספים. לאחר שנתקלתי בבעיות הרצה של חלק מהסרטים באיכות 1080p, התקנתי את חבילת המקודדים SHARK007, וכיוונתי את הנגן להשתמש במקודד FDDSHOW. היה לי ברור כי זהו נגן שלא מחייב מקודדים ומריץ את כל הפורמטים בלי כל בעיות
משום מה, ואין לי מושג למה זה קורה, בחלק מהתכנים שאני מציג - רובם אפילו לא MKV, אלא AVI / MP4 רגילים - פתאום יש קפיצות ומשיכות תמונה וסאונד (מקביל לקומפקט דיסק שרוט בעת הניגון).
מה עליי לעשות? להחליף נגן? להחליף מקודד?
תודה
ברשותי מחשב נייד שהפכתי אותו לסוג של HTPC (פרמטתי, התקנתי וינדוס 8 מחדש)
עם יציאת HDMI , מעבד כפול ליבה של אינטל, 2 גיגה זיכרון, כרטיס מסך של NVIDIA 8400 GM, וכרטיס קול התומך ב-HD.
בעצת אחד ממדריכי האתר, התקנתי אך ורק את נגן המדיה HTP-HC ללא מקודדים נוספים. לאחר שנתקלתי בבעיות הרצה של חלק מהסרטים באיכות 1080p, התקנתי את חבילת המקודדים SHARK007, וכיוונתי את הנגן להשתמש במקודד FDDSHOW. היה לי ברור כי זהו נגן שלא מחייב מקודדים ומריץ את כל הפורמטים בלי כל בעיות
משום מה, ואין לי מושג למה זה קורה, בחלק מהתכנים שאני מציג - רובם אפילו לא MKV, אלא AVI / MP4 רגילים - פתאום יש קפיצות ומשיכות תמונה וסאונד (מקביל לקומפקט דיסק שרוט בעת הניגון).
מה עליי לעשות? להחליף נגן? להחליף מקודד?
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
דווקא 8 יעיל יותר מ-7 ומתאים למחשבים חלשים.
אבל בכל מקרה, המפרט חלש מדי לניגון 1080P. אתה יכול לעשות שדרוג קטן ולשים במחשב כרטיס מסך HD5450 שעולה כ-160 ש"ח, ואז תוכל לנגן גם 1080P.
אבל בכל מקרה, המפרט חלש מדי לניגון 1080P. אתה יכול לעשות שדרוג קטן ולשים במחשב כרטיס מסך HD5450 שעולה כ-160 ש"ח, ואז תוכל לנגן גם 1080P.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אוקיי, ראשית לשאלתו של mp3III : בחרתי בוינדוס 8 סתם כי רציתי לשדרג ולהנות מהממשק היפה, מבחינת הקוד של מערכת ההפעלה, לפי מה שהבנתי שהיא תנצל יותר טוב את משאבי המערכת הקיימים שלי, ואם לא, לכל הפחות, תבצע את אותה העבודה של וינדוס 7... אין לי בעיה לחזור ל-7 אם זו אכן הבעיה...
מבחינת מעבד, הוא דווקא לא כזה חלש.... אינטל סנטרינו קור 2 דואו... , וכבר היו מדריכים רבים כיצד להפוך מחשב בעל חומרה עתיקה, לHTPC רב ביצועים....
נכון, אכן כרטיס המסך שלי הוא ללא האצת חומרה, אבל אין לי אפשרות לשדרג אותו שכן מדובר בלפטופ..... ככה שעלי להסתדר לעת עתה עם מה שיש....
אם כך אני מבין שאין נגן מדיה חינמי אחר שיכול לבצע איזה פלא?
מבחינת מעבד, הוא דווקא לא כזה חלש.... אינטל סנטרינו קור 2 דואו... , וכבר היו מדריכים רבים כיצד להפוך מחשב בעל חומרה עתיקה, לHTPC רב ביצועים....
נכון, אכן כרטיס המסך שלי הוא ללא האצת חומרה, אבל אין לי אפשרות לשדרג אותו שכן מדובר בלפטופ..... ככה שעלי להסתדר לעת עתה עם מה שיש....
אם כך אני מבין שאין נגן מדיה חינמי אחר שיכול לבצע איזה פלא?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אופס, לא שמתי לב שזה מחשב נייד. טעות שלי.
אתה יכול לנסות את המקודד בתשלום CoreAVC, שנחשב הכי יעיל שיש בפענוח תוכנה של תכני HD.
אתה יכול לנסות את המקודד בתשלום CoreAVC, שנחשב הכי יעיל שיש בפענוח תוכנה של תכני HD.
- kleinimrod
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 20 פעמים
המפרט שלך אמור להריץ HD בלי בעיה. לי היה מחשב עם מעבד AMD 3200 חד ליבה בן 8 שנים שהריץ FULL HD ללא בעיה. אני מאמין שזה הכל עניין של למצוא את הקינפוג הנכון.
תנסה עם THE KMPLAYER בעל קודקים משלו. שווה לנסות מקסימום יעבוד
חוץ מזה, אל תאפשר מסך מפוצל אלא שהטלוויזיה תהיה המסך היחיד שמקבל תמונה מהנייד. אולי הריבוי מסכים גדול עליו...
תנסה עם THE KMPLAYER בעל קודקים משלו. שווה לנסות מקסימום יעבוד
חוץ מזה, אל תאפשר מסך מפוצל אלא שהטלוויזיה תהיה המסך היחיד שמקבל תמונה מהנייד. אולי הריבוי מסכים גדול עליו...
נמרוד, אם יש האצת חומרה בכרטיס המסך זו באמת לא בעיה. פענוח בתוכנה עם מעבד של מחשב נייד (אצלי 1.66GHZ כפול ליבה) זה כבר יותר מדי, וזה לא עניין של קונפיגורציה. וניסיתי לא מעט.
z1707 :
תכני 720P אני רואה בלי בעיות עם XBMC, וגם עם MPC-HC. לא אמורה להיות לך כל בעיה. תחזור למקודדים הפנימיים.
אופציה שניה היא להתקין coreAVC שנותן תוצאות הרבה יותר טובות עם מעבדים מרובי ליבות.
ותבדוק שהמחשב מאוורר כמו שצריך ולא מתחמם.
z1707 :
תכני 720P אני רואה בלי בעיות עם XBMC, וגם עם MPC-HC. לא אמורה להיות לך כל בעיה. תחזור למקודדים הפנימיים.
אופציה שניה היא להתקין coreAVC שנותן תוצאות הרבה יותר טובות עם מעבדים מרובי ליבות.
ותבדוק שהמחשב מאוורר כמו שצריך ולא מתחמם.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

nirhazir, ישנם כל מיני דגמים של מעבדים מהמשפחה של כפולי הליבה של אינטל מלפני כמה שנים, חזקים יותר ופחות.
ייתכן שהמעבד אצלו חלש יותר מאשר אצלך.
ייתכן שהמעבד אצלו חלש יותר מאשר אצלך.