גם אני הצטרפתי למועדון ה K3

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שמוליק_טל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #1 

אתמול קיבלתי את מטחנת ה Compak K3 Tuch החדשה שלי.
הזמנתי את דגם האלומיום המלוטש דרך אמיגו, עלה 1790 ש"ח כולל משלוח שהגיע תוך שלושה ימים.
המטחנה מגיעה עם מיכל פולים קטן ונכנסת בל בעיה מתחת לארון המטבח העליון.

רשמים ראשונים:
המטחנה הזאת קשה רצח לכיול ראשוני!
לפי ההוראות למשתמש המטחנה מכויילת במפעל לרמה של טחינה לאספרסו.
הכנסתי פולים טחנתי - וכלום לא יוצא. הפולים קצת קופצים, חלקם נטחנים גס, אבל שום דבר לא יוצא.
העברתי את המטחנה לטחינה הכי גסה - עדיין לא יוצא כלום.

פרקתי את הסכין העליונה וסגרתי שוב, הפעלתי ועכשיו התחיל לצאת קפה טחון גס.
לאחר שעה של משחקים ורבע קילו קפה בפח הצלחתי להגיע לזרימה טובה.

הצד החיובי
לעומת הרוקי יש שיפור בכל תחום אפשרי.
המטחנה נראית הרבה יותר טוב, אפילו אשתי והילדים התלהבו.
הרבה יותר נוח לטחון לידית על ידי לחיצת המיקרו סוויטץ', עם הטיימר או בלעדיו, לעומת הרוקי שצריך ללחוץ כל הזמן על המפסק.
המטחנה טוחנת נקי בלי לכלוך מסביב, הכל נופל ישירות לידית בלי להתפזר מסביב, וקערית השאריות בתחתית עוצרת ביעילות טפטופים מהידית או שאריות קפה שבכל זאת נפלו.
אין את המצב שקורה ברוקי שלאחר טחינה נופל פתאום גוש קפה על השיש שנשאר תקוע בפתח היציאה.
הטחינה הרבה יותר מהירה כל עוד לא מגיעים לטחינה מאוד דקה - אז המטחנה מתחילה לטחון לאט מאוד ועם הרבה גושים.

האם יש שיפור בטעם?
האמת שזה הכי סיקרן אותי ואני מודה שהיתי סקפטי שיהיה איזשהוא שיפור מורגש.
נתחיל מזה שכבר בטחינה הראשונה כל הבית התמלא בריח של קפה טחון טרי. מי שביקר פעם בבית קליה שגם טוחן במקום בוודאי מכיר את הריח.
הריח הזה אף פעם לא היה קיים בטחינה ברוקי. זה קורה בכל טחינה, לא משנה מה רמת הטחינה.

הקפה מלא בהמון קרמה, אפילו כשהמטחנה היתה בשלבי כיול והזרימה היתה מאוד מהירה ברמה של 5-6 שניות למנה.
הקרמה יציבה יותר ושוב מופיע ריח שוקולדי שלא היה קיים בטחינה ברוקי.

איך הטעם? ריח וטעם הולכים ביחד. קשה לי לתאר את הטעמים אבל טועמים את מה שמריחים.
יש יותר טעם של שוקולד והקפה מזכיר טיפה קפה טורקי טרי בטעם.
יש אפטר טייסט ארוך מאוד שנמשך אצלי כמה שעות מה שגרם לי כמובן להכין קפה מייד כשחזרתי מהעבודה.

האמת שאחד הדברים שהרתיעו אותי מלקנות את ה K3 היתה התחושה שהרבה אנשים מחליפים אותה דיי מהר.
עכשיו אני גם מבין למה - המטחנה מעולה אבל גורמת לך להרגיש שיש למה לצפות ממטחנות.

המטחנה הפתיעה אותי בגדול ובהחלט שווה את המחיר שבו היא נמכרת בארץ (פעם ראשונה יותר זול מבארה"ב)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

תתחדש ותהנה, ללא ספק שדרוג משמעותי מהרוקי...

לדעתי ה k3 מהווה סף כניסה למטחנות מליגה מקצועית והיא הכי תמורה לכסף מכל המטחנות שמוצעות ברמת המחיר שלה.

התיאור שלך לגבי השוני בטעם הזכיר לי את התגובה שלך לגבי ה k10 ואני שמח שעכשיו אתה מבין שיש כן הבדל בין המטחנות למרות שבסך הכל כולן טוחנות קפה.

אין ספק שככל שעולים מעלה קשה לקבל שדרוג כל כך מהותי באותה השקעה אבל אני יכול להבטיח לך מנסיון שיש הבדל גם צפונה אם יום אחד תשדרג למאצר או למטחנה יקרה יותר.

אגב קיבלת את המטחנה במחיר מעולה, לדעתי המחיר הנמוך בארץ ביחס לחו״ל הודות ליבוא של רוני ולתמחור ההוגן שלו.

שמוליק_טל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה כפיר,
התגובה שלי ל K10 היתה שלא ניסיתי ולכן אין לי דעה לגבי הטעם.
עכשיו לאחר שניסיתי,הדעה שלי היא שיש בהחלט הבדל בטעם בין הרוקי ל K3 ולכן היתי גם מצפה שיהיה הבדל בטעם כשעולים ברמה.

מבחינת נוחות תפעול ,כיוונים וזמן טחינה קצרצר, אין ספק שה K10 Fresh היא בליגה אחרת, אבל גם המחיר כמה דרגות מעל.
ניתן לאשתי להרגע מהשידרוג ונתחיל פרוייקט שיכנוע איטי לשדרוג של עוד 4-5 שנים. :)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

מזל טוב!
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Ambiento
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #5 

תתחדש!
איזו מכונת קפה יש לך?

שמוליק_טל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

המכונה היא Vibiemme super domobar מדגם ישן.

הנה תמונה של הסט המעודכן:

Ambiento
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #7 

תודה על התמונה.
הנושא מאוד מעניין אותי כי התלבתתי האם בשדרוג המתוכנן לחליף רק מכונת הקפה או שניהם...
מעניין עם גם בסילביה יהיה הבדל בטעם ?

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #8 

שמוליק_טל כתב:המכונה היא Vibiemme super domobar מדגם ישן.

הנה תמונה של הסט המעודכן:
...
בחירה טובה, תתחדש ונחמד וחשוב לשמוע על ההבדל בטעם בין שתי המטחנות. נחמד היה גם לשמוע על אפקט הריח. ריח של קפה טחון הוא אכן מטריף ומוזר שהוא לא היה קיים באותה המידה ברוקי?
ה K3 באלומיניום היא הרבה יותר יפה מהשחורה!
בחירה טובה, תתחדש ותמשיך להנות ממנה ומהקפה.
(Y)

liorcimbali
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #9 

מזל טוב שמוליק!
אני החלפתי את מטחנת הנמוקס שלי בk3 ליפני חודשיים,
לי היה מוזר שבזמן הטחינה הבית מיתמלא בריחות קפה (שלא כמו בנמוקס) כמו כן קשת טעמים
הרבה יותר רחבה . אבל אני חשבתי שזה פסיכולוגי , נחמד להבין שזה לא רק
אצלי. ועוד יותר נחמד שיש את הפורם המדהים הזה שממקד ועוזר בהחלטות
כאלו ואחרות. אני חשבתי בכיוון של מטחנה תעשיתית משומשת k6 ואני שמח
שנפל הגורל על הk3 היא מעל ומעבר לצרכיי.
נ,ב כאשר אני טוחן ( ללא הטיימר) ומזיז את הידית מהלשונית המטחנה ממשיכה
ליטחון זה נורה מעצבן אני דיברתי כמובן עים רוני מקפה רות וזה יטופל . מעניין אם
קרה למישהו מקרה דומה?

שמוליק_טל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

תודה ליאור.

אצלי המטחנה מפסיקה לטחון מיד כשעוזבים את הלשונית, בניגוד לרוקי ששומעים שהמטחנה ממשיכה להסתובב עוד כמה שניות מהאינארציה.
נראה שיש לך תקלה במפסק.

בקשר לההתלבטות של מטחנה תעשיתית מול K3, גם אני התלבטתי בנושא.
השיקולים שלי בבחירה ב K3 היו נוחות והתאמה לעבודה בבית, שזה אומר כמה שפחות התעסקות עם המטחנה וכמה שפחות שינויים שאצטרך לעשות למטחנה כדי להתאים אותה לבית (מיכל פולים קטן, פירוק מחלק מנות, טיימרים למינהם).
גם מבחינת מחיר קניה, ה K3 חדשה ומוכנה לעבודה, עולה כמו מטחנה תעשיתית משומשת וזה עוד מבלי לקחת בחשבון עלות שיפורים שצריך לעשות.
אני מאוד שמח שבחרתי בK3, כי היא עונה בדיוק על מה שחיפשתי - טחינה ישירות לידית במהירות ובלי לכלוך מסביב.

יפה שגם אתה שמת לב לנושא הריח, אף פעם לא קראתי שמישהוא הזכיר בכלל את הנושא.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #11 

ברשותי המטחנה המדוברת כחצי שנה פלוס.
אכן מצויינת.
החסרונות הבולטים :
בהפעלה הראשונית איננה מכוונת כלל. כפי שגם אתה ציינת. בנוסף אצלי לשונית הפלסטיק ביציאת הקפה קרוב לשיני הטחינה נתפסה פנימה ועצרה את המטחנה. רק פירוק ותלישה שלה פתרו את הבעיה.
בכדי לכוון כראוי פרקתי את הפלטה העליונה וסגרתי את המטחנה עד הסוף ואז פתיחה קלה. מכאן כבר אפשר היה לטחון כראוי.
שנית מודד הקפה האוטומטי נמצא בנקודה הכי מעצבנת מתחת למכונה ואף פעם לאברור לאן לסובב בשביל להוסיף זמן או להוריד. כמו כן בכל פע שאתה משנה את רמת הטחינה השל סוג הקפה או התישנותו המודד כבר לא מדוייק.
בשורה התחתונה אני עובד כך :
שם תמיד רק את כמות הקפה הנדרשת לבוקר ואת השאר משאיר במיכל הוואקום. כמות לשתי כוסות זה מילוי הצווארשלה בלבד.
מפעיל טחינה יזומה למשך כשלוש שניות להוציא קפה ישן ששכב בה.
מפעיל טחינה מתוזמנת עם הטיימר.
משקשק בלשונית האלומיניום בכדי להוציא עודפי קפה כדי שכשאנקוש על הנוקבוקס ליד אחכ לא יפלו עודפי קפה טחון ממנה.
בסוף מכבה את מתג ההפעלה.
פעם בכמה חודשים מעביר דרכה פרכית לנקיון.

מכונה מעולה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #12 

תתחדש!! (Y)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #13 

מזל טוב!!
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #14 

kobbi כתב:ברשותי המטחנה המדוברת כחצי שנה פלוס.
אכן מצויינת.
החסרונות הבולטים :
בהפעלה הראשונית איננה מכוונת כלל. כפי שגם אתה ציינת. בנוסף אצלי לשונית הפלסטיק ביציאת הקפה קרוב לשיני הטחינה נתפסה פנימה ועצרה את המטחנה. רק פירוק ותלישה שלה פתרו את הבעיה.
בכדי לכוון כראוי פרקתי את הפלטה העליונה וסגרתי את המטחנה עד הסוף ואז פתיחה קלה. מכאן כבר אפשר היה לטחון כראוי.
שנית מודד הקפה האוטומטי נמצא בנקודה הכי מעצבנת מתחת למכונה ואף פעם לאברור לאן לסובב בשביל להוסיף זמן או להוריד. כמו כן בכל פע שאתה משנה את רמת הטחינה השל סוג הקפה או התישנותו המודד כבר לא מדוייק.
בשורה התחתונה אני עובד כך :
שם תמיד רק את כמות הקפה הנדרשת לבוקר ואת השאר משאיר במיכל הוואקום. כמות לשתי כוסות זה מילוי הצווארשלה בלבד.
מפעיל טחינה יזומה למשך כשלוש שניות להוציא קפה ישן ששכב בה.
מפעיל טחינה מתוזמנת עם הטיימר.
משקשק בלשונית האלומיניום בכדי להוציא עודפי קפה כדי שכשאנקוש על הנוקבוקס ליד אחכ לא יפלו עודפי קפה טחון ממנה.
בסוף מכבה את מתג ההפעלה.
פעם בכמה חודשים מעביר דרכה פרכית לנקיון.
מכונה מעולה.
...
החסרון שתיארת בשינוי הטיימר בגלל החלפת קפה זה נכון לכל מכונה ואין מה לעשות בעניין. קפה שונה דורש זמן שונה (אם כי לא מאוד שונה...סיפור אחר)
מיקום הטיימר טיפשי
כיול ראשוני בעייתי זה נכון לכל המטחנות שאני מכיר - וזה הרבה יותר גרוע במטחנות עם כוונון בורג. אבל זה רק פעם (מעצבנת) אחת

newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #15 

תתחדש!!!

bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #16 

האמת אני לא כל כך מבין מה שאתם אומרים על הריחות שמשתפשטים בבית. סה"כ אם אני מבין נכון הריח של הקפה נוצר מהגדלת שטח הפנים שלו, ככה שאא"כ הרוקי פוגמת בפולים במהלך הטחינה ( לדוגמא שורפת אותם) [מה שלא נראה סביר] הארומה צריכה להיות זהה בשתי המטחנות בהתאם לרמת הטחינה. זה כמו להגיד שאותו בצל מאותו זן יפיק ריח בעצמה שונה במהלך קציצתו לאחר שינוי הסכין בו הוא נקצץ.
למישהו יש רעיון מה יכול לגרום לשינוי? אולי שינוי במיקום המטחנה? שינוי בתערובת? אולי אני טועה?
נ.ב
כל האמור לעיל אינו משום כפירה בחשיבותה של מטחנה טובה

liorcimbali
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #17 

Bnaya אהלן!
התאור שלך בהחלט הגיוני לגבי ריח הקפה . אבל בכל זאת יצא ששנינו חוינו
את אותה התופעה, יכול ליהיות שהיה משהו אחר שהשפיע וגרם לריח חזק
של קפה למלא את הבית אולי טריות הקפה?. אני בכל אופן לא ניתפס בזה ולא
מדרג את איכות המתחנה על פי הפרמטר הזה . סתם סוג של חוויה ששיתפנו.

nati5
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #18 

bnaya_d כתב:האמת אני לא כל כך מבין מה שאתם אומרים על הריחות שמשתפשטים בבית. סה"כ אם אני מבין נכון הריח של הקפה נוצר מהגדלת שטח הפנים שלו, ככה שאא"כ הרוקי פוגמת בפולים במהלך הטחינה ( לדוגמא שורפת אותם) [מה שלא נראה סביר] הארומה צריכה להיות זהה בשתי המטחנות בהתאם לרמת הטחינה. זה כמו להגיד שאותו בצל מאותו זן יפיק ריח בעצמה שונה במהלך קציצתו לאחר שינוי הסכין בו הוא נקצץ.
למישהו יש רעיון מה יכול לגרום לשינוי? אולי שינוי במיקום המטחנה? שינוי בתערובת? אולי אני טועה?
נ.ב
...
שעברתי ממטחנה קונית פשוטה(בגלל חוסר אחידות בטחינה) לרוקי שנחשבה בזמנו (לפני 4-5 שנים) למטחנה טובה,הרגשתי ירידה בעוצמת הריח וגם בטעם.אני עדיין משתמש בה אך זה מאד מאכזב.
לדעתי הדבר נובע בגלל שהרוקי עובדת בסל״ד מאד גבוה(1720) וטוחנת מאד לאט,בערך 20-25שניות למנה של 14 גר׳.
אם לוקחים את המטחנות שנמצאות בצד השני של הסקאלה ,הקוניות של החברות המובילות כמו הk-10,בהן המהירות היא 250-300סל״ד ומהירות הטחינה של מנה כפולה 3-4 שניות זה לדעתי הגורם העיקרי לאיכות הטחינה.
בקיצור,לדעתי כדאי להתייחס בקניית מטחנה ליחס בין מהירות סיבוב הדיסקיות לבין מהירות טחינה.

קופיהוליק
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 393
נתן תודות: 192 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #19 

אין ספק שה K10 Fresh היא בליגה אחרת, אבל גם המחיר כמה דרגות מעל.
ניתן לאשתי להרגע מהשידרוג ונתחיל פרוייקט שיכנוע איטי לשדרוג של עוד 4-5 שנים. :)[/quote] אני התחלתי ליפני חצי שנה מעניין מי יקנה יותר מהר אתא או אני
קפה עושים באהבה או לא עושים בכלל

שמוליק_טל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

bnaya_d כתב:האמת אני לא כל כך מבין מה שאתם אומרים על הריחות שמשתפשטים בבית. סה"כ אם אני מבין נכון הריח של הקפה נוצר מהגדלת שטח הפנים שלו, ככה שאא"כ הרוקי פוגמת בפולים במהלך הטחינה ( לדוגמא שורפת אותם) [מה שלא נראה סביר] הארומה צריכה להיות זהה בשתי המטחנות בהתאם לרמת הטחינה. זה כמו להגיד שאותו בצל מאותו זן יפיק ריח בעצמה שונה במהלך קציצתו לאחר שינוי הסכין בו הוא נקצץ.
נ.ב
...
הסבר לתופעה אין לי,אבל עובדתית השתמשתי באותו קפה בשתי המטחנות והקומפק מיצרת ריח חזק של קפה והרוקי לא.
גם אני היתי מופתע ואפילו טחנתי שוב עם הרוקי כדי לבדוק את זה. התוצאה היא זהה.

אני חייב לציין, שאחרי יום יומיים מתרגלים לזה ולא שמים לב במיוחד, אבל כשעוברים מהרוקי ההבדל בריח בולט מייד .

אלה שתי מטחנות שונות והן נותנות תוצאות שונות. בסוף מקבלים אבקת קפה משתיהן אבל יש הבדלים בתוצאה וגם בריח.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”