הפרוייקט שלי - בניית ארונית טלויזיה.

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #1 

עד עכשיו מערכת הק"ב שלי היתה ממוקמת בחדר ייעודי אך קטן מאוד (3*3 מטר) . התוצאה הסונית היתה גרועה , הצליל שהתקבל היה מאוד כיווני וחסר עומק , ובאופן כללי מה ששמעתי היה יותר רעש מאפקטים . החלטתי להעביר את המערכת לסלון , אך לשם כך הייתי צריך להצטייד בארונית טלויזיה מתאימה ודקורטיבית – הכוננית הפשוטה והקטנה עליה העמדתי את הטלויזיה , הסנטר והמגבר פשוט לא נראית טוב בסלון . התלבטתי במשך זמן רב אם ללכת על פתרון של ארונית מוכנה בעלת מדפי זכוכית ורגליות מתכת (סונורוס וכו') או לבנות משהו בעצמי . היתרונות של הארונית המוכנה הם עלות זהה פחות או יותר לפרוייקט DIY , ואפילו תהיה יותר זולה במקרים מסויימים . בנוסף רק צריך להרכיב בלי לשבור את הראש על תכנונים ועבודה , וסוגרים עניין ביום אחד . החסרונות של ארונית כזו הם היעדר יכולת התאמה אישית לרכיבים של הקונה , ובנוסף הבנתי שמדפי זכוכית עלולים לפגום באקוסטיקה .

לאחר התלבטות והיעדר זמן פנוי במשך תקופה ארוכה הגיע הזמן לסגור עניין ובחרתי בפתרון DIY . שיטוט באינטרנט הוביל אותי לפרוייקט ארונית הAV ש-ziv_r בנה בזמנו ומצא חן בעיניי , והחלטתי שאני מנסה לעשות משהו דומה , אך בעלות נמוכה יותר . אמנם הצביעה שזיו ביצע נראית מצויין אך יקרה מדי , ואילו אני אסתפק בצביעת לכה פשוטה וזהו . כמו כן אוותר על הרגל האמצעית מכיוון שאני רוצה למקם באמצע רמקול סנטר , ואולי ציוד נוסף במדף התחתון שיהיה לצערי מעט גבוה ממה שתכננתי עקב הנטייה להתחממות באופן קיצוני של רסיבר האונקיו שלי .

השלב הראשון הוא הצטיידות ב"ברזלים" , דהיינו פרזול ומוטות אלומיניום שיהוו חיפוי למוטות ההברגה . המוטות , שייבות ואומים נרכשו בחנות הטמבור השכונתית בעלות כוללת של 108 שקל . פרופיל אלומיניום עגול בעובי דופן 2.5 מ"מ וקוטר 35 מ"מ נרכש באזור התעשייה של חולון , ולשמחתי בניגוד למקרה של זיו, בית המלאכה מבצע את החיתוך במקום . את מוטות ההברגה ניסרתי לבד בגינה תחת הבניין , ואת הפרופילים הברשתי עם צמר פלדה וריססתי בלכה שקופה . את כל זה הספקתי לעשות ביום אחד.

השלב הבא הוא מדפי העץ . מצאתי מחסן עצים בפ"ת שמבצע גם את החיתוך והשיוף במקום . בחרתי פלטת עץ אלון בוצ'ר (ככה קוראים לזה אם אני זוכר) בעובי מכובד של 38 מ"מ , ובבית הוספתי שיוף עדין נוסף לזה שבוצע במחסן וצבעתי שכבה אחת של לכה . כעת מגיעים לשלב קידוח החורים בלוחות העץ . סימנתי מיקום מדוייק של ארבעת החורים על פלטה אחת והנחתי אותה על השתיים הנותרות תוך שאני מוודא שכל פלטה נמצאת בדיוק מתחת זו שמעליה . מכיוון שתכננתי לקדוח רק עד עומק של 2 ס"מ בפלטה העליונה מדדתי בעזרת מד ס"מ את עומק הקדיחה שאני צריך לבצע (9.2 ס"מ) , וסימנתי אותו עם חתיכת איזולירבנד על המקדח . מכיוון שאני קודח את החורים בעצמי נעזרתי באבי בכדי לוודא שהמקדח ניצב לפלטת העץ - צריך להצליב מבטים מהצד והחזית , ואני יכול מן הסתם לראות רק מכיוון אחד . למרבה המזל הקדיחה יצאה מדוייקת , ובנוסף חסכתי שימוש בדיבל פליז עקב העובדה שהחור התאים בדיוק למוט ההברגה , ונותר לי רק להבריג את המוט אל תוך הפלטה העליונה (קוטר מקדח זהה כמעט לקוטר מוט ההברגה). מצד שני , היה עלי להשקיע קצת עבודה בהרחבת החורים בשתי הפלטות התחתונות לצורך השחלת מוט ההברגה בהמשך – בעזרת דבק דו צדדי כרכתי רצועת נייר שיוף סביב שופין מעוגל וכך יכולתי להרחיב את הקדיחה .

בעיה נוספת שניסיתי לתקל בהתחלה באמצעים מאולתרים ולא עלה בידי היה עניין המרווח בין פרופיל האלומיניום למוט ההברגה . יכולתי מצד אחת אמנם ללחוץ את הפלטה ע"י אום ושייבה מצד אחד , ישירות על הפרופיל מצד שני וע"י כך להבטיח שהפרופיל לא יזוז , אך לא מצא חן בעיניי הרעיון שהפלטה תהיה מהודקת מצד אחד שלא באמצעות אום , דבר שעלול מן הסתם לגרום להתרופפות החיבור בעתיד , והעדפתי שהפלטה תהיה מהודקת משני הצדדים ע"י אומים ושייבות . את עניין המרווח פתרתי בסוף עם שייבות בעלות קוטר חיצוני זהה לחלק הפנימי של הפרופיל , וקוטר חור פנימי זהה לזה של מוט ההברגה . כיווננתי את האום כך שהשייבה תבלוט מעט מעל הפרופיל , כך שהלחיצה תתבצע כנגד האום התחתון ולא הפרופיל . מכאן כבר העבודה החלה לזרום וכל מה שנותר הוא להרכיב את הפרופילים והפלטות אחד על השני , תוך יישום של מעט דבק מגע בין כל האומים, שייבות והפלטות עץ . מה שהתקבל בסיום תהליך ההרכבה הוא מוצר מסיבי ואיכותי , כבד ומוצק למגע . השלב האחרון הוא התאמת רגליות בחלק התחתון של הפרופיל . הצלחתי לאתר 4 תחתיות פלסטיק מתאימות בדיוק , ואז הנחתי את פרופיל האלומיניום המיועד לחלק התחתון סביב קצה מוט ההברגה שנותר בולט תחת הפלטה האחרונה (עושים את זה כשהארונית הפוכה מן הסתם..) , כאשר השייבה תופסת אותו במקום ומונעת ממנו לזוז הצידה . מילאתי את החלל בדבק אקרילי , ואז הנחתי מלמעלה את תחתית הפלסטיק כאשר גם זו צמודה לכל העניין עם הדבק האקרילי . בכך הסתיימה מלאכת הבנייה , ואת כל זה ביצעתי בארבעה ימים.

העלויות :

4 מוטות הברגה בקוטר 11 מ"מ - 16.5 שקל למוט.
20 שייבות לפי 20 שקל ליחידה.
40 אומים לפי 95 אגורות ליחידה.
פרופיל אלומיניום 2 מטר + חיתוך למקטעים – 60 שקל.
ספריי לכה שקופה 15 שקל.
ניירות שיוף 2 מטר 6 שקל.
לכה לעץ 35 שקל.
מברשת 6 שקל.
צמר פלדה 2.5 שקל.
שפופרת דבק מגע 4 שקל.
3 מדפי עץ בוצ'ר 40*115*3.8 ס"מ עם שיוף – 616 שקל.
מקדח 12 מ"מ 20 שקל
4 תחתיות פלסטיק 17 שקל

סה"כ 905.5 שקל.

לסיכום , מדובר במיזם פשוט וקל לביצוע ואני ממליץ על הפתרון הזה לכל המעוניין בארונית AV לאור העובדה שניתן בדרך זו לתפור את התוצאה באופן מדוייק לציוד והסביבה הקיימים וע"י כך לתקל אילוצים שונים שעלולים לצוץ במקרה ובוחרים מוצר מוגמר . בנוסף , העלות לא גבוהה, וגם צריך לקחת בחשבון שארונית מדפים כזו לא קיימת בחנויות למיטב ידיעתי – הכי קרוב שמצאתי היה עם מדפי זכוכית . רק דבר אחד לא חזיתי מראש – המשקל העצום של הארונית הזו, שלהערכתי נע סביב 35 קילו..

כמה תמונות המתארות את שלבי ההכנה:
חיפויי האלומיניום לאחר ההברשה וריסוס לכה.
 חיפויי האלומיניום לאחר ההברשה וריסוס לכה.
מוטות ההברגה לאחר הניסור לאורך המתאים .
 מוטות ההברגה לאחר הניסור לאורך המתאים .
הברגת המוט לפלטה העליונה - אין צורך בדיבל פליז , מתיישב בול . בכל מקרה הוספתי דבק מגע .
 הברגת המוט לפלטה העליונה - אין צורך בדיבל פליז , מתיישב בול . בכל מקרה הוספתי דבק מגע .
נערך לאחרונה על ידי clip99 ב 13/11/2012 23:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

המשך תמונות.

שליחה #2 

משום מה לא התאפשר לי לצרף את השאר להודעה הראשונה.
כיוונון רכיבי הפרזול על המוט , לפני השחלת פרופיל האלומיניום . יש לוודא שהפרופיל לא עובר את השייבה , ולתת לה לבלוט מעליו כמ"מ או טיפה פחות , בכדי לוודא הידוק איכותי לאום מהצד השני של הפלטה.
 כיוונון רכיבי הפרזול על המוט , לפני השחלת פרופיל האלומיניום . יש לוודא שהפרופיל לא עובר את השייבה , ולתת לה לבלוט מעליו כמ"מ או טיפה פחות , בכדי לוודא הידוק איכותי לאום מהצד השני של הפלטה.
החלק האחרון - תחתית פלסטיק ופרופיל מקיפים את שארית המוט , ובפנים הכל מלא דבק אקרילי.  כמובן שגם פה יש להדק עם 2 אומים ושייבה .
 החלק האחרון - תחתית פלסטיק ופרופיל מקיפים את שארית המוט , ובפנים הכל מלא דבק אקרילי. כמובן שגם פה יש להדק עם 2 אומים ושייבה .
אני לא צלם מוצלח , אך זו התוצאה הסופית בכל מקרה - נראה נהדר במציאות. אגב הברגתי כמה לולאות מתכת בחלק האחורי של המדפים , אליהן אצמיד את כל הכבלים מאחור בהמשך , בתמונה זה לפני הסלקת הכבילה .
 אני לא צלם מוצלח , אך זו התוצאה הסופית בכל מקרה - נראה נהדר במציאות. אגב הברגתי כמה לולאות מתכת בחלק האחורי של המדפים , אליהן אצמיד את כל הכבלים מאחור בהמשך , בתמונה זה לפני הסלקת הכבילה .

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #3 

יפה מאוד, גם הסיפור וגם התוצאה. (Y)

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5010
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #4 

כל הכבוד על העשייה והחשיבה.
נראה אחלה - מה שכן - תנסה לצלם עם תאורה חזקה יותר ואז תעלה תמונות.

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4974
נתן תודות: 322 פעמים

שליחה #5 

יעיל ונראה טוב. כל הכבוד. (Y)
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46427
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #6 

DIY משובח :אחלה:

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2437
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #7 

יפה מאד
והסיפור נותן הרגשה שזה אפשרי גם למי שלא
עושה דברים כאלה בד"כ

et-phone-home
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 473
נתן תודות: 212 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #8 

מדליק (Y)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #9 

נראה מעולה! (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

עוד תמונות

שליחה #10 

תודה לכל המגיבים!

מצ"ב עוד כמה תמונות , מקווה שהפעם יצא יותר מוצלח.
המצלמה חושפת/מדגישה גוונים שונים בצד הפלטה שלא נראים או לא בולטים במציאות . במבט רגיל הגוון והגימור נראים יותר אחידים.
 המצלמה חושפת/מדגישה גוונים שונים בצד הפלטה שלא נראים או לא בולטים במציאות . במבט רגיל הגוון והגימור נראים יותר אחידים.
מבט עליון - שוב המצלמה מצליחה לחשוף שכבת אבק דקה שלא הבחנתי בה במבט רגיל , הגיע הזמן לאבק את האיזור..
 מבט עליון - שוב המצלמה מצליחה לחשוף שכבת אבק דקה שלא הבחנתי בה במבט רגיל , הגיע הזמן לאבק את האיזור..
מבט מהצד
 מבט מהצד

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

המשך

שליחה #11 

המשך צילומים
ומקרוב יותר..
 ומקרוב יותר..
מבט למטה
 מבט למטה
בין 2 פלטות
 בין 2 פלטות

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

אחרונה

שליחה #12 

פרוייקט הבא - מארז HTPC נורמלי יותר!
מבט כללי . המחשב מאולתר בתקווה שאחליף מארז בקרוב או אמצא פתרון אלגנטי יותר - סטרימר וכו'
 מבט כללי . המחשב מאולתר בתקווה שאחליף מארז בקרוב או אמצא פתרון אלגנטי יותר - סטרימר וכו'

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #13 

יפה מאוד!!
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”