hauppauge tweaker

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
yarnic פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מישהו יכול להסביר לי איך מגדירים ומשנים את כל ההגדרות שם??? יש לי htpc עם כרטיס mce150 של האופאג. בחיבור מהממיר של yes ישירות לLCD נראה סביר ביותר. בחיבור דרך המחשב ישנו טשטוש קל, הצבעים פחות חיים ובתנועות יש מריחה או טשטוש. בצפיה בDVD בסדר גמור, כלומר שאלה הגדרות הכרטיס כנראה. יש הצעות??

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #2 

קודם כל קח בחשבון שדרך הPVR-150 תמיד יש ירידה באיכות בגלל עצם זה שיש קידוד והמרה של האות לMPEG2.

צירפתי תמונות עם איך שהגדרתי אצלי. הגעתי למצב קרוב מאוד לאיכות שמתקבלת בחיבור ישיר של הטלויזיה לממיר (של YES). אצלי יש גם ירידה באיכות בגלל שהחיבור מממיר הYES לPVR150 ומהמחשב לטלויזיה הוא COMPOSITE בעוד שבחיבור ישיר אני עובד עם SCART.

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הגדרות מתקדמות

שליחה #3 

עוד תמונות

yarnic פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה ועכשיו עוד כמה שאלות...
מה ההבדל בין ההגדרות של capture לבין ההגדרות של הencoder?
מה זה ה-GOP? למה שלא יהיה סגור ומה אומר מספר התמונות שם?
למה bitrate משתנה ולא קבוע ולפי מה קבעת את הערך?
מה זה ה-inverse telecine?
מה עם הspatial וה temporal ומה הקטע שלהם? איך קובעים אותם?

אצלי החיבור למחשב וישירות לטלוויזיה הוא זהה, קומפוזיט אבל החיבור הישיר עדיין יותר טוב. מהמחשב הטלויזיה מחוברת עם DVI וכרטיס 7300GS. נראה לי הההגדרות שם סבירות כי רואים סביר בdvd וקבצי HD. לא יכול להיות שהכרטיס PVR מוריד את האיכות משמעותית.... למה לעזאזל לא הגדירו אפשרויות כיוון לכרטיס המעצבן הזה???
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

האמת אני לא יודע להגיד לך מה כל הגדרה עושה. לדעתי ההגדרות של הENCODER זה לגבי מה שאתה רואה בLIVE וההגדרות של הCAPTURE יותר קשור להקלטה.
אני יודע שמה שחשוב זה לבטל כל מה שקשור לMOTION BLUR/NOISE REDUCTION וכל פילטר כלשהו. זה מה שהוריד את אפקט ה"מריחה" אצלי למינימלי. אני פשוט שיחקתי עם ההגדרות עד שהגעתי למצב משביע רצון. מה שאתה יכול לנסות זה גם להחליף DECODER של MPEG2. אני כרגע עובד עם DECODER של INTERVIDEO בVMR9 (סוג RENDERER).

ofird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1047
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

לי יש MCE 250 שמחובר מהTUNER בוידאו בCOMPOSITE לכרטיס, ללא שום SETTINGS מיוחדים אני רואה הרבה יותר טוב מחיבור ישיר, דוקא האלגוריתם שלו מיטיב עם התמונה.

אין לי את הTWEAKER המדובר.

yarnic פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

איזה מסכים יש לשניכם? LCD או פלזמה?

לגבי הdecoder יש לי את של nvidia

הייתי רוצה באמת להבין קצת יותר מכל מומחי ה-HTPC...
מה עושה ה-decoder? האם הוא בכלל בשימוש כשהPVR מוציא לו אות MPEG2?
אם הממיר של יס מוציא אות אנלוגי הכרטיס של האופאג ממיר אותו לדיגיטלי? ואז כרטיס המסך אמור להוציא אותו כמו שהוא?
הממיר של יס לוקח אות דיגיטלי, מפענח אותו ומוציא אות אנלוגי ושוב ממירים אותו לדיגיטלי. למה כל התהליכים האלה?
אני מניח שאם DVD אני רואה טוב אז הבעיה היא בכרטיס PVR. האם ההנחה נכונה? האם אני מפספס משהו?
וכמו ששאלתי בהודעה קודמת מה המשמעות של כל הכיוונים לעיל??
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אצלי הממיר של יס מחובר בCOMPOSITE לPVR150 והכרטיס מסך מחובר בCOMPOSITE לטלוויזיה CRT.
הסיבה שצריך להשתמש ביציאה האנלוגית של ממיר היס היא שכיוון שהשידורים הדיגיטליים של יס (ושל הוט) הם מוצפנים ואי אפשר לעבוד עם TUNER דיגיטלי (כרטיס מסוג DVB). אם השידורים לא היו מוצפנים הכל היה הרבה יותר פשוט ואז היינו יכולים לחבר את הצלחת של יס ישירות ל HTPC ללא צורך בהמרה כלשהי. בגלל ההצפנה אנו צריכים את הממיר שיפענח את ההצפנה. כיוון שהוא מוציא רק אות אנלוגי אנחנו צריכים כרטיס (PVR-150 שימיר את האות לדיגיטלי. הPVR-150 מקבל אות אנלוגי ומשתמש בENCODER המובנה שלו כדי להמיר את האות לMPEG2. כדי שהמחשב יוכל להציג MPEG2 צריך מפענח או DECODER של MPEG2 (לדוגמה PUREVIDEO של NVIDIA).
ירידה באיכות היא בעצם זה שיש המרה של האות, אבל אם משתמשים בDECODER טוב שיודע לפצות על זה וגם מכוונים במידת את הצורך את ההגדרות של הENCODING אפשר להגיע לתוצאות טובות.
תשחק עם ההגדרות של ה TWEAKER עד שתגיע למצב שאתה מרוצה.

kouliben1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 730

שליחה #9 

*עדכון* מצאתי :|

היי ארז, תודה על התמונות.
בטוויקר שהורדתי אין את ההגדרות המתקדמות שצירפת כאן (מהתמונה השלישית ואילך) איך ניגשת אליהם?

once_again
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 122

שליחה #10 

הי,

אמנם אני ממשיך פה שירשור ישן אבל רציתי לומר תודה.

ההגדרות הנ"ל עזרו לי פלאים עם צפייה \ הקלטה.

(vista media center + hauppauge )

kouliben1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 730

שליחה #11 

למה לי זה לא עבד עם ויסטה?... הוציאו עדכון?

once_again
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 122

שליחה #12 

אני ממש לא יודע.

לא ראית שום שינוי אחרי הקינפוג?
אני עשיתי אחד לאחד את מה שיש ב screenshots למעלה וזה עבד לי מעולה (כולל השלושה התחתונים). האם מצאת איך להגיע להגדרות הללו?
כרגע, אני ממש לא יכול להבחין בהבדל בין שידור דרך הכרטיס לבין שידור ישירות מהממיר לTV.

הטלויזיה שלי היא CRT.

yyy35yyy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 202

שליחה #13 

הורדתי את התוכנה (Tweaker) וניסיתי לעבוד איתה.
ניסיתי לשנות משהו וכשאני לוחץ על Save setting אני מקבל שגיאה:
Failed to set data for HcwSaveEncoderSetting
אני עובד עם VISTA

מישהו מכיר את התופעה ?
הורדתי את התוכנה מאתר בשם: http://www.cask-of-amontillado.com/pvr_tweak.html

מישהו יכול לעזור ?

תודה
טיפש שאינו עקשן, אינו טיפש מספיק

yarnic פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

הוא נותן באתר שלו הסברים לשינוי ישירות ברגי'סטרי. תנסה לעקוב אחר ההסברים ואולי זה שונה בויסטה לעומת XPMCE ולכן גם לא עובד דרך הtool. אם שונה ולא עובד תצטרך לנסות להבין ברג'סטרי מה בויסטה שונה...

shaked81
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #15 

פשוט צריך ללחוץ על התוכנה עם כפתור ימני ואז לבחור 'הפעל כמנהל'. זה יפתור את הבעייה של שמירת הנתונים.
אגב, הרבה בעיות עם תוכנות בויסטה נפתרות בצורה הזו.
מקווה שעזרתי. דרך אגב, גם אני לא מצאתי את ההגדרות התחתונות.

kalinium
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1315
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #16 

אם מכבים את ה-UAC אפשר לשמור כל שינוי בלי בעיה.

kobyb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 763
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #17 

אפשר פשוט לנטרל את ה UAC - User Access Control בויסטה, ואז לא יהיו יותר שאלות לגבי הרצה כADMIN.
ספיציפית לתוכנה הזו - כפתור ימיני Properties על ה Icon ובTAB Security ללחוץ על Advanced ולסמן Run As Admin.
There is no spoon

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”