VT50 55 - למרות ההרצה וההמלצות לא מרוצה מאיכות התמונה שלה - בעיות כיול?
לאחר זמן רב שחיכיתי והתלבטויות רבות, קיבלתי, התקנתי והרצתי אותה 100 שעות לפי ההמלצות כאן.
שבועיים אני בודק אותה ומנסה כיוונים שונים ותשמעו, רואים טוב אבל ממש לא מדהים כפי שכתוב בכל חור על המסך הזה.
המסך מחובר לסטרימר פרודיג'י חדש.
הלבן ברוב המקרים קרוב יותר לתכלת
במצבי ה THX התמונה חשוכה (אמנם השחורים מדהימים אבל התמונה חשוכה).
שחקתי עם כל פרמטר שניכולתי והתוצאה גרועה מברירת המחדל.
ההשוואה שעשיתי למסך הפלזמה הקודם שלי, גם פנסוניק דגם PY800, העלתה שאין באמת הרבה שיפור בולט.
מה אני עושה לא בסדר?
האם שווה להשקיע בכיול מקצועי (מצחיק שהזכרתי שהובטח ביום ההצגה של פנסוניק כיול מקצועי חינם והטכנאי הבהיר לי בעדינות את אומנות המשחק באמת בכל הקשור ליורוקום ישראל)?
שורה תחתונה, לא מרוצה במיוחד לאור המחיר האסטרונומי ששילמתי ומה שהייתי יכול לקנות בהרבה פחות.
------- עדכון ------- עדכון ------- עדכון ------- עדכון ------- עדכון -------
לאחר שחבר כאן בא וראה ובמקביל בדקתי מול טכנאי ביורוקום הצלחנו לשפר משמעותית את התמונה ובהחלט השיפור בולט ואני סוף סוף מרגיש שקיבלתי תמורה למחיר.
מצ"ב הערכים ששונו בפרופיל NORMAL :
contrast 90
brightness +6
color 55
sharpness 55
tint 0
balance normal
vivid off
eco off
pnr off
נשארו כמה שאלות שאשמח לקבל עליהם תשובות :
contrast 90 לא יפגע לי במסך?
כל סרט עם רקע של חלל ותמונה זזה הכוכבים כאילו תקועים והתמונה עבורם סוג של מגמגמת.
מה זה אופציה של 1080p 24hz בסטרימר והאם להפעיל אותה?
איזה רזולוציה בסטרימר (פרודיגי) לבחור או שמא ב AUTO?
שבועיים אני בודק אותה ומנסה כיוונים שונים ותשמעו, רואים טוב אבל ממש לא מדהים כפי שכתוב בכל חור על המסך הזה.
ההשוואה שעשיתי למסך הפלזמה הקודם שלי, גם פנסוניק דגם PY800, העלתה שאין באמת הרבה שיפור בולט.
מה אני עושה לא בסדר?
האם שווה להשקיע בכיול מקצועי (מצחיק שהזכרתי שהובטח ביום ההצגה של פנסוניק כיול מקצועי חינם והטכנאי הבהיר לי בעדינות את אומנות המשחק באמת בכל הקשור ליורוקום ישראל)?
שורה תחתונה, לא מרוצה במיוחד לאור המחיר האסטרונומי ששילמתי ומה שהייתי יכול לקנות בהרבה פחות.
------- עדכון ------- עדכון ------- עדכון ------- עדכון ------- עדכון -------
לאחר שחבר כאן בא וראה ובמקביל בדקתי מול טכנאי ביורוקום הצלחנו לשפר משמעותית את התמונה ובהחלט השיפור בולט ואני סוף סוף מרגיש שקיבלתי תמורה למחיר.
מצ"ב הערכים ששונו בפרופיל NORMAL :
contrast 90
brightness +6
color 55
sharpness 55
tint 0
balance normal
vivid off
eco off
pnr off
נשארו כמה שאלות שאשמח לקבל עליהם תשובות :
contrast 90 לא יפגע לי במסך?
כל סרט עם רקע של חלל ותמונה זזה הכוכבים כאילו תקועים והתמונה עבורם סוג של מגמגמת.
מה זה אופציה של 1080p 24hz בסטרימר והאם להפעיל אותה?
איזה רזולוציה בסטרימר (פרודיגי) לבחור או שמא ב AUTO?
נערך לאחרונה על ידי gshoshan ב 20/06/2015 12:11, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
gshoshan כתב:לאחר זמן רב שחיכיתי והתלבטויות רבות, קיבלתי, התקנתי והרצתי אותה 100 שעות לפי ההמלצות כאן.
מה אני עושה לא בסדר?
שורה תחתונה, לא מרוצה במיוחד לאור המחיר האסטרונומי ששילמתי ומה שהייתי יכול לקנות בהרבה פחות....
gshoshan
תעלה תמונה שנראה למה אתה מתכוון שהלבן קרוב לתכלת ?
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
kingshoko כתב:לא הגיוני, הייתי עם v10 58 ויש שיפור ניכר עם vt50 65.
כל יום שאני מדליק את המסך אני נדהם מהתמונה![]()
איך מחובר, איזה מקורות בדקת? אולי הכיול שביצעת הוא ממש לא בכיון.......
מחובר לסטרימר פרודיג'י ומנגן סרטי בלו ריי מלאים (לא ריפים).
הכיול הוא של הקובץ שהורדתי ומכיל מצגת עם צבעים מתחלפים, קובץ זה הומלץ ע"י כל האתרים שביקרתי בהם כולל המומחים באתר זה.
ההרצה בוצעה במשך 100 שעות.
תמונות אעלה בהקדם, דוגמא טובה לבעיית הלבן, בסרט ART OF FLIGHT הלבן באלסקה לא לבן מוחלט, כנ"ל גם ב ICE AGE 4, שר הטבעות, והסרט עם הזאבים וליאם ניסן (לא זוכר את שמו).
הבעיה השניה היא שהכל חשוך מדי, ואם נוגעים ב CONTRAST / BRIGHTNESS השחור כבר לא שחור.
הסרט היחידי בו הייתי מרוצה היה דווקא SINCITY שם השחורים ליד הלבנים (לא לבן נקי) נראו טוב.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
gshoshangshoshan כתב:kingshoko כתב:לא הגיוני, הייתי עם v10 58 ויש שיפור ניכר עם vt50 65.
הכיול הוא של הקובץ שהורדתי ומכיל מצגת עם צבעים מתחלפים, קובץ זה הומלץ ע"י כל האתרים שביקרתי בהם כולל המומחים באתר זה.
תמונות אעלה בהקדם, דוגמא טובה לבעיית הלבן, בסרט ART OF FLIGHT הלבן באלסקה לא לבן מוחלט, כנ"ל גם ב ICE AGE 4, שר הטבעות, והסרט עם הזאבים וליאם ניסן (לא זוכר את שמו).
הבעיה השניה היא שהכל חשוך מדי, ואם נוגעים ב CONTRAST / BRIGHTNESS השחור כבר לא שחור.
הסרט היחידי בו הייתי מרוצה היה דווקא SINCITY שם השחורים ליד הלבנים (לא לבן נקי) נראו טוב....
תעלה את ערכי הכיול שלך ואנסה לעזור לך לקבל כיול נכון יותר למסך .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78908
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
תתחיל ב-CINEMA/MOVIE (לא Dynamic ולא normal) עם טמפרטורת צבע WARM.
גאמה תשים על 2.3 ומעלה.
תכייל את כל מה שניתן (יש מדריכים באתר, להזכירך).
גאמה תשים על 2.3 ומעלה.
תכייל את כל מה שניתן (יש מדריכים באתר, להזכירך).
9000es כתב:gshoshangshoshan כתב:kingshoko כתב:לא הגיוני, הייתי עם v10 58 ויש שיפור ניכר עם vt50 65.
הסרט היחידי בו הייתי מרוצה היה דווקא SINCITY שם השחורים ליד הלבנים (לא לבן נקי) נראו טוב....
תעלה את ערכי הכיול שלך ואנסה לעזור לך לקבל כיול נכון יותר למסך ....
כרגע המסך על הגדרות ברירת המחדל שלו ומוד התצוגה הכי נורמאלי בו אני צופה הוא THX או THX BRIGHT ROOM - מעבר לבחירה זו לא נגעתי בשום פרמטר נוסף.
אשמח לקבל המלצות.
- kingshoko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3818
- נתן תודות: 200 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
וואלה?! ניסיתי... זה נראה לא טוב.oferlaor כתב:תתחיל ב-CINEMA/MOVIE (לא Dynamic ולא normal) עם טמפרטורת צבע WARM.
גאמה תשים על 2.3 ומעלה.
תכייל את כל מה שניתן (יש מדריכים באתר, להזכירך)....
מישהו שיש לו את המסך יכול לעלות ערכים בחיבור מחשב או/ו חיבור הוט נגיד...?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
ממליץ לבדוק סטרימר אחר - שלא יתברר שמדובר באיזה הגדרות לא נכונות בסטרימר.
קודם כל אני רוצה להדגיש שרואים טוב, לא מדהים כמו שתיארו כאן אבל אין שום פגם במסך ואני בטוח שמדובר בעניין של כיול.
חשוב לי להדגיש שאני לא כאן כדי להתלונן אלא לחפש פתרון.
בכל מקרה ממסך במחיר שכזה ובמיוחד לאור הביקורות האוהדות ציפיתי "ליפול מהכסא" אבל לצערי אני עדיין יושב עליו ושובר את הראש מה אני לא עושה בסדר...
לגבי הסטרימר פרודיג'י, לא נגעתי בסטרימר בשום הגדרה של וידאו או תמונה - אני אמור לשנות שם משהו?
עופר - ניסיתי את סט ההגדרות שלך וזה לא עזר, התמונה לא נראית חיה ואמיתית.
אני אשמח לקבל הגדרות שיש להזין במסך בכל הפרמטרים, יש שם ערכים מעבר לקונטרסט, בהירות, חדות וצבע.
חשוב לי להדגיש שאני לא כאן כדי להתלונן אלא לחפש פתרון.
בכל מקרה ממסך במחיר שכזה ובמיוחד לאור הביקורות האוהדות ציפיתי "ליפול מהכסא" אבל לצערי אני עדיין יושב עליו ושובר את הראש מה אני לא עושה בסדר...
לגבי הסטרימר פרודיג'י, לא נגעתי בסטרימר בשום הגדרה של וידאו או תמונה - אני אמור לשנות שם משהו?
עופר - ניסיתי את סט ההגדרות שלך וזה לא עזר, התמונה לא נראית חיה ואמיתית.
אני אשמח לקבל הגדרות שיש להזין במסך בכל הפרמטרים, יש שם ערכים מעבר לקונטרסט, בהירות, חדות וצבע.
האמת שקשה להאשים אותך. עם כל ה"הייפ" שעושים למסך הזה כאן אתה מצפה לא רק ליפול מהכסא אלא גם לעבור דרך הריצפה לאחר הנפילה.בכל מקרה ממסך במחיר שכזה ובמיוחד לאור הביקורות האוהדות ציפיתי "ליפול מהכסא" אבל לצערי אני עדיין יושב עליו ושובר את הראש מה אני לא עושה בסדר......
אם אני מבין את הראש שלך אתה מחפש תמונה חדה מאוד וקונטרסטית ולכן ההמלצות שתקבל בפורומים שונים לכיול מקצועי פחות יתאימו לך לדעתי מכיוון ששם הכיוון הוא תמונה קולנועית ,רכה , וטבעית יותר שקרובה לתקן מבחינת טמפ' צבע וכו'. (כמו מצב THX שלא אהבת).
מכיוון שאני לא מכיר את המסך ברמת הפרמטרים אני בטוח שמישהו כאן יוכל לכוון אותך להגיע לתוצאה שתקלע לטעמך ותהיה בסופו של דבר לשביעות רצונך ותגרום לך להתחיל להנות מהמסך.
נערך לאחרונה על ידי dor8 ב 14/11/2012 9:06, נערך פעם 1 בסך הכל.