ערכה למדידת סוכרים בעת ההתססה של הקפה.

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
שלח תגובה
מגדל_קפה_קולומבי פותח השרשור
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #1 

בעקבות קישור שקבלתי מגלעד ראיתי שמישהוא מוכר קפה שעובר תהליך חלקי ופרימיטיווי כאילו מדובר בתהליך חדש , לא שאני מתכוון לעשות את זה. אבל אני מתכוון ללמוד ממנו דבר אחד. לשלוט בכמות הסוכרים בעת תהליך התסיסה.
למי שלא יודע מה זו תסיסה
בין הקילוף והשטפה הראשונית של הקפה אנחנו משאירים את הקפה בהשרייה תקופה של בין יום לשלושה ימים כדי שהוא "יתסוס" (שוב אני לא יודע עם זו המילה הנכונה בעברית). חלק מהרעיון שלי למיצוי האיכות המקסימאלית של הקפה באמצעות בקרה של תהליכי העיבוד שהוא עובר בין הקטיף לאריזה הוא להגיע לשליטה מקסימאלית בתהליך זה ובדיוק כמו שקולה רוצה לחזור על עקומת קלייה מוצלחת אחידה פעמים רבות אני רוצה להגיע למצב בו אני אוכל לחזור על התסיסה האופטימאלית שמתאימה לכל לקוח.
אז
אם מישהוא יודע איפה אני יכול לקנות מכשיר או ערכה שיאפשרו לי למדוד בצורה הכי מדוייקת שאפשר את רמת הסוכרים בקפה בעת ההשרייה בבקשה עדכנו אותי.
כמובן
ארה"ב היא המקום הטוב ביותר בשבילי להביא ממנו ציוד.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #2 

עם ירידה כזו לפרטים, אני סקרן מאוד לטעום את הקפה שלך
what's next?

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #3 

עדיין לא ירדתי כ"כ לפרטים, זו תוכנית לעתיד, אבל אני באמת רוצה להגיע לאיכות הקפה המקסימאלית שאני יכול להגיע אליה, אם כי בינתיים הקפה שלנו מוציא מחירים לא רעים במכירות פומביות וכולם אומרים שהוא מייצג את כל הטוב של הקפה הקולומביאני (שזה אומר חומציות) וחוץ מזה אתה מוזמן להגיע לכאן, לראות את החווה, ולטעום.
:-)
או
שאוליי תוכל לטעום אותו אצל נגרו בעתיד.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #4 

אני אישית עוד לא הופתעתי מקפה קולומביאני, בגלל זה אני גם לא מוכר כזה.
אני מאוד מחכה להיות מופתע.
חוץ מכוס קפה נקי עם חמיצות קלה וריח של קפה, לא מצאתי בקפה הקולומביאני משהו נוסף ואני כן מחכה לטעום משהו שונה.
לא רק אני אומר את זה
http://www.sweetmarias.com/coffee.south ... ource=side
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #5 

גלעד
אני לא הייתי אומר את זה בפורומים אחרים
אבל
תתכונן להפתעה........לפי דעתי האישית אתה מאה אחוז צודק לגבי כלל הקפאים הקולומביאנייםת אבל בקפה כמו בדברים אחרים צריך להיזהר מהכללות.
אני אישית חושב שהקפה הקולומביאני הקונונציאונאלי והמוכר הוא משעמם חוץ משלוש תכונות:
חמיצות
חמיצות
וחמיצות!!!
והוא לא מגיע לרמת המצוינות שיכולה להיות לו. גם בגלל מועצת הקפה הקולומביאנית שהיא גוף מושחת (כמו כל דבר בקולומביה) ובעיקר בגלל שרוב החקלאים שמגדלים קפה הם בורים שבקושי יצאו מהכפר שלהם ושכל מה שהם עושים זה לגדל קפה כמו שקולומביאנים עושים דברים.
עם מינימום השקעה
ו
בלי לחשוב ולנסות להשתפר!!
אנחנו חלק מקבוצה ממש ממש קטנה של משוגעים שמה שמאחד אותנו הוא שאנחנו נחשפנו קצת יותר לעולם שמחוץ לקולומביה ושאנחנו לא לגמרי תלויים בקפה לפרנסה שלנו ככה שאנחנו יכולים להשקיע באיכות בלי להיות לחוצים מהחזר מהיר של ההשקעה.
המטרה הראשונה שלנו היתה לשפר את חמיצות הקפה שלנו ע"י דישון נכון (ובינתיים אנחנו מצליחים בזה לאור מבחני טעימה שנערכו ע"י מומחים ניאטרליים). דבר נוסף שעשינו בחווה שלנו היתה להגיע לרמה המקסימאלית של איכות דובדבן בזמן הקטיף ע"י שינוי שיטת האיסוף והעלאה דרמאטית בבקרת האיכות של האיסוף ןובמקביל במחירים שאנחנו משלמים לקוטפים. (שוב נראה לי שדי הצלחנו בזה בינתיים לאור מחירים שהצלחתי לקבל במכירות פומביות). המטרה שלי היא עכשיו לשפר את התכונות האחרות של הקפה באמצעות שליטה מושלמת בתהליכים שהקפה עובר אחרי הקטיף.
בגדול
כמו שאמרתי אתה מאה אחוז צודק במה שאמרת כאשר אתה עושה הכללה לגבי קפה קולומביאני, אבל הקפה שמוכר מחוץ לקולומביה הוא הקפה הקולומביאני הפשוט שהוא ערביקה ושרובו מגיע מה"!!!! קפטרה" (זו לא קללה, זה אומר "איזור הקפה"). אבל הקפה שלי מגיע מאיזור אחר שמוציא קפה שונה ונמצא בין קונדינמרקה למסה, ויש לי ערביקה אבל רובו הוא קטורה שזה זן שונה.
חוץ מזה
טעמתי קפאים קולומביאניים מאווילה שיש להם הרבה יותר גוף מאשר חמיצות. קפאים מהאמזונס עם גרגירים זעירים שנראים כמו מוטאציה של קפה ומיועדים לשוק היפאני, קפאים מזן גיישה שמזכירים את הקפאים הפנמניים......ועוד ועוד ועוד.
דרך אגב
אני חושב שכמות הקפה הקולומביאני ה"רגיל" תרד ואולי בסופו של דבר הקפה הקולומביאני ה"רגיל" יעלם!!!
אני יודע בביטחון שלאחרונה במקומות רבים הפסיקו לאסוף את הקפה הרגיל כי המחירים פשוט לא מצדיקים את זה!! אחד האנשים שעובד איתי בעסק ה"אמיתי" שלי (יבוא של ביגוד) חזר מיריד בעיירה שקוראים לה פיטליטו שהוא היה בו בשנה שעברה וחזר עם רווח של של יותר מאלף חמש מאות דולר אחרי הוצאות!!!.... השנה הוא לא מכר אפילו ב40$, מסתבר שלאנשים אין שם כסף כי השנה לא אוספים קפה, משאירים את הדובדבנים להירקב על השיחים......אז הם פשוט לא עובדים!!!
פשוט
כל האיזור ב"חרפת רעב" בגלל שכל האיזור מסתמך על גידול אחד.
גידול
שניתן למניפולאציה בגלל שרוב הקונים הן חברות ענקיות שיכולות לתמרן את המחירים בשוק הבינלאומי עד לרמת מחיר שלא משתלם למכור כי זה לא מכסה עלויות.
אם המחירים ישארו כמו שהם אז מגדלי הקפה יעקרו את השיחים ויעברו לגידולים אחרים, דברים שצומחים מהר בעיקר בשביל השוק המקומי.....במקום אחר שהוא לא קולומביה זה כבר היה קורה מזמן. אבל כמו שאמרתי האנשים האלה הם דיי בורים ונעדרי יוזמה.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #6 

אני מקבל כל מילה ואני לא מכליל, זה מה שנחשפתי אליו עד כה ואני אשמח להתרשם מהקפה שלך.
יש לי עוד הרבה מה ללמוד על סוגי קפה ירוק ובכלל על קפה.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #7 

זה לא דבר רע שלקפה מקולומביה יש טעם של קפה נטו - זה עוזר לאזן תערובות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #8 

NEGRO כתב:אני אישית עוד לא הופתעתי מקפה קולומביאני, בגלל זה אני גם לא מוכר כזה.
אני מאוד מחכה להיות מופתע.
חוץ מכוס קפה נקי עם חמיצות קלה וריח של קפה, לא מצאתי בקפה הקולומביאני משהו נוסף ואני כן מחכה לטעום משהו שונה.
לא רק אני אומר את זה
http://www.sweetmarias.com/coffee.south ... ource=side
...
לדעתי כל מילה נכונה, מבלי להכליל ואני מתבסס רק על הקולומבייאני שיש בארץ (ויש הרבה).
חמוץ למדי, טעם פשוט של קפה, יכול לאזן תערובות (פילר בשפתם ,כמו בקפה מהונדורס- סתמי ואפילו לא חמצמץ)
אין ספק שהקולומבייאנים הצליחו למתג את עצמם בצורה מוצלחת.
אני אשמח לדעת היכן יש קפה מקולומביה שהוא שונה ממה שמוכר וידוע כאן.

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #9 

המכשיר שאתה צריך נקרא refractometer
תעשה חיפוש בגוגל

בהצלחה (Y)

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #10 

docfeelgood ממש ממש תודה
עד עכשיו לא ידעתי מה לחפש
נתת לי את מילת המפתח
ו
עשיתי חיפוש בגוגל........ ונפתחו לי העיניים.
אמנם
רוב האנשים מחפשים מכשירים כאלה כדי לבדוק רק את הדובדבן כדי לדעת מתי לקטוף אותו...... שלי ולמי שעונה להם נראה קצת טפשי כי גם אני וגם האנשים שעובדימ איתי יודעים לזהות דובדבן מושלם בלי המכשיר על סמך הנסיון ורק לפי הגוון המדוייק של הדובדבן אפילו בלי לגעת בו כדי לחוש את הרכות שלו.
אבל
המידע שמצאתי שם יאפשר לי לקנות מכשיר כזה כדי לשלוט על התסיסה.
עכשיו
אני מקווה להכנס לעובי הקורה כדי להחליט איזה הוא המכשיר המושלם לבדיקה המסויימת שאני מתכוון לערוך בגלל שלפי מה שראיתי רוב המכשירים בודקים נוזל.
גלעד ועופר
אין אפס הקפה הקולומביאני ככלל מאופיין בחמיצות שלו.
אני אישית לוקח את הקפה שלי בקלייה של מעט יותר מקינמון ומערבב אותו עם קפה מאווילה שנמכר לקולה ממנו אני קונה את הקפה במחיר שערורייתי (במקרה פגשתי את המגדל ודברתי איתו) בקלייה כהה. יוצא מעולה. אני מערבב חצי חצי אבל אם הייתי קולה שצריך לעשות תערובת מסחרית אז אני מאמין שהייתי שם במקום הקפה של המגדל האחר רומבוסטה ערביקה ברזילאית איכותית שהיא זולה יותר אבל בקלייה מוקפדת. ואולי אפילו מוריד את רמת הקלייה של הקפה שלי לקינמון חלש שמדגיש את החומציות שלו וככה מצליח ליצור תוצאה זהה עם הורדת אחוז הקפה שלי ל25% עד 30% ותוך חיסכון ניכר בעלויות.
אבל
כמו שאמרתי
כמו שאצלי יש הבדלים בתוצאה שקשורים לא רק לדברים כמו תהליכים או זן אלא גם לדברים לכאורה טריויאליים כמו כיוון המדרון או הזרימה של המים בזמן הגשמים (שמובילה יותר דשנים לצמחים מסויימים) אז גם בתוך קולומביה (ואני בטוח שגם במדינות אחרות) יש המון איזורים שונים שמוציאים קפאים שונים לחלוטין, ובשביל לראות ולטעום את ההבדלים חייבים להגיע למדינות האלו לעבור מחווה לחווה ומאיזור לאיזור לקלות ולטעום.
קולומביה היא לא ישראל, היא מדינה ענקית שיש לה צד אטלנטי צד פסיפי וכל מה שבינהם. ממדבריות עד לפסגות מושלגות.
אנחנו מדברים על איזורים עם תנאי אקלים שונים לחלוטין שמרוחקים אחד מהשני אלפי קילומטרים.
מלבד הבדלי האקלים הבדלי הגובה הם מכריעים!!! החווה שלי נמצאת בגובה אידאלי לקפה יוקרתי של 1750 מטר עד 1800 מטר אם החווה שלי היתה נמוכה יותר אז היא הייתה חשופה יותר למזיקים, אם היא הייתה גבוהה יותר אז היא הייתה חשופה יותר לפגעי קור!!!
ועדיין
אני מכיר המון אנשים שמגדלים קפה יותר גמוך, וקצת שמגדלים קפה יותר גבוה, התוצאות שלהם ממש שונות. היותר נמוך פחות איכותי ודי משעמם הוא לא יכול להיקרא "קפה דה אלטה מונטאנייה".......קפה פסגות כפי שאני אוהב לקרוא לקפה שלי בעברית.
היותר גבוה, יש לו בעיות אחרות. השתילים והשיחים סובלים יותר מכוויות קור בגלל הערפל והטמפרטורה הנמוכה יותר.
האמת היא
שאנחנו חייבים המון למנהל החווה שלנו שהוא פליט שברח לקונדינמרקה מאימת הגרילה מ"הזונה קפטרה" (חחחחח, הוא אמר מילה גסה) האיזור של גידול קפה והוא זה ששכנע אותנו להתמחות בגידול קפה אפילו שהוא פחות רווחי והרבה יותר מסובך מגידול הבקר שהרבה חוות באיזור עסקו בו בזמנו. הוא שכנע אותנו שהמדרונות והגובה ומזג האויר מושלמים למטרה זו.
ו
ככה אחרי תהליך ארוך מאוד של כמה שנים שצריך להעביר את הקרקע (פעם אולי אני אספר על זה) הגענו למה שהגענו.
עדיף להגיד אמת מכוערת משקר יפה

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #11 

את החלק הזה לא הבנתי
"אני אישית לוקח את הקפה שלי בקלייה של מעט יותר מקינמון ומערבב אותו עם קפה מאווילה שנמכר לקולה ממנו אני קונה את הקפה במחיר שערורייתי (במקרה פגשתי את המגדל ודברתי איתו) בקלייה כהה. יוצא מעולה. אני מערבב חצי חצי אבל אם הייתי קולה שצריך לעשות תערובת מסחרית אז אני מאמין שהייתי שם במקום הקפה של המגדל האחר רומבוסטה ערביקה ברזילאית איכותית שהיא זולה יותר אבל בקלייה מוקפדת. ואולי אפילו מוריד את רמת הקלייה של הקפה שלי לקינמון חלש שמדגיש את החומציות שלו וככה מצליח ליצור תוצאה זהה עם הורדת אחוז הקפה שלי ל25% עד 30% ותוך חיסכון ניכר בעלויות"

בעיקרון, קליית קינמון מביאה לא רק לחמיצות אלא גם לתחושת עשביות, טכניקות קלייה (שווה לך לקרוא את המאמר שלי על זה) נכונות יבליטו את המאפיינים שאתה רוצה להבליט .
אם אתה רוצה להגיע לחמיצות גבוהה אז אתה בעיקרון צריך קלייה מהירה.
פעם ראיתי גרף שמתאר את התפתחות החמיצות מול הגוף וכדומה, http://danielhumphries.typepad.com/.a/6 ... 970b-500wi
קצת גרף מצועצע אבל שווה לראות.
כמו שאתה רואה בגרף, החמיצות הגבוהה תבוא על חשבון גוף ומתיקות שלא יספיקו להתפתח ואף אני מאמין שתהיה תחושה של עשביות, שום דבר לא בטוח כיוון שזה תלוי זן.
בנוסף חשוב לזכור כי חמיצות לא נתפסת בעיני כולם כטעם נדרש ונחוץ על אף שאני אוהב שיש טיפה.
שלחתי לך הודעה בפייסבוק, אשמח לתת לך כמה כיוונים.
לילה טוב
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #12 

דבר ראשון גלעד זו ההודעה שקבלתי בעקבות עוד נסיון שלי לשלוח לך אי מייל דרך האי מייל שלך שמופיע באתר.

This is an automatically generated Delivery Status Notification

THIS IS A WARNING MESSAGE ONLY.

YOU DO NOT NEED TO RESEND YOUR MESSAGE.

Delivery to the following recipient has been delayed:

[email protected]

Message will be retried for 2 more day(s)

Technical details of temporary failure:
The recipient server did not accept our requests to connect. Learn more at http://support.google.com/mail/bin/answ ... nswer=7720
[(1) bh.markmonitor.com. [64.124.14.38]:25: Connection timed out]

מה קורא?
לשנינו יש גי'מייל......בגוגל לא רוצים שנתקשר בינינו ?
עכשיו
לגבי שאלתך
אני לא קולה קפה בכמויות קטנות, כאשר אנחנו קולים את הקפה שלנו אנחנו קולים כמות של 70 קילו ככה שאני לא יכול לחשוב על העדפת הטעם האישית שלי אלא על איך שהקהל הקולומביאני.אמריקאי אוהב את הקפה ז"א בקליית קינמון, או חצי שלב אחרי קינמון.
רק מה
את הקפה שלי אני לא אוהב ככה
אז אני פותר את זה ע"י זה שאני עושה תערובת של שתי קליות ומשיג תוצאה ממש מדהימה.
אני מערבב את הקפה שלי שקלוי בקליית קינמון פלוס עם קפה יקר שמתאפיין בהרבה גוף שאני קונה אצל אחד מקולי הבוטיק המקומיים בקלייה כהה, משהוא בסביבות קלייה צרפתית.........והוא מזועזע מזה שאני מבקש קלייה כזו זה בכלל לא מקובל בקולומביה.
אני מערבב רק בעת הטחינה שאותה למרבה הזעזוע של כל הנמצאים בפורום אני עושה אחרי שקילה במאזנים של אישתי (היא תכשיטנית) כמו ברבארי במטחנה פשוטה שמתחברת למיקסר אוייסטר שלנו ואז אני מכין את הקפה במכונת פילטר פלאסטית פשוטה.
הקפה יוצא מדהים!!!
אני חושב
שאת אותה תוצאה ואולי אפילו תוצאה יותר טובה (תלוי בקולה) אפשר להשיג גם עם החלפה של הקפה היקר שאני קונה אצל ה"בוטיקאי" בקפה רומבוסטה די זול, שאין לי גישה איליו בקולומביה, ואפילו להוריד את אחוז הקפה היקר בתערובת (הקפה שלי) מחצי חצי לשליש שני שליש או אפילו רבע שלושת רבעי ע"י שתי קליות כנ"ל:
1. קליית הקפה שלי לקינמון לא קינמון פלוס.
2. משחק עם הרומבסטה כדי להגיע לגוף ולמתיקות מקסימאליים.
התפיסה שלי לפי ההיכרות שלי עם קפה קולומביאני לעומת הקפה הברזילאי היא שקפה קולומביאני ממש ממש איכותי יכול להגע לגווני חומציות כ"כ מיוחדים שכל חומציות של קפאים אחרים שטעמתי בינתיים היא זניחה לעומתו.
אז
אפשר להגיע למכסימום של המתיקות והגוף בקלייה של הקפה הברזילאי תוך התעלמות מהחומציות כי מימילא לעומת האיכות של החומציות של הקפה שלי היא תהייה זניחה.
ו
להסתמך על הקפה שלי בחומציות.
אבל
כמובן שכל זה בתיאוריה כי בינתיים לא הספקתי להתנסות בקלייה לבד.....אני לא יכול לחכות לקנייה של הקופי סמפלר ולמשחקים שאני אוכל לעשות איתו במיוחד כאשר אני אקנה כמה קפאים אחרים לא משלי בשביל "לשחק".
ושוב
חשוב לזכור
קפה זה עניין של טעם
אני אישית חושב שאין יותר מאספרסו עם גונים של חמיצות עדינה ומגוונת. שמגיעה עם מניפת טעמים מלאה, ומכונת אספרסו תביא את מיצוי הטעמים מהקפה לרמה הרבה הרבה יותר גבוהה.
אני מאמין שבתערובת לאספרסו יהיה אפשר להוריד בצורה משמעיתי אפילו יותר את האחוז של הקפה שלי.
אחרי הכל
למה האיטלקים המציאו את האספרסו ושאר שיטות הלחץ ?
כדי להוציא יותר טעם מקפה שנותן פחות טעם!!
ואני יודע
שהקהל האמריקאי היותר "מסחרי" הוא בעניין של קפה גרוע וחסר טעם על בסיס חלב.
ואלו שרואים בעצמם מקצוענים ואניני טעם (ולכן גם ישלמו יותר על קפה כמו שלי) יותר בעניין של כל מיני גירסאות מצועצעות של פרקולטורים ומקיאטות ומכשירי טיפטוף עם צינורות זכוכית ושותים את הקפה שלהם חלש יחסית.
אז
כמובן
כאשר יום אחד אקלה קפה כדי למכור שם אני אהייה צריך לחשוב על הטעם האמריקאי לא על הטעם האישי שלי.
דרך אגב גלעד, לגבי הטבלה היא היתה הרבה יותר טובה מבחינה מעשית אם היה חוץ מהעקומה הגראפית גם הנתון של הטמפרטורה ושל הזמן.
מכיר משהוא כזה ?
עדיף להגיד אמת מכוערת משקר יפה

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #13 

מבלי ליכנס יותר מידי לפילסופים ,אני אישית אוהב חמיצות במידת מה , אבל צריך להיות גם גוף חזק מעט מרירות ושומנויות מורגשת בכוס , בדרך כלל כשהקפה מיימי הוא פשוט סתם מר חלש כזה , בקיצור "דלוח". (למרות שה "דלוח" בדרך כלל יכול לינבוע מהכנה לו נכונה )

הקפה הקולמבני הזה , אפשר ליצרוך אותו חד זני ?

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #14 

אני נקודה קום לא co.il
אני עונה טיפין טיפין ובשלבים כיוון שאני מגיב לפוסט הענק שלך.
אם אתה מתכוון לרובוסטה אז הוא לא יחליף ערביקה, תוותר על הרעיון, הוא יפסול כל טעם ייחודי שהערביקה שלך מביאה.
לגבי טמפרטורה מול זמן ותרומתה להתפתחות החמיצות כמו כן לגוף וכדומה, אני לא מכיר עקומה כזו כיוון שישנם הרבה גורמים שמשפיעים על התהליך ואף אחד לא יגלה לך את סודותיו המקצועיים.
אני אחזור ואגיד שאתה מוזמן לשלוח אלי את הקפה שלך ואני מוכן גם שחבריי הפורום יאספו דגימות מאצלי ויחוו דעה על הקלייה ועל הקפה.
אולי אני אחזוך לך הרבה עבודה בכל שאגיד לך מה לי חסר בקפה ואחרים יעלו זאת גם וכך תדע לכוון את עצמך.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #15 

גונן כתב:מבלי ליכנס יותר מידי לפילסופים ,אני אישית אוהב חמיצות במידת מה , אבל צריך להיות גם גוף חזק מעט מרירות ושומנויות מורגשת בכוס , בדרך כלל כשהקפה מיימי הוא פשוט סתם מר חלש כזה , בקיצור "דלוח". (למרות שה "דלוח" בדרך כלל יכול לינבוע מהכנה לו נכונה )

הקפה הקולמבני הזה , אפשר ליצרוך אותו חד זני ?
...
אז
דבר ראשון
לקולומביה אין תרבות קפה, רק תרבות של גידול קפה, ככה שהקפה ה"דלוח" הוא הקפה שאוהבים הקולומביאנים, מה שנקרא "טינטו" ונמכר בכל מקום ע"י אנשים שמסתובבים ברחובות עם תרמוס עד למאפיות ומסעדות.
ובגלל הטעם הגרוע הזה
במקומות מסוימים בהם תבקש אספםרסו תקבל את אותו דבר נורא עשוי מאותו קפה גרוע (שדרך אגב לרוב מיובא מברזיל) רק עשוי במכונת אספרסו.
לגבי הטעם האישי שלך הוא די דומה לשלי, אפילו שאני לא מתנגד לפעמים לקפאים קצת יותר "מעניינים". מהסוג המתפלסף.
לגבי השאלה אם אפשר לצרוך אותו חד זני, אני צורך אותו לפעמים כחד זני אבל האמת היא שאני רוצה לעשות נסיונות כדי להגיע למצב בו אני אוכל למכור אותו כחד זני קלוי, אבל קהל המטרה שלי הוא השוק האמריקאי.

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #16 

NEGRO כתב:אני נקודה קום לא co.il
אני עונה טיפין טיפין ובשלבים כיוון שאני מגיב לפוסט הענק שלך.
אם אתה מתכוון לרובוסטה אז הוא לא יחליף ערביקה, תוותר על הרעיון, הוא יפסול כל טעם ייחודי שהערביקה שלך מביאה.
לגבי טמפרטורה מול זמן ותרומתה להתפתחות החמיצות כמו כן לגוף וכדומה, אני לא מכיר עקומה כזו כיוון שישנם הרבה גורמים שמשפיעים על התהליך ואף אחד לא יגלה לך את סודותיו המקצועיים.
אני אחזור ואגיד שאתה מוזמן לשלוח אלי את הקפה שלך ואני מוכן גם שחבריי הפורום יאספו דגימות מאצלי ויחוו דעה על הקלייה ועל הקפה.
אולי אני אחזוך לך הרבה עבודה בכל שאגיד לך מה לי חסר בקפה ואחרים יעלו זאת גם וכך תדע לכוון את עצמך.
...
לגבי הרעיון של ערבוב הקפה הזול עם הקפה שלי ויתרתי.
אני יודע שזה מה שיצרנים גדולים עושים לפעמים אבל קבלתי את דעתך, זו בדיוק הסיבה בגללה אני בפורום.....ללמוד מאנשים שיש להם יותר נסיון מאשר לי.
לגבי המשלוח של הקפה אין בעייה אם כי קיימת אפשרות שהתוצאות שאקבל מחברי הפורום יתאימו יותר לטעם הישראלי\אירופאי יותר מאשר לטעם האמריקאי שעליו אני צריך לחשוב. בניסוים שתערוך אתה אני אודה לך אם תוכל לחשוב גם על הטעם האמריקאי ולתת לי שתי עקומות. אחת לטעם שלנו. ואחת לטעם המסחרי של קהל היעד שלי.
כמה לשלוח לך?
ו
דרך אגב
ראיתי בפייבוק שלך איזה משהוא על תה עשוי מהקליפה של הקפה ?
לאיזה קליפה אתה מתכוון?
אני הבנתי שזו ה"ציפה" הבשר של הדובדבן שאנחנו נפטרים מרובו בקילוף הראשון. לא לקליפה של הזרע, הקליפה הלבנה שאנחנו נפטרים ממנה אחרי השטיפה השניה והיבוש.
בבקשה פרט
אולי אפילו תפתח שירשור בעניין כי זה נשמע ממש מעניין.
start up

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”