פתיחת תיק השקעות
-
michalosman
-
- חבר פעיל

- תגובות: 90
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
היי, אני רוצה לפתוח תיק השקעות (סכום של כ-40 אלף שקל)
יש לי פגישה עם יועץ השקעות בבנק אבל אני מחפשת מידע קודם בשביל לבוא אחרי שעשיתי שיעורי בית.
בעיקרון אני לא רוצה להסתכן יותר מדי אבל אני כן רוצה להשקיע גם במניות. חשבתי לפתוח תיק עם אפיק מנייתי של 15%, אבל אני מתלבטת איך לחלק את זה בין מניות ישראליות למניות חו"ל. אני יודעת שיש משבר כלכלי ברוב מדינות אירופה (ספרד, איטליה, יוון) ושגם המצב בארה"ב לא מזהיר ואני תוהה אם להיכנס לזה עכשיו כשהשוק כ"כ לא יציב. הבנתי שיש גם שוקים מתפתחים כמו ברזיל למשל שאולי שווה להשקיע בהם דווקא עכשיו. בקיצור, למישהו יש מידע (לא משוחד) לתת לי?
יש לי פגישה עם יועץ השקעות בבנק אבל אני מחפשת מידע קודם בשביל לבוא אחרי שעשיתי שיעורי בית.
בעיקרון אני לא רוצה להסתכן יותר מדי אבל אני כן רוצה להשקיע גם במניות. חשבתי לפתוח תיק עם אפיק מנייתי של 15%, אבל אני מתלבטת איך לחלק את זה בין מניות ישראליות למניות חו"ל. אני יודעת שיש משבר כלכלי ברוב מדינות אירופה (ספרד, איטליה, יוון) ושגם המצב בארה"ב לא מזהיר ואני תוהה אם להיכנס לזה עכשיו כשהשוק כ"כ לא יציב. הבנתי שיש גם שוקים מתפתחים כמו ברזיל למשל שאולי שווה להשקיע בהם דווקא עכשיו. בקיצור, למישהו יש מידע (לא משוחד) לתת לי?
שלושה דברים אני אומר לך :
אם הסכום הזה חשוב לך , ואם יאבד זו תהיה מכה רצינית , אל תכנסי
אם את זקוקה לסכום הזה בקרוב , גם אז אל תכנסי
והכי חשוב תבדקי מהו מדד הסיכון המתאים לך , אם למשל את מפחדת , אזי אל תכנסי חזק למניות (גם לא לאגח"ים )
מניות , ובמיוחד עכשיו , זה לשבת לטווח ארוך . אז או שאת יודעת על מניות ספציפיות , או שאת קונה תעודת סל על השוק שאת רוצה .
לא הייתי רוצה לתת עיצות ספציפיות באינטרנט , אבל תשמעי את יועץ ההשקעות ותנסי להתרשם ממנו
בהצלחה בכול מה שתסחרי
והכי חשוב תבדקי מהו מדד הסיכון המתאים לך , אם למשל את מפחדת , אזי אל תכנסי חזק למניות (גם לא לאגח"ים )
מניות , ובמיוחד עכשיו , זה לשבת לטווח ארוך . אז או שאת יודעת על מניות ספציפיות , או שאת קונה תעודת סל על השוק שאת רוצה .
לא הייתי רוצה לתת עיצות ספציפיות באינטרנט , אבל תשמעי את יועץ ההשקעות ותנסי להתרשם ממנו
בהצלחה בכול מה שתסחרי
לא בטוח שיתנו לה עמלות יותר טובות מהבנק בתיק כזה קטן . בתיקים כאלו הם נוטים פשוט לשים את כול התיק בקרן או באגד קרנות של בוטיק ההשקעות הנבחר . ואם זה מנהל תיקים שכן יעשה את זה , יש סבירות גבוהה מאוד , שהוא ינסה לגלגל את התיק המון פעמים כך שבחשבון סופי זה יעלה לה יותרyshalfin כתב: הבנק גוזר קופונים רצניים כשקונים כשמוכרים וגם בין לבין.
חברות מסחר אולי יכולות לתת תנאים טובים יותר....
- vladimir71
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- קיבל תודות: 9 פעמים
truejoker כתב:שלושה דברים אני אומר לך :
בהצלחה בכול מה שתסחרי...
-
michalosman
-
- חבר פעיל

- תגובות: 90
- קיבל תודות: 1 פעם
תודה על העצות, קודם כל.
אני לא זקוקה לסכום הזה בזמן הקרוב... זה כסף שהצלחתי לחסוך וחשבתי אולי להשקיע אותו במניות בשביל הסיכוי לקבל תשואה גבוהה, דווקא בגלל שעכשיו אני יכולה לקחת את הסיכון הזה (לא מחזיקה ילדים/משכנתא או משהו כזה)
נכנסתי לאתרים של כל הבנקים ולמשל ראיתי את העמוד הזה במזרחי טפחות.
חשבתי אולי לחלק את התיק בין אג"ח מדינה (האם זה כמו מק"מ מדינה שרשמתם?) לבין מניות עם רמת סיכון גבוהה.
אני מבינה שבבנק יקחו לי עמלות על זה אבל זה לא יהיה ככה גם בחברת מסחר?
אני לא זקוקה לסכום הזה בזמן הקרוב... זה כסף שהצלחתי לחסוך וחשבתי אולי להשקיע אותו במניות בשביל הסיכוי לקבל תשואה גבוהה, דווקא בגלל שעכשיו אני יכולה לקחת את הסיכון הזה (לא מחזיקה ילדים/משכנתא או משהו כזה)
חשבתי אולי לחלק את התיק בין אג"ח מדינה (האם זה כמו מק"מ מדינה שרשמתם?) לבין מניות עם רמת סיכון גבוהה.
אני מבינה שבבנק יקחו לי עמלות על זה אבל זה לא יהיה ככה גם בחברת מסחר?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
הטריק ברווח הוא לזהות מתי להכנס ומתי לצאת.
כדאי לחכות לתקופה שבה המניות צונחות וכולם ברחו מהבורסה.
כרגע אנחנו לא פה ולא שם. יש כמה בועות בשוק ולדעתי אנחנו לפני נפילה (לא ענקית, אבל נפילה). בישראל ספציפית הנפילה כנראה תהיה על נדל"ן. לא ברור מתי זה יקרה, אבל כשזה יקרה, הבורסה תתרסק.
כדאי לחכות לתקופה שבה המניות צונחות וכולם ברחו מהבורסה.
כרגע אנחנו לא פה ולא שם. יש כמה בועות בשוק ולדעתי אנחנו לפני נפילה (לא ענקית, אבל נפילה). בישראל ספציפית הנפילה כנראה תהיה על נדל"ן. לא ברור מתי זה יקרה, אבל כשזה יקרה, הבורסה תתרסק.
בואי נתחיל מזה , שכמו שאני רואה את זה , התקופה מאוד מאתגרת , אף אחד לא יודע מה הנשיא יצליח להעביר אם הקונגרס הרפובליקני, ומתי . גם אז התקופה עדיין תהיה בעייתית עקב חובות גדולים מאוד , שמתי שהוא צריך להחזיר אותם ,וכול משק רוצה קודם כול לשרוד .michalosman כתב:תודה על העצות, קודם כל.
אני מבינה שבבנק יקחו לי עמלות על זה אבל זה לא יהיה ככה גם בחברת מסחר?...
החלק הטוב הוא שעדיין אנשים יקנו , ועדיין אנשים יוציאו גם על גאדג'טים (אבל פחות ממקודם).
בתקופה כזו מה שבאמת צריך זה או להצמד למדד , או סטוק פיקיניג . אף אחד לא יודע באמת מה יהיה טוב ומה יכשל , וההבדלים יהיו די גבוהים.
אם את רואה שהבורסות צונחות צניחה חופשית (לא נראה לי , אבל זו אפשרות ), תכנסי למניות ענק מבוססות , ופשוט תשכחי את הכסף . תמחקי אותו מהמוח שלך , כך שלא תחשבי לקנות ולמכור בגלל פאניקות/היי מיוצרות על ידי השווקים/עיתונות
במקרה שלך שאת לא יודעת הייתי מציע שתחני את הכסף בקרן שעוסקת באגח"ים , ויודעת יותר טוב מה יותר טוב היום (אם זה קונצרני, קונצרני בסיכון גבוה, או ממשלתי )
אלו היו שני הסנט שלי בנושא הזה
- MichaelPH23
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- קיבל תודות: 0
להקשיב ליועץ השקעות של הבנק, זו לא עצה טובה. זה פשוט לא הגיוני שזו תהיה עצה טובה. אתה חושב שהיועץ יושב וטוחן את המח כל הזמן בשאלה כיצד למקסם את הרווח של הלקוחות?!!!
אני לא מבין מה הדחף להיכנס לבורסה יותר מהדחף להשקיע בעסקי האינסטלציה, או מכירת מוצרי ים המלח, או הקמת מסעדה. לא בזה אתה מבין, ולא בזה אתה מבין. רק בגלל שמלא אנשים בבורסה גם אתה צריך להיות?!!! כל הסביבה הקרובה שלי [אנשי עסקים, עורכי דין וכו'] מופסדת חזק בבורסה, וכשהם הרוויחו, אז הרוויחו שקל וחצי.
יש לך 40,000 שקל, תשקיע בחכמה, תלמד במה להשקיע!
אני לא מבין מה הדחף להיכנס לבורסה יותר מהדחף להשקיע בעסקי האינסטלציה, או מכירת מוצרי ים המלח, או הקמת מסעדה. לא בזה אתה מבין, ולא בזה אתה מבין. רק בגלל שמלא אנשים בבורסה גם אתה צריך להיות?!!! כל הסביבה הקרובה שלי [אנשי עסקים, עורכי דין וכו'] מופסדת חזק בבורסה, וכשהם הרוויחו, אז הרוויחו שקל וחצי.
יש לך 40,000 שקל, תשקיע בחכמה, תלמד במה להשקיע!
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
תכנון תיק השקעות צריך להתחיל מהצרכים האישיים שלך לגבי הכסף והיחס שלך לסיכון.
צרכים מחולקים בגדול לשניים:
1. כמות הכסף שאת עשויה להזדקק לה מתוך התיק
2. התזמון שבו את צופה שתזדקקי לכסף
יש הבדל עצום בין תיק שצריך לממש חלק נכבד ממנו למטרות כלשהן אחרי חודש/שנה/5 שנים וכך הלאה.
העיקרון הכללי הוא להשקיע בנכסים תנודתיים יותר (בשפה הלא מקצועית "מסוכנים יותר" = מניות/אג"ח קונצרני) לטווחים ארוכים ובנכסים שהתנודות בהן נמוכות (פקדונות/מקמ/אגח ממשלתי אחר) לתקופות קצרות. כמובן שיש מנעד רחב והרבה כלים שהם באמצע.
תשובה לשאלה הזו תעזור לכוון אותך למבנה הגיוני של תיק.
בסכום שציינת אין מה לדבר על בית השקעות. העלות תהיה גבוהה ולא מוצדקת. בד"כ לא תקבלי שירות איכותי בגלל שאת "קטנה".
ועוד משהו: שוק המניות/אג"ח בארץ קטן ומוגבל בנזילות שלו ובגיוון ההשקעות. ניירות זרים יקרים יותר בשלב הראשון של ההשקעה (עמלות) וגם במימוש (מיסוי) אבל בטווח הארוך... בחירה בניירות של גוף עם פעילות גלובלית מנטרל הרבה מההשפעה המקומית של משבר כזה או אחר באירופה/ארה"ב.
צרכים מחולקים בגדול לשניים:
1. כמות הכסף שאת עשויה להזדקק לה מתוך התיק
2. התזמון שבו את צופה שתזדקקי לכסף
יש הבדל עצום בין תיק שצריך לממש חלק נכבד ממנו למטרות כלשהן אחרי חודש/שנה/5 שנים וכך הלאה.
העיקרון הכללי הוא להשקיע בנכסים תנודתיים יותר (בשפה הלא מקצועית "מסוכנים יותר" = מניות/אג"ח קונצרני) לטווחים ארוכים ובנכסים שהתנודות בהן נמוכות (פקדונות/מקמ/אגח ממשלתי אחר) לתקופות קצרות. כמובן שיש מנעד רחב והרבה כלים שהם באמצע.
תשובה לשאלה הזו תעזור לכוון אותך למבנה הגיוני של תיק.
בסכום שציינת אין מה לדבר על בית השקעות. העלות תהיה גבוהה ולא מוצדקת. בד"כ לא תקבלי שירות איכותי בגלל שאת "קטנה".
ועוד משהו: שוק המניות/אג"ח בארץ קטן ומוגבל בנזילות שלו ובגיוון ההשקעות. ניירות זרים יקרים יותר בשלב הראשון של ההשקעה (עמלות) וגם במימוש (מיסוי) אבל בטווח הארוך... בחירה בניירות של גוף עם פעילות גלובלית מנטרל הרבה מההשפעה המקומית של משבר כזה או אחר באירופה/ארה"ב.
Enjoy the Silence
- Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
תעשי שורט על בבילון
http://www.calcalist.co.il/internet/art ... dcRef=ynet
העצות שקיבלת טובות אבל אף אחד לא באמת יודע מה יקרה בשנה הקרובה בשווקים, אם את בכל זאת רוצה להשקיע לשם ההשקעה תבחרי אפיק סולידי מאוד עם העדפה לארה"ב.
ותרחיש האימים היומי - http://www.globes.co.il/news/article.as ... rearticles
בהצלחה.
http://www.calcalist.co.il/internet/art ... dcRef=ynet
העצות שקיבלת טובות אבל אף אחד לא באמת יודע מה יקרה בשנה הקרובה בשווקים, אם את בכל זאת רוצה להשקיע לשם ההשקעה תבחרי אפיק סולידי מאוד עם העדפה לארה"ב.
ותרחיש האימים היומי - http://www.globes.co.il/news/article.as ... rearticles
בהצלחה.
שי
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
השאלה הראשונה שאת צריכה לשאול את עצמך היא האם את מוכנה להפסיד חלק מהכסף וכמה
השנייה היא איזו תשואה את מצפה לקבל
והשלישית לאיזו תקופה את מוכנה "לוותר" על הכסף
לאחר שתשיבי על כל השאלות ניתן יהיה לכוון אותך