מי נושא באחריות על מסתור כביסה?
יש לנו מסתור כביסה מבטון מחוץ למטבח בתוכו מונח המזגן המרכזי ובשאר המקום תולים כביסה. השכנים מתחתינו פתחו את המסתור כביסה שלהם והוא חלק מהמטבח שלהם. רצפת המסתור כביסה אצלינו נמוכה \ עמוקה בכחצי מטר מהרצפה שלנו , מה שעושה את התקרה אצל השכנה למטה נמוכה באזור הזה במטבח שלה.
שאלה ראשונה - היא לא צריכה היתר בשבילך ההרחבה שהיא עשתה?
שאלה שניה - הניקוז במסתור הכביסה שלי לא טוב ( בלשון המעטה ) מה שיוצר רטיבות אצל השכנה מלמטה (בתקרה שהייתה פעם מחוץ לדירה שלה אך היום בפנים בעקבות ההרחבה הקטנה שעשתה). השאלה היא מי נושא באחריות התיקון? אני? היא? הוועד? ובכלל, למי שיך השטח הזה? זה שטח שנחשב ציבורי?
שאלה ראשונה - היא לא צריכה היתר בשבילך ההרחבה שהיא עשתה?
שאלה שניה - הניקוז במסתור הכביסה שלי לא טוב ( בלשון המעטה ) מה שיוצר רטיבות אצל השכנה מלמטה (בתקרה שהייתה פעם מחוץ לדירה שלה אך היום בפנים בעקבות ההרחבה הקטנה שעשתה). השאלה היא מי נושא באחריות התיקון? אני? היא? הוועד? ובכלל, למי שיך השטח הזה? זה שטח שנחשב ציבורי?
1. האם הדירה שברשותך חדשה? נאם היא באחריות הקבלן (7 שנים מבניית הדירה ישנה אחריות קבלן לצנרת וכו'..)
2. במידה והדירה באחריות הקבלן - בקש ממנו שיתקן את הניקוז - ללא קשר אם זה מפריע או לא מפריע לשכנה שמתחתך.
3. במידה והדירה אינה באחריות הקבלן - אתה תישא בכל הנזקים הללו אם ובמידה ויגרמו נזק לדיירים אחרים בבניין.
4. על מנת לפתוח / להרחיב את המטבח - היא צריכה אישור מיוחד מהעירייה - מה שכנראה אין לה .
5. הרבה בעלי דירות עושים את ההרחבה הזו על חשבון השטח הזה ובד"כ על מנת להגדיל את המטבח/אמבטיה וכו' .
6. אם יש לה אישור (וקשה לי מאוד להמאמין שיש לה) אז זה באחריותך / אחריות הקבלן.
7. אם אינני טוען השטח נחשב כ"ציבורי" .
2. במידה והדירה באחריות הקבלן - בקש ממנו שיתקן את הניקוז - ללא קשר אם זה מפריע או לא מפריע לשכנה שמתחתך.
3. במידה והדירה אינה באחריות הקבלן - אתה תישא בכל הנזקים הללו אם ובמידה ויגרמו נזק לדיירים אחרים בבניין.
4. על מנת לפתוח / להרחיב את המטבח - היא צריכה אישור מיוחד מהעירייה - מה שכנראה אין לה .
5. הרבה בעלי דירות עושים את ההרחבה הזו על חשבון השטח הזה ובד"כ על מנת להגדיל את המטבח/אמבטיה וכו' .
6. אם יש לה אישור (וקשה לי מאוד להמאמין שיש לה) אז זה באחריותך / אחריות הקבלן.
7. אם אינני טוען השטח נחשב כ"ציבורי" .
תודה על התשובה.
1. לא דירה חדשה...
6. אם אין לה אישור אז זה לא באחריותי? (גם לי יש רטיבות באותו מקום מקום מהשכן מעלי אבל זה מחוץ לדירה ולא מפריע לי)
7. אם זה אכן "שטח ציבורי" אז לא הוועד אמור לשאת באחריות לתיקון?
1. לא דירה חדשה...
6. אם אין לה אישור אז זה לא באחריותי? (גם לי יש רטיבות באותו מקום מקום מהשכן מעלי אבל זה מחוץ לדירה ולא מפריע לי)
7. אם זה אכן "שטח ציבורי" אז לא הוועד אמור לשאת באחריות לתיקון?
למרות שלא כתבת את זה בצורה מפורשת, אני מניח שהכל התחיל מזה שהשכנה שלך התלוננה על רטיבות ממך.
היות ומסתור הכביסה הוא חיצוני לבית שלך, לא סביר לדרוש שהניקוז בו יהיה אטום לחלוטין.
אם היא בנתה לפי היתר צריכים להיות לה פתרונות ניקוז מספקים, כך שאני באמת לא רואה איך זה בעיה שלך.
היות ומסתור הכביסה הוא חיצוני לבית שלך, לא סביר לדרוש שהניקוז בו יהיה אטום לחלוטין.
אם היא בנתה לפי היתר צריכים להיות לה פתרונות ניקוז מספקים, כך שאני באמת לא רואה איך זה בעיה שלך.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde