משלוח מארה"ב לישראל באמצעות חבר
שלום לכולם,
יש לי חבר שמתגורר בארה"ב.
אני רוצה להיעזר בו לשלוח לי את הנקסוס 4 (או כל מוצר אחר).
העניין הוא שאני קורא ברשת שיחייבו אותי במכס, מע"מ + משלוח למרות שזו מתנה מחבר.
איך אני יכול להוכיח שזה נשלח מחבר? על מנת לא לשאת בעלויות נוספות מלבד עלות המכשיר + משלוח.
אשמח לכל עזרה בנושא.
תודה,
אלעד
יש לי חבר שמתגורר בארה"ב.
אני רוצה להיעזר בו לשלוח לי את הנקסוס 4 (או כל מוצר אחר).
העניין הוא שאני קורא ברשת שיחייבו אותי במכס, מע"מ + משלוח למרות שזו מתנה מחבר.
איך אני יכול להוכיח שזה נשלח מחבר? על מנת לא לשאת בעלויות נוספות מלבד עלות המכשיר + משלוח.
אשמח לכל עזרה בנושא.
תודה,
אלעד
- AmiEfroni
- חבר ותיק

- תגובות: 1389
- נתן תודות: 110 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
למה אתה מפחיד אותו, אם זה רק אחד אז זה שלו ואף אחד לא בודק בכיסים.Elad8 כתב:את המכס לא מעניין אם זה מתנה או לא, אם זה יתפס אתה תשלם....
אם זאת תהיה מזוודה מלאה - כמו אותו מקרה של חברי הנהלת קבוצת הכדורגל הידועה - אז זה כבר הברחה
- AmiEfroni
- חבר ותיק

- תגובות: 1389
- נתן תודות: 110 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
גם אני אוהב כמוכך - קראתי עד הסוף - הוא לא רוצה לשלם הובלה ומכס - אז הדרך היחידה בכיס.mp3lll כתב:Elad8 כתב:מה כיסים? הוא אומר לך ששולחים את זה בדואר....אני אוהב שאנשים מגיבים בלי לקרוא.
...
הוא ביקש עזרה - אז ניסיתי לעזור לו - לך יש תשובה טובה יותר ?
תודה רבה לכולכם.
אני לא מצליח להבין את ההגיון של המכס (...). אם מישהו שולח לי טלפון מחו"ל שמיועד אלי, לא בקופסא, בלי שום חשבונית וניתן לראות על הטלפון שהוא משומש, הם עדין יגבו מכס? זה מגוחך, לא? אם זה טלפון ישן, שנרכש לפני 10 שנים, גם אז הם ייגבו מכס+מע"מ? אין שום דרך להוכיח שזה לא מוצר חדש?
ושוב, תודה לכולם, אני מאוד מעריך את העזרה שלכם.
אני לא מצליח להבין את ההגיון של המכס (...). אם מישהו שולח לי טלפון מחו"ל שמיועד אלי, לא בקופסא, בלי שום חשבונית וניתן לראות על הטלפון שהוא משומש, הם עדין יגבו מכס? זה מגוחך, לא? אם זה טלפון ישן, שנרכש לפני 10 שנים, גם אז הם ייגבו מכס+מע"מ? אין שום דרך להוכיח שזה לא מוצר חדש?
ושוב, תודה לכולם, אני מאוד מעריך את העזרה שלכם.
תודה שי.
זו בדיוק הנקודה.
האם יש איזשהו יוצא דופן במנגנון קבלת החבילות שלהם? הרי לא ייתכן שהם יגבו מכס+מע"מ על כל מוצר שמגיע ללא אריזה.
מה שמעניין אותי זה איך בדיוק הם בודקים מוצר שמגיע ללא אריזה? הם רושמים את שם הדגם בגוגל ובודקים את מחירו?
ודבר נוסף, אין אפשרות להוכיח שאני והשולח בני משפחה אחת, ואז (אולי) זו הוכחה מספקת שזו מתנה?
סורי על בורותי בנושא ושוב תודה.
זו בדיוק הנקודה.
האם יש איזשהו יוצא דופן במנגנון קבלת החבילות שלהם? הרי לא ייתכן שהם יגבו מכס+מע"מ על כל מוצר שמגיע ללא אריזה.
מה שמעניין אותי זה איך בדיוק הם בודקים מוצר שמגיע ללא אריזה? הם רושמים את שם הדגם בגוגל ובודקים את מחירו?
ודבר נוסף, אין אפשרות להוכיח שאני והשולח בני משפחה אחת, ואז (אולי) זו הוכחה מספקת שזו מתנה?
סורי על בורותי בנושא ושוב תודה.
תודה לכל העונים!
עשיתי בדיקה גם בעצמי, ובאמת קראתי שנושא ה"מתנה" ירד מהפרק לפני כמה שנים (הוא היה אפשרי עד לפני כמה שנים, עד שבמכס גילו את הפירצה..).
בכל אופן, היום גם אם באמת שולחים לך מתנה, אתה תשלם על זה מיסים, שזה פשוט לא פייר, אבל זה כנראה המחיר שאנחנו משלמים על היותנו ישראלים (שמחפשים פרצות בכל חוק
).
אני ממליץ לכל מי שיש לו שאלה בנושא לבקר ב:
http://www.topbuy.co.il/
לחלק של 'מכס ומע"מ - המדריך השלם לקונים מחו"ל'.
ושוב, תודה ענקית לכולם.
עשיתי בדיקה גם בעצמי, ובאמת קראתי שנושא ה"מתנה" ירד מהפרק לפני כמה שנים (הוא היה אפשרי עד לפני כמה שנים, עד שבמכס גילו את הפירצה..).
בכל אופן, היום גם אם באמת שולחים לך מתנה, אתה תשלם על זה מיסים, שזה פשוט לא פייר, אבל זה כנראה המחיר שאנחנו משלמים על היותנו ישראלים (שמחפשים פרצות בכל חוק
אני ממליץ לכל מי שיש לו שאלה בנושא לבקר ב:
http://www.topbuy.co.il/
לחלק של 'מכס ומע"מ - המדריך השלם לקונים מחו"ל'.
ושוב, תודה ענקית לכולם.