האם רמקולים בעלי 87 DB דורשים הגברה יותר מאסיבית מאשר רמקולים בעלי 89 נניח.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
SHLOMIS1Z פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

:מבולבל:
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

בגדול, לא, אבל זה תלוי גם בעכבה ובשלל נתונים שונים.

המשמעות של רמקול עם נצילות יותר גבוהה היא שהוא יותר יעיל - כלומר, אפשר לשמוע ממנו בעוצמה יותר גבוהה ביחס להספק שהוא מקבל מהמגבר. אם נדחוף רמקול עם נצילות של 90DB ב-1W הספק, נקבל ווליום שרמקול עם נצילות של 87DB יידרש ל-2W כדי להגיע אליו (לכל שינוי של 3DB יש השפעה של פי 2 מבחינת ההספק...)

מכיוון שבדוגמה שלך מדובר על הבדלים יחסית קטנים בנצילות (פחות מ-3DB), אז סביר להניח שלא תצטרך להשקיע בהגברה איכותית/חזקה יותר במעבר לרמקול עם נצילות של 87DB מרמקול עם נצילות של 89DB.

יחד עם זאת, חשוב לזכור שההפרשים כאמור הם אקספוננציאליים (כל ירידה של 3DB משמעה הכפלת ההספק הנדרש להפקת אותו הווליום), כך שאם אתה עובר מרמקולים עם נצילות של 93DB לרמקולים עם נצילות של 87DB, זה אומר שתצטרך הגברה פי 4 יותר חזקה כדי להגיע לאותו הווליום על הרמקולים הנ"ל, וזה כבר עלול לדרוש הגברה שונה.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #3 

בגדול, לא, אבל זה תלוי גם בעכבה ובשלל נתונים שונים.
...
רק תיקון קטן - אומרים "רגישות" ולא "נצילות", שכן הכוונה היא לנתון ה Sensitivity ולא ה Efficiency.

אכן חשוב להדגיש את נושא העכבה. אם ניקח שני רמקולים בעלי אותה הרגישות, אבל אחד בעל עכבה של 8 אום ב 100Hz, ואחד בעל עכבה של 4 אום ב 100hz, זה עם העכבה הנמוכה יותר לוקח פי 2 יותר, על מנת להגיע לאותו הנתון רגישות.

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #4 

אני חושב שהגדרה " הגברה מאסיבית" לגבי רמקולים בבית קצת מטעה. ישנם רסיברים שמפיקים 130 וואט לערוץ אבל "רק" 70 וואט בתחום 20-20K, ישנם מגברי סטריאו שמפיקים "רק" 50 וואט בתחום 20-20K אבל דוחפים רמקולים יותר טוב מאשר הרסיברים שציינתי קודם. ישנם מגברי מנורות של 5-10 וואט שדוחפים מעולה. אם אתה בעניין רכישה של רמקולים ומתלבט בגלל הרגישות שמהווה פרמטר בודד מתוך מכלול, אני פשוט מציע לך לבדוק איך הרמקולים נשמעים עם המגבר המיועד. כמו כן לא כל רמקול מתנהג זהה בכל סוג של מוסיקה, לכן רצוי להגיע להשמעה עם המוסיקה שאתה אוהב או לוודא שיש את זה בחנות. דבר נוסף זה מבנה הרמקול, אם הרמקול מורכב 3 way למשל אם אלמנט ראשי 8" ורגישות שלו היא 87 לעומת רמקול 3 way שהאלמנט הראשי 6" עם רגישות 89 סביר להניח ( לא חובה) שה-SPL ( אני לא יודע לתרגם את זה לעברית) של הרמקול עם 8" יהיה טוב יותר מול מגבר זהה.
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #5 

שני הסנט שלי : זה יותר מורכב מזה :lol:
1 - 3DB הפרש בנצילות שווים למעשה הכפלה בהגברה כדי להגיע לאותו SPL אם אותו רמקול (זה אף פעם לא יקרה, אבל זון התיאוריה)
2 - מחוץ להפרשי הנצילות , זה תלוי בעכבה הדינמית של הרמקול , עד כמה היא יורדת ובאיזה תדרים , והאם היא די ישרה או שהגרף שלה די קופצני
3 - מגברים שונים עם וואטים שונים , יתנו SPL שונה עם רמקולים קשים . הסיבות לכך תלוייות באיכות המגבר , ובמקרה של מנרות , באיכות שנאי יציאה

בגלל כול הסיבות האלו , התאמה של הגברה לרמקול , היא לא בדיוק סכימה מתמטית , אלה יותר מיקס ומאטש . תקח בחשבון שאם אתה קונה רמקול "בעייתי ", עלות ההגברה תהיה צריכה להיות לפחות פי שתיים ממחירו (זה נכון לכול רמקול , אבל ברמקול בעייתי זה הכרח המציאות כמעט ), אם תרצה למצות את היכולות שבגללן רצית לקנות אותו מלכתחילה
וד"א גם רמקול שיש לו נצילות של 94DB ועכבה של 10-16 הוא רמקול בעייתי (קואינסידנט, ממה ששמעתי ), כך שעכבה לבד לא אומרת דבר

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

ואחרי שכולם פה אמרו לך פחות או יותר את אותו הדבר, אני אוסיף ש-87DB לא נחשב רמקול "קשה להנעה", כך שהדגש (בכל מקרה, דרך אגב) צריך להיות על מה נשמע לך יותר טוב, ולא על מה יותר חזק על הנייר. :idea: (Y)

SHLOMIS1Z פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

epony כתב:ואחרי שכולם פה אמרו לך פחות או יותר את אותו הדבר, אני אוסיף ש-87DB לא נחשב רמקול "קשה להנעה", כך שהדגש (בכל מקרה, דרך אגב) צריך להיות על מה נשמע לך יותר טוב, ולא על מה יותר חזק על הנייר. :idea: (Y)
...
ידידי ,

1) אז מהו רמקול שקשה להנעה אם כך (ככל שמידת ה DB עולה?)
2)לגבי מה שנשמע לי יותר טוב ולא על הנייר .... נראה לי לא כל כך פרקטי ,
זו לא חוכמה לחבר אותם למגבר מפלצת מול מגבר ממוצע....

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #8 

קשה להנעה זה רמקול עם 85DB ועם עכבה שנעה בין 2-14 , באמצע יש עוד כמה ווריאנטים לקשה להנעה . די קשה לומר לך מספרים , אבל אם אתה רואה בהוראות יצרן פער גדול בין המגברים הנדרשים , אני מציע לך ללכת לראות את הצ'ארט של הרמקול , ולעקוב אחרי העכבה שלו , והיכן בידיוק מופיעים ירידות ועליות . זה יכול לתת לך מושג
בתור כלל אצבע , אתה צריך לקחת בחשבון שאלא אם כן הרמקול שלך מפורסם כרמקול קל להנעה , אל תקנה רמקול אם אין לך לפחות פי שתיים כסף להשקיע בהגברה .
אני למשל , פוסל מראש רמקולים קשים להנעה , כי אני יודע שהתקציב שלי להגברה יהיה בין 8-20K , אין מצב שיהיה לי יותר או שאתיר לעצמי להוציא יותר . בסכומים כאלו , אין מצב להגברה איכותית לרמקולים קשים . ואין טעם לקנות רמקול יקר , ולדעת שלעולם לא תמצה אותו , כי פשוט אין לך כסף להגברה שהוא רוצה .
אלא אם כן כמובן , אתה אוהב להכנס ללוחות בתור מוכר :lol:

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

SHLOMIS1Z כתב:
epony כתב:ואחרי שכולם פה אמרו לך פחות או יותר את אותו הדבר, אני אוסיף ש-87DB לא נחשב רמקול "קשה להנעה", כך שהדגש (בכל מקרה, דרך אגב) צריך להיות על מה נשמע לך יותר טוב, ולא על מה יותר חזק על הנייר. :idea: (Y)
...
ידידי ,

1) אז מהו רמקול שקשה להנעה אם כך (ככל שמידת ה DB עולה?)
2)לגבי מה שנשמע לי יותר טוב ולא על הנייר .... נראה לי לא כל כך פרקטי ,
זו לא חוכמה לחבר אותם למגבר מפלצת מול מגבר ממוצע....
...
1) ככל שמידת ה-DB יורדת, הרמקול פחות יעיל.

2) אין צורך לחבר אותם למגבר מפלצת, חבר אותם רק למגבר ממוצע... ;)

SHLOMIS1Z פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

(Y)
עזרתם בהבנה

תודה רבה

שלח תגובה