אהלן!
להורים שלי יש אוסף תקליטים עצום, רובו ככולו בן כמה עשורים כבר.
ממש לפני כמה שבועות קנינו להם פטיפון במטרה להחזיר לחיים את כל התקליטים האלה.
החיוך שנמרח על פניהם של הוריי באמת PRICELESS מה שנקרא,
הם פשוט מתמוגגים!
הבעיה היא שברב התקליטים יש הרבה קפיצות.
אני משער שזה מאבק פשוט כי הם כבר בני הרבה מאוד שנים (למרות תנאי אחסון טובים)
רציתי לדעת כיצד ניתן לנקות את התקליטים?
ראיתי כאן הרבה מדריכים ושרשורים, אך הכל היה מאוד ישן ולא כל כך ברור.
ראיתי שגם יש מכונות שעושות זאת..
האם יש מכונה מוצלחת שניתן לקנות בארץ?
אולי חלק לשואב אבק?
ציוד מיוחד שצריך לקנות?
תודה רבה!
איך מנקים תקליטים?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 157
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
קפיצות נובעות ברוב המקרים לא מאבק, אלא משריטות על התקליט או מלכלוך קשה שנדבק אליו. אם התקליטים אוחסנו בתנאים טובים כמו שאתה אומר, אז הם גם לא אמורים להיות מאובקים. אבל ייתכן שהם התלכלו או נשרטו בעבר עוד לפני שאוחסנו.
סיבה אפשרית נוספת היא שהפטיפון החדש לא מכוון - גם זה יכול לגרום לקפיצות. איזה פטיפון זה? קניתם אותו חדש לגמרי או משומש? קודם כל הייתי מוודא שהוא מכוון כהלכה.
נגד שריטות שכבר קיימות אי אפשר לעשות דבר. לכלוך שנדבק אפשר להסיר עם מכונת ניקוי טובה, אבל מחירי המכונות האלה מפחידים, בעיניי לפחות.
אבל כמו שאמרתי, קודם כל צריך לבדוק את הפטיפון.
אגב, שריטות או לכלוך קשה על התקליט ניתן לראות גם בעין, זה יכול גם לכוון אותך אל מקור הבעיה.
סיבה אפשרית נוספת היא שהפטיפון החדש לא מכוון - גם זה יכול לגרום לקפיצות. איזה פטיפון זה? קניתם אותו חדש לגמרי או משומש? קודם כל הייתי מוודא שהוא מכוון כהלכה.
נגד שריטות שכבר קיימות אי אפשר לעשות דבר. לכלוך שנדבק אפשר להסיר עם מכונת ניקוי טובה, אבל מחירי המכונות האלה מפחידים, בעיניי לפחות.
אגב, שריטות או לכלוך קשה על התקליט ניתן לראות גם בעין, זה יכול גם לכוון אותך אל מקור הבעיה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
אני הייתי שם 90% על כיוון לא טוב של משקל או פרמטר אחר בפטיפון ו10% לתקליטים עצמם.dragon כתב:קפיצות נובעות ברוב המקרים לא מאבק, אלא משריטות על התקליט או מלכלוך קשה שנדבק אליו. אם התקליטים אוחסנו בתנאים טובים כמו שאתה אומר, אז הם גם לא אמורים להיות מאובקים. אבל ייתכן שהם התלכלו או נשרטו בעבר עוד לפני שאוחסנו.
אגב, שריטות או לכלוך קשה על התקליט ניתן לראות גם בעין, זה יכול גם לכוון אותך אל מקור הבעיה....
תקליטים קופצים אכן מתחלקים ל2 סוגים-
אלו שנשרטו ולא ניתנים לתיקון, ואלו שתקוע בהם "פירור" שמפריע למחט.
לגבי הסוג השני, כמעט תמיד אפשר להרגיש זאת במישוש עדין של התקליט בחלק הקופץ. אני מוציא את הפירורים האלו בעזרת מחט (בעדינות כמובן)