גלאקסי כשלט רחוק (שיפעל מוסיקה כשהמסך כבוי)
שבת נפלאה,
נתחיל מתיאור המצוקה: - המחשב מחובר למערכת סאונד באופן קבוע, ולא כובה, אלא בהפסקות חשמל. נכון להיום איני משתמש בתכנות מדיה כלשהן. אני צופה בסרטים דרך mpc או vlc, ואין תלונות. עם המוסיקה הסידור מעט יותר מסורבל, ומאלץ להדליק טלוויזיה בכל פעם בה אני מעוניין לשמוע מוסיקה. להחליף דיסק. לקפוץ בין תיקיות וכו'.
למחשב יש שלט של מייקרוסופט, שיכול להפעיל את המדיה סנטר. אבל גם שם, ההפעלה (מעבר לפליי, סטופ, או הקפצת שיר), מחייבות מסך עובד מול העיניים.
ועכשיו לשאלה - איך עוקפים את הצורך בהפעלת הטלביזיה. אמרו לי שאפשר להשתמש בסמרטפונים כשלט חכם יותר, ואז ניתן לשלט דרכו על כניסה לתיקיות וכו'. אחת האפשרויות שזרקו לעברי היתה הורדת XBMC. מישהו מכיר? ניסה?
אם זה רלוונטי, מערכת ההפעלה היא WIN 7. כאמור, מדיה סנטר מותכנת על המחשב, אבל אינה בשימוש.
נתחיל מתיאור המצוקה: - המחשב מחובר למערכת סאונד באופן קבוע, ולא כובה, אלא בהפסקות חשמל. נכון להיום איני משתמש בתכנות מדיה כלשהן. אני צופה בסרטים דרך mpc או vlc, ואין תלונות. עם המוסיקה הסידור מעט יותר מסורבל, ומאלץ להדליק טלוויזיה בכל פעם בה אני מעוניין לשמוע מוסיקה. להחליף דיסק. לקפוץ בין תיקיות וכו'.
למחשב יש שלט של מייקרוסופט, שיכול להפעיל את המדיה סנטר. אבל גם שם, ההפעלה (מעבר לפליי, סטופ, או הקפצת שיר), מחייבות מסך עובד מול העיניים.
ועכשיו לשאלה - איך עוקפים את הצורך בהפעלת הטלביזיה. אמרו לי שאפשר להשתמש בסמרטפונים כשלט חכם יותר, ואז ניתן לשלט דרכו על כניסה לתיקיות וכו'. אחת האפשרויות שזרקו לעברי היתה הורדת XBMC. מישהו מכיר? ניסה?
אם זה רלוונטי, מערכת ההפעלה היא WIN 7. כאמור, מדיה סנטר מותכנת על המחשב, אבל אינה בשימוש.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אתה מתכוון שתוכל לבחור מוסיקה מהמחשב ולנגן? לנגן מוזיקה מהסמארטפון (כזו שנמצאת על הפון?) או משהו אחר?
איתי, יש על המחשב יותר ממאה ג'יגה של מוסיקה. אחרת הייתי מחבר את הפלאפון אנלוגית לרסיבר, ועוקף את המחשב. המטרה היא לנגן קבצים שיושבים על המחשב, בלי להפעיל טלוויזיה של חמישים אינטש, ואז להפעיל שומרי מסך או לכבות אותה בין כל החלפת אלבום. תכלב, אני מחפש דרך בה שמיעת מוזיקה תיהיה נוחה כמו פעם. כשבחרת דיסק מהמדף, הכנסת לנגן, ולחצת פליי.
באשר לחבר ארבע על ארבע, אמרו לי שאפשר לשלוט גם עם גלקסי. גם הורדתי תוכנת שלט ייעודית לגלקסי. רק שלא מצאתי מישהו שעושה את זה בעצמו, ויכול לאמת, ולפרט
באשר לחבר ארבע על ארבע, אמרו לי שאפשר לשלוט גם עם גלקסי. גם הורדתי תוכנת שלט ייעודית לגלקסי. רק שלא מצאתי מישהו שעושה את זה בעצמו, ויכול לאמת, ולפרט
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
כן, זה בהחלט אפשרי, ויש לא מעט אפליקציות אנדרואיד העושות את זה.
אפשר עם XBMC והאפליקציות המפעילות אותו, ובנוסף, למוסיקה בלבד יש אפליקציות עוד יותר פשוטות העושות את זה בעזרת תוכנה על המחשב היושבת כ-Service ברקע.
אני לא זוכר כרגע את שמות האפליקציות, אבל מניח שיש כאן כאלה הזוכרים. זה גם נדון לא פעם ולא פעמיים כאן בפורום.
אפשר עם XBMC והאפליקציות המפעילות אותו, ובנוסף, למוסיקה בלבד יש אפליקציות עוד יותר פשוטות העושות את זה בעזרת תוכנה על המחשב היושבת כ-Service ברקע.
אני לא זוכר כרגע את שמות האפליקציות, אבל מניח שיש כאן כאלה הזוכרים. זה גם נדון לא פעם ולא פעמיים כאן בפורום.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4884
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
סיקרנת אותי עם השאלה, אז יצאתי לבדיקה קצרה שארכה כ- 5 דקות מרגע שסיימתי לקרוא את השאלה.
ככה זה פשוט:
תתקין XBMC על המדיה סנטר.
תוריד אפליקציית שלט לאנדרואיד (זה מה יש לי).
כנס להגדרות רשת ותוודא שמה שמוגדר שם תואם את ה- host שתפתח באנדרואיד.
תגדיר את ספריית המוסיקה ותסנכרן אותה עם האנדרואיד.
שא ברכה.
אתה יכול לבנות רשימת שירים או סתם לזרוק אל ה-queue בזמן שהשיר הראשון מתנגן, לנגן באותה צורה סרטים ויש עוד המון, תקרא בפירוט של האפליקציה.
ככה זה פשוט:
תתקין XBMC על המדיה סנטר.
תוריד אפליקציית שלט לאנדרואיד (זה מה יש לי).
כנס להגדרות רשת ותוודא שמה שמוגדר שם תואם את ה- host שתפתח באנדרואיד.
תגדיר את ספריית המוסיקה ותסנכרן אותה עם האנדרואיד.
שא ברכה.
אתה יכול לבנות רשימת שירים או סתם לזרוק אל ה-queue בזמן שהשיר הראשון מתנגן, לנגן באותה צורה סרטים ויש עוד המון, תקרא בפירוט של האפליקציה.
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
נסה את Subsonic. מנסיון - עובד נהדר.
האלון - מהמפרט האפליקציה שלך נראית פתרון מצוין. עם תהיה אחת. האם המדיה סנטר חייב לפעול מראש כדי לאפשר לאנדרואיד להשתלט עליו? כי תמיד יש לי תחושה שהוא די מכביד למחשב על החיים, כך שאני לא משתמש בו בכלל. בטח לא משאיר אותו עובד ברקע באופן קבוע.
ufffnick
עברתי אליך. הורדתי את האפליקציה למכשיר. הורדתי את התוכנה למחשב. כל אחד בנפרד עובד מצוין. בחיבור בניהם קצת פחות. יש מצב שאתה מסביר לי בעברית של ילדים (לא מאוד מפותחים) איך אני מגדיר את הסינכרון בניהם? ובאותה הזדמנות נעביר גם אליך את השאלה מדיון המדיה סנטר. האם אוכל לשלוט על המערכת מהטלפון, גם כשה xmbc לא רץ על המחשב מראש?
עברתי אליך. הורדתי את האפליקציה למכשיר. הורדתי את התוכנה למחשב. כל אחד בנפרד עובד מצוין. בחיבור בניהם קצת פחות. יש מצב שאתה מסביר לי בעברית של ילדים (לא מאוד מפותחים) איך אני מגדיר את הסינכרון בניהם? ובאותה הזדמנות נעביר גם אליך את השאלה מדיון המדיה סנטר. האם אוכל לשלוט על המערכת מהטלפון, גם כשה xmbc לא רץ על המחשב מראש?
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4884
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
marangi
תכנס להגדרות רשת של ה- XBMC
בדרך כלל נמצא תחת SYSTEM ואח"כ NETWORK (אם אני זוכר נכון).
תאפשר שם שליטה בדך HTTP, קבע יוזר וסיסמא (לא חייב).
באנדרואיד תפתח HOST חדש ושם תמלא שורה אחר שורה - IP, יוזר וסיסמא (את השאר תשאיר כ-DEFAULT).
שמור, ותנסה להיכנס לHOST.
XBMC יהיה חייב לעבוד כדי שתוכל לנגן מוסיקה, לא חייב מסך בשביל זה.
תכנס להגדרות רשת של ה- XBMC
בדרך כלל נמצא תחת SYSTEM ואח"כ NETWORK (אם אני זוכר נכון).
תאפשר שם שליטה בדך HTTP, קבע יוזר וסיסמא (לא חייב).
באנדרואיד תפתח HOST חדש ושם תמלא שורה אחר שורה - IP, יוזר וסיסמא (את השאר תשאיר כ-DEFAULT).
שמור, ותנסה להיכנס לHOST.
XBMC יהיה חייב לעבוד כדי שתוכל לנגן מוסיקה, לא חייב מסך בשביל זה.
אוקי. זה הזמן לתודות.
הורדתי, הוא סיים להתכייל על עצמו, והגלקסי אכן עושה את העבודה. האמת, חלק, מהיר ואלגנטי משהערכתי במקור. נשאר רק לקוות שריצה קבועה של הXBMC ברקע לא תטריד את שלוותו של המחשב. האמת, הוא לא נדרש לעשות דבר מעבר להשמעת מוסיקה והקרנת סרטים, כך שהסבירות גבוהה. בהנחה, שאין בעיה שירוץ ברקע, כשבמקביל אני צופה בסרטים דרך נגנים חיצוניים לתכנה. או שאולי עוד נשבר מתישהו, ונשתמש בו גם לצפייה בסרטים.
הורדתי, הוא סיים להתכייל על עצמו, והגלקסי אכן עושה את העבודה. האמת, חלק, מהיר ואלגנטי משהערכתי במקור. נשאר רק לקוות שריצה קבועה של הXBMC ברקע לא תטריד את שלוותו של המחשב. האמת, הוא לא נדרש לעשות דבר מעבר להשמעת מוסיקה והקרנת סרטים, כך שהסבירות גבוהה. בהנחה, שאין בעיה שירוץ ברקע, כשבמקביל אני צופה בסרטים דרך נגנים חיצוניים לתכנה. או שאולי עוד נשבר מתישהו, ונשתמש בו גם לצפייה בסרטים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
למה באמת לא להשתמש ב-XBMC לצפייה בסרטים?...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אני מניח שזו בעיקר שאלה של הרגלים (ואולי קצת שמרנות). אני צופה בסרטים בעיקר במקרן. השלט מאופסן, ואני מתפעל עם מקלדת אלחוטית. vlc\mpc עושות את העבודה, ולא מצאתי סיבה לנטוש.
בעצם, יש עוד טיעון. אם משחזרים זיכרונות עבר מימים בהם השתמשתי במדיה סנטר של מייקרוסופט. היא הפקיעה ממני את השליטה. בזבזתי שעות על מלחמות מול המחשב בניסיון להחליט בעצמי איך אני רוצה לחלק את התיקיות, המדיה סנטר התעקשה, למשל, לפצל את יהודית רביץ לשלושה מוקדים שונים. אני כבר לא מדבר על אלבום של אריק ברמן, שמזוהה ככנסיית השכל. בקיצור, לפחות מהניסיון הלא מאוד מעמיק שלי, נראה לי יותר פשוט לשלוט בתיקיות בחלונות ולהפעיל נגן בשתי לחיצות עכבר. במיוחד כשתכלס, לא הבנתי מה אוכל להרוויח מבזבוז האנרגיות.
אגב, גם עכשיו, ואני מודה שהממשק של XBMC מאוד נעים, אני נתקע עם שמות אלבומים בג'יבריש. (בעיקר ישראלים, אבל לא רק). את הסרטים הוא מציג בסידור שהוא בוחר, בלי קשר לתיקיות בהן הם נמצאים. ובינתיים עוד לא הצלחתי לפענח איך רואים דרכו סרטים בפורמט של DVD. כאלה שמאופסנים בתיקיית VIDEO-TS.
בעצם, יש עוד טיעון. אם משחזרים זיכרונות עבר מימים בהם השתמשתי במדיה סנטר של מייקרוסופט. היא הפקיעה ממני את השליטה. בזבזתי שעות על מלחמות מול המחשב בניסיון להחליט בעצמי איך אני רוצה לחלק את התיקיות, המדיה סנטר התעקשה, למשל, לפצל את יהודית רביץ לשלושה מוקדים שונים. אני כבר לא מדבר על אלבום של אריק ברמן, שמזוהה ככנסיית השכל. בקיצור, לפחות מהניסיון הלא מאוד מעמיק שלי, נראה לי יותר פשוט לשלוט בתיקיות בחלונות ולהפעיל נגן בשתי לחיצות עכבר. במיוחד כשתכלס, לא הבנתי מה אוכל להרוויח מבזבוז האנרגיות.
אגב, גם עכשיו, ואני מודה שהממשק של XBMC מאוד נעים, אני נתקע עם שמות אלבומים בג'יבריש. (בעיקר ישראלים, אבל לא רק). את הסרטים הוא מציג בסידור שהוא בוחר, בלי קשר לתיקיות בהן הם נמצאים. ובינתיים עוד לא הצלחתי לפענח איך רואים דרכו סרטים בפורמט של DVD. כאלה שמאופסנים בתיקיית VIDEO-TS.