איכות הקובץ
-
udiraz
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
למרות המסך החדש שלי, 65VT30, כשאני מסתכל על סצנות כהות בסרטים, לפעמים אני רואה תמונה שאני לא מרוצה ממנה.
כך לדוגמה בסרטון BluScenes Journey Through Space המתאר תמונות שצולמו מלווין. אורך הסרט שעה וגודל הקובץ 4G, ה bitrate הממוצע בעת צילום המסך הוא כ 9Mbpm, ניתן לראות את הבדל הגוונים מסביב לשמש העולה מאחורי כדור הארץ וכן את הגוונים ההולכים וכהים של כדור הארץ בפינתו הימנית תחתונה.
האם הבעיה היא בגלל איכות הסרט?
האם אראה תופעות מסוג זה בסרט שגודלו הממוצע הוא 15G (לא יכול לבדוק זאת מכיוון שאני עדיין עם ה popcorn A100 הישן שלי ובו קבצי 1080p בעלי bitrate גבוה מגמגמים, אבל אני מצפה ל A400 בקרוב).
האם בקבצי REMUX או כמובן בריפים של BR לא אראה תופעות מסוג זה?
תודה
כך לדוגמה בסרטון BluScenes Journey Through Space המתאר תמונות שצולמו מלווין. אורך הסרט שעה וגודל הקובץ 4G, ה bitrate הממוצע בעת צילום המסך הוא כ 9Mbpm, ניתן לראות את הבדל הגוונים מסביב לשמש העולה מאחורי כדור הארץ וכן את הגוונים ההולכים וכהים של כדור הארץ בפינתו הימנית תחתונה.
האם הבעיה היא בגלל איכות הסרט?
האם אראה תופעות מסוג זה בסרט שגודלו הממוצע הוא 15G (לא יכול לבדוק זאת מכיוון שאני עדיין עם ה popcorn A100 הישן שלי ובו קבצי 1080p בעלי bitrate גבוה מגמגמים, אבל אני מצפה ל A400 בקרוב).
האם בקבצי REMUX או כמובן בריפים של BR לא אראה תופעות מסוג זה?
תודה
-
udiraz
-
- חבר פעיל מאוד

הדוגמא היא ב 1080p
אני בוחן רק 1080p ותוהה האם הבעיה כאן היא בשל bitrate נמוך או מסך (או שזה מה יש ולא יהיה יותר טוב).
-
udiraz
-
- חבר פעיל מאוד

זה לא מריחות ולא פיקסול
זה כאילו שאין מספקי גוונים כהים או בהירים ואז במקום שהמעבר מבהיר לכהה יהיה חלק רואים את הגוונים.
התמונה לא מסבירה את הבעיה?
התמונה לא מסבירה את הבעיה?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46391
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
udiraz,
ייתכן והאשמה הינה בקידוד האינטנסיבי שעבר הקובץ על מנת להגיע לגודל זה וייתכן והסרט הוקלט כך במקור. רצוי להשיג את הסרט באיכות הגבוהה ביותר האפשרית ורק אז להסיק מסקנות. בנוסף, רצוי לכייל את המסך וכעזרה עומדות לרשותך זוג כתבות מתאימות:
כיצד לכייל את המסך שלכם: Brightness/Contrast
כיצד לכייל את המסך שלכם: גאמה
ייתכן והאשמה הינה בקידוד האינטנסיבי שעבר הקובץ על מנת להגיע לגודל זה וייתכן והסרט הוקלט כך במקור. רצוי להשיג את הסרט באיכות הגבוהה ביותר האפשרית ורק אז להסיק מסקנות. בנוסף, רצוי לכייל את המסך וכעזרה עומדות לרשותך זוג כתבות מתאימות:
כיצד לכייל את המסך שלכם: Brightness/Contrast
כיצד לכייל את המסך שלכם: גאמה