קליית קפה עם סוכר

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
מגדל_קפה_קולומבי פותח השרשור
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #1 

טוב
זו לא בדיחה
זו שמועה ששמעתי ושבינתיים לא הצלחתי לבדוק כי כאשר אני קולה הקלייה שלי היא של 69 עד 70 ק"ג, קצת יותר מדיי בשביל נסיונות.......במיוחד כאשר אני משתמש בציוד קלייה שהוא לא שלי.
בשיחה עם קולה מקומי שמעתי את המושג "קלייה ספרדית" מסתבר שבספרד מקובל להוסיף מעט סוכר לקפה הירוק בתחילת הקלייה, לפי מה שהבנתי כמובן זה מגביר את ה"התקרמלות" (אני לא יודע עם זו המילה הנכונה זו תרגום חופשי מספרדית לתהליך של הסוכרים שקורה בזמן הקלייה ואני אודה למי שיילמד אותי את המונח הנכון) אבל מעבר לכך זה יוצר שיכבה דקיקה בחלק החיצוני של הפול שמונעת בריחה של השמנים (שיוצרים את עיקר הטעם) בגלל החום.
אז
מי שרוצה לחוות דעה על הרעיון אני אודה לו.
ו
מי שיינסה את זה אצלו בקולה הביתי אני אודה לו הרבה יותר.
:-)

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #2 

כפי שאמרת, שיטה מקובלת מאוד בספרד, בה קולים בקליה מאוד כהה ואחר כך מוסיפים מי סוכר, ניסיתי אותה מספר פעמים בקליה בעבר הרחוק ולהלן התרשמותי.

הקפה מאוד חזק (עם טעמים עזים וגסים) ודופק את הראש, בהתחלה לא הבנתי מדוע, עד שירד האסימון ושמתי לב ששכבת הסוכר אוטמת את הפול ולא מאפשרת ל-CO2 להתפוגג החוצה.

לקחתי בקבוק ספריי, מילאתי אותו עם מי סוכר, ומיד כשסיימתי את הקליה- לפני שלב הקרור השפרצתי את מי הסוכר וניערתי היטב, הסוכר מספיק להשרף ויוצר קרמל שגורם לטעם המוזר (שרוף ומר).

על מנת לאפשר ל-CO2 לצאת החוצה, טחנתי את הפולים מאוד גס והמתנתי מספר ימים, ואז הטעם השתפר קצת אבל המרירות והאפטר טסט הגס משהו נותרו בעינם.

אגב, את הקליות הללו ביצעתי בעבר הרחוק כשעוד קליתי בתנור, לא ממליץ להכניס סוכר לתוך תוף הקולה, זה כמו להכניס סוכר למנוע.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #3 

ראיתי את זה פעם בסרטון, מצאתי אותו שוב עבורך https://
צריך לזכור שהתהליך של קלייה עם סוכר יכולה להתבצע רק בתוף אטום לגמרי ולא בקולים עם תוף רגיל,הסוכר פשוט ירד על גופי החימום.
בכל מקרה אני לא יודע מה הנזק יכול להיות למטחנה וכמובן נמלים וכדומה.
בהצלחה
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #4 

יוסי
אמרת שהקלייה הספרדית דפקה לך את הראש
טוב
גרתי בספרד איזה ארבע שנים וזה בהחלט מסביר כמה דברים
גלעד, מה זה הסרט הזה ? מדהים!! זו לא ניראית מכונת קלייה, זה ניראה כמו אבטיפוס של תחנת החלל הבינלאומית.
וכן
הקפה אשכרה נראה יותר כהה מקלייה וינאית...... הוא נראה ממש שרוף.
אבל
דווקא הקפה בספרד לא היה בכלל רע בד"כ, לא מבריק אבל בד"כ סביר.
אם כי זה אחד המקומות היחידים בהם שתיתי קפה שונה מפעם לפעם
פשוט
אני דיי חדגוני בקפה, תמיד אהבתי קפה שחור בלי חלב ובלי סוכר..............אבל בספרד לפעמים הייתי שותה קפה מתוק בטירוף.
פשוט
מאז שאני ילד והחלב המרוכז היה מגיע מהולנד ודנמרק והיה נחשב לסופר מותרות אני מאוד אוהב חלב מרוכז. כזה שבא בשפורפרות כמו של מישחת שיניים.
ובספרד בבארים מיושנים ובחלק מהרכבות מגישים כוס וודקה עם חצי אספרסו סופר חזק וחצי חלב מרוכז.
פיצוץ של קופאין וסוכר
תענוג לגוף ולנשמה
אבל
איכשהוא לא כ"כ מרגיש כמו קפה.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #5 

בארגנטינה כמעט כל הקלייה היא כזאת, ולקלייה רגילה קוראים קלייה שוויצרית, זה מסביר כמובן למה הקפה בארגנטינה כל כך גרוע, כמובן שהסיבה העיקרית היא שסוכר הרבה יותר זול מקפה, את המטחנות הביתיות זה תוקע לפעמים בצורה מגעילה, ובאמת יש טעם של קרמל שרוף לקפה.
אם יש מישהו שרוצה לנסות, עדיף עם חביתוש, מכשירי הקלייה בארגנטינה נראים כמו כדור ענק מברזל אטום שמסתובבים בתוך תוף גדול שוכב עם פחמים או נפט.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #6 

יוסי נראה לי שצריך לחפש סיבה אחרת לדפיקת הראש שלך. Co2 זאת מולקולה קטנה מאוד ולא פולרית שיכולה לעבור הרבה מאוד דברים ובטח ששכבה דקה של סוכר. אלא אם כן coffeeaddict יגיד אחרת :lol:
מילה של אקסטרימיסט.

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #7 

אני דוקא מצדד בעמדתו של יוסי! הסוכר עצמו לא יוצר שכבה אוטמת, אלא חודר לנקבוביות שבפולים, ומקשה את יציאת ה-CO2. בנוסף גם אני ניסיתי בעבר את השיטה, וקיבלתי תוצאה מרה בטירוף. לא הצלחתי להתגבר על הפולים האלה, ולדעתי השריפה של הסוכר היה עוצמתי מידי. הצעת שיפור לתהליך המוצע, מבוססת על 2 מרססים, האחד עם מים בלבד, והשני מי סוכר. כשמוציאים את הפולים החמים, יש לרסס עם מים רגילים, כדי להביא את הטמפרטורה של הפולים לכיוון ה-170 מעלות, ואז לרסס עם מי הסוכר. כך נוצר קרמל עדין ובעל טעם, ולא פחם מר כמו שיצא אצלי.
בהצלחה למנסים.
אדי

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #8 

עופר
האמת היא שההסבר שלך בהחלט מבטל את האפשרות לדפיקת ראש בגלל הC02 יוסי יש לך איזה משהוא לספר לנו :-) בכל אופן היה מעניין אותי לשמוע הסבר אחר ל"דפיקת הראש" או הסבר משלים ללמה המולקולה הזו לא מצליחה להתאדות בגלל הסוכר.
איתן, עדיין לא שוכנעתי, זה פשוט לא מסתדר כ"כ אם הכימיה.פיזיקה שלמדתי, או שאולי זה קשור לזה שלא כ"כ למדתי
עופר
האמת היא שאני אישית אוהב את המרירית שבקפה, איך היית מגדיר את התוצאה שלך ? שתי או לא שתי ???
איתן
האמת היא שהשיטה שאתה מציע כדי למנוע שריפה של הסוכר נשמעת מעניינת, ולא היה מזיק להוסיף טרמומטר לצלוחית הקירור (או איך שקוראים לזה בעברית) כדי לאפשר שליטה מושלמת בתהליך.
דניאל
לגבי הסוכר שמוסיפים לקליה
האמת
אפילו שאני יודע ללא כל ספק שלהמון מוצרים אחרים מוסיפים סוכר כדי להוריד עלויות.
וגם שהסוכר הרבה יותר זול מקפה, במיוחד קפה טוב.
אבל בכל זאת העניין של המחיר נראה לי זניח.....כמה סוכר כבר מוסיפים לשק של 69 או 70 קילו כמה מאות גרמים??? לא נראה לי שזה משנה הרבה למחיר.....אם כי יכול להיות מצב שהוספת הסוכר משפיעה על אבדן הלחות מהפולים בזמן הקלייה שאז אנחנו כבר מדברים על אחוז אבדן משקל משמעותי ביותר!!!!
נערך לאחרונה על ידי מגדל_קפה_קולומבי ב 12/11/2012 22:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
עדיף להגיד אמת מכוערת משקר יפה

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #9 

coffeeaddict כתב:אני דוקא מצדד בעמדתו של יוסי! הסוכר עצמו לא יוצר שכבה אוטמת, אלא חודר לנקבוביות שבפולים, ומקשה את יציאת ה-CO2. בנוסף גם אני ניסיתי בעבר את השיטה, וקיבלתי תוצאה מרה בטירוף. לא הצלחתי להתגבר על הפולים האלה, ולדעתי השריפה של הסוכר היה עוצמתי מידי. הצעת שיפור לתהליך המוצע, מבוססת על 2 מרססים, האחד עם מים בלבד, והשני מי סוכר. כשמוציאים את הפולים החמים, יש לרסס עם מים רגילים, כדי להביא את הטמפרטורה של הפולים לכיוון ה-170 מעלות, ואז לרסס עם מי הסוכר. כך נוצר קרמל עדין ובעל טעם, ולא פחם מר כמו שיצא אצלי.
בהצלחה למנסים.
אדי
...
אותי דווקא הדליק התיאור שלך של הקפה השרוף והמר במיוחד :-)
נשמע מעניין. אני אנסה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #10 

moti_r כתב:
coffeeaddict כתב:אני דוקא מצדד בעמדתו של יוסי! הסוכר עצמו לא יוצר שכבה אוטמת, אלא חודר לנקבוביות שבפולים, ומקשה את יציאת ה-CO2. בנוסף גם אני ניסיתי בעבר את השיטה, וקיבלתי תוצאה מרה בטירוף. לא הצלחתי להתגבר על הפולים האלה, ולדעתי השריפה של הסוכר היה עוצמתי מידי. הצעת שיפור לתהליך המוצע, מבוססת על 2 מרססים, האחד עם מים בלבד, והשני מי סוכר. כשמוציאים את הפולים החמים, יש לרסס עם מים רגילים, כדי להביא את הטמפרטורה של הפולים לכיוון ה-170 מעלות, ואז לרסס עם מי הסוכר. כך נוצר קרמל עדין ובעל טעם, ולא פחם מר כמו שיצא אצלי.
בהצלחה למנסים.
אדי
...
נשמע מעניין. אני אנסה.
...
כן מוטי גם אני אוהב קפה מר, לצערי הקהל שאני מקווה למכור לו בעתיד קפה קלוי הוא הקהל הצפון אמריקאי (כל מיני סיבות הסכמי סחר וכיו"ב) ו"תרבות" הקפה שלהם היא צעירה, מאוד מסחרית, ונובעת מהחוסר תרבות קפה ממנה הם סבלו מאז ומתמיד.
אז
בעת טעימות קפה למדתי להפריד את הטעם האישי שלי ואת הטעם שאני קורא לו "הטעם המסחרי שלי".

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #11 

כמובן (Y)

לדעתי רוב האנשים מעדיפים קפה מתוק ולא מר.

אמריקאים מעדיפים מרק-קפה. זה די פשוט. לוקחים קפה טרי וטוב, טוחנים אותו עם מטחנה מסחרית מעולה, שמים 3 כפיות ב-4 ליטר מים, מערבבים עם חצי קילו סוכר, שופכים לאגרטל ושותים כטייק אווי.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #12 

moti_r כתב:
בהצלחה למנסים.
אדי
...
נשמע מעניין. אני אנסה.
...
Don't be fooled by the rocks that I got
I'm still, I'm still Motti from the block
שדרוג לתערובת בית הסוהר?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #13 

:lol:
צחקתי ממש בקול רם :-)

אין ספק שבסופו של דבר אני תמיד חוזר הביתה .

קפה מתוק, קפה ארומטי, קפה אגוזי, שוקולדי, ייני, פרחוני, מפליצוני, מלבלב, מפזז ומתחנגל...
כל אלו נחמדים.

אבל אין כמו קפה מר כמו המוות, שמתיישב לך על הלשון ומרגיש כמו שיר דכאון של אום כולתום :מעשן:

ובכל זאת, אם כבר מוסיקה, אז הנה משהו יפה לבוקר.
הולך טוב עם קפה שחור חזק חזק, עם הל, ו-2 כפיות סוכר:

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

מגדל_קפה_קולומבי כתב:
moti_r כתב:
בהצלחה למנסים.
אדי
...
נשמע מעניין. אני אנסה.
...
כן מוטי גם אני אוהב קפה מר, לצערי הקהל שאני מקווה למכור לו בעתיד קפה קלוי הוא הקהל הצפון אמריקאי (כל מיני סיבות הסכמי סחר וכיו"ב) ו"תרבות" הקפה שלהם היא צעירה, מאוד מסחרית, ונובעת מהחוסר תרבות קפה ממנה הם סבלו מאז ומתמיד.
אז
בעת טעימות קפה למדתי להפריד את הטעם האישי שלי ואת הטעם שאני קורא לו "הטעם המסחרי שלי".
...
מוטי תעבור לקליה כהה, תקבל מרירות שאתה אוהב.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

moti_r כתב:
בהצלחה למנסים.
אדי
...
נשמע מעניין. אני אנסה.
...
ראש דפוק זה תכונה שנולדים אתה, ואפשר כמובן לשדרג אותה עם קפה שרוף וסוכר. :) .
הגז לא מתאדה אלה מתנדף או משתחרר, ולמה הסוכר מפריע לו ?, כיוון שסוכר שרוף יוצר שכבה אוטמת בין הפול לאוויר החיצוני (וזה ללא קשר לפיזיקה או כימיה שאני לא מבין בהם בכלל), תעשה נסיון שים את הקפה הקלוי עם שכבת הסוכר המצפה בתוך שקית ניילון ותראה אם היא מתנפחת.
כפי שכתבתי למעלה, על מנת לבטל תופעה זו צריך "לשבור" את הפולים על מנת לאפשר דרכי חמיקה אחרות של הגז.

דן-אוריאלי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 50
שם מלא: דן
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

Torrefacto

שליחה #16 

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #17 

תודה, דן. טוב לדעת את המונח המקצועי - כך גם אפשר לחפש עוד מידע ברשת.

אגב, זה לא ידפוק את המטחנה, העסק הזה?
יש לי הרגשה שהסוכר עשוי להתפורר ולהתמוסס בחום.
אותו כנ"ל גם לגבי ראש החליטה.

הייתי מנסה את זה עם מטחנת להבים פשוטה ועם מקינטה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #18 

הערך מלא במושג "אנטי-אוקסידנטים" על גבול השיווקי - מעניין מי כתב את זה
בכל אופן נחמד לגלות משהו חדש
what's next?

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #19 

אם כבר קפה מר כמו שיר של אום כלתום אז אין על אל אטלאל, דרך אגב גרתי כמה שנים במצרים ובישראל ביחד, ודווקא המצרים לא שותים קפה, הם שותים תה שיש לו טעם וצבע כמו לקפה שהאמריקאים אוהבים.

הוראות שימוש:
פנה רבע שעה תנתק את כל הטלפונים.
שב עם כוס קפה מר
לחץ על הפליי
אחוז את כוס הקפה עצום עיניים ותהנה מהמוזיקה והקפה בלגימות קטנות.
עדיף להגיד אמת מכוערת משקר יפה

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

מחקר אקדמאי רציני על קפה ואנטיאוקסידנטים

שליחה #20 

hosq כתב:הערך מלא במושג "אנטי-אוקסידנטים" על גבול השיווקי - מעניין מי כתב את זה
בכל אופן נחמד לגלות משהו חדש
...
האמת היא שמעתי על מחקר שזיהה אנטיאוקסידנטים חדשים שהתגלו בינתיים אך ורק בקפה בקלייה גבוהה (או לפחות בסטנדארטים אמריקאיים.
בחוצפה ישראלית אופיינית
יצרתי קשר עם מחלקת יחסי בציבור של האוניברסיטה וקבלתי עותק שלו וגם הצלחתי ליצור קשר טלפוני אם הדוקטור שלפי מה שהבנתי הוא המנחה של המחקרת את הסטודנטית הסינית שערכה את המחקר לא הצלחתי לתפוס בגלל שהיא היתה בחופשה.
ניסיתי לצרף את העותק של המחקר שיש לי אבל לא הצלחתי אולי בגלל שהוא pdf של כמעט 500 קילובייט אבל מי שרוצה אותו אני אשמח לשלוח לו עותק לאי מייל שלו.
עכשיו
גלעד נגרו רק צריך ליצור עקומת קלייה שתשאיר את הקפה בטעם טוב, כי מהשיחה עם הדוקטור קיבלתי את הרושם שהקפה לא היה טעים (לפחות לטעמו האישי) כאשר הוא היה בקלייה שיצרה הכי הרבה אנטי אוקסידנטים.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”