איך מקנפגים IP קבוע בווינדוס 7?
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
יש שתי דרכים לעשות זאת :
דרך המחשב - בצורה שmpIII כתב, וכן זה יגדיר למחשב IP קבוע - רק שים לב שאתה מגדיר על כרטיס הרשת הנכון.
דרך הראוטר - יש הגדרה של IP&MAC binding או address reservation
אם מדובר במחשב שנודד בין רשתות באופן תכוף אז לא כדאי להגדיר לו IP קבוע במחשב כי תצטרך לשנות את ההגדרות כל פעם שאתה מתחבר לרשת אחרת. להגדיר בראוטר גם פותר את הסוגייה של התנגשות IP (אפשר לטפל בזה גם בדרך השניה אבל זה עוד הגדרות)
דרך המחשב - בצורה שmpIII כתב, וכן זה יגדיר למחשב IP קבוע - רק שים לב שאתה מגדיר על כרטיס הרשת הנכון.
דרך הראוטר - יש הגדרה של IP&MAC binding או address reservation
אם מדובר במחשב שנודד בין רשתות באופן תכוף אז לא כדאי להגדיר לו IP קבוע במחשב כי תצטרך לשנות את ההגדרות כל פעם שאתה מתחבר לרשת אחרת. להגדיר בראוטר גם פותר את הסוגייה של התנגשות IP (אפשר לטפל בזה גם בדרך השניה אבל זה עוד הגדרות)
אתה לא חייב ip קבוע, אפשר לגשת לכל מחשב ברשת גם לפי שם המחשב או hostname, אבל נדמה לי שזה גם דורש ששני המחשבים יהיו באותה קבוצת עבודה או workgroup.
אם המחשב שלך נייח אז ip קבוע זה הפתרון הכי פשוט, אך אם זה נייד ויוצא לך לחבר אותו לרשתות אלחוטיות שונות ואז אתה צריך לחזור לip אוטומטי אז גישה עפ"י hostname היא הכי נוחה.
אם המחשב שלך נייח אז ip קבוע זה הפתרון הכי פשוט, אך אם זה נייד ויוצא לך לחבר אותו לרשתות אלחוטיות שונות ואז אתה צריך לחזור לip אוטומטי אז גישה עפ"י hostname היא הכי נוחה.
בהנחה שיש לך הרשאה (שם וסיסמה) לגישה לראוטר אתה יכול לבצע את זה בעצמך.Balance כתב:תודה לכם.
האם לצורך קביעת ה-IP בראוטר גם למחשב וגם לסטרימר אני צריך לבקש מחברת הוט או ניתן לעשות זאת בעצמי?...
אני לא מכיר את הראוטרים שהוט מחלקים, אבל זה די דומה בכולם.
לדוגמה אצלי ב TP-LINK:
נכנסים להגדרות ה-DHCP.
ב-DHCP Clients List רואים את ה-MAC ADDRESS של המחשב (ע"י הצלבה עם ה-IP שהמחשב קיבל).
ב-DHCP Settings בודקים מהו טווח הכתובות שהראוטר מחלק (אצלי זה בין 192.168.1.100 ל-192.168.1.199).
בוחרים למחשב כתובת מחוץ לטווח הזה, לדוגמה 192.168.1.10.
ב-Address Reservation מוסיפים רשומה חדשה: ה-MAC ADDRESS של המחשב וה-IP שבחרת.
עושים אתחול לראוטר, ואח"כ למחשב.
בדרך זו אני נותן לכל המכשירים של בני הבית כתובות קבועות, כאשר הטווחים נקבעים לפי סוג המכשיר (לדוגמה - מחשבים נייחים בין 10 ל-20, סמארטפונים בין 20 ל-30 וכ"ו).
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde