מציאת קטע מוזיקה למצגת - עזרה בבקשה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
rberkner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 375
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
במסגרת הסטרטאפ שלי, אני מכין מצגת לאחד האפקטים של המערכת שלנו.
אני מחפש קטע מוזיקה בקצב בינוני פלוס
שבדרך כלל גורם לאנשים חשק לרקוד.
אבל הכי חשוב, שקיימת הפרדת סטריאו טובה.
כלומר, שיש בקטע (גם דקה אחת תספיק) מוזיקה שנשמעת ברור מצד ימין ובצד שמאל תוך כדי הפרדה.
כך, שאם אני הייתי ״המנצח״ של התזמורת/להקה שמבצעים/שרים את הקטע,
הייתי יכול בקלות יחסית לפנות כל פעם לצד אחר של הבמה.
אפשרי גם מעבר על מספר ״חלקים״ של הבמה - כלומר ימין, אמצע, שמאל.
קליט, כייפי וגורם לחשק לרקוד.

עזרה תתקבל בברכה רבה,
במיוחד אחרי שכבר יומיים אני שומע המון שירים (רובם מספריית המוזיקה של הבן שלי.....)
(לא גאנגם סטייל. לא יכול לשמוע אותו יותר :).

תודה
רוני

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #2 

מקווה שהבנתי את הכוונה בשאלה -
אם אתה מחפש הפרדת סטריאו טובה אז תמצא דוגמאות מצויינות בקטעים המוקדמים של הביטלס, למשל משני האלבומים הראשונים שלהם Please Please Me ו-With The Beatles. טכניקות הסטריאו באותם היו בחיתוליהן ופעמים רבות המיקס היה כזה שחלק מהכלים או הווקל נשמעו רק בצד אחד ובצד השני שמעו דברים אחרים לגמרי.

תקשיב ל-I Saw Her Standing There למשל: את קולו הענוג של פול מקרטני תשמע רק בצד ימין ואילו את הבס ואת מחיאות הכפיים המפורסמות שהפכו לסימן הרשום של הביטלס תשמע רק בצד שמאל.כנ"ל Please Please Me או Twist and Shout, צד שמאל הוא פלייבק נטול שירה.
למעשה החיפושיות המשיכו עם הטריק הזה עוד שנים, יש עוד הרבה דוגמאות מתקליטים יותר מאוחרים שלהם: Magical Mistery Tour מהתקליט באותו שם, Because מאייבי רוד בו שומעים את הצ'מבלו לגמרי רק בצד אחד או אפילו Back In the USSR שמלבד האפקט הנ"ל שומעים בו את המטוס עובר מעלינו מימין לשמאל...

בקיצור אם אתה אוהב את הביטלס יש לך כר נכבד לבדיקה של אפשרויות קליטת וכייפיות, אתה לא חייב להיתקע על הטעם המוזיקלי של הבן שלך :)
מקווה שעזרתי, בהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”