מצב האינטרנט לפי בזק: טוב ב-50%
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
הדו"ח השנתי של בזק יצא ולפיו קצב הנתונים של הלקוחות הממוצעים שלהם עלה משנה שעברה ב-50%. מדובר על עליה של 4.8% במספר המנויים - ל 1.153 מיליון משתמשים אשר עלו מ-6Mbps קצב ממוצע בשנה שעברה ל-9Mbps.
כדאי לשים לב שמדובר בקצב ממוצע. כלומר, הממוצע של 11 לקוחות עם חיבור 1M ולקוח אחד של 100M הוא ביחד 9Mbps...
כלומר, מספיק מספר לא גדול של לקוחות 100M בשביל להסיט את המספר הזה. לכן, המספר המעניין באמת הוא לא הקצב הממוצע אלא ערך החציון (median). להערכתי הוא עדיין באיזור ה-1.5M-2.5M.
מעניין שאחוז הנטישה של בזק עלה משמעותית ל-4.2% (עליה של 1.4%) למרות שאין מלחמת מחירים כרגע, ושהרווח ללקוח ירד. משמעות הדבר הוא שבזק מרוויחה פחות פר Mb כיום.
לכן, האינטרסט של החברה הוא להעלות ללקוחות משמעותית את קצבי הנתונים, מה שיעלה לה את הרווח פר לקוח ולנו את קצב האינטרנט כמובן.
כדאי לשים לב שמדובר בקצב ממוצע. כלומר, הממוצע של 11 לקוחות עם חיבור 1M ולקוח אחד של 100M הוא ביחד 9Mbps...
כלומר, מספיק מספר לא גדול של לקוחות 100M בשביל להסיט את המספר הזה. לכן, המספר המעניין באמת הוא לא הקצב הממוצע אלא ערך החציון (median). להערכתי הוא עדיין באיזור ה-1.5M-2.5M.
מעניין שאחוז הנטישה של בזק עלה משמעותית ל-4.2% (עליה של 1.4%) למרות שאין מלחמת מחירים כרגע, ושהרווח ללקוח ירד. משמעות הדבר הוא שבזק מרוויחה פחות פר Mb כיום.
לכן, האינטרסט של החברה הוא להעלות ללקוחות משמעותית את קצבי הנתונים, מה שיעלה לה את הרווח פר לקוח ולנו את קצב האינטרנט כמובן.
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 08/11/2012 9:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
בזק בדיחה. כבר עברו מספר לא מעט של שנים מאז שהם השיקו את NGN ב"פריסה ארצית" ויש עדיין לא מעט ישובים שאין בהם את השירות הנ"ל. אצלנו למשל בזק לא יכולים לספק יותר מ 8 מגה וגם זה לא יציב.
בדיחה, לא מהסוג המשעשע
בדיחה, לא מהסוג המשעשע
אני גולש דרך הוט (למרות שאני לא לקוח של השירותי הטלוויזיה שלהם) ובסה"כ אני מרוצה...
ניסיתי לבדוק באתר NGN והם אומרים שהוא לא זמין באזורי (ת"א, יד אליהו),
בדיקה מראה שהפריסה איטית מאוד או שהאתר לא מעודכן, בהוט כבר שנתיים יש UFI כמעט בכל הארץ.
ובנוסף עדיין מחייבים להתקין קו טלפון בשביל לגלוש...!?
קצת הזוי...
היתרון היחיד של בזק הוא בקצב ההעלאה (upload), כפול מהוט במהירויות הגבוהות.
ניסיתי לבדוק באתר NGN והם אומרים שהוא לא זמין באזורי (ת"א, יד אליהו),
בדיקה מראה שהפריסה איטית מאוד או שהאתר לא מעודכן, בהוט כבר שנתיים יש UFI כמעט בכל הארץ.
ובנוסף עדיין מחייבים להתקין קו טלפון בשביל לגלוש...!?
קצת הזוי...
היתרון היחיד של בזק הוא בקצב ההעלאה (upload), כפול מהוט במהירויות הגבוהות.
יותר חשוב ובענייני ספקי אינטרנט
תנסו לעשות בדיקת מהירות מול מספר יעדים באירופה עם אתר ספיד טס. מומלץ לנסות עם חשבון של בזק בין לאומי (ללא חשבון גיימר). אני די בטוח
שרובכם תקבלו פינגים טובים אבל קצב הורדה גרוע.
תנסו
תנסו לעשות בדיקת מהירות מול מספר יעדים באירופה עם אתר ספיד טס. מומלץ לנסות עם חשבון של בזק בין לאומי (ללא חשבון גיימר). אני די בטוח
שרובכם תקבלו פינגים טובים אבל קצב הורדה גרוע.
תנסו