עזרה בבחירת מארז ל HTPC
אחרי לבטים רבים החלטתי ללכת על HTPC (בניגוד לסטרימר).
הרכבתי את המפרט הבא:
AMD A6 3500 2.1Ghz 65W HD6530D Socket FM1 Box
ASRock A75M-HVS A75 Chipset Socket FM1
Intel SSD 330 Series 60GB SSDSC2CT60A3K5 Sata3 Retail
Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 2
Hec CompuCase CI-7328 מארז HTPC כולל ספק 250Watt
המחשב יוצא סביב 1500ש"ח.
ההתלבטות העיקרית כרגע היא לגבי המארז שלפחות לפי המחיר נראה פשוט משהו...
האופציות האחרות הן:
Antec 2480/1480
ThermalTake SD200 270W
Compucase 7KJ9 250W
ברור לי שה- Antec הכי טובים אבל הם גם 300ש"ח יותר.
השאלה שלי היא כמה גרוע המארז הנבחר והאם אחת מהאופציות האחרות פרט ל- ANTEC שוות את השדרוג.
(ואשמח לשמוע חו"ד לגבי המפרט בכלל).
תודה!
הרכבתי את המפרט הבא:
AMD A6 3500 2.1Ghz 65W HD6530D Socket FM1 Box
ASRock A75M-HVS A75 Chipset Socket FM1
Intel SSD 330 Series 60GB SSDSC2CT60A3K5 Sata3 Retail
Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 2
Hec CompuCase CI-7328 מארז HTPC כולל ספק 250Watt
המחשב יוצא סביב 1500ש"ח.
ההתלבטות העיקרית כרגע היא לגבי המארז שלפחות לפי המחיר נראה פשוט משהו...
האופציות האחרות הן:
Antec 2480/1480
ThermalTake SD200 270W
Compucase 7KJ9 250W
ברור לי שה- Antec הכי טובים אבל הם גם 300ש"ח יותר.
השאלה שלי היא כמה גרוע המארז הנבחר והאם אחת מהאופציות האחרות פרט ל- ANTEC שוות את השדרוג.
(ואשמח לשמוע חו"ד לגבי המפרט בכלל).
תודה!
- kleinimrod
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 20 פעמים
לא יודע לגבי המארז אבל אני הייתי לוקח 2 סטיקים של 4GB (סה"כ 8GB) שממש זולים היום ועוד כמה חודשים כאשר יהיה קשה יותר להשיג אותם יעלו פי כמה, או אם אתה לא רואה צורך עכשיו אחד של 4GB זיכרון ושומר לי אופציה להרחבה ל-8GB. ברור שבשביל HTPC מספיק היום 4GB אבל לך תדע מה יהיה בעתיד הקרוב (באפליקציות ל-WIN8) וגם אין הבדל גדול בין סטיק אחד לשניים מבחינת מהירות של DUAL CHANNEL.
אני שדרגתי לפני יומיים מ-4GB ל-8GB בגלל המחיר הזול היום כי במחשב הקודם שלי כשרציתי לשדרג הזיכרון עלה פי 4 מזיכרונות מהירים יותר. אני גם מרגיש הבדל קל בביצועים.
סתם דעתי.
אני שדרגתי לפני יומיים מ-4GB ל-8GB בגלל המחיר הזול היום כי במחשב הקודם שלי כשרציתי לשדרג הזיכרון עלה פי 4 מזיכרונות מהירים יותר. אני גם מרגיש הבדל קל בביצועים.
סתם דעתי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
לעניות דעתי 2x2GB מספיקים בהחלט ל-HTPC.
דווקא Windows 8 נחשב קליל ויעיל יותר בניצול משאבים מאשר Windows 7...
דווקא Windows 8 נחשב קליל ויעיל יותר בניצול משאבים מאשר Windows 7...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- nat5050
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 339
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
לי נראה שרוב המארזים היום שקטים לחלוטין. אם אתה רואה סרט עם רסיבר וסט רמקולים, העלות השולית של הרעש של המאוורר של המחשב קטנה באופן משמעותי מהרעש של המזגן שיש לך בסלון.
אין שום הבדל.
רציתי רק לשאול אותך לגבי הכרטיס מסך שקנית. יש לו ערך מוסף מעבר לכרטיסים על הלוח אם היום לצפיה בHD? כי הבנתי שכל הכרטיסי מסך החיצוניים נועדו למשחקים והכרטיסים על הלוחות אם היום תומכים לא פחות בצפיה ביתית?
אין שום הבדל.
רציתי רק לשאול אותך לגבי הכרטיס מסך שקנית. יש לו ערך מוסף מעבר לכרטיסים על הלוח אם היום לצפיה בHD? כי הבנתי שכל הכרטיסי מסך החיצוניים נועדו למשחקים והכרטיסים על הלוחות אם היום תומכים לא פחות בצפיה ביתית?
- nat5050
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 339
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
משהו ששמתי לב שלדעתי חשוב מאוד! נראה לי שלקחת ספק כוח נמוך! (לא מכיר אותו, לא יודע כמה הוא נותן באמת) מהנסיון האישי שלי, חשוב להשקיע בספק כוח חזק ואיכותי אם אתה רוצה להריץ סרטים כבדים.
kleinimrod - רציתי לשאול אותך: לי יש 6 גיגה זיכרון Kingston (כמו שאמרת העלות נמוכה מאוד
), מעבד Icore 3 וכרטיס מסך AMD 5450. שאלתי מהנסיון שלך:
1. רק בWIN 7 64 biT - הוא מכיר בכמות הזיכרון הזו (ה-32 מכיר עד 4 גיג'ה).
2. לא מצאתי תוכנה לצפיה שבאמת עושה שימוש בכמות זיכרון של יותר מ-1.5 - 2 ג'יגה בעיבוד של הסרטים. האם אתה מכיר תוכנה לצפיה בסרטים בעלי נפח גבוה (בלויי ריי) שמשתמשת בנוסף לכרטיס המסך גם בזיכרון ובמעבד של המחשב לאיכות אופטימלית - שהסרט ירוץ יותר חלק?
מהניסיון שלי, זה מה שהכי מבאס אותי במחשב HTPC - אישתי אומרת שעם כל הכבוד לבלוו ריי שאני כל כל מתלהב ממנו, אומנם זה חד מאוד אבל מצד שני היא רואה בממיר הHD של הוט יותר חלק ויותר זורם את הסרטים. כלומר הסרטיס טיפה נמרחים ופריימים טיפה קופצים בתמונות נוף (שהמצלמה סורקת תמונות רוחב) ולא חלקים כמו בצפיה בממיר של הכבלים. ויש משהו במה שהיא אומרת (ניסיתי כבר הכל כולל לשנות ל-24 הר'ץ וכו'.)
kleinimrod - רציתי לשאול אותך: לי יש 6 גיגה זיכרון Kingston (כמו שאמרת העלות נמוכה מאוד
1. רק בWIN 7 64 biT - הוא מכיר בכמות הזיכרון הזו (ה-32 מכיר עד 4 גיג'ה).
2. לא מצאתי תוכנה לצפיה שבאמת עושה שימוש בכמות זיכרון של יותר מ-1.5 - 2 ג'יגה בעיבוד של הסרטים. האם אתה מכיר תוכנה לצפיה בסרטים בעלי נפח גבוה (בלויי ריי) שמשתמשת בנוסף לכרטיס המסך גם בזיכרון ובמעבד של המחשב לאיכות אופטימלית - שהסרט ירוץ יותר חלק?
מהניסיון שלי, זה מה שהכי מבאס אותי במחשב HTPC - אישתי אומרת שעם כל הכבוד לבלוו ריי שאני כל כל מתלהב ממנו, אומנם זה חד מאוד אבל מצד שני היא רואה בממיר הHD של הוט יותר חלק ויותר זורם את הסרטים. כלומר הסרטיס טיפה נמרחים ופריימים טיפה קופצים בתמונות נוף (שהמצלמה סורקת תמונות רוחב) ולא חלקים כמו בצפיה בממיר של הכבלים. ויש משהו במה שהיא אומרת (ניסיתי כבר הכל כולל לשנות ל-24 הר'ץ וכו'.)
nat5050:
1. לא לקחתי כרטיס מסך, אני בונה על המובנה.
2. לגבי הספק: אני כרגע מתלבט בין המארזים Enermax Laguna או Antec 2480/1480 שמגיעים עם ספק 300W / 380W בהתאמה. אני מאמין שהם יספיקו.
שתי שאלות נוספות:
1. האם אפשר לבנות על המאורר שמגיע עם המעבד?
2. מישהו התנסה עם המארז Enermax LAguna 300W?
שבוע טוב!
1. לא לקחתי כרטיס מסך, אני בונה על המובנה.
2. לגבי הספק: אני כרגע מתלבט בין המארזים Enermax Laguna או Antec 2480/1480 שמגיעים עם ספק 300W / 380W בהתאמה. אני מאמין שהם יספיקו.
שתי שאלות נוספות:
1. האם אפשר לבנות על המאורר שמגיע עם המעבד?
2. מישהו התנסה עם המארז Enermax LAguna 300W?
שבוע טוב!