I3 עם כרטיס גרפי מובנה HD-3000 - אשמח לתשובה מאוד זה חשוב לי
היי
יש ברשותי מחשב נייד של ASUS עם מעבד I3 מסדרת SANDY דגם 2350 בעל כרטיס גרפי מובנה HD3000 .
יש לי תופעה מוזרה. המחשב מריץ חלק כל תוכן HD 720/1080 ואפילו בלו ריי מלא כפי שאמור להיות למיטב הבנתי.
לעומת זאת בתוכנה POWERPOINT אני מריץ קובץ HD בגודל 500MB מצגת שערכו עבורי המחשב מגמגם ומאבד
סנכרון תמונה וקול. מעבר לזה המעבד נמצא על 90-100% עומס ומרגישים שאינו סוחב כפי שצריך.
האם לדעתכם המחשב הנ"ל חלש חומרתית[/b] עבור תוכן כזה ?
נאמר לי מאיש מחשבים שיכול להיות שאופיס להבדיל מתוכנות ייעודיות להרצת סרטים אינו תומך בפענוח חומרה לכן
המחשב קורס.
האם ישנו פתרון או שאכלתי אותה ואצטרך לרכוש מחשב נייד אחר עם מעבד חזק יותר ?
המון תודה.
יש ברשותי מחשב נייד של ASUS עם מעבד I3 מסדרת SANDY דגם 2350 בעל כרטיס גרפי מובנה HD3000 .
יש לי תופעה מוזרה. המחשב מריץ חלק כל תוכן HD 720/1080 ואפילו בלו ריי מלא כפי שאמור להיות למיטב הבנתי.
לעומת זאת בתוכנה POWERPOINT אני מריץ קובץ HD בגודל 500MB מצגת שערכו עבורי המחשב מגמגם ומאבד
סנכרון תמונה וקול. מעבר לזה המעבד נמצא על 90-100% עומס ומרגישים שאינו סוחב כפי שצריך.
האם לדעתכם המחשב הנ"ל חלש חומרתית[/b] עבור תוכן כזה ?
נאמר לי מאיש מחשבים שיכול להיות שאופיס להבדיל מתוכנות ייעודיות להרצת סרטים אינו תומך בפענוח חומרה לכן
המחשב קורס.
האם ישנו פתרון או שאכלתי אותה ואצטרך לרכוש מחשב נייד אחר עם מעבד חזק יותר ?
המון תודה.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
שאלת וענית. 500MB קובץ בתוך מצגת שונה לגמרי מהרצת סרט.
על מחשב אחר חזק יותר רץ חלק ? אם כן זה מה יש.
על מחשב אחר חזק יותר רץ חלק ? אם כן זה מה יש.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
תמוה בעיני.
למה זה צריך להיות שונה ?
האם זה באמת בגלל חוסר תמיכה בפענוח חומרה במצגת או בעיה אחרת ?
על מחשב אחר רץ חלק , אבל זה מחשב DESKTOP שלא אמור להיות חזק יותר. זה 1.
2. כל מחשב מקונפג אחרת , אולי קבצי *** / תוכנות או שאר שטויות בנייד גורמים לזה ?
למה זה צריך להיות שונה ?
האם זה באמת בגלל חוסר תמיכה בפענוח חומרה במצגת או בעיה אחרת ?
על מחשב אחר רץ חלק , אבל זה מחשב DESKTOP שלא אמור להיות חזק יותר. זה 1.
2. כל מחשב מקונפג אחרת , אולי קבצי *** / תוכנות או שאר שטויות בנייד גורמים לזה ?
- fLy
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 528 פעמים
- קיבל תודות: 272 פעמים
הי
לא נראה לי כזה תמוה וארשה לעצמי להעריך,
פורמט שהוא Video בלבד מכיל מידע אשר רלוונטי לווידאו בלבד וכך מעובד.
Powerpoint לעומת זאת מכיל ומעבד המון מידע שאינו קשור לווידאו,
אפילו אם אתה כרגע רואה מצגת שהיא לכאורה רק ווידאו, Stream המידע שמעבד הPowerpoint הוא 'כבד' יותר מהווידאו 'העצמאי'.
תמיכת החומרה בווידאו מתפקדת גם בניגון Powerpoint, לדעתי אתה נחנק בשילוב CPU/Video.
דורון.
לא נראה לי כזה תמוה וארשה לעצמי להעריך,
פורמט שהוא Video בלבד מכיל מידע אשר רלוונטי לווידאו בלבד וכך מעובד.
Powerpoint לעומת זאת מכיל ומעבד המון מידע שאינו קשור לווידאו,
אפילו אם אתה כרגע רואה מצגת שהיא לכאורה רק ווידאו, Stream המידע שמעבד הPowerpoint הוא 'כבד' יותר מהווידאו 'העצמאי'.
תמיכת החומרה בווידאו מתפקדת גם בניגון Powerpoint, לדעתי אתה נחנק בשילוב CPU/Video.
דורון.
- fLy
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 528 פעמים
- קיבל תודות: 272 פעמים
yaronkle,
אתה טועה - http://blogs.office.com/b/microsoft-pow ... ation.aspx (רלוונטי לא רק ל2010)
LiorShap,
בדוק את המאמר הבא - http://www.colinzheng.com/?p=36
דורון.
אתה טועה - http://blogs.office.com/b/microsoft-pow ... ation.aspx (רלוונטי לא רק ל2010)
LiorShap,
דורון.
FLYfLy כתב:yaronkle,
LiorShap,
דורון....
אתה אומר בעצם שלא צריכה להיות בעיה להריץ עם I3 וכ.מסך HD3000 לפי דבריך או שלא הבנתי נכון...?
ושאלה נוספת , איך אני מפעיל תמיכה ב Hardware Acceleration ב Powerpoint ?
טוב , אין ספק שעולם המחשבים מפתיע כל פעם מחדש.
לאחר שחזור מערכת והתקנת דרייבר עדכני מאתר אינטל לכרטיס מסך וכמובן התקנה נקיה של קודקים 64BIT של
SHARK007 המחשב הראה שיפור ניכר באותו קובץ וידאו ב PP. אבל מה , עדיין לא היה יציב 100% והראה תקיעות
אחת לכמה שניות +עומס מעבד שהגיע ל 90% בממוצע.
החלטתי בנסיון אחרון ונואש להרחיב זכרון מ 4GB ל 8GB והפתעה !! הוידאו רץ חלק ! הרצתי אותו היום עשרות פעמים
ואין שום תקיעות. בנוסף גם קבלתי עבודה מהירה יותר באופן כללי של המחשב שבמצב הקודם עם 4GB הראה איטיות
מרגיזה בזמן עומס במיוחד לאחר הרצת אותו וידאו. עכשיו המצב פשוט מצוין. בנוסף המעבד נמצא על 65-75% עומס
בלבד .
לסיכום - היות והכ.מסך מובנה על המעבד ומשתמש בזיכרון ראם של המחשב - במיוחד בעומס של וידאו כבד , כנראה
ש 4GB היה גבולי עבורו. שמח ומקווה שנפתרה סופית הבעיה.
תודה לעוזרים האדיבים פה

לאחר שחזור מערכת והתקנת דרייבר עדכני מאתר אינטל לכרטיס מסך וכמובן התקנה נקיה של קודקים 64BIT של
SHARK007 המחשב הראה שיפור ניכר באותו קובץ וידאו ב PP. אבל מה , עדיין לא היה יציב 100% והראה תקיעות
אחת לכמה שניות +עומס מעבד שהגיע ל 90% בממוצע.
החלטתי בנסיון אחרון ונואש להרחיב זכרון מ 4GB ל 8GB והפתעה !! הוידאו רץ חלק ! הרצתי אותו היום עשרות פעמים
ואין שום תקיעות. בנוסף גם קבלתי עבודה מהירה יותר באופן כללי של המחשב שבמצב הקודם עם 4GB הראה איטיות
מרגיזה בזמן עומס במיוחד לאחר הרצת אותו וידאו. עכשיו המצב פשוט מצוין. בנוסף המעבד נמצא על 65-75% עומס
בלבד .
לסיכום - היות והכ.מסך מובנה על המעבד ומשתמש בזיכרון ראם של המחשב - במיוחד בעומס של וידאו כבד , כנראה
ש 4GB היה גבולי עבורו. שמח ומקווה שנפתרה סופית הבעיה.
תודה לעוזרים האדיבים פה
- יוני_א
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 848
- שם מלא: יוני
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
אם בכל מקונפג כראוי, המעבד לא צריך לעבוד בניגון סרט כמעט בכלל. 4GB אמור להספיק, וגם זה יותר מדי. מכיוון שאתה רואה עומס של 90% על המעבד, זה אומר שלא המעבד הגרפי מנגן את הסרט אלא המעבד הרגיל ככל הנראה.
יוני
יכול להיות ש PP לא יודעת או שלא ניתן להגדיר תמיכה בהאצת חומרה. אין לי מושג. חפרתי בנושא ולא מצאתי תשובה
חד משמעית. כנראה שאתה צודק והמעבד מריץ את הקובץ , אבל למעבד הנ"ל יש כ.גרפי מובנה עליו אז אולי הוא כן עובד...
תיקון טעות קטנה - בפתיחת השרשור כתבתי שהקובץ הוא 500MB אבל הקובץ הוא במשקל של 1.8GB !! והסרט כולו
לא יותר מ 10 דקות. תבינו לבד על איזה איכות מדובר.
יכול להיות ש PP לא יודעת או שלא ניתן להגדיר תמיכה בהאצת חומרה. אין לי מושג. חפרתי בנושא ולא מצאתי תשובה
חד משמעית. כנראה שאתה צודק והמעבד מריץ את הקובץ , אבל למעבד הנ"ל יש כ.גרפי מובנה עליו אז אולי הוא כן עובד...
תיקון טעות קטנה - בפתיחת השרשור כתבתי שהקובץ הוא 500MB אבל הקובץ הוא במשקל של 1.8GB !! והסרט כולו
לא יותר מ 10 דקות. תבינו לבד על איזה איכות מדובר.