היה אירוע מאוד מרשים (למעט הג'ונגל הצפוי באיזור הביתנים - עם ישראל חי! ) ואני אישית מאוד התרשמתי מ-WIN8: גם מהממשק הסופר-אינטואיטיבי, וגם מהעובדה שהכל נראה ומתנהג אותו הדבר על PC, טאבלט וסמארטפון!
אחרי הבוקר, יש בהחלט סיכוי סביר שבשנה הקרובה (שלא לומר בעוד שלושה שבועות בסייבר מאנדיי) אני מתארגן גם על אולטראבוק היברידי וגם על סמסונג ATIV S
היה באמת מרשים, המוצרים החדשים מגניבים (אם כי כמה קצת לא ברורים, למשל המחשב של לנובו שבמצב טאבלט המקלדת גלויה לגמרי, או לפחות ככה זה נראה).
אני לא בטוח את מה אהבתי יותר, את ה ATIV או הלומיה 920, אבל המטרו בהחלט מרגיש הרבה יותר נכון על טאבלט או סמארטפון מאשר על מחשב (או לפחות בהתרשמות קצרה).
אני באמת לא רואה את הטעם בממשק מגע על נייד "פשוט" ,אם זה נייד עם מסך מסתובב שמאפשר שימוש של "Tablet Like" או שזה נייד היברידי שבו החלק של המקלדת הוא רק "תחנת עגינה" כמו שממומש עד היום וכל החומרה בטאבלט אז כן , בUltrabook זה סתם פיצ'ר מיותר שייקר את המחיר של המחשב לדעתי, אחרי שאנשים יבינו כמה לא נוח זה למתוח את היד כל היום כדי לעשות משהו עם המחשב הם פשוט ישתמשו במלקדת וTouchpad המובנים שיהיו הרבה יותר יעילים מבחינת עבודה וגם הרבה יותר נוחים לאורך זמן .. גם בPC זה לא פיצ'ר שצריך להתמקד אליו , אלה יותר משהו Nice to have שתוכל להציג לחברים מדי פעם ולהשוויץ .. ובכל זאת אני דווקא אוהב את Windows 8 - אפילו מאוד ,הם בהחלט עשו שיפורים מצויינים מתחת למכסה המנוע וגם מעל כמו שיפורים רבים בממשק הDesktop שכבר דיברו עליהם פה ושם.
הModern UI לא באמת מציק לי ,סך הכל אני מתייחס אליו כמסך פתיחה יפה ,ובאמת זה נחמד שאפשר לראות אימיילים ,מזג אויר ושטויות אחרות בסגנון הזה ישירות בלחיצת כפתור ,אבל מעבר לזה אפלקציות הModern UI לא ממש שוות משהו לדעתי כשאתה יכול לעשות הכל בצורה יעליה משמעותית בעזרת עכבר ומקלדת .
מי שהקשיב למצגת המרשימה של אינטל היה שם לב שאינטל בדקו את נושא הטאצ' על מחשבים רגילים. כששמו לאנשים מסך מגע ביחד עם דסקטופ (ומקלדת ועכבר), מהר מאוד הם העדיפו לעשות 80% מהפעולות במגע. ומי שהסתובב קצת בין המציגים באירוע השני, ThinkNext, בוודאי ראה איך קינקט שולט במחשב במחוות, ואפילו מתרגם שפת סימנים לאנגלית. כל ההתפתחויות האלה הן לא לעוד עשר שנים, אלא לשנתיים הקרובות. ובלי מטרו הן לא יכולות להתרומם על PC.
האמת שחושבים על הרעיון של טאצ' במחשב נייד רגיל זה נשמע לא טבעי, אבל להפתעתי גיליתי שזה מאוד נוח.
בעזרת הטרנספורמר של אסוס עם המקלדת אני משתמש המון בטאצ' בנוסף למקשי המקלדת וזה הגיע למצב שבו אני עובר למחשב הנייד הרגיל של אשתי אני מוצא את עצמי נוגע אינסוף פעמים במסך על מנת להזיז דברים ללא הצלחה
אז כנראה שזה כן אינטואיטיבי בסופו של דבר ויכול להשתלב בצורה טובה.