עזרה עם רנצ'ליו סלביה
היי אשמח לעזרה, יש לי רנצ'ליו סלביה + מטחנה ולפעמים אני ממש לא מסתדרת איתה למרות שהיא פיקס! אני מרגישה שהיא שורפת קפה למרות שדי הגעתי לטחינה הרצויה , ( אני משתמשת רק בסלסלה הכפולה כי היחידה גרועה)לפעמים נוזלים מים מהצדדים והידית משתחררת, והכי גרוע יוצאים גרגירי קפה להפוך למרות שהכל נקי מסביב
יש לכם מושג מה העניין?
ועוד דבר לגבי ניקוי, כבר השתגעתי מכל הגרסאות שמוסרים לי בכל מקום. האם מותר או אסור להשתמש במלח לימון לניקוי? והאם מותר או אסור לעשות לה בקפלאש??
תודה
יש לכם מושג מה העניין?
ועוד דבר לגבי ניקוי, כבר השתגעתי מכל הגרסאות שמוסרים לי בכל מקום. האם מותר או אסור להשתמש במלח לימון לניקוי? והאם מותר או אסור לעשות לה בקפלאש??
תודה
הי נוגה,
מאיפה את בארץ?
אני מנתניה - ואשמח לעזור.
לי יש סילביה גם ואני מנקה אותה עם מלח לימון פעם בחודש ועושה בקפלש כל שבועיים.
אני מנקה את הפורטפילטר וסלסלות כל שבוע עם Caffizza
המכונה חדשה או משומשת?
לגבי זליגה של המים, זה יכול להיות כמה סיבות:
1. לכלוך על בתוך הראש (רצוי לנקות כל פעם שעושים קפה)
2. טבעת הגומי (gascket)יבשה
3. את שמה יותר מדי קפה
4. את לא סוגרת מספיק חזק את הפורטפילטר (אישתי לפעמים גם)
מאיפה את בארץ?
אני מנתניה - ואשמח לעזור.
לי יש סילביה גם ואני מנקה אותה עם מלח לימון פעם בחודש ועושה בקפלש כל שבועיים.
אני מנקה את הפורטפילטר וסלסלות כל שבוע עם Caffizza
המכונה חדשה או משומשת?
לגבי זליגה של המים, זה יכול להיות כמה סיבות:
1. לכלוך על בתוך הראש (רצוי לנקות כל פעם שעושים קפה)
2. טבעת הגומי (gascket)יבשה
3. את שמה יותר מדי קפה
4. את לא סוגרת מספיק חזק את הפורטפילטר (אישתי לפעמים גם)
תודה רבה המכונה יצאה השבוע מהחברה היא משופצת מהחברה אבל חזרה לפני כמה ימים עקב כמה בעיות שהיו לי איתה כמו באמת נזילת הגרגרים לקפה. פעם בחודש זה לא יותר מידי ? אתמול דיברתי עם הטכנאי של יבואני רנצ'ליו בארץ והוא אמר שמלח לימון אין בעיה אבל לא צריך לעשות בקפלאש כי השומנים היחידים נמצאים ברשת איפה שהבורג שאת זה אפשר לשחרר ולנקות.
כשיוצאים גרגרים זה קורה גם שאין נזילות של מים מהצדדים אז זה די מוזר..
כשיוצאים גרגרים זה קורה גם שאין נזילות של מים מהצדדים אז זה די מוזר..
אין שום בעיה במלח לימון
כנ"ל לגבי בקפלאש רק תשימי לב שלא צריך פולסים יותר ארוכים מ 2-3 שניות כל פעם כדי שהחומר יעבור דרך הראש ויצא מהסלנואיד
תשימי לב שאחרי שאת דוחסת הקפה לא עובר את גובה הקו בסלסילה אם את רואה גומה עמוקה (בגלל הבורג) בקפה אחרי החליטה זה אומר שאת מעמיסה יותר מדי קפה וזה הגיוני שהוא נשרף
חוץ מזה כמובן כדאי לגלוש טמפ
כנ"ל לגבי בקפלאש רק תשימי לב שלא צריך פולסים יותר ארוכים מ 2-3 שניות כל פעם כדי שהחומר יעבור דרך הראש ויצא מהסלנואיד
תשימי לב שאחרי שאת דוחסת הקפה לא עובר את גובה הקו בסלסילה אם את רואה גומה עמוקה (בגלל הבורג) בקפה אחרי החליטה זה אומר שאת מעמיסה יותר מדי קפה וזה הגיוני שהוא נשרף
חוץ מזה כמובן כדאי לגלוש טמפ
כן לדעתי לא צריך יותר מפעם בשלשה חודשים בהנחה שאת לא שותה עשרים כוסות אספרסו ביוםפעם בחודש זה לא יותר מידי ?...
הטכנאים באופן כללי מתנגדים לבקפלאש כי אם תיתני פולס ארוך מדי סבון יכנס לך לדוד
כן זה חשוב מדי פעם לעשות בק פלאש כי שומני הקפה מצטברים גם בתוך הסלנואיד ומפריעים באטימה שלו מה שעלול לגרום לדליפה מהדוד
יכול להיות שהרשת כבר לא כל כך טובה וכדאי להחליף אותה או שהידית מלוכלכת תנסי להוציא את הרשת מהידית ולנקות מתחת ותראי אם זה עוזרכשיוצאים גרגרים זה קורה גם שאין נזילות של מים מהצדדים אז זה די מוזר.....
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
לגבי ניקוי סילביה תקראי פה יש לא מעט מידע:נוגה כתב:כל כמה זמן לעשות ניקוי מלח לימון ובקפלאש בהנחה שאני שותה שתי כוסות קפה ביום?...
http://www.htcafe.co.il/vt122537.%D7%A0 ... 7%99%D7%94
לקבלת קפה טוב בטמפ' נכונה תקראי את המאמר הבא:
http://www.htcafe.co.il/p1.article01704
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אפשר מסננת סטנדרטית של E61 - יש בקפה רות.
חוצמזה, גלישת טמפרטורה חובה בסילביה - ראי את הלינק של shlomyga
חוצמזה, גלישת טמפרטורה חובה בסילביה - ראי את הלינק של shlomyga
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
לא חושב, כבעלים של סילביה כבר יותק משנה זה לא קרה לי אף פעם.נוגה כתב:האם שווה להחליף את הרשתות המקוריות של רנצ׳ליו ללה מרצוקו? אולי הן עושות לי את בעיית הגרגרים ונזילת המים מהצדדים (הכפולה כי בבודדת אני לא משתמשת) תודה...
נסי לפרק את מסננת הראש ולהשרות כל החלקים במסיר שומנים (חומר למדיח עם מים חמים) חצי שעה.
נקי את הראש והגומיה לאחר הפירוק עם מברשת וחברי הכל חזרה - לא אמור להיות מסובך.
שחררי קצת מים ונסי שוב להכין קפה תוך הקפדה על גובה הקפה בסלסילה דחיסה נכונה וגלישת
טמפרטורה.
אם כל זה לא יעזור נסי לצלם ולעלות סירטון לפה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אולי שווה לנסות לנסות לשים פחות קפה ולנעול חזק יותר מהרגיל
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לא, אבל שווה לבדוק את המטחנה כי נראה שהטחינה לא אחידה כי יש אבקה שחודרת את החריצים של הסלסילה ...נוגה כתב:אני משתמשת בכפולה, אף פעם לא בבודדת, שווה גם אותה להחליף?...
אפשר כמובן לנסות סלסילה כפולה אחרת ולבדוק האם עדיין יש אבקת קפה בכוס.