מישהו אמר שאין נטייה מסחרית בעיתונות הישראלית?

כל מה שנוגע לפלטפורמות הניידות של אפל - אייפון, אייפוד, שעון אפל
esloan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #21 

drixie כתב:צריך להיות ממש שפוט של אפל כדי לחשוד שמיקרוסופט שילמה כסף לגלובס כדי שיכתוב שמכשירי אנדרויד יותר מצליחים כרגע במכירות מאייפון. אבל ממש. אז הנה טיפ קטן לשפוטים, כי אסור לאבד תקווה: סטיב ג'ובס לא מת, הוא מבלה כמה חודשים עם אלוויס והוא עוד יחזור.
...
עשית קצת סלט חביבי :D

את זה אף אחד לא טען...

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2338
נתן תודות: 126 פעמים

שליחה #22 

שימו לב לכותרת, מדובר ב IDC לא איזה מכון מחקר זניח,
לחברה האלו יש שם של מביני עניין, הם לא ייצאו סתם בהצהרות,
ובכלל הסקרים שלהם הם רבעוניים, ככה שיכול להיות שברבעון הבא
כולנו נראה כותרת הפוכה ונאכל את הכובע,

ובכלל הכותרת הראשונה כנראה עובדה,
הכותרת השניה כנראה דיעה (פה יכול להיות שיש משהו בדבריך...)
והשלישית גם עובדה, תכלס אם בית משפט הורה לך להתנצל אז או שתעשה את זה כמו שצריך או שתגיש עירעור...

אני לא חושב שיש פה עיתונות מגמתית...

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #23 

erezsolan כתב:
drixie כתב:צריך להיות ממש שפוט של אפל כדי לחשוד שמיקרוסופט שילמה כסף לגלובס כדי שיכתוב שמכשירי אנדרויד יותר מצליחים כרגע במכירות מאייפון. אבל ממש. אז הנה טיפ קטן לשפוטים, כי אסור לאבד תקווה: סטיב ג'ובס לא מת, הוא מבלה כמה חודשים עם אלוויס והוא עוד יחזור.
...

את זה אף אחד לא טען...
...
כמו הרבה תיאוריות קונספירציה, אין טענה, יש "רמזים". קודם אומרים שהעריכה מגמתית. אח"כ אומרים שמיקרוסופט שפכה הרבה כסף. ומקנחים ב"כולם דופקים את אפל". תקרא את השרשור לפי הסדר ותראה.

אפל קורבן של ההצלחה של עצמה. היא חיה על יח"צ כאילו כל מוצר שלה יש בו איזה קסם סודי. הזמינו להשקה דרמטית ולא הציגו שום דבר מעניין. הזמינו למופע קסמים ושום קסם לא הצליח. הלך הקסם. ככה זה, עולים גבוה, נופלים יותר חזק. היום wired, מחר tired. הם יצטרכו ללמוד לחיות עם תחרות.

esloan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

drixie כתב:
erezsolan כתב:
...

את זה אף אחד לא טען...
...
כמו הרבה תיאוריות קונספירציה, אין טענה, יש "רמזים". קודם אומרים שהעריכה מגמתית. אח"כ אומרים שמיקרוסופט שפכה הרבה כסף. ומקנחים ב"כולם דופקים את אפל". תקרא את השרשור לפי הסדר ותראה.

אפל קורבן של ההצלחה של עצמה. היא חיה על יח"צ כאילו כל מוצר שלה יש בו איזה קסם סודי. הזמינו להשקה דרמטית ולא הציגו שום דבר מעניין. הזמינו למופע קסמים ושום קסם לא הצליח. הלך הקסם. ככה זה, עולים גבוה, נופלים יותר חזק. היום wired, מחר tired. הם יצטרכו ללמוד לחיות עם תחרות.
...
אעשה לך קצת סדר - אני טענתי שגלובס הציגו מצג חד צדדי ומוטה לכיוון סמסונג.

anton11 הוסיף ואמר כי במוסף הכלכלה של ידיעות הבחין בכמות הכתבות הלא סבירה בעליל בנושא מיקרוסופט (כנס לכלכליסט ותראה בעצמך).

אף אחד לא קישר בין מיקרוסופט וידיעות לבין גלובס ואנדרואיד ובטח שלא טען כי מיקרוסופט "שילמה כסף לגלובס כדי שיכתוב שמכשירי אנדרויד יותר מצליחים כרגע במכירות מאייפון". זו נשמעת קונפירציה אפילו עבורי.

הטענה הכללית היא שכולם מבינים את המשחק שהוא "אני שומר עם האינטרסים של מי שיש לי איתו עסקים".

הבעיה היא שאנו כבר לא קוראים עיתונות אלא מציאות רבודה שלה.

Golan38
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 178
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #25 

מה זה משנה מה כותבים בגלובוס. בסופו של דבר אפל עדיין מוכרת טלפונים יותר מסמסונג
בדיוק מזכיר לי את מדונה איך העיתונים קברו אותה כבר ממזמן והיא עדיין הדמות הכי חזקה בפופ העולמי.
מציאות לחוד ועיתונות לחוד...
Bang Bang Shoot you dead. shoot my lover in the head

esloan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

Golan38 כתב:מה זה משנה מה כותבים בגלובוס. בסופו של דבר אפל עדיין מוכרת טלפונים יותר מסמסונג
בדיוק מזכיר לי את מדונה איך העיתונים קברו אותה כבר ממזמן והיא עדיין הדמות הכי חזקה בפופ העולמי.
מציאות לחוד ועיתונות לחוד...
...
אני לא בטוח שזה נכון, שאפל מוכרת יותר מכשירי סלולר מסמסונג, אבל זה גם לא ממש משנה.

הבעיה היא שאין איזון, ויש מגמתיות ברורה, בעיני לפחות, של הכפשת מוצרי אפל שמגמתי ככל שלא תהיה, קשה להתכחש להצלחתם ולשווקים המשניים (חבילות תקשורת, אפליקציות, אקססוריס וכו') שהם מספקים.

erlich01
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #27 

מזכיר לי בדיחה
שני יהודים זקנים יושבים וקוראים עיתונים
שואל הראשון את השני מה הוא קורא - והוא עונה לו אני קורא עיתון בערבית.
שואל אותו הראשון - וכילמה?
עונה לו השני - בעיתונות שלנו הכל רע - אין כסף, אין עבודה אין כלכלה ותמיד דופקים אותנו. בעיתונות הערבית - היהודים שולטים, לנו כל הכסף אנחנו הכי חזקים וכולי..

כאשר כותבים טקסטים - לא משנה כמה נתאמץ , תמיד דעת הכותב נתכנס בין השורות.
אם ניתן לשני אנשים שונים - אחד שמבין מצויין בטכנולוגיה והשני (לצורך העניין בלי הכללות על מנת שלא יהרגו אותי), מטפלת בילד רך (שפחות מבינה בטכנולוגיה), לסקור שני מכשירים - SGS3 Vs Iphone 5 ולכתוב דיעה הרי זה די ברור מי יכתוב מה.
זה שמבין רוצה חופש והשני רוצה מכשיר עובד.
רוב מי שכותב בטכנולוגיה אוהב חופש וכאשר מגבילים אותו הוא לא מרוצה (בינינו רובנו כאלה) ואז הוא מביע את דעתו.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #28 

אם מישהו חושב שעיתונאים (כולל בגלובס) בימינו הולכים לבד לחפש ידיעות ולא מוזנים על-ידי פרסומאים, יחצנים והודעות לעיתונים, אז באמת הגיע הזמן שיתעורר. ומי שחושב שכמות הכתבות על מיקרוסופט לא הגיונית, נו באמת. קל לשכוח, אבל יש 1.2 מיליארד מחשבים שמריצים חלונות(!), כמעט כל מי שעושה עבודת צווארון לבן כלשהי משתמש באופיס, כמעט כל הארגונים מריצים שרתים של מיקרוסופט. כל הדברים האלה מתחלפים עכשיו בגל אחד גדול. בנוסף לכל אלה, טלפונים חדשים טאבלטים. אז זה אמור להיות חדשות יותר גדולות מעוד אייפון ואייפד, עם הכל הכבוד לאפל.

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 679
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #29 

גלובס זה עיתון כלכלי, הוא מדווח על עובדות ביחס למה שמעניין את קוראיו. קוראיו מתעניינים באספקט הפיננסי של מלחמות הסלולר. "האירוע" שמעניין את המשקיעים הוא שמניית אפל סבלה מירידות חזקות לאחרונה.
כמ כן, ספציפית כרגע, החדשות המעניינות בסלולר לא באות מאפל. ההשקה של מיקרוסופט והמחיר הלא נורמלי של הגוגל החדש הם מה שמעניין היום. (לפחות עד שאפל תוציא "אייפד מיקרו" שיגיע בגודל 5.5" :wink: )
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"

שלח תגובה

חזור אל “אפל - iPhone / iPad”