מתחיל בריכשת מערכת קולנוע
שלום רב,
קצת אפרט ואשמח לעזרתכם ולדעה שלכם.
קצת רקע:
אני כמובן מתחיל בכל מה שקשור למערכות קולנוע ולכן פונה אליכם.
אין לי בעיה לרכוש מAMAZON ולשלוח דרך BUY2USA וכו'... (הזמן לא פאקטור)
השימוש: השימוש הוא בעיקר לסרטים ולמוזיקה..
הדרישות:אז ככה, יש לי כרגע ממיר, מחשב (HTPC) , WII כך שצריך יותר מחיבור אחד של HDMI.
אני מעוניין ברסיבר שאוכל לתמוך בכל מה שקשור לפורמטים החדשים.
בנוסף, מעוניין לרכוש רמקולים (לדעתי כדאי רק מישראל לא? ) מדפיים(לא על הריצפה)
התקציב כרגע לא ידוע כי אין לי מושג לאן לוקחים את זה... המגבלה התקציבית כרגע היא על 3500 ש"ח(האם אפשר לעמוד בכך עפ"H הדרישות)
אשמח לעזרתכם!
תודה
קצת אפרט ואשמח לעזרתכם ולדעה שלכם.
קצת רקע:
אני כמובן מתחיל בכל מה שקשור למערכות קולנוע ולכן פונה אליכם.
אין לי בעיה לרכוש מAMAZON ולשלוח דרך BUY2USA וכו'... (הזמן לא פאקטור)
השימוש: השימוש הוא בעיקר לסרטים ולמוזיקה..
הדרישות:אז ככה, יש לי כרגע ממיר, מחשב (HTPC) , WII כך שצריך יותר מחיבור אחד של HDMI.
אני מעוניין ברסיבר שאוכל לתמוך בכל מה שקשור לפורמטים החדשים.
בנוסף, מעוניין לרכוש רמקולים (לדעתי כדאי רק מישראל לא? ) מדפיים(לא על הריצפה)
התקציב כרגע לא ידוע כי אין לי מושג לאן לוקחים את זה... המגבלה התקציבית כרגע היא על 3500 ש"ח(האם אפשר לעמוד בכך עפ"H הדרישות)
אשמח לעזרתכם!
תודה
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בתקציב הנתון אופציה ששווה לך לשקול בכובד ראש היא קניית סט רסיבר+רמקולים של אונקיו בארה"ב, למשל: http://www.amazon.com/Onkyo-HT-S7400-5- ... B004VK0IPC
הרסיבר ברמה גבוהה יחסית למחיר, ושקול לרסיברים ברמת הכניסה-פלוס של אונקיו, והרמקולים בהחלט ייתנו מענה מצויין מבחינת תמורה למחיר.
הרסיבר ברמה גבוהה יחסית למחיר, ושקול לרסיברים ברמת הכניסה-פלוס של אונקיו, והרמקולים בהחלט ייתנו מענה מצויין מבחינת תמורה למחיר.
נניח מצאתי את הרסיבר Pioneer VSX-521-K שיוצא 2000 ש"חepony כתב:בתקציב הנתון אופציה ששווה לך לשקול בכובד ראש היא קניית סט רסיבר+רמקולים של אונקיו בארה"ב, למשל: http://www.amazon.com/Onkyo-HT-S7400-5- ... B004VK0IPC
הרסיבר ברמה גבוהה יחסית למחיר, ושקול לרסיברים ברמת הכניסה-פלוס של אונקיו, והרמקולים בהחלט ייתנו מענה מצויין מבחינת תמורה למחיר....
ורמקולים 1500 ש"ח מספיק?
איך הרסיבר הזה?
:\
- epony
- חבר במועדון 10K

דבר ראשון, חלוקת התקציב שלך לא נכונה לעניות דעתי. בתקציב הנתון אתה צריך לכוון לרסיבר במקסימום 1,500 ש"ח, ואת השאר (אלפיים וקצת) לשים על רמקולים.
דבר שני, הסתובבו פה בפורום עדויות שאת ה-521 אפשר להשיג במחירים שיותר קרובים ל-1,000 ש"ח מל-2,000 ש"ח (נדמה לי שחבר או שניים אמרו שהם קנו או ראו אותו ב-1,200 ש"ח באחת החנויות...)
דבר שלישי, אתה צריך ללכת לחנות מתמחה או שתיים עם כמה קטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב, ולהתחיל לשמוע שילובים שונים של רמקולים ורסיברים בתקציב שלך, ככה שתדע מה האוזן שלך מעדיפה, כי זו אמת המידה הכי חשובה כשקונים מערכת סאונד.
דבר שני, הסתובבו פה בפורום עדויות שאת ה-521 אפשר להשיג במחירים שיותר קרובים ל-1,000 ש"ח מל-2,000 ש"ח (נדמה לי שחבר או שניים אמרו שהם קנו או ראו אותו ב-1,200 ש"ח באחת החנויות...)
דבר שלישי, אתה צריך ללכת לחנות מתמחה או שתיים עם כמה קטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב, ולהתחיל לשמוע שילובים שונים של רמקולים ורסיברים בתקציב שלך, ככה שתדע מה האוזן שלך מעדיפה, כי זו אמת המידה הכי חשובה כשקונים מערכת סאונד.
האם העלת התקציב תשחק לטובתי?ל4000 ש"ח נניח?epony כתב:דבר ראשון, חלוקת התקציב שלך לא נכונה לעניות דעתי. בתקציב הנתון אתה צריך לכוון לרסיבר במקסימום 1,500 ש"ח, ואת השאר (אלפיים וקצת) לשים על רמקולים.
דבר שלישי, אתה צריך ללכת לחנות מתמחה או שתיים עם כמה קטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב, ולהתחיל לשמוע שילובים שונים של רמקולים ורסיברים בתקציב שלך, ככה שתדע מה האוזן שלך מעדיפה, כי זו אמת המידה הכי חשובה כשקונים מערכת סאונד....
2000/2000
מה חשוב לשמוע כאשר אני מביא קטעים משל עצמי?
- epony
- חבר במועדון 10K

בשלב ראשון לעניות דעתי עדיף להשקיע יותר ברמקולים מאשר ברסיבר, מתוך תפיסה שהרמקולים יחזיקו מעמד יותר זמן...
כשאתה מביא קטעים שלך חשוב לחפש כמה דברים:
1) פירוט - האם אתה שומע את כל הצלילים שאתה רגיל לשמוע, האם הגיטרות מופרדות היטב בקטע רוק, האם שכבות המקצבים בקטע אלקטרוני מופרדות ומשתלבות כמו שצריך, האם אתה יכול להבחין בין כלי המיתר השונים בקטע קלאסי וכד'... האם בקטעים מאוד מורכבים/עמוסים לא "הולכים לאיבוד"?
2) צלילים "מיוחדים" - פעמונים חלשים ברקע, מלמול של הסולן שניה לפני שמתחילים, כניסה של הבאס וכיו"ב - הפרטים הקטנים שעושים את ההבדל בקטעי מוזיקה שמכירים ממש טוב...
3) צלילים בקצה טווח התדרים - האם הגבוהים גבוהים מספיק והנמוכים נמוכים מספיק? האם שומעים את כל הפרטים הללו או שהם הולכים קצת לאיבוד? האם אפשר לזהות בקלות את הבס.
כדאי גם להוריד לסמארטפון שלך אפליקציית SPL METER כדי לוודא שכשמחברים רסיברים ורמקולים שונים, העוצמות נשארות דומות (נגיד 85DB), ואתה לא מבלבל בין ווליום יותר גבוה לפירוט יותר טוב.
1) פירוט - האם אתה שומע את כל הצלילים שאתה רגיל לשמוע, האם הגיטרות מופרדות היטב בקטע רוק, האם שכבות המקצבים בקטע אלקטרוני מופרדות ומשתלבות כמו שצריך, האם אתה יכול להבחין בין כלי המיתר השונים בקטע קלאסי וכד'... האם בקטעים מאוד מורכבים/עמוסים לא "הולכים לאיבוד"?
2) צלילים "מיוחדים" - פעמונים חלשים ברקע, מלמול של הסולן שניה לפני שמתחילים, כניסה של הבאס וכיו"ב - הפרטים הקטנים שעושים את ההבדל בקטעי מוזיקה שמכירים ממש טוב...
3) צלילים בקצה טווח התדרים - האם הגבוהים גבוהים מספיק והנמוכים נמוכים מספיק? האם שומעים את כל הפרטים הללו או שהם הולכים קצת לאיבוד? האם אפשר לזהות בקלות את הבס.
כדאי גם להוריד לסמארטפון שלך אפליקציית SPL METER כדי לוודא שכשמחברים רסיברים ורמקולים שונים, העוצמות נשארות דומות (נגיד 85DB), ואתה לא מבלבל בין ווליום יותר גבוה לפירוט יותר טוב.
האם כדאי להביא מחשב וסרט HD לשמוע אותו?epony כתב:בשלב ראשון לעניות דעתי עדיף להשקיע יותר ברמקולים מאשר ברסיבר, מתוך תפיסה שהרמקולים יחזיקו מעמד יותר זמן...
כדאי גם להוריד לסמארטפון שלך אפליקציית SPL METER כדי לוודא שכשמחברים רסיברים ורמקולים שונים, העוצמות נשארות דומות (נגיד 85DB), ואתה לא מבלבל בין ווליום יותר גבוה לפירוט יותר טוב....
- epony
- חבר במועדון 10K

אפשר, אם יש קטע מסויים בסרט שיכול לשקף לך את כל השיקולים הנ"ל...
- epony
- חבר במועדון 10K

קצת מעבר לתקציב שלך, לא?
- epony
- חבר במועדון 10K

1) למה ננעלת על פיוניר? שמעת אותו? שמעת אחרים באותה רמה?
2) לגבי ה-1022, הוא כאמור מחוץ לתקציב שלך כי הוא משאיר לך משהו כמו 1,000 ש"ח לרמקולים שזה פשוט לא מספיק.
3) על ה-822 כבר עושה רושם שתוכל לחסוף כמה לירות, אבל אל תשכח שאתה תצטרך שנאי ממיר מתח כדי לחבר אותו לחשמל בארץ, וזה עסק של עוד כמה מאות ש"ח, כך שרוב החיסכון ברמות המחיר הללו מתקזז...
2) לגבי ה-1022, הוא כאמור מחוץ לתקציב שלך כי הוא משאיר לך משהו כמו 1,000 ש"ח לרמקולים שזה פשוט לא מספיק.
3) על ה-822 כבר עושה רושם שתוכל לחסוף כמה לירות, אבל אל תשכח שאתה תצטרך שנאי ממיר מתח כדי לחבר אותו לחשמל בארץ, וזה עסק של עוד כמה מאות ש"ח, כך שרוב החיסכון ברמות המחיר הללו מתקזז...
- epony
- חבר במועדון 10K