סיפורו של כבל HDMI המחבר בין מקרן לסטרימר
-
ofir_nim
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 338
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
ביום שישי קיבלתי במתנה אקסטרימר פרודיג'י שחור.
לא חיכיתי שניה, העפתי את האקסטרימר פרו, וחיברתי אותו למקרן אופטומה HD33 שלי, ע"י כבל HDMI באורך 15 מ' שמושחל אצלי בין המקרן למזנון.
הכל עבד מושלם - נהניתי מסרטי תלת-מימד, וסוף סוף נושא הכתוביות עבד מושלם!
למחרת ביום שבת, היה לי זמן פנוי והחלטתי לעשות סדר במזנון, ולתת לפרודיג'י מקום משלו, מאחר והוא ישב על קדם המגבר - לבסוף הכל היה מסודר ומאורגן פרפקט.
בערב, התיישבתי לראות סרט - הדלקתי את הפרודיג'י ואת המקרן, וחשכו עיני (תרתי משמע) - המקרן לא מקבל סיגנל.
חיברתי את המקרן לממיר של יס עם אותו הכבל - וגם אין סיגנל. חיברתי לפטופ למקרן עם אותו הכבל - שוב אין סיגנל.
חיברתי את הלפטופ למקרן עם כבל אחר - עובד. חיברתי את הפרודיג'י לטלויזיה - עובד.
היה גם קטע מוזר שבכמה נסיונות כיבוי והדלקה לפרודיג'י שהוא מחובר עם הכבל הארוך למקרן, ראיתי לכמה שניות תמונה עם "שלג ירוק", אך היא נעלמה לאחר כמה שניות והמסך הושחר שוב (כנראה לאחר שהפרודיג'י סיים להיפתח).
האם יכול להיות שיש לי תקלה בכבל HDMI ? אין לי שום הסבר אחר ...
אשמח לדעת האם מישהו נתקל בתקלה בכבל, שכן לא בא לי להוציא את הכבל מהקיר סתם שלא לצורך.[/b]
לא חיכיתי שניה, העפתי את האקסטרימר פרו, וחיברתי אותו למקרן אופטומה HD33 שלי, ע"י כבל HDMI באורך 15 מ' שמושחל אצלי בין המקרן למזנון.
הכל עבד מושלם - נהניתי מסרטי תלת-מימד, וסוף סוף נושא הכתוביות עבד מושלם!
למחרת ביום שבת, היה לי זמן פנוי והחלטתי לעשות סדר במזנון, ולתת לפרודיג'י מקום משלו, מאחר והוא ישב על קדם המגבר - לבסוף הכל היה מסודר ומאורגן פרפקט.
בערב, התיישבתי לראות סרט - הדלקתי את הפרודיג'י ואת המקרן, וחשכו עיני (תרתי משמע) - המקרן לא מקבל סיגנל.
חיברתי את המקרן לממיר של יס עם אותו הכבל - וגם אין סיגנל. חיברתי לפטופ למקרן עם אותו הכבל - שוב אין סיגנל.
חיברתי את הלפטופ למקרן עם כבל אחר - עובד. חיברתי את הפרודיג'י לטלויזיה - עובד.
היה גם קטע מוזר שבכמה נסיונות כיבוי והדלקה לפרודיג'י שהוא מחובר עם הכבל הארוך למקרן, ראיתי לכמה שניות תמונה עם "שלג ירוק", אך היא נעלמה לאחר כמה שניות והמסך הושחר שוב (כנראה לאחר שהפרודיג'י סיים להיפתח).
האם יכול להיות שיש לי תקלה בכבל HDMI ? אין לי שום הסבר אחר ...
אשמח לדעת האם מישהו נתקל בתקלה בכבל, שכן לא בא לי להוציא את הכבל מהקיר סתם שלא לצורך.[/b]
נערך לאחרונה על ידי ofir_nim ב 28/11/2012 16:16, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
האם הכבל עובר עכשיו במקום שהוא לא עבר קודם? בעיקר מקורות חשמל/כבלי חשמל.
בכבלים ארוכים זה ההפרעה הראשית.
אם יש לך כבלי חשמל שעוברים קרוב אליו - נסה לגרום להם להיום אנכיים אליו ולא מקבילים אליו (במידת האפשר)
בכבלים ארוכים זה ההפרעה הראשית.
אם יש לך כבלי חשמל שעוברים קרוב אליו - נסה לגרום להם להיום אנכיים אליו ולא מקבילים אליו (במידת האפשר)
-
ofir_nim
-
- חבר פעיל מאוד

המזנון מחולק ל-3 תאים - הכבל יוצא מגב המזנון בתא המרכזי (אורכו לאחר היציאה כ-2 מטר).
קודם הסטרימר ישב בתא האמצעי, וכעת בתא הימני, ואת הכבל שהיה מגולגל חלקית קודם, העברתי דרך חור פנימי לתא הימני.
חשבתי גם על מה שרשמת, ועשיתי נסיון (הזוי לטעמי) להחזיר את הסטרימר והכבל למצב הקודם שעבד, אך הבעייה נשארה.
קודם הסטרימר ישב בתא האמצעי, וכעת בתא הימני, ואת הכבל שהיה מגולגל חלקית קודם, העברתי דרך חור פנימי לתא הימני.
חשבתי גם על מה שרשמת, ועשיתי נסיון (הזוי לטעמי) להחזיר את הסטרימר והכבל למצב הקודם שעבד, אך הבעייה נשארה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

קודם כל הייתי מוציא את הכבל מהמזנון ומחבר מחוץ לו לסטרימר ורואה מה קורה - בתקווה שהכבל לא נפגע.
-
ofir_nim
-
- חבר פעיל מאוד

מה זאת אומרת להוציאו מחוץ למזנון? הכבל מושחל בקיר ויוצא בגב המזנון. אם כוונתך לחלק מחוץ לקיר, אז כמובן שבדקתי אותו והוא נראה תקין - זה כבל עבה מאד יחסית עם ציפוי "משוריין" שכזה.
נראה לי שלא תהיה לי ברירה אלא לשלוף את כולו מהקיר ולנסות אותו אז - באסה!!!!
נראה לי שלא תהיה לי ברירה אלא לשלוף את כולו מהקיר ולנסות אותו אז - באסה!!!!
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

נסה קודם לישר אותו אל מחוץ למזנון - שיהיה כמה שיותר מאונך לשאר הכבלים (במיוחד לחשמל) ואז נסה שוב.
נסה להעביר רזולוציה נמוכה
נסה להעביר רזולוציה נמוכה
-
ofir_nim
-
- חבר פעיל מאוד

טוב - עדכון: בלית ברירה שלפתי את הכבל מהצינור, וחיברתי איתו את הלפ-טופ לטלויזיית LCD, וגם כאן לא רואים.
אין לי ברירה אלא להסיק מכך שגם כבל יכול להתקלקל.
כעת אשמח להמלצה לפיתרון חדש: האורך הנדרש הינו כ-12 מטר.
מה לקנות? כבל HDMI חדש? / פתרון המבוסס על כבלי רשת (ואם כן יש המלצות?) ואולי בכלל יש מעבדה שיודעת לתקן כבלים (הבעיה מן הסתם בהלחמות באחד הראשים).
אין לי ברירה אלא להסיק מכך שגם כבל יכול להתקלקל.
כעת אשמח להמלצה לפיתרון חדש: האורך הנדרש הינו כ-12 מטר.
מה לקנות? כבל HDMI חדש? / פתרון המבוסס על כבלי רשת (ואם כן יש המלצות?) ואולי בכלל יש מעבדה שיודעת לתקן כבלים (הבעיה מן הסתם בהלחמות באחד הראשים).
-
ofir_nim
-
- חבר פעיל מאוד

עדכון:
אתמול רכשתי כבל חדש מחברנו בפורום - יבגני - המכונה JEXY.
המחיר היה מאד הוגן, והיתרון הגדול ברכישה ממנו הוא שיבגני ביצע לכבל בדיקה לפני שמכר לי אותו, מאחר וכבל באורך 15 מ' לא תמיד עובד כמו שצריך בתלת מימד 1080P, .
אגב, בהתחלה הוא קיבל מהספק שלו כבל שלא היה תקין, ובזכות זה שהוא בדק זאת, לא "נפלתי" על כבל בעייתי.
אתמול רכשתי כבל חדש מחברנו בפורום - יבגני - המכונה JEXY.
המחיר היה מאד הוגן, והיתרון הגדול ברכישה ממנו הוא שיבגני ביצע לכבל בדיקה לפני שמכר לי אותו, מאחר וכבל באורך 15 מ' לא תמיד עובד כמו שצריך בתלת מימד 1080P, .
אגב, בהתחלה הוא קיבל מהספק שלו כבל שלא היה תקין, ובזכות זה שהוא בדק זאת, לא "נפלתי" על כבל בעייתי.
נערך לאחרונה על ידי ofir_nim ב 10/11/2012 1:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
ofir_nim
-
- חבר פעיל מאוד

עדכון נוסף לצערי:
מסתבר שכן "נפלתי" - הכבל לא תומך בתלת מימד- אפילו לא sbs.
המשקפיים לא מסתנכרנות למקרן. ניסיתי עם כבל אחר לאחר שמיקמתי את הסטרימר ליד המקרן ועבד. מסקנה - הכבל הוא הבעייה.
איזה באסה !!!!
מסתבר שכן "נפלתי" - הכבל לא תומך בתלת מימד- אפילו לא sbs.
המשקפיים לא מסתנכרנות למקרן. ניסיתי עם כבל אחר לאחר שמיקמתי את הסטרימר ליד המקרן ועבד. מסקנה - הכבל הוא הבעייה.
איזה באסה !!!!
-
ofir_nim
-
- חבר פעיל מאוד

טיפ קטן שקיבלתי מיבגני לכל מי שמשתמש בכבל HDMI (או אחר) ארוך ויקר:
לחבר לקצה הכבל הארוך עוד כבל זהה באורך עד 0.5 מטר בעזרת מחבר פשוט "נקבה-נקבה", וכך גם אם יש צורך להוציא ולהכניס את התקע של הכבל מספר פעמים, הכי גרוע שיכול לקרות זה שהכבל הקצר יתקלקל ולא הכבל הארוך והיקר.
לחבר לקצה הכבל הארוך עוד כבל זהה באורך עד 0.5 מטר בעזרת מחבר פשוט "נקבה-נקבה", וכך גם אם יש צורך להוציא ולהכניס את התקע של הכבל מספר פעמים, הכי גרוע שיכול לקרות זה שהכבל הקצר יתקלקל ולא הכבל הארוך והיקר.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
ofir_nim כתב:טיפ קטן שקיבלתי מיבגני לכל מי שמשתמש בכבל HDMI (או אחר) ארוך ויקר:
לחבר לקצה הכבל הארוך עוד כבל זהה באורך עד 0.5 מטר בעזרת מחבר פשוט "נקבה-נקבה", וכך גם אם יש צורך להוציא ולהכניס את התקע של הכבל מספר פעמים, הכי גרוע שיכול לקרות זה שהכבל הקצר יתקלקל ולא הכבל הארוך והיקר....