התחדשתי במערכת קולנוע ביתית (רמקולים ורסיבר) וכעת מבקש את עזרתכם..
קודם כל שלום.
אז ככה, רכשתי סוף כל סוף מערכת קולנוע ביתי, שכל כך רציתי כבר די הרבה זמן.
רכשתי סט רמקולים (סטלייטים) של חברת Tannoy מדגם HTS-101. הרסיבר שנקנה יחד איתם הוא
Onkyo TX-NR414.
עכשיו, אחרי שחיברתי הכל יש לי מספר דברים לא מובנים, ולכן אצתרך את עזרתכם, חברים.
אקדים ואומר שלרסיבר מחובר ממיר של YES MAX TOTAL, ומחשב סלון (HTPC). שניהם מחוברים דרך כבלים HDMI לרסיבר ומהרסיבר מחוברים דרך כבל HDMI נוסף לטלויזיה (Samsung).
א. כאשר אני מדליק/מכבה את הטלויזיה, איך אני יכול לעשות שגם הרסיבר יכבה/ידלק?
ב. כאשר אני מכבה את הטלויזיה, אני ממשיך לשמוע קול דרך הרמקולים...
ג. כשאני שם סרט ב-yes hd, אני רואה שהרסיבר רושם לי dolby 2.0. זה לא אמור להיות dolby 5.1?
בינתיים זהו.
תודה מראש לכל המגיבים.
שבת שלום!
רכשתי סט רמקולים (סטלייטים) של חברת Tannoy מדגם HTS-101. הרסיבר שנקנה יחד איתם הוא
Onkyo TX-NR414.
עכשיו, אחרי שחיברתי הכל יש לי מספר דברים לא מובנים, ולכן אצתרך את עזרתכם, חברים.
אקדים ואומר שלרסיבר מחובר ממיר של YES MAX TOTAL, ומחשב סלון (HTPC). שניהם מחוברים דרך כבלים HDMI לרסיבר ומהרסיבר מחוברים דרך כבל HDMI נוסף לטלויזיה (Samsung).
ג. כשאני שם סרט ב-yes hd, אני רואה שהרסיבר רושם לי dolby 2.0. זה לא אמור להיות dolby 5.1?
בינתיים זהו.
תודה מראש לכל המגיבים.
שבת שלום!
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
א. אתה צריך שלט חכם בשביל זה, כגון אחד מדגמי לוגיטק.frank053 כתב:קודם כל שלום.
Onkyo TX-NR414.
בינתיים זהו.
תודה מראש לכל המגיבים.
שבת שלום!...
ב. זה ברור כי הסאונד מגיע מהרסיבר,שאליו מחוברים הרמקולים, ולא מהטלויזיה.
ג. כנראה שהסרט משודר ב 2.0 ולא ב 5.1 . בדרך כלל זה 2.0 .
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

זה קשור לשלט אחד שפועל לפי אקטיביטי ובכל אקטיביטי הוא יודע ( אחרי שאתה מלמד אותו)אילו רכיבים להדליק ואילו לכבות.frank053 כתב:תוכל בבקשה לפרט?istarmini כתב: א. אתה צריך שלט חכם בשביל זה, כגון אחד מדגמי לוגיטק....
האם זה קשור לנושא RIHD או CEC? (שאני לא כל כך מבין בהם ואשמח להסבר קצרצר בנושא)....
בחר אחד מאלו לפי התקציב והצרכים
http://www.logitech.com/en-us/remotes/universal-remotes
העניין אצלי הוא שהרסיבר נמצא בתוך המזנון והוא סגור - השלט לא קולט אותו, לכן אני צריך שהשליטה על הרסיבר תהיה דרך הטלויזיה (רק הדלקה וכיבוי) במידת האפשר.istarmini כתב:
זה קשור לשלט אחד שפועל לפי אקטיביטי ובכל אקטיביטי הוא יודע ( אחרי שאתה מלמד אותו)אילו רכיבים להדליק ואילו לכבות.
http://www.logitech.com/en-us/remotes/universal-remotes...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

יש לזה גם פתרון בדמות רכיב עם סנסורים שנצמדים לרכיבים בארון מצד אחד והצד השני נמצא מחוץ לארון וקולט את הפקודות של השלטfrank053 כתב:העניין אצלי הוא שהרסיבר נמצא בתוך המזנון והוא סגור - השלט לא קולט אותו, לכן אני צריך שהשליטה על הרסיבר תהיה דרך הטלויזיה (רק הדלקה וכיבוי) במידת האפשר.istarmini כתב:
זה קשור לשלט אחד שפועל לפי אקטיביטי ובכל אקטיביטי הוא יודע ( אחרי שאתה מלמד אותו)אילו רכיבים להדליק ואילו לכבות.
http://www.logitech.com/en-us/remotes/universal-remotes......
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בד"כ משתמשים ב-CEC כדי שה-TV תידלק ותיכבה בהתאם להדלקה וכיובי של הרסיבר, ולא להיפך, אבל לדעתי אפשר לנסות להפוך את סדר השליטה... לא ניסיתי אף פעם אז אני לא יודע אם זה יעבוד, אבל בהחלט הצלחתי להפעיל את זה הפוך (כיבוי/הדלקה של הרסיבר גוררים כיבוי/הדלקה של ה-TV).
הסיבה שהפוך בד"כ זו לא אופציה היא שזה מסרס את פונקציית ה-BYPASS שמאפשרת להדליק את ה-TV בלי הרסיבר ולשמוע מהרמקולים של ה-TV, אם הרסיבר נדלק אוטומטית עם ה-TV, אז איבדת את הפונקציה הזאת הלכה למעשה...
הסיבה שהפוך בד"כ זו לא אופציה היא שזה מסרס את פונקציית ה-BYPASS שמאפשרת להדליק את ה-TV בלי הרסיבר ולשמוע מהרמקולים של ה-TV, אם הרסיבר נדלק אוטומטית עם ה-TV, אז איבדת את הפונקציה הזאת הלכה למעשה...
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
frank053 כתב:העניין אצלי הוא שהרסיבר נמצא בתוך המזנון והוא סגור - השלט לא קולט אותו, לכן אני צריך שהשליטה על הרסיבר תהיה דרך הטלויזיה (רק הדלקה וכיבוי) במידת האפשר.istarmini כתב:
http://www.logitech.com/en-us/remotes/universal-remotes......
שלום,
בלי קשר לעניין הקליטה, מאוד לא מומלץ להשתמש במזנון סגור.
המכשירים האלה דורשים אוורור, בכדי לא לגרום להתחממות יתר.
(לפי מה ששמעתי, הרסיברים של אונקיו, נוטים לכך במיוחד)
אלא אם הרהיט שלך פתוח לפחות מאחורה...