לטעמי, הניסיון לתת הסבר מתמטי \ הגיוני \ הנדסי לשאלה הזאת הוא קצת (הרבה) בזבוז זמן.
שמעתי מכשירי וינטאג' שנשמעו מדהים, ושמעתי כאלה שנשמעו רע.
שמעתי גם מכשירים מודרניים באלפי דולרים שנשמעו די גרוע, וכאלה שנשמעו מדהים.
האוזניים שלנו הן אלה שקובעות בסופו של דבר, ואם מכשיר וינטאג' נשמע מעולה (ורבים חושבים שכך הוא נשמע) אז אין סיבה להוציא פי כמה יותר כסף על מכשיר מודרני שלא נותן יותר. אני גם מאמין (וזה כבר הערכה חצי מבוססת בלבד!) שהטכנולוגיה לא באמת השתפרה עד כדי כך, ומכשירים ישנים נשמעים טוב כל כך - כי הם לא פחות טובים! הם זולים כי הם ישנים, אבל הם לא בנויים פחות טוב ממכשירי קצה מודרניים, הם פשוט בנויים בגישה שונה שאינה מקובלת יותר מסיבה כזאת או אחרת.
ועכשיו, בלי שום טיפה של בושה, אני אומר דבר נוסף וטעון מאוד.. הרבה מאוד "אודיופילים" נמצאים בתחום שלא מתוך אהבתם להאזנה למוזיקה, אלה מתוך אהבתם להוצאת כסף - ויותר חשוב - אהבת להראות לכולם כמה כסף הם הוציאו.. אבל זו רק דעתי
אישית, גילה המצטבר של המערכת שלי הוא באזור ה100 שנה

הרמקולים שלי הם בני 30+ המגבר 35+ הפטיפון, זקן השבט, הוא בן לא פחות מ50 וכמובן שיש את העולל הרך והוא המקור הדיגיטלי שמוסיף עוד שנה צנועה אחת לכל הסיפור. שמעתי בתקופה האחרונה לא מעט מערכות קצה ברמה גבוהה מאוד בתקציבי עתק חסרי תקדים - ואף אחת מהן לא דרסה את המערכת שלי, למעשה, חלקן אפילו נפלו ממנה.. וגם במקרים שהן נשמעו יותר טוב, ההבדל ממש לא הצדיק את ההפרש במחיר... על כן, אני עם האוזן שלי לא מתווכח.