בקשת עזרה: ההבדלים בין דגמי Bezzera
-
sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 37 פעמים
אני שוקל לשדרג את ה"אוסקר" שלי ולהתחדש באחד מדגמי Bezzera הבאים: Magica, Mitica, Giulia.
הכוונה היא לרכוש את המכונה באירופה, ללא מע"מ, בעלות של כ 1000€.
שלוש המכונות הן E61, בעלות מחליף חום (HX), בעלות 2 שעוני לחץ, בעלות מיכל 4 ליטר וגוף חימון של 1400וואט ובאות מבית טובץ
האם יש הבדל מהותי בינהן (הן מתומחרות דומה מאוד), והאם יש דגם שנחשב מוצלח יותר מהאחרים?
שאלה נוספת: ראיתי כי במכס על יבוא אישי של המכונה הוא 17%. אם אני מביא את המכונה עימי דרך נתב"ג, האם עלי לשלם גם מע"מ, או שמא המולדת האהובה תסתפק רק במכס?
תודה
הכוונה היא לרכוש את המכונה באירופה, ללא מע"מ, בעלות של כ 1000€.
שלוש המכונות הן E61, בעלות מחליף חום (HX), בעלות 2 שעוני לחץ, בעלות מיכל 4 ליטר וגוף חימון של 1400וואט ובאות מבית טובץ
האם יש הבדל מהותי בינהן (הן מתומחרות דומה מאוד), והאם יש דגם שנחשב מוצלח יותר מהאחרים?
שאלה נוספת: ראיתי כי במכס על יבוא אישי של המכונה הוא 17%. אם אני מביא את המכונה עימי דרך נתב"ג, האם עלי לשלם גם מע"מ, או שמא המולדת האהובה תסתפק רק במכס?
תודה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
ההבדלים הם בעיקר בעיצוב.
מכס משלמים על מכונת קפה אם העלות שלה היא מעל 1000 דולר או מעל 30 קילו. במקרה של הבזרה זה יהיה רק מע"מ.
תוודא שאתה מזוכה על מע"מ במדינת הקנייה.
מכס משלמים על מכונת קפה אם העלות שלה היא מעל 1000 דולר או מעל 30 קילו. במקרה של הבזרה זה יהיה רק מע"מ.
תוודא שאתה מזוכה על מע"מ במדינת הקנייה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
מאיפה המידע לגבי גבול של 1000$?
נראה לי שזה היה פעם.
היום בטבלה של מיסים מרוכזים אין הבבדל.
http://62.219.95.10/MisimMeruk/TaxesConc.aspx
נראה לי שזה היה פעם.
היום בטבלה של מיסים מרוכזים אין הבבדל.
http://62.219.95.10/MisimMeruk/TaxesConc.aspx
-
sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

תודה לעונים
הצלחתי לתפוס בטלפון את החנות בחו"ל שבה ארצה לקנות את המכונה.
בעל החנות אמר לי כי אכן ההבדלים הם עיצוביים ולא מהותיים.
בעל החנות אמר לי כי אכן ההבדלים הם עיצוביים ולא מהותיים.
תבדוק כאן, נראות זהות - הדוד המיכל מים והמשאבה נראים זהים לחלוטין.
http://www.bezzera.it/index.php?option= ... 62&lang=en
תחפש גם בשרטוטים של המכונה ותראה את ההבדלים.
http://www.bezzera.it/index.php?option= ... 62&lang=en
תחפש גם בשרטוטים של המכונה ותראה את ההבדלים.
- Bezzera-Giulia
- חבר פעיל

- תגובות: 73
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
ההבדל העיקרי הוא שהג'וליה היא הזולה יותר. 
כשבדקתי על הבזרה מול אלון מקדמה
שהוא גם היבואן של המכונות האלה בארץ, הוא אמר שרוב ההבדלים הם עיצוביים.
כנס לאתר, דבר איתו ותבדוק אצלו לפני שאתה מייבא. ואל תתייחס למחירים באתר שלו. בטלפון אלה מחירים אחרים.
בהצלחה!
כנס לאתר, דבר איתו ותבדוק אצלו לפני שאתה מייבא. ואל תתייחס למחירים באתר שלו. בטלפון אלה מחירים אחרים.
בהצלחה!
נכון, ל-Mitica ול- Giulia יש שני דגמים שהשוני שלהם במשאבות, כדאי לשים מה רוכשים ואיזה משאבה.Ambiento כתב:אני מציע שתכנס לshop.lagondola.it
שם תראה את ההבדלים
חוץ מעיצוב יש הבדך במשאבות:
vibration, rotary, volumetric...
-
sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

לכל דגם ההדגמים הללו יש 2 גרסאות
שלושת הדגמים שציינתי מגיעים ב 2 גרסאות:
הגרסה "הרגילה" (ןהזולה יותר) עם מיכל מים של 4 ליטרים ו vibration pump
וגרסת ה R עם חיבור ישיר למים ו rotary pump, שעולה כ 200€ יותר.
אני מעדיף את הדגם עם המיכל ולא עם החיבור הישיר.
הגרסה "הרגילה" (ןהזולה יותר) עם מיכל מים של 4 ליטרים ו vibration pump
וגרסת ה R עם חיבור ישיר למים ו rotary pump, שעולה כ 200€ יותר.
אני מעדיף את הדגם עם המיכל ולא עם החיבור הישיר.
-
sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

ובעניין המיסים - מע"מ בלבד (17%)
ביררתי מול בית המכס בחיפה מה יהיו שיעורי המיסים השונים.
לאחר שהפקיד ערך בירור, הוא חזר אלי ואמר שאהיה חייב ב 17%מע"מ, ללא קשר למחיר המכונה ו/או ארץ ייצורה.
זה תואם את מה שכתוב בקישור שצירף Ambiento (ג'ון רוז'ינסקי).
הג'וליה עולה בהולנד 1,150 יורו, ואם מקזזים 21% מע"מ, מקבלים 950 יורו (יש לי אפשרות לקבל את מלוא המע"מ, ללא מעורבות חברות הסליקה דוגמת Global Blue, אשר גוזרות קופון של מחצית ההחזר).
נוסיף 17% מע"מ, ונגיע ל 1,111 יורו, שהם כ 5,600 ש"ח.
הסכומים שנקבתי כאן אינן כוללים הצאות שילוח שכן אני מתעתד להביאה עימי בטיסה, ולעבור במסלול האדום (בכל זאת...ארגז של 30 ק"ג)....
לשם השוואה, המחיר בארץ הוא כ 8500 ש"ח, ואחד מבעלי העסקים הציע לי קנות אותה ב 7,000 ש"ח לאחר טרייד אין על האוסקר שלי.
אני חושב שההתלבטות היכן לקנות נגמרה, ונשאר רק להתלבט האם לקנות.
לאחר שהפקיד ערך בירור, הוא חזר אלי ואמר שאהיה חייב ב 17%מע"מ, ללא קשר למחיר המכונה ו/או ארץ ייצורה.
זה תואם את מה שכתוב בקישור שצירף Ambiento (ג'ון רוז'ינסקי).
הג'וליה עולה בהולנד 1,150 יורו, ואם מקזזים 21% מע"מ, מקבלים 950 יורו (יש לי אפשרות לקבל את מלוא המע"מ, ללא מעורבות חברות הסליקה דוגמת Global Blue, אשר גוזרות קופון של מחצית ההחזר).
נוסיף 17% מע"מ, ונגיע ל 1,111 יורו, שהם כ 5,600 ש"ח.
הסכומים שנקבתי כאן אינן כוללים הצאות שילוח שכן אני מתעתד להביאה עימי בטיסה, ולעבור במסלול האדום (בכל זאת...ארגז של 30 ק"ג)....
לשם השוואה, המחיר בארץ הוא כ 8500 ש"ח, ואחד מבעלי העסקים הציע לי קנות אותה ב 7,000 ש"ח לאחר טרייד אין על האוסקר שלי.
אני חושב שההתלבטות היכן לקנות נגמרה, ונשאר רק להתלבט האם לקנות.
לגבי ההתלבטות האם לקנות, מנסיון שלי - לך על זה!
אוסקר מכונה נחמדה, אבל לא בליגה של הבצרה.
גם המחיר כולל מע"מ מעולה.
תבדוק טוב רק שאתה באמת יכול להביא איתך כזה משקל בטיסה, שלא יהיו לך הפתעות ויחיבו אותך במשקל יתר במחיר כזה שכל העסק לא ישתלם.
אוסקר מכונה נחמדה, אבל לא בליגה של הבצרה.
גם המחיר כולל מע"מ מעולה.
תבדוק טוב רק שאתה באמת יכול להביא איתך כזה משקל בטיסה, שלא יהיו לך הפתעות ויחיבו אותך במשקל יתר במחיר כזה שכל העסק לא ישתלם.
ב-E61 יש פרה אינפיוז'ן מובנה. נראה לי שבמכונות ללא חיבור ישיר זה פחות משמעותי כי המשאבה (בד"כ ויברציונית) בונה לחץ באופן הדרגתי. במשאבה רציפה שבונה לחץ במהירות המשמעות של הפרה אינפיוז'ן גדולה יותר ושם היתרון של E61 משמעותי יותר. זו דעתי הלא מאד מלומדת...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

למה שתרמוסיפון יוסיף אבנית?
לא התכוונתי שמוסיף.
קראתי שבגלל שמים מסתובבים בראש לשם חימומו גם שם לעת לעת נבנת אבנית.
וא כאילו שמבחינת תחזוקה המכונה עם חימום טרמובלוק בראש פחות חשופה לבעיות...
השאלה המרכזית היא כמובן לא תחזוקה.
האם הבדלים בראש משתקפים באספרסו..
קראתי שבגלל שמים מסתובבים בראש לשם חימומו גם שם לעת לעת נבנת אבנית.
וא כאילו שמבחינת תחזוקה המכונה עם חימום טרמובלוק בראש פחות חשופה לבעיות...
השאלה המרכזית היא כמובן לא תחזוקה.
האם הבדלים בראש משתקפים באספרסו..
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

גם במחליף חום ללא תרמוסיפון כמו בבזרה או צ'ימבלי תמיד יהיו מים באזור של הראש.
ספציפית לגבי E61 אפשר להגיד שיש יותר בעיה עם אבנית כי בראש שם יש מעברי מים צרים מאוד.
תרמובלוק אלומיניום יכול להיסתם ולהירקב מאבנית יותר מכל דבר אחר... ואז נשאר רק לזרוק אותו.
אם יש מחליף חום עם משאבת ויברציה אז הקפה יכול להיות בסדר גמור - קולינג פלאש במכונות כמו בזרה בדרך כלל קצר והראש יציב בטמפרטורה.
אבל ל E61 יש פרה אינפיוז'ן ואז גם בחיבור ישיר (לחץ נבנה מהר) הקפה ייצא מצוין. רק צריך להכיר יותר טוב את המכונה מבחינת קולינג פלאש.
ב E61 יותר קל להוציא שוטים טובים בגלל הפרה אינפיוז'ן. היום יש גם הרבה ראשים אחרים שיש להם פרה אינפיוז'ן.
ספציפית לגבי E61 אפשר להגיד שיש יותר בעיה עם אבנית כי בראש שם יש מעברי מים צרים מאוד.
תרמובלוק אלומיניום יכול להיסתם ולהירקב מאבנית יותר מכל דבר אחר... ואז נשאר רק לזרוק אותו.
אם יש מחליף חום עם משאבת ויברציה אז הקפה יכול להיות בסדר גמור - קולינג פלאש במכונות כמו בזרה בדרך כלל קצר והראש יציב בטמפרטורה.
אבל ל E61 יש פרה אינפיוז'ן ואז גם בחיבור ישיר (לחץ נבנה מהר) הקפה ייצא מצוין. רק צריך להכיר יותר טוב את המכונה מבחינת קולינג פלאש.
ב E61 יותר קל להוציא שוטים טובים בגלל הפרה אינפיוז'ן. היום יש גם הרבה ראשים אחרים שיש להם פרה אינפיוז'ן.