סרטי Blue ray לא רצים חלק

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
nat5050 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 339
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

הי,
כבר המון שבועות אני מחפש תשובות בכל הפורומים כאן, כי מנסיוני למדתי שבטוח שאלו זאת לפני, אבל כל תשובה שראיתי לא עזרה וכל תוכנה ועדכון שהתקנתי, גם לא עזרה...התייאשתי, אשמח אם מישהו יוכל לעזור...:(

ברשותי מחשב שולחני שצמוד לטלווזיה LED SV685 46 של טושיבה. מחובר לכרטיס המסך 5450 בחיבור HDMI (2 מטר) דרך רסיבר AVR260 של הרמן קארדון.
בנוסף יש מסך מחשב 20 אינ'צ שולחני בחדר אחר מחובר לכרטיס המסך 545 באמצעות קבל DVI באורך 5 מטר למחשב. (הוא לא מצליח לקבל 1080p - הורדתי את הרזולוציה במסך השולחני. במסך הטלווזיה הוא מקבל 1080p).

מפרט המחשב - בן שלוש שנים:
Intel(R) Core(TM) i3 CPU 4 ליבות
לוח אם: DH55HC
6 גיג'ה זיכרון DDR3 - Kingston
ספק כוח 600 w
כרטיס מסך Sapphire Radeon HD 5450 512m DDR2 - בן 5 שנים (מהמחשב הישן שלי).
כרטיס קול ASUS Xonar Essence STX Audio Device בן 4 שנים - משמש למוזיקה בלבד.
2 כוננים קשיחים:
1. כונן קשיח WD שחור 500GB עליו מותקנת מערכת הפעלה WIN7-64Bit
2. כונן קשיח WD ירוק 1T - (אני מבין שיכול להיות שהוא יוצר את הבעיות כי הוא איטי יותר?)

לצורך צפייה בסרטים, הרסיבר / הטלווזיה מחוברים דרך כרטיס המסך מאחר ואין לי יציאה אופטית מלוח האם ואני רוצה את הפורמטים אודיו החדשים. משום מה, כאשר אני מחבר את כרטיס המסך, אני לא יכול להשתמש ביציאת ה-HDMI של הלוח אם.

אני לא מרוצה מרמת הצפיה בסרטים. במקביל יש לי הוט מגי'ק ולמרות שהממיר מראה בHD רק 720P עדיין זה יותר חלק ואמיתי ממה שאני מוציא מהמחשב - סרטי בלו ריי מלאים שאני משאיל מהאוזן השלישית.
מה שקורא שזה קצת נמרחת התמונה וקופצת וכל מס' שניות יש סוג של "תקיעה" קלה בפריים. כאילו קופצת התמונה. כאילו ההאר דיסק / כונן הבלו ריי לא מצליח להעביר את התמונות בזמן? (המסך מוגדר אוטומטית על ידי המחשב כ60הרץ)

ניסיתי מספר תוכנות:
1. total theater media 5
2. MPC
3. CyberLink PowerDVD 12
4. XMBC שישר נתקע.

שאלתי:
1. מדוע המחשב מכיר בכרטיס מסך, ככרטיס מסך של ATI 5450 - ולא Sapphire - אולי זה יוצר את הבעיה או שזה החומרה שמותקנת עליו?
2. לא הבנתי אם הכרטיס מסך HDMI על הלוח אם שלי, תומך בפורמטים אודיו החדשים ומומלץ להשתמש בו יותר מכרטיס המסך החיצוני 5450. כיצד אני בודק זאת? האם אפשר למשוך מהלוח אם יציאה אופטית (עם כבל מיוחד וכאלה) שיוציא לי את הפורמטים החדשים ישירות לרסיבר במקום להשתמש בכרטיס מסך הישן לצורך כך?
3. אם היציאה HDMI מלוח האם באמת מומלצת יותר לצפיה (כי יש לו DDR3) האם אפשר להשתמש במקביל ביציאה HDMI מלוח האם לצורך צפיה ואת האודיו להוציא מהכרטיס מסך 5450 במקביל לצורך הוצאת הפורמטים החדשים?
4. האם לא כדאי באמת להשתמש ביציאה HDMI מלוח האם - ששם הזיכרון הוא DDR3 ולא DDR2 כמו בכרטיס מסך?
5. האם יכול להיות שהכונן קשיח עושה את הבעיות? כיצד אוכל לבדוק זאת?
6. יש תוכנה מומלצת שאני יוכל לראות HD נורמלי וחלק ולא נמרח ותמונות קופצות?

סליחה על אורך השאלות, הלכתי לטכנאי מחשבים וכמובן שהוא לא ידע על מה אני מדבר. הוא המליץ לכתוב שאלות בפורום כמובן, אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור.

המון תודה והערכה על העזרה,

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

1. זה תקין שזה כותב ATI (כיום זה AMD). האם הורדת והתקנת דרייבר מלא ועדכני לכרטיס המסך מהאתר של AMD?
2. מובנה המעבד שלך (Core i3, אני מניח ש-5xx) תומך בפורמטי האודיו החדשים, אולם לא ניתן להפעיל גם מובנה לוח אם/מעבד וגם כרטיס מסך בו זמנית.
3. אין קשר בין הזכרון לביצועי כרטיסי המסך או איכותו בניגון תכני HD. בשביל מה אתה צריך להשתמש ב-HDMI מובנה לוח האם בנוסף לזה של כרטיס המסך? תתחבר בכבל HDMI מכרטיס המסך אל הרסיבר, ומהרסיבר אל המסך הגדול בכבל HDMI נוסף.
4. ראה 3.
5. לא נראה לי שהכונן הירוק הוא הגורם לכך. בדיקה קלה יחסית - נסה להעתיק קובץ אחד לכונן השחור שלך ותראה אם יש הבדל.
6. תגדיר קצב רענון מסך (Refresh Rate) על 23 או 24 הרץ במקום 60, ואז התנועה תהיה חלקה יותר בצפייה בסרטים וסדרות אמריקאיים (תכנים אירופאיים וישראליים מומלץ לצפות ב-50). בהגדרות ה-XBMC (תוריד את גירסת ה-Nightly האחרונה) תשים Render Method על Auto Detect, תנסה להפעיל DXVA2, תאפשר את ה-Sync Playback ואת ה-method תשים על Video clock resample audio.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

nat5050 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

הי,

תודה רבה,

איך אני מוציא יציאה אופטית מלוח האם בשביל הפורמטים החדשים? (אין לי כזו)

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #4 

"הפורמטים החדשים" זאת אומרת DTS HD וTrueHD עוברים רק דרך HDMI ... ונשמע מוזר שהHD5450 כבר בן חמש .. רק לפני קצת יותר מארבע שנים הוציאו את סדרה 5000 ממה שאני רואה.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

nat5050 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

4.5 מה זה משנה? :)

מה זאת אומרת? ניסיתי בזמנו. ה-HDMI שלי על לוח האם לא מוציא סאונד. ככה לפחות נראה לי. אמרו לי שצריך יציאה אופטית ושהיא תומכת בכל הפורמטים של האודיו.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

מי שאמר לך את זה כנראה לא ממש מבין בזה...
חיבור אופטי אינו תומך בפורמטי האודיו החדשים. רק HDMI. לכן, החיבור הנכון הוא כמו שכתבתי - כבל HDMI מה-5450 לרסיבר, ומהרסיבר כבל HDMI נוסף אל המסך הגדול. אין שום צורך בכבלים נוספים (למעט חיבור ה-DVI למסך המחשב).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

וה-HDMI מובנה לוח האם/מעבד שלך כנראה לא העביר סאונד בגלל הגדרות לא נכונות או דרייבר לא מעודכן.

nat5050 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

pixies תודה,

לשאלתך:
1. אני מוריד כל הזמן דרייברים חדשים. לא רואה שיפור.
2. כיצד אני מוציא פורמט אודיו חדש מהלוח אם? אני רוצה להעיף את הכרטיס מסך 5450 ולעבוד רק עם היציאות מהלוח אם. נראה לי הוא יותר מתקדם מהכרטיס מסך שברשותי ויש שם 6 גי'גה זיכרון DDR3
3.אני מחובר מכרטיס המסך לרסיבר ומשם לטלווזיה - חשבתי שבגלל שהכרטיס ישן ורק 512 DDR2 אני רואה תמונה קופצת ולא חלקה.
5. עשיתי זאת - לא ידעתי אם התוצאה מספקת. בקיצור, זה לא תמונת HD חלקה כמו בממיר של הוט.
6. אני אנסה זאת.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

2. תנסה לעבוד עם XBMC, ותגדיר שם שהרסיבר שלך תומך ב-DTS-HD ו-Dolby TrueHD.
ושוב, אין קשר ל-DDR2 או DDR3. זה ממש לא משנה.
3. שוב, אין קשר לזכרון.

nat5050 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תודה רבה מאוד!

שאלה אחרונה לחלוטין: לא עדיף להשתמש עם הכרטיס מסך מהלוח אם הוא כבר תומך בפורמטים הנ"ל?
לא משחקים במחשב, אין לי צורך בשום דבר גרפי מלבד צפיה ב-HD.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

אין הבדל - איכות הצפייה אמורה להיות זהה. זוהי בחירה שלך אם אתה מעוניין להוציא את כרטיס המסך מהמחשב או לא.

nat5050 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

תודה לך,

מאוד מעריך את העזרה!

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2797
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #13 

שלום לך,

גם אני נתקלתי בעבר ב"גימגום מחזורי" ב- TMT.
אתה מוזמן ללמוד על הבעיה והפיתרון אותם מצאתי:
http://www.hometheater.co.il/vt165702
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”