כבר המון שבועות אני מחפש תשובות בכל הפורומים כאן, כי מנסיוני למדתי שבטוח שאלו זאת לפני, אבל כל תשובה שראיתי לא עזרה וכל תוכנה ועדכון שהתקנתי, גם לא עזרה...התייאשתי, אשמח אם מישהו יוכל לעזור...
ברשותי מחשב שולחני שצמוד לטלווזיה LED SV685 46 של טושיבה. מחובר לכרטיס המסך 5450 בחיבור HDMI (2 מטר) דרך רסיבר AVR260 של הרמן קארדון.
בנוסף יש מסך מחשב 20 אינ'צ שולחני בחדר אחר מחובר לכרטיס המסך 545 באמצעות קבל DVI באורך 5 מטר למחשב. (הוא לא מצליח לקבל 1080p - הורדתי את הרזולוציה במסך השולחני. במסך הטלווזיה הוא מקבל 1080p).
מפרט המחשב - בן שלוש שנים:
Intel(R) Core(TM) i3 CPU 4 ליבות
לוח אם: DH55HC
6 גיג'ה זיכרון DDR3 - Kingston
ספק כוח 600 w
כרטיס מסך Sapphire Radeon HD 5450 512m DDR2 - בן 5 שנים (מהמחשב הישן שלי).
כרטיס קול ASUS Xonar Essence STX Audio Device בן 4 שנים - משמש למוזיקה בלבד.
2 כוננים קשיחים:
1. כונן קשיח WD שחור 500GB עליו מותקנת מערכת הפעלה WIN7-64Bit
2. כונן קשיח WD ירוק 1T - (אני מבין שיכול להיות שהוא יוצר את הבעיות כי הוא איטי יותר?)
לצורך צפייה בסרטים, הרסיבר / הטלווזיה מחוברים דרך כרטיס המסך מאחר ואין לי יציאה אופטית מלוח האם ואני רוצה את הפורמטים אודיו החדשים. משום מה, כאשר אני מחבר את כרטיס המסך, אני לא יכול להשתמש ביציאת ה-HDMI של הלוח אם.
אני לא מרוצה מרמת הצפיה בסרטים. במקביל יש לי הוט מגי'ק ולמרות שהממיר מראה בHD רק 720P עדיין זה יותר חלק ואמיתי ממה שאני מוציא מהמחשב - סרטי בלו ריי מלאים שאני משאיל מהאוזן השלישית.
מה שקורא שזה קצת נמרחת התמונה וקופצת וכל מס' שניות יש סוג של "תקיעה" קלה בפריים. כאילו קופצת התמונה. כאילו ההאר דיסק / כונן הבלו ריי לא מצליח להעביר את התמונות בזמן? (המסך מוגדר אוטומטית על ידי המחשב כ60הרץ)
ניסיתי מספר תוכנות:
1. total theater media 5
2. MPC
3. CyberLink PowerDVD 12
4. XMBC שישר נתקע.
שאלתי:
1. מדוע המחשב מכיר בכרטיס מסך, ככרטיס מסך של ATI 5450 - ולא Sapphire - אולי זה יוצר את הבעיה או שזה החומרה שמותקנת עליו?
2. לא הבנתי אם הכרטיס מסך HDMI על הלוח אם שלי, תומך בפורמטים אודיו החדשים ומומלץ להשתמש בו יותר מכרטיס המסך החיצוני 5450. כיצד אני בודק זאת? האם אפשר למשוך מהלוח אם יציאה אופטית (עם כבל מיוחד וכאלה) שיוציא לי את הפורמטים החדשים ישירות לרסיבר במקום להשתמש בכרטיס מסך הישן לצורך כך?
3. אם היציאה HDMI מלוח האם באמת מומלצת יותר לצפיה (כי יש לו DDR3) האם אפשר להשתמש במקביל ביציאה HDMI מלוח האם לצורך צפיה ואת האודיו להוציא מהכרטיס מסך 5450 במקביל לצורך הוצאת הפורמטים החדשים?
4. האם לא כדאי באמת להשתמש ביציאה HDMI מלוח האם - ששם הזיכרון הוא DDR3 ולא DDR2 כמו בכרטיס מסך?
5. האם יכול להיות שהכונן קשיח עושה את הבעיות? כיצד אוכל לבדוק זאת?
6. יש תוכנה מומלצת שאני יוכל לראות HD נורמלי וחלק ולא נמרח ותמונות קופצות?
סליחה על אורך השאלות, הלכתי לטכנאי מחשבים וכמובן שהוא לא ידע על מה אני מדבר. הוא המליץ לכתוב שאלות בפורום כמובן, אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור.
המון תודה והערכה על העזרה,