האם יש חשיבות לגרסת iPad 4 שייקנה בארה"ב?
שלום,
בעוד כחודש אני מתכוון לקנות אייפד 4 בארה"ב בגרסה הסלולארית.
בארץ אני לא מתכוון להשתמש בכרטיס סים כי אני אתחבר בwifi דרך הסלולארי. המטרה של הסים היא לשימושים בחו"ל ע"י כך שאקנה כרטיס סים דאטא ואוכל לגלוש.
בחו"ל הכוונה לכל המדינות ובעיקר אירופה.
ראיתי באתר של Apple שהאייפד נמכר בשתי גרסאות, של AT&T-A1459 ושל וורייזון-A1460, כאשר לשני יש תוספת של CDMA וכן תדרי LTE שונים.
אין לי חשיבות ספציפית ל-LTE כאשר אגלוש במכשיר אולם יכול להיות נחמד אם במקרה במדינה שאהיה בא הגלישה תהיה ב-LTE. מסיבה זו אני נוטה לכיוון גרסת הוורייזון שכן תדרי ה-LTE מתאימים יותר למדינות אירפאיות.
השאלה היא האם עצם העובדה שהמכשיר הוא CDMA תפריע לעבודה עם סים GSM? כלומר האם האפשרות של עבודה ב-GSM היא רק עם סים CDMA שעובר ב-ROAMING ל-GSM (אם בכלל טכנולוגית זה אפשרי) או שכל סים GSM יעבוד רגיל?
תודה רבה,
אורן.
בעוד כחודש אני מתכוון לקנות אייפד 4 בארה"ב בגרסה הסלולארית.
בארץ אני לא מתכוון להשתמש בכרטיס סים כי אני אתחבר בwifi דרך הסלולארי. המטרה של הסים היא לשימושים בחו"ל ע"י כך שאקנה כרטיס סים דאטא ואוכל לגלוש.
בחו"ל הכוונה לכל המדינות ובעיקר אירופה.
ראיתי באתר של Apple שהאייפד נמכר בשתי גרסאות, של AT&T-A1459 ושל וורייזון-A1460, כאשר לשני יש תוספת של CDMA וכן תדרי LTE שונים.
אין לי חשיבות ספציפית ל-LTE כאשר אגלוש במכשיר אולם יכול להיות נחמד אם במקרה במדינה שאהיה בא הגלישה תהיה ב-LTE. מסיבה זו אני נוטה לכיוון גרסת הוורייזון שכן תדרי ה-LTE מתאימים יותר למדינות אירפאיות.
השאלה היא האם עצם העובדה שהמכשיר הוא CDMA תפריע לעבודה עם סים GSM? כלומר האם האפשרות של עבודה ב-GSM היא רק עם סים CDMA שעובר ב-ROAMING ל-GSM (אם בכלל טכנולוגית זה אפשרי) או שכל סים GSM יעבוד רגיל?
תודה רבה,
אורן.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
עשית קצת סלט..
רשת CDMA עובדת ללא SIM.
ה- SIM במכשיר נועד רק לרשתות GSM, וכל אחד כזה יעבוד, לא משנה היכן תהיה.
עדיף כמובן דגם A1460 של ורייזון, בגלל נושא התדרים בדור 4:
http://www.apple.com/ipad/LTE/
רשת CDMA עובדת ללא SIM.
ה- SIM במכשיר נועד רק לרשתות GSM, וכל אחד כזה יעבוד, לא משנה היכן תהיה.
עדיף כמובן דגם A1460 של ורייזון, בגלל נושא התדרים בדור 4:
http://www.apple.com/ipad/LTE/
...
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אני לא מכיר את התהליך,
אבל מניח שמכשיר CDMA יימכר ב- AT&T או בחנויות אפל בלבד, ושם כבר תתבצע הפרוצדורה,
במידה ולקוח רוצה לממש גלישה סלולארית.
לא יודע מהו המנגנון, אבל אין מצב שמכשיר ימשיך לנסות ולחפש רשתות שלא לצורך, כך שבוודאי לא תהיה השפעה על הסוללה.
באותה מידה אפשר להגיד שמכשיר האייפון של ורייזון שהוכנס בו SIM, "יחפש" בכל רגע גם רשת CDMA, יבזבז סוללה, ויופלה לרעה מהבחינה הזו מול מכשירים שתומכים GSM בלבד.
בקיצר, אין מצב כזה..
אבל מניח שמכשיר CDMA יימכר ב- AT&T או בחנויות אפל בלבד, ושם כבר תתבצע הפרוצדורה,
במידה ולקוח רוצה לממש גלישה סלולארית.
לא יודע מהו המנגנון, אבל אין מצב שמכשיר ימשיך לנסות ולחפש רשתות שלא לצורך, כך שבוודאי לא תהיה השפעה על הסוללה.
באותה מידה אפשר להגיד שמכשיר האייפון של ורייזון שהוכנס בו SIM, "יחפש" בכל רגע גם רשת CDMA, יבזבז סוללה, ויופלה לרעה מהבחינה הזו מול מכשירים שתומכים GSM בלבד.
בקיצר, אין מצב כזה..
...