50/51" ל2.8 מטר בHDR...האם מישהו צופה ככה ונהנה?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
HDR ומחשב זה לא שילוב טוב.
ממליץ שתלך על FHD, זה גם מרחק שבעיני כבר בעייתי ל-HDR.
HDR ב-50" זה משהו שהייתי ממליץ כיום למי שממש לחוץ כלכלית או שבאמת לא רואה את ההבדל (למשל ההורים שלי). לא הייתי מציג את זה אפילו כאופציה למי שמתכנן לראות תכני HD ובוודאי לא למי שמחבר לזה מחשב.
ממליץ שתלך על FHD, זה גם מרחק שבעיני כבר בעייתי ל-HDR.
HDR ב-50" זה משהו שהייתי ממליץ כיום למי שממש לחוץ כלכלית או שבאמת לא רואה את ההבדל (למשל ההורים שלי). לא הייתי מציג את זה אפילו כאופציה למי שמתכנן לראות תכני HD ובוודאי לא למי שמחבר לזה מחשב.
לא יודע לגבי מחשב.
בדקתי עם BLURAY שניגן PS3, ועם boxee box. לא ראיתי הבדל בין D490 ל-D550. מרחק של כמעט 3 מטר, טלוויזיות 51". את ההבדל רואים ממרחק של 2 מטר ומטה.
לעומת זאת, כל הבדל קטן של ביטרייט או רזולוציה בתוכן, אני רואה מיד, על כל מסך ומכל מקור.
בדקתי עם BLURAY שניגן PS3, ועם boxee box. לא ראיתי הבדל בין D490 ל-D550. מרחק של כמעט 3 מטר, טלוויזיות 51". את ההבדל רואים ממרחק של 2 מטר ומטה.
לעומת זאת, כל הבדל קטן של ביטרייט או רזולוציה בתוכן, אני רואה מיד, על כל מסך ומכל מקור.
מסכים איתך לגמריקרמריקה כתב:לא יודע לגבי מחשב.
בדקתי עם BLURAY שניגן PS3, ועם boxee box. לא ראיתי הבדל בין D490 ל-D550. מרחק של כמעט 3 מטר, טלוויזיות 51". את ההבדל רואים ממרחק של 2 מטר ומטה....
לכן קניתי את ה 51D490 , חסכתי בזמנו 1000 ש"ח מול ה D550
ואני מרוצה לגמרי מהרכישה , טלוויזיה מוצלחת .
הבנתי את העניין הזה וזה מרגיע אותי כי מבחינה תקציבית אני לא אחרוג מה4000 ש"ח, אז HDR הוא אפשרות הפלזמה היחידה.nils3373 כתב:avirez,
כמו קודמי גם אני ממליץ לך לרכוש את ה-51E490 - גם ככה אתה לא תבחין בהבדל בין תוכן 720 ל-1080 מהמרחק הצפיה שלך....
אבל ההתלבטות הגדולה שנשארה לי היא בין ה43E490 ל51E490 בצפיה בתכני HD סבירים (לא ריפ נקי אלא קבצים של 3~7 ג'יגה, תלוי במה שיש בנמצא) וגם סדרות HD שאוריד מהרשת (שגם לא יהיו באיכות BR...) ממרחק של 2.5~ מטר.
אני רק רוצה לציין יתרון אחד גדול של 51E550 על E490 וE450 שאני מאמין שקריטי לוידאופילים:
E490/450 לא מכילים מצב 24p. אני לא יודע מה היה בD490/450 של 2011 אבל מבחינתי החוסר במצב הזה הוא deal breaker.
E490/450 לא מכילים מצב 24p. אני לא יודע מה היה בD490/450 של 2011 אבל מבחינתי החוסר במצב הזה הוא deal breaker.
רוב האנשים רגילים לראות סרטים דרך המחשב אז 23.97 פריימים לשנייה על 60Hz לא מפריע להם אבל בשביל מי שהתרגל כבר כמה שנים לתנועה חלקה(שמזכירה צפייה בכבלים בPAL משהו) קשה לחזור אחורה.hdtvtest.co.uk כתב:One thing to note about the E490 is that it does not have a 24p output mode. While the TV can accept a 24p input from Blu-ray without any difficulty, the panel output refresh rate is 60hz, which results in judder. This didn’t bother us too much, because the judder is fairly light and also rhythmical (rather than irregular). Samsung plasma TVs usually have a “Cinema Smooth” mode tucked away under the [Film Mode] menu, but on the PS51E490, this option is absent, and the [Film Mode] menu only contains controls with relate to film mode deinterlacing of interlaced video formats....
אז אם היית יושב מול ה43E490 ומול ה51E490 במרחק של 2.3 מטר (אם יכולת להזיז את הספה קדימה/אחורה בחצי מטר), היית נהנה יותר לצפות בסרט HD על מסך 43 מאשר ה51?yanivol כתב:עבורי ההבדלים מאד משמעותיים ולא הייתי שוקל HDR
אני מכיר לא מעט אנשים שלא מזהים הבדל ועבורם בהחלט אין הצדקה להשקיע יותר....
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4685
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
הבחנה בין רזולוציה א' על פני רזולוציה ב' אינה קשורה לאופיו של הצופה או למצב הרוח שלו ביום הצפיה.yanivol כתב:עבורי ההבדלים מאד משמעותיים ולא הייתי שוקל HDR
יש חוקי פיזיקה/אופטיקה פשוטים (תלוי למי...
יכול להיות שאתה באמת זן נדיר. אבל כ"כ הרבה אנשים אמרו את לי את זה בביטחון לא פחות גדול, ולכולם הוכחתי אחרת במבחן המציאות.yanivol כתב:עבורי ההבדלים מאד משמעותיים ולא הייתי שוקל HDR
שוב, אני מדבר על 50" במרחק של 2.5 מטר ומעלה.
ממרחק של 2 מטר ומטה, ההבדל כבר ברור.
לא מכיר את הנוסחאות המדוייקות, אבל חיפשתי עכשיו וראיתי כל מיני גרפים וטבלאות. בדר"כ הטענה היא של-50" רק מ-2.4 מטר בערך אפשר להתחיל לראות הבדל (ואני מניח שאף אחד באמת לא רואה הבדל בגבול היכולת האופטית), וההבדל נהיה אופטימלי בערך ב-1.8 מטר. זה תואם את מה שראיתי אצלי כשבדקתי באמת, אז אני מאמין....nils3373 כתב:הבחנה בין רזולוציה א' על פני רזולוציה ב' אינה קשורה לאופיו של הצופה או למצב הרוח שלו ביום הצפיה.yanivol כתב:עבורי ההבדלים מאד משמעותיים ולא הייתי שוקל HDR
יש חוקי פיזיקה/אופטיקה פשוטים (תלוי למי...) המספקים נוסחאות שניתן באמצאותן לחשב מצבים אופטימליים (מרחק צפיה) לצפיה בסוגי רזולוציות שונות על בסיס גודל מסך. יש לציין שכל האמור מתבסס על ראיה 6/6.
...
עריכה: ראיתי אחרים שמדברים על תחילת הבחנה ב-2.75 מטר. שוב, יכול להיות שזה באמת קצה גבול ההבחנה האופטית ומתי מעט שאני טרם פגשתי מבחינים בהבדל גם מהמרחק הזה...
בוודאי שזה משקף. כי יש גבול שבראייה אופטימלית אדם יכול להגיע אליו, אפשר לחשב את זה. אז אלא אם יש סופרמן בקהל, מעבר לגבול הזה אף אחד לא יכול לראות הבדל וכל מי שטוען אחרת פשוט מושפע מאפקט פסיכולוגי. הוא באמת רואה הבדל, פשוט זה נובע מדברים אחרים ולא מהבדל האמיתי. זו לא בושה.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

מסכים איתך לגבי החלק הראשון של המשפט אבל מכאן ועד לביטול מוחלט של "נוסחאות למיניהם" המרחק עצום.elico1987 כתב:מיותר להגיד שכל אחד והעיניים שלו ,ולגבי נוסחאות למיניהם זה לא משקף דבר לדעתי...
אני מקווה בשבילך שיש לך ראיה 6/6 כי במקרה אחר אתה תהיה בבעיה די קשה שכן האופטימטריסט השכונתי שלך מבצע את הבדיקות ובוחר את העדשות המתאימות על בסיס אותן נוסחאות.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

I SEE DEAD PEOPLEקרמריקה כתב:בוודאי שזה משקף. כי יש גבול שבראייה אופטימלית אדם יכול להגיע אליו, אפשר לחשב את זה. אז אלא אם יש סופרמן בקהל, מעבר לגבול הזה אף אחד לא יכול לראות הבדל וכל מי שטוען אחרת פשוט מושפע מאפקט פסיכולוגי. הוא באמת רואה הבדל, פשוט זה נובע מדברים אחרים ולא מהבדל האמיתי. זו לא בושה....