טוב אז ככה, עדכון קטן אחרי כמה ימים עם המסך.
כפי שחשבתי בדיוק לפני הקניה - מסך סביר, אך ממש לא מרשים באיכויות שלו.
השימוש העיקרי בו הוא בעיקר כמסך מחשב ולצפיה מהמחשב בסרטי HD. החל מעוד מספר ימים הוא גם יהיה מחובר לממיר יס HD.
מבחינת איכות תמונה וצבעים - נחמד. לא יותר מזה. לא משהו שלא ראיתי קודם גם במסכים פשוטים יחסית ומלפני כמה שנים..
שלושת הדברים שהכי מפריעים לי בו כרגע וסיכוי די גבוה שאם הייתי יודע שזה יהיה כך, לא הייתי רוכש אותו:
הדבר הראשון זה שהמסך משחק כל הזמן עם עוצמת התאורה של ה LED לפי אופי התמונה המוצגת. קראתי על זה כבר בעבר, אך מעולם לא תיארתי לעצמי שזה כל כך מפריע ונראה כל כך גרוע ומציק לעין. כאשר הסצינה חשוכה כל התאורה מוחלשת ולכן גם דברים כמו לוגו הערוץ, כתוביות וכו' מוחשכים גם הם על הדרך. רגע אחד אחרי התמונה משתנה לבהירה והכל קופץ לתאורה מירבית.. מציק. מאד. מצב קיצוני שממש גרם לי לעשות פרצוף כזה

היה כששודר איזה קדימון (טריילר) ביס לאיזה סדרה או משהו והתמונות הוחלפו על המרקע בקצב מאד מהיר. המסך לא הצליח לעמוד בקצב הכיבוי וההארה בהתאם ולכן נוצר כמו הבהוב מעצבן של המסך שרק הפריע כאמור. אין שום אפשרות לכבות את זה ולגרום לו להשאר בתאורה מירבית קבועה, לפחות לא כזו שאני מצאתי. סיוט.
הדבר השני הוא אחידות התאורה של המסך. כל עוד יושבים בדיוק מול המסך הכל נראה אחיד וחלק. ברגע שעומדים מהצד וקצת מעליו מגלים אזורים שלמים במסך שמשמעותית מוארים יותר מהאחרים. ממש כמו עמודים עמודים של אזורים בהירים יותר וגם אזורים של עננים אפורים כאלו.
קיצר, לא המסך הכי איכותי שכסף (גם בתקציב הזה) יכול לקנות.
הדבר השלישי הוא שמנגנון 100Hz להחלקת התמונה פשוט לא פרקטי ולכן לדעתי אי אפשר להשתמש בו. ברגע שמפעילים אותו התמונה הופכת להיות כהה בכמה דרגות ביחס לתמונה ללא המנגנון. אני לא אהבתי את התוצאה ולכן ביטלתי אותו לאחר מספר דקות. אין לי מושג אגב מה הקשר בין שני הדברים ולמה אחד צריך להשפיע על האחר. אשמח לקבל הסבר מאדם בעל ידע.
עכשיו עם מוסיפים למשוואה הזו את המריחות הבלתי נמנעות בתנועה מהירה המלווה את כל מסכי ה LCD/LED שאי פעם ראיתי, אני כבר מתחיל להצטער שלא חסכתי לעצמי אלפייה ולקחתי את הפלסמה E550 שכל כך רציתי קודם. ניסיתי לשדרג את הקניה למשהו עדיף וקבלתי לדעתי משהו נחות יותר.
שלא יישתמע מהכתוב שזה מסך גרוע. בגדול יש לו תמונה לא רעה שתספק את מרבית האנשים שאני מכיר. הצבעים סה"כ טובים, השחורים עמוקים (אם כי הוא מאבד פירוט תמונה כדי להשיג אותם) ויש לא מעט אפשרויות כיוונון (כולל פילטרים למצבי RGB, גוון צבע, איזון לבן, גאמה וכן הלאה..)
ראוי לציין שהצליל שהמסך מפיק פשוט מעולה. אין לי מילה אחרת. לא ציפיתי לאיכות צליל כזאת גבוהה ממסך כזה דק.
דבר נוסף המופנה לסמליין עצמה:
אני לא יודע מי אחראי על תרגום התפריט של המסך לעברית, אבל הייתי מצפה ממנו לדעת לאיית את המילה SOURCE באנגלית. ריבונו של עולם, זו המילה היחידה בהודעה הזו שלא היתה צריכה לעבור שינוי ואיכשהו היא הצליחה להתפקשש. מצורפת תמונה להמחשה.

אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".