עוד דיון כמו כולם - עזרה בבחירת מסך 50-55 תקציב כ 10k *הותקנה 50ES5600*

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
בימים אלו אני מחפש לרכוש לי מסך חדש ולהחליף מסך טושיבה 40 פשוט במסך גדול יותר לסלון.
מרחק הצפיה שלי הוא 3 מטר, לכן כל מה שמתחת ל 50 לא בא בחשבון.
מאד רציתי לקנות פלסמה (דוגמאת ה 51E550 ומעלה) , אבל בגלל שהמסך הזה משמש אותי לא מעט לתכני מחשב ומשחקים, נושא הפלסמה ירד מהפרק. (לא מתאים לי להתעסק בצבירות וגרוע מכך בצריבות במקרה ואשכח את המסך דלוק על ה Desktop לכמה שעות או לילה..)
ה- SONY KDL-55HX753 נראית לי מעניינת על הנייר (כולל ביקורות בחו"ל) הבעיה היא שנסעתי לסיבוב בכמה חנויות ולא מצאתי אף אחד שמחזיק אותה. תמיד יש משהו דומה או מעל או מתחת אבל לא היה אותה.
אשמח לשמוע אם מישהו מכיר את המסך הזה ויכול להמליץ עליו מנסיון או לחלופין לקבל המלצות למסכים אחרים.
פיליפס לא בא בחשבון (אחריות שנתיים) טושיבה וסמסונג הולך בכיף, שארפ ול.ג'י בעדיפות נמוכה יותר..
אשמח לשמוע השוואה או חוות דעת אישית של השוואה בין ה ES6200 ל HX753.
חשוב לציין שאכפת לי רק מאיכות תמונה ורק ב HD. לא מעניין אותי אם רואים מסריח ב SD ולא אכפת לי איכות רמקולים והאם המסך הוא SMART או לא. לא אכפת לי חיבוריות (מצידי שתהיה כניסת HDMI אחת) וכן הלאה. איכות תמונה נטו - דיוק בצבעים, עומק שחורים, ניגודיות/בהירות וכו'..
תודה לכולם. (Y)
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 08/11/2012 12:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4687
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #2 

בניגוד למסך 55HX853 (קיבל ביקורות פנטסטיות) ה-55HX753 קיבל כתף די קרה מרוב המבקרים המקצועיים.
מה התקציב הסופי שלך? אם הוא בסביבות ה-15K אז זה יספיק ל853. במקרה והתקציב הוא בסביבות ה-10K-12K אז לדעתי ה-6200 של סמסונג עדיפה על ה-753.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

דווקא קראתי ביקורת די מחמיאה ב AVforums :
http://www.avforums.com/reviews/Sony-Br ... eview.html
ולא, לצערי אין לי אפשרות לחרוג מהתקציב, בוודאי שלא לאזור ה 14k.
למעשה, לאחר שעשיתי קצת חושבין אני שוקל בכלל לרדת בתקציב ולקחת מסך 50.. :(
*אגב - מישהו יודע אולי מדוע מאד קשה למצוא מסכים של סוני בתצוגות בחנויות ?
הסתובבתי במספר לא מבוטל של רשתות וחנויות מתמחות ובאף אחת מהן לא היו מסכים של סוני.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

עדכון - חזרתי עכשיו מעוד סבוב מסכים.
הצלחתי למצוא את הסוני בטרקלין באופן לא מפתיע אך התמחור שלה יקר לדעתי - 12k. ציינו שיש על מה לדבר אם אני רציני והבנתי מבין המילים שאפשר להסתדר על הנחה שתתורגם לכמה מאות שקלים פחות. אני יותר חשבתי לכיוון של אלפיה פחות ושזה יכלול 5 שנות אחריות + 2 זוגות משקפיים + הובלה והתקנה..
ראיתי באותו המקום גם מסך של פנסוניק 55ET5 שגם מגיעה עם 5 שנות אחריות של יורוקום ואם אני זוכר נכון היא זולה מהסוני משמעותית.
מישהו מכיר את הפנסוניק ??
חשבתי להתלבש על אתרי המכירות בסופ"ש ולנסות לראות אם אני יכול להוציא את אחד מהמסכים האלה במחיר טוב.
נכון, כולנו מעדיפים לרכוש מסכים בחנויות מתמחות, אבל כשמדובר בהפרש של איזה 1500-2000 שקל ועדיין להשאר עם מוצר אשר מגיע בסופו של דבר מהיבואן הרשמי, אז נראה לי שזה שווה את חוסר הכיף והשקט שבקניה.. ( או שלא ?? )
אציין גם שראיתי כמה מסכי מדבקה/פשוטים דוגמאת THOMSON ו HISENSE שעולים בערך חצי מהמסכים מהחברות המובילות וראו בהם לא רע בכלל. נכון, זה לא אותה רמת מוצר ואני די בטוח שעיבוד התמונה ב SD זוועתי וכו, אבל ב HD - תמונה לגיטימית לגמרי. במיוחד כשמכניסים למשוואה הזו שהם עולים הרבה הרבה פחות..

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

תודה לעוזרים וגם למי שניסה לעזור בפרטי (Y)
או קיי, בסופו של דבר החלטתי ללכת על מסך פשוט יותר ונמוך ממה שהקצבתי לרכישה.
רכשתי היום בבוקר את הסמסונג UA50ES5600 ב 6250. לא חושב שזה מחיר מציאה ביחס למה שהמסך הזה נותן, אבל נראה לי שהוא סה"כ יהיה בסדר באיכות התמונה. הביקורות על בני דודיו האירופאים (ותודה ל nils3373 על ההפניות) היו נראות לי סבירות ואני לא מצפה ממנו להיות מסך שיפיל את הצופה מהרגליים במחיר הזה.. נראה לי שהוא סה"כ ייעשה את העבודה וישרת אותי בסדר לשנים הקרובות. (גם אם זה אומר שאני עולה על רכבת ה 3D ומנגנוני החלקת התמונה רק במסך הבא כנראה)
אאעדכן כאן בפורום כשאקבל אותו ואשתדל אולי גם לערוך לו איזו מיני ביקורת אישית עם תמונות כדי שחברי הפורום יוכלו לדעת קצת יותר על המסך הזה..
תודה על חוות הדעת והעזרה (Y)

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

לכשיגיע המסך - תתחדש! (Y)
לדעתי זו בחירה מצוינת - אני מאוד נהנה מהאחות הקטנה (40 אינץ').

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

שלום לכולם,
אז עדכון - המסך הגיע אליי אתמול (סמליין סיפקו אותו תוך יומיים מהרכישה, שאפו) והמסך הותקן יום אחרי (לפני כשעה) ע"י טכנאי רטפון.
אז קודם כל מבחינה בירוקרטית אני מרוצה. אספקה והתקנה מאד מהירים + עמדו בזמנים שקבענו בדיוק.

מבחינת המסך - התרשמות מאד מאד ראשונית: (מיני ביקורת אעשה בהמשך בדיון שיפתח בפני עצמו)
1) המסך סה"כ נראה טוב. הוא לא נראה טוב כמו הסדרות הגבוהות עם המסגרת המינימלית והסטנד היפה מהמתכת, אלא פשוט מהם בהרבה. המסגרת היא מסגרת לא מינימלית אבל היא גם ממש לא עבה. סה"כ המסך נראה טוב ומודרני. הסטנד שלו קצת פשוט ומיושן ודומה יותר למה שהיה נהוג להגיע עם המסכים בדורות הקודמים. הוא לא נראה רע בכלל, אך הוא גם לא יפה או מלהיב.

2) איכות תמונה - נתחיל מהרע - איכות תמונה ב SD היא לא משהו. המסך מחובר כרגע לממיר יס פשוט עם חיבור RCA הכי פשוט שיש. אי אפשר לצפות ממנו ליותר מידי בסידור שכזה, אך ה OVERSCAN שהוא מציג פשוט מגוחך ולא ניתן לכיוונון. התמונה בזום של כמה אחוזים טובים ובנוסף היא גם לא ממורכזת נכון במרכז המסך. (הצד הימני וקצת מלמעלה חתוכים הרבה יותר מהצב השמאלי והתחתון) אציין שזה לא מפריע לי יותר מידי מפני שהממיר הזה הוא זמני ובעוד כשבוע אני משדרג לממיר HD. אני מאמין שבחיבור HDMI המצב לא יהיה כך והתמונה גם תהיה טובה יותר.

3) בחיבור HDMI למחשב (תוך הגדרת הכניסה ל PC DVI) מתקבלת תמונה טובה וחדה. כאן ראוי לציין רק שהתמונה במסך תמיד נראית לי נוטה לכיוון הכחול. אני מניח שזה מגיע מאופי התאורה הלדית שלו. שינוי גוון הצבע ל חם2 נותן לטעמי צבעים נכונים ונעימים הרבה יותר לעין. הורדת הניגודיות מעט (שמגיעה כברירת מחדל על 100) והורדת רווית הצבע והחדות מרגיעה מעט את התמונה "המוגזמת" ומביאה ומביאה את התמונה למצב הרבה יותר טבעי ונעים לעין. (אין לי שום אמצעי כיול, לכן הכל נעשה על סמך הרגשה וטעם אישי).

4) נקודה נוספת ששמתי אליה מיד לב היא שנהיית לי בעית סנכרון וידאו/קול (קול מהמערכת קולנוע הכוונה ולא מהמסך) שלא היתה קיימת עם המסך טושיבה הקודם שלי. כנראה שעבוד התמונה של המסך מעט איטי ולכן הוא מפגר קצת אחרי עבוד הקול. לא משהו שאי אפשר לפתור בקלות עם איחור הקול ברסיבר, אבל הפחד שלי מגיע דווקא מדיליי שיכול להיות במשחקי מחשב. בהמשך מצב ה GAME ייבדק ואני אבדוק אם זה פותר את הבעייה.

המסך עדיין בתול לגמרי. בימים הקרובים עוד אלמד אותו ואעשה לו כיוונונים סופיים יותר..
צרפתי מעט תמונות כי משום מה אנשים פה מאד אוהבים את הקטע הזה.. GO FIGURE..
*מקור התמונות - דיסק הדגמה של פיוניר קורו - איכות מעולה.
אאעדכן בהמשך בביקורת כשיהיה לי זמן לערוך אחת כזו.
אם למישהו יש שאלות ובקשות, אפשר כאן ואפשר בפרטי. סופ"ש טוב לכולם (Y)

תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 09/11/2012 1:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

תתחדש! (Y)

sigar
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #9 

תתחדש ותהנה !
היקר ביותר הוא לא בהכרח הטוב ביותר !

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

טוב אז ככה, עדכון קטן אחרי כמה ימים עם המסך.
כפי שחשבתי בדיוק לפני הקניה - מסך סביר, אך ממש לא מרשים באיכויות שלו.
השימוש העיקרי בו הוא בעיקר כמסך מחשב ולצפיה מהמחשב בסרטי HD. החל מעוד מספר ימים הוא גם יהיה מחובר לממיר יס HD.
מבחינת איכות תמונה וצבעים - נחמד. לא יותר מזה. לא משהו שלא ראיתי קודם גם במסכים פשוטים יחסית ומלפני כמה שנים..
שלושת הדברים שהכי מפריעים לי בו כרגע וסיכוי די גבוה שאם הייתי יודע שזה יהיה כך, לא הייתי רוכש אותו:
הדבר הראשון זה שהמסך משחק כל הזמן עם עוצמת התאורה של ה LED לפי אופי התמונה המוצגת. קראתי על זה כבר בעבר, אך מעולם לא תיארתי לעצמי שזה כל כך מפריע ונראה כל כך גרוע ומציק לעין. כאשר הסצינה חשוכה כל התאורה מוחלשת ולכן גם דברים כמו לוגו הערוץ, כתוביות וכו' מוחשכים גם הם על הדרך. רגע אחד אחרי התמונה משתנה לבהירה והכל קופץ לתאורה מירבית.. מציק. מאד. מצב קיצוני שממש גרם לי לעשות פרצוף כזה :cry: היה כששודר איזה קדימון (טריילר) ביס לאיזה סדרה או משהו והתמונות הוחלפו על המרקע בקצב מאד מהיר. המסך לא הצליח לעמוד בקצב הכיבוי וההארה בהתאם ולכן נוצר כמו הבהוב מעצבן של המסך שרק הפריע כאמור. אין שום אפשרות לכבות את זה ולגרום לו להשאר בתאורה מירבית קבועה, לפחות לא כזו שאני מצאתי. סיוט.
הדבר השני הוא אחידות התאורה של המסך. כל עוד יושבים בדיוק מול המסך הכל נראה אחיד וחלק. ברגע שעומדים מהצד וקצת מעליו מגלים אזורים שלמים במסך שמשמעותית מוארים יותר מהאחרים. ממש כמו עמודים עמודים של אזורים בהירים יותר וגם אזורים של עננים אפורים כאלו.
קיצר, לא המסך הכי איכותי שכסף (גם בתקציב הזה) יכול לקנות.
הדבר השלישי הוא שמנגנון 100Hz להחלקת התמונה פשוט לא פרקטי ולכן לדעתי אי אפשר להשתמש בו. ברגע שמפעילים אותו התמונה הופכת להיות כהה בכמה דרגות ביחס לתמונה ללא המנגנון. אני לא אהבתי את התוצאה ולכן ביטלתי אותו לאחר מספר דקות. אין לי מושג אגב מה הקשר בין שני הדברים ולמה אחד צריך להשפיע על האחר. אשמח לקבל הסבר מאדם בעל ידע.

עכשיו עם מוסיפים למשוואה הזו את המריחות הבלתי נמנעות בתנועה מהירה המלווה את כל מסכי ה LCD/LED שאי פעם ראיתי, אני כבר מתחיל להצטער שלא חסכתי לעצמי אלפייה ולקחתי את הפלסמה E550 שכל כך רציתי קודם. ניסיתי לשדרג את הקניה למשהו עדיף וקבלתי לדעתי משהו נחות יותר.

שלא יישתמע מהכתוב שזה מסך גרוע. בגדול יש לו תמונה לא רעה שתספק את מרבית האנשים שאני מכיר. הצבעים סה"כ טובים, השחורים עמוקים (אם כי הוא מאבד פירוט תמונה כדי להשיג אותם) ויש לא מעט אפשרויות כיוונון (כולל פילטרים למצבי RGB, גוון צבע, איזון לבן, גאמה וכן הלאה..)
ראוי לציין שהצליל שהמסך מפיק פשוט מעולה. אין לי מילה אחרת. לא ציפיתי לאיכות צליל כזאת גבוהה ממסך כזה דק.

דבר נוסף המופנה לסמליין עצמה:
אני לא יודע מי אחראי על תרגום התפריט של המסך לעברית, אבל הייתי מצפה ממנו לדעת לאיית את המילה SOURCE באנגלית. ריבונו של עולם, זו המילה היחידה בהודעה הזו שלא היתה צריכה לעבור שינוי ואיכשהו היא הצליחה להתפקשש. מצורפת תמונה להמחשה.
תמונה

snad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 475
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #11 

ב ES8000 כאשר נותנים "שם" לכניסה ("תוך הגדרת הכניסה ל PC DVI"), חלק מהאופציות נעלמות. נסה לבטל את שם הכניסה (שנה אותה ל ---) ותראה אם נוספות לך אופציות בתפריט התמונה. הבעיה עם רמות השחור שמשתנות כל הזמן נפתרה אצלי כשכיביתי אופציה שנקראת Black enhancer. בהצלחה.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

jacko-il,

האם כיילת את המסך? בכל מקרה אני אשלח לך ערכי כיול מלאים עוד היום - למרות שכל מסך צריך לעבור כיול אישי עדיין השינוי היה גדול מאוד ולטובה.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

תנסה ותחזור עם רשמים.

Post Calibration Settings

Picture Mode Movie
--------------------------
Backlight 16
Contrast 95
Brightness 45
Sharpness 15
Color 50
Tint G50/R50

ADVANCE SETTINGS
------------------------------
Dynamic Contrast Off
Black Tone Off
Flesh Tone 0
RGB Only Mode Off
Color Space Auto
10pt White Balance On
Gamma +1
Expert Pattern Off
xvYCC Off

PICTURE OPTIONS
---------------------------
Color Tone Warm2
Digital Noise Filter Off
MPEG Noise Filter Off
HDMI Black Level Low
Film Mode Off
Auto Motion Plus Off
LED Motion Plus Off

WHITE BALANCE
------------------------
Setting Value
R-Offset 25
G-Offset 25
B-Offset 28
R-Gain 18
G-Gain 23
B-Gain 21

yshneider
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #14 

jacko-il

כל הכבוד על התיאור ההסבר והרשמים שלך (Y)

נילס סחטיין על הכיולים שפירסמת (Y)

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

snad, תודה על התגובה, אך במסך שלי לא הצלחתי למצוא תחת שום הגדרה תחת כל שם את האופציה Black enhancer. כנראה שאאלץ ללמוד לחיות עם השטות הזאת. אגב, אני לא חושב שזה קורה תחת DVI PC, אלא יותר שמתי לב לזה בצפיה בטלויזיה דרך חיבור הקומפוזיט (העלוב).

nils, תודה רבה על הערכים (Y) הם די קרובים למה שכיילתי לפי העין.
הבדלים עיקריים היו בגאמה שבחרתי ב 0 (שיניתי כעת ל 1, מרגיש קצת מפורט יותר) וחדות שבחרתי ב ,50 כי זה מרגיש לי שכל ערך מתחת המסך בעצם מטשטש וכל ערך מעל המסך מפעיל את מנגנון חידוד התמונה. מצאתי שב 50 אני מרוצה ממה שהמסך מראה - אין הילה לבנה ואין ארטיפקטים אך גם לא רואים מטושטש..
את ערכי ה White Balance כיוונתי עכשיו לפי מה שפרסמת, לא הצלחתי לשים לב לשום הבדל למעט כך שהמסך קצת מדגיש יותר כחול. זה לא כל כך מסתבר לי עם ההגיון, מפני שהמסך בכל מקרה בעל אופי כחול בגלל תאורת הלד ובדיוק בגלל זה ברחתי לטמפ' צבע Warm 2..
הכיוונונים האלו כלל לא נמצאים אצלי בתפריט :
10pt White Balance
Expert Pattern
xvYCC
כל שאר ההגדרות כמעט זהות למה שהגדרתי לפי העין פלוס מינוס (אולי לפעמים הבדל של גג 5%)

עכשיו, עוד משהו שרציתי לשתף - אנחנו בפורום נוטים להמליץ לא מעט לחברים לרכוש מהיבואן הרשמי. אחריות, שקט אחריות. אז ככה, ניסיתי כל היום להתקשר לשירות של סמליין בשביל לבקש שישלחו לי תעודת אחריות של המסך. לא קבלתי עם הקניה וגם לא הביאו לי עם ההובלה שהביאו את המסך.. לאחר שלוש נסיונות מאד מייאשים בהם הייתי בהמתנה לנציג שירות טלפוני במשך חצי שעה (בשלוש זמנים שונים במשך היום..) פשוט ויתרתי. פשוט בזיון של שירות. לך תסביר לקולגות בעבודה למה הם נאלצים לשמוע מהמשרד שלי את המנגינה המעצבנת מפס הקול של Kill Bill במשך כל כך הרבה זמן. אני כבר לא בטוח שאני אקפוץ כל כך מהר להמליץ לאנשים לקנות מיובאן רשמי (ובפרט מסמליין) אחרי חוויה מפוקפקת כזו..
תמונה

maor_az
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #16 

ממליץ לך להתקשר בסוף ל - 848 וללחוץ 0 למרכזיה ואז תבקש מהמרכזנית ת.אחריות.
לחבר שלי זה עבד מצויין
בהצלחה (-:

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

יום למחרת ניסיתי שוב. הפעם הצלחתי להגיע לנציגה תוך איזה 9 דקות.
בקשה ממני לשלוח להם את הקבלה ובקשה לתעודת אחריות למייל של המוקד שהיא נתנה לי.
היא אמרה שהם יישלחו לי את התעודה בדואר. נחכה ונראה. משום מה, בארצנו אני תמיד סקפטי בארץ בדברים האלה..

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”